Jump to content
Dogomania

[Fundacja AST] Nuka niepełnosprawna amstaff ka ... potrzebne wsparcie na hotel !!!!

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Acha, to juz wiem kto zacz. Śpieszę z informacją, że dziś przyszedł kolejny wyciąg z banku - na nasze konto wpłynęło 310 zł. od Karoliny - "witrażykowy bazarek Selket". Tymi pieniążkami zapłacę za hotel w środę. Lekarze chcą, żeby w poniedziałek, ale ja mam interwencje w terenie i dopiero pieniążki mogę zawieźć w środę. Jutro prześlę do Kasi skan faktury za pierwszą wpłatę, bo dziś miałam strasznie zabiegany dzień, pełen załatwiania biurokratycznych spraw i sprawek, i nie zdążyłam dorwać się do skanera. Wracając do powyższej wpłaty, w imieniu Nuki strasznie, strasznie dziękuję Selket i wszystkim, którzy pomagają tej biednej suńce. Pozdrawiam! Diana

Posted

Hej! W piątek przyszedł kolejny wyciąg z banku. Na koncie TOZ pojawiło się 50 zł. z adnotacją Bazarek Daro 25 od Agnieszki z Kielc. Agnieszce w imieniu Nuki bardzo dziękuję! Czy cos słychać w kwestii domku dla Nuki? Może przychodzi Wam do głowy ktos, kto chciałby ją adoptować? Pozdrawiam! Diana

Posted

Prośba z hotelu by jak najszybciej zabrać Nukę bo zaczyna się sezon urlopowy i Nuka atakuje nowe nabytki.
Na początku przyszłego tygodnia jest prośba by ja zabrać.
Tylko gdzie?

Posted

W poniedziałek byłam u Nuki i zapłaciłam za jej pobyt do piątku włącznie (660 zł, które wpłynęły od forumowiczów na konto TOZ oraz 80 zł z puszki, którą wystawiłam w lecznicy przy hotelu, w którym przebywa Nuka). W kwestii formalnej chcę jeszcze doniesć, że we wtorek na wyciągu z konta pojawiło się 10 zł dla Nuki od Agnieszki z Pabianic oraz w naszym biurze darowiznę na nią wpłaciła Pani Zofia Wycech z Warszawy - członkini TOZ (114 zł). Czyli w sumie mamy znów 124 zł na kolejne opłaty za Nukę.
Szukając dla niej innego hotelu obdzwoniłam 26 hoteli i ogłoszeń członków TOZ. Mieszkania prywatne w blokach, gdzie są inne zwierzaki, odpadły. W hotelach albo nie mają miejsc, albo mówią, że oddzwonią i... nie oddzwaniają. Albo nie mają warunków, albo ceny jeszcze wyższe (wejdźcie sobie na stronę hotelu Bazyli, luknijcie w cennik i wczytajcie się w pozycję "pies duży lub rasy groźnej" - z całym szacunkiem, ale za tę cenę wymagałabym czegos więcej niż kojca i opieki tylko do 16:00. A co z towarzystwem człowieka, spacerkami na poprawę chodzenia?)
Teraz napiszę, co nowego u Nuki. Lata jak szalona po ogródku, a żeby mieć ją na oku przypinają ją za te jej smieszne szeleczki do łańcucha, który ma ponad 2m i Nuka wtedy spaceruje pod kontrolą. Przy okazji okazało się, że nie wszystkie psy atakuje. Lubi spokojne, zrównoważone i bardzo cierpliwe, a szura do tych głosnych i ruchliwych. Ma kumpla Rottweilera i kumpelkę-bigielkę. Oczywiscie lizus z niej i roztrzepaniec, a ciekawska taka, że wszędzie musi zajrzeć. Jakby ktos miał taki fajny ogródek, to ona chętnie reflektuje. Spi w dużym w boksie, w którym ma taki specjalny domek-wiatę. Kołderki jeszcze nie zeżarła. Za to przywiozłam jej długachną byczą tchawicę i psie witaminki - dropsy jogurtowe. To były dary od członka Koła TOZ Rembertów. Nuka bardzo była z nich zadowolona. Jeszcze zeżarła Royala takiej jednej suni, co się bała burzy, bo Nuka burzy się nie boi, dzielna dziewczynka. Z robieniem fotek też była komedia, bo Nuka strasznie się wierciła, więc trudno jej było zrobic fotki. W końcu mąż pani doktor musiał ją przytrzymać, żeby ładnie zapozowała. Fotki wysłałam Kasi, jak również skany faktur, to myslę, że Kasia - dobra kobieta, jutro je zamiesci tu na stronie. Tymczasem pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziękuję w imieniu Nuki! Diana z TOZ-u

• 2 weeks later...
Posted

Prosze o pomoc w imieniu psów przebywajacych pod opieką Fundacji AST na rzecz zwierząt niechcianych

http://pl.youtube.com/watch?v=ZbCtmymoolY

Jesli jeszcze nie oddałeś/aś swojego głosu, to proszę poświęć 5 minut, zarejestruj się na stronie http://www.krakvet.pl/forum/
potrzebny jest tylko mail na który zostanie wysłany link aktywacyjny, po kliknieciu na ten link wystarczy wejsć na stronę http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=8137 i zagłosować na AST-fundacja na rzecz zwierzat niechcianych

to tak niewiele a pomoże Fundacji w ratowaniu kolejnych porzuconych, chorych i potrzebujacych opieki psów,

dzięki Twojemu głosowaniu, Fundacja otrzyma pomoc od Internetowego sklepu Krak-Vet, która teraz jest jej niezwykle potrzebna, Twój głos nic nie kosztuje a moze bardzo pomóc, a Ty będziesz miał/a na swoim koncie o jeden dobry uczynek wiecej

Jeśli jesteś ciekawa/wy jak wiele Fundacja robi dla swoich podopiecznych wejdź na stronę http://www.fundacja-ast.pl/

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do namowy znajomych do głosowania Dziękuje z całego serca za każdy oddany głos

Posted

Dostałam dzisiaj takiego emaila z alegratki odnośnie ogłoszenia Nuki:

"[FONT=Arial][FONT=Arial]Dajcie mi adres do jej byłych właścicieli. Chętnie odwiedził bym ich z młotkiem"

Co wy na to? Ja jestem za:p:razz:;)
[/FONT][/FONT]

Posted

Jenny19 napisał(a):
Dostałam dzisiaj takiego emaila z alegratki odnośnie ogłoszenia Nuki:

"[FONT=Arial][FONT=Arial]Dajcie mi adres do jej byłych właścicieli. Chętnie odwiedził bym ich z młotkiem"

Co wy na to? Ja jestem za:p:razz:;)
[/FONT][/FONT]

lepiej dałby jej dom....a potem moze dać po głowie właścicielom:diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Witam! Długo się nie odzywałam, bo pracy było mnóstwo i mój starszy psiunio bardzo chorował, promowaliśmy też adopcję Nuki na Międzynarodowej Wystawie Psów Rasowych w Warszawie (11-13 lipca). W końcówce sierpnia byłam u Nuki i zapłaciłam kolejne pieniążki za jej pobyt - wkrótce prześlę do Kasi lub Agnieszki kolejne skany fakturek. Na koncie fundacji AST było 300 zł, więc dziewczyny też zapłaciły za pobyt Nuki - przelewem. Obecnie na nasze konto (TOZ-u) wpłynęło 50 zł od Pauliny Majchrzak z Bydgoszczy i 50 zł. od Agnieszki Maliszewskiej z Warszawy. Razem jest więc 100 zł. Dziękujemy! Wpłacimy te pieniążki w rozpoczynającym się tygodniu. Na Nukę stoi też puszka TOZ w sklepie Psi Nos przy Pl. Szembeka w Warszawie. Jak się więcej uzbiera, komisyjnie przeliczymy i też wpłacimy pieniążki. Póki, co wysłałam Agnieszce najnowsze fotki Nuki z prośbą o zamieszczenie. Powinny się wkrótce tu pojawić. Powiesiłam też parę ogłoszeń o Nuce w paru zaprzyjaźnionych lecznicach (m. in. na Żytniej) i sklepach. Może ktoś w ramach wakacyjnych reminescencji zreflektował się, że do ulubionego domku z ogródkiem brakuje mu kochanego psa? Nuka wciąż czeka na domek. Pozdrawiam! Diana

Posted

Wczoraj byłam u Nuki! Pobawiłysmy się trochę. Zapłaciłam wszystkie pieniążki, które w TOZ-ie zebralismy na Nukę (z konta i z puszek w 2 sklepach (Psi Nos na bazarku przy Pl. Szembeka i Pyszczak w CH Reduta) oraz z puszki, która stoi w lecznicy-hotelu,gdzie jest Nuka). Wyszło razem 420zł, co wystarczyło na pokrycie kosztów do 1 sierpnia,a mamy już 9 sierpnia! Nie wiem,co to dalej będzie,bo pieniążki się kończą.dzis wpłynęło na konto warszawskiego oddziału TOZ 29 zł. od Natalii Kani z Łodzi. Dziękujemy w imieniu Nuki.Jest prosba z oddziału warszawskiego TOZ (bo jest sezon urlopowy i są problemy z dyspozycyjnoscią konta), aby pieniążki na Nukę wpłacać tylko na konto Fundacji AST. Obawiam się też niestety,że nieuchronnie zbliża się ten moment,gdy pieniążki się skończą (już jestesmy 9 dni w plecy) i tak czy siak będziemy musieli Nukę zabrać. A wtedy schronisko? Nie chcę nawet o tym mysleć. Może chociaż ktos DT szybko wynajdzie? Proszę, pomóżcie Nuce.