Jump to content
Dogomania

[Fundacja AST] Nuka niepełnosprawna amstaff ka ... potrzebne wsparcie na hotel !!!!

Recommended Posts

• Replies 594
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kamila_s napisał(a):
A czy mimo wszystko nie mozna sprobowac zrobic tych cegielek na konto fundacji bez statusu???:cool3:

Szkoda nam konta by je zawiesili...
Raczej wolimy postarać się o status.

Posted

Witam! Przez tydzien miałam full roboty, wyjazd na cały weekend do Radomia, potem znów zachrzan, a jeszcze przez tydzien internet się zepsuł i m.in. nie mogłam wejsc na forumAmstaff-Pitbull, bo mi się błąd 404 i server not found wyswietlał. Myslałam, że moje ulubione forum ktos popsuł i zniknęło na zawsze. Ale na szczęscie pokombinowałam, sciągnęłam trochę poprawek i już działa. No i znowu jestem i planuję wyciągnąc w weekend Anitex z jej psem do Nuki z wizytą. Chcemy sprawdzic, czy się dogadują, to wtedy Anita może wezmie Nukę do siebie na swięta. Dostałam też zasłużony ochrzan od Pani, w której hotelu jest Nuka, że się nie odzywamy i że nie płacimy za Nukę. I tu wielkie dzięki dla Keiti z AST-a, że zapłaciła 1000zł i Nuka jest teraz na bieżąco. Przy okazji prosba do Keiti - Kasiu, przeslij mi też na maila AST-owy plakat Nuki i trochę innych AST-owych plakatów, to podrukuję i porozwieszam. Szkoda, że nie przesłałas mi w zeszłym tygodniu, bo pojechałyby do rozwieszenia do Radomia. Jadąc do Radomia zrobiłam xerówki z plakatu Nuki, który u nas wisiał w biurze- 20 sztuk; dobre i to, ale lepiej i więcej zrobiłabym z oryginalnego pliku. To tyle, jak się uda weekendowy wyjazd, to napiszę, co i jak. Pozdrawiam!

Posted

Witam! Dzis byłysmy z Anitex i jej piesem u Nuki. Nuka bardzo ucieszyła się z naszej dzisiejszej wizyty i z Focusa na początku też. Potem jednak się na niego zawzięła i pruła na niego ryjka i niestety próbowała ugryźć. Niestety, sprawa innych hoteli nie wchodzi w grę - sezon swiąteczno-sylwestrowy, rezerwacje na full. Może ktos ma w domu dużą klatkę do wypożyczenia? Można by było ją nawet zabrać na te 2 tyg. i w razie czego, izolować w tej klatce. Anitex powiedziała, że jeszcze przemysli sprawę. Może pożyczona klatka pomogłaby ją przekonać. Pani Grażyna doradza też nylonowy kaganiec, który uniemożliwiałby jej próby gryzienia. Jest nadzieja, że z czasem polubiłaby Focusa, tak jak przyzwyczaiła się do psów Pani Grażyny (nie atakuje ich, a nawet próbuje z nimi ganiać). Focus cały czas był OK, bardzo grzeczny, zainteresowany zabawą. Niestety, Nuka coraz bardziej się na niego nakręcała.
Anitex zrobiła ładne fotki, także w momentach, kiedy jeszcze ładnie się bawili. Fotki można póki co zobaczyć tu: Witamy na Forum "Amstaff-PitBull" . Maksymalnie do 19 XII musimy ją zabrać z hotelu, bo są już rezerwacje. Może ktos, kto ma klatki lub inną możliwosc odseparowania Nuki rozważyłby możliwosc wzięcia jej na okres swiąteczno-sylwestrowy?

Posted

Dzień dobry Nuczko! :-) Tak długo jesteś już w tym hoteliku, szukaj domku, bo inaczej ciotki zbankrutują przez ciebie ;)
Kto przygarnie Nukę na okres świąteczny? Ja nie mogę bo mam w domu amstaffkę dominantkę:-(

Posted

Tengusia, ja jestem z Warszawy. Gdzie dokładnie i na kiedy potrzebujesz tej wizyty przedadopcyjnej? Napisz do mnie na [email protected] to obgadamy szczegóły.
Wracając do Nuki, na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak: w czwartek muszę ją zabrać. Przyjmie ją na hotel lecznica z Warszawy. Będzie musiała być tam miesiąc, bo Pani Grażyna mówi, że po swiętach i Sylwestrze ma ferie i znów stałych klientów i Nuka będzie mogła wrócić do niej dopiero na początku lutego 2009 r. Do tego czasu wynalazłam tylko tę lecznicę (20 zł/dobę). Niestety, tam są boksy. Co prawda kryte, ale... Myslę o tej klatce, od Fundacji AST, ale co z tego, że ją pożyczę, jak nikt nie chce do siebie wziąć Nuki na miesiąc nawet z klatką. No chyba, że cos się do czwartku zmieni... Póki co, szukam transportu na czwartek na trasę Warszawa-Otrębusy-Ursus. Godzinowo się dostosuję. Proszę o kontakt w tej sprawie.
Przy okazji widzę, że coraz rzadziej na wątek Nuki ktos zagląda i tak sobie myslę: Swięta to spotkania w kręgu rodziny, przyjaciół, bliskich. Miło by było, gdyby ktos pod pełną prezentów choinką wspomniał ciepło o Nuce. Może ktos z dawno niewidzianych znajomych czy rodziny mógłby przygarnąć tę bidulę do siebie. Popytajcie o to w ramach swiąteczno-noworocznych planów i postanowień.

Posted

B_S napisał(a):
Tengusia, ja jestem z Warszawy. Gdzie dokładnie i na kiedy potrzebujesz tej wizyty przedadopcyjnej?

to juz nie aktualne, wiztya juz byla, wypadla dobrze i juz w swieta nasza psia sierotka bedzie miec nowy dom :grins: