Jump to content
Dogomania

Biedny ONek Moro .. SERCE MU PĘKNIE jak trafi do schroniska !!! Czas do 12.10

Recommended Posts

Posted

Najnowsza wiadomosć od właścicielki Moro.... Pytanie zadałam czy nie moze jechać z nimi do Anglii....

Właśnie nie bo ja jadę w inne miejsce mąż w inne i będziemy na kwaterach. Problemu by niebyło jak byśmy coś znależli razem i razem wynajmowali mieszkanie.
Myślę że z kotem by się pogodził, ale niewiem co do jamniczki. Psów zazwyczaj nie atakuje dopiero jak jakiś pies zacznie jego atakować, ale myślę że jak to starsza już jamniczka to go niebędzie atakować.

Wiem że nas pokochał i polubił ale naprawdę nie możemy go zabrać. Moro jest naprawdę cudowny i wspaniały, szybko nas pokochał. Niewiem kiedy było by możliwe żebyście go zabrali ale ze swojej strony moge przez kilka pierwszych dni do niego jeździć jak by od razu np trafił do nowych właścicieli żeby łatwiej mu było przejść przez ten stres. Chociaż wtedy mnie będzie ciężej.

• Replies 240
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moro został sprawdzony już pierwszego dnia zarówno pod kątem chipa jak i tatuażu... Niestety nie ma nic.... :(
To na pewno nie ten psiak....

Posted

Za co przepraszasz?! Za chęć omocy? No prosze Cię... ;)

Dziękuję że zadałas sobie taki trud.... Strasznie chciałabym zeby udało się uratowac tego psiaka... Nie zasłuzył na dożywocie w schronie.... Mówie Wam, jak on miłościwie potrafi patrzeć, po prostu uwielbia ludzi.......

Padł wczoraj pomysł, by umieścic go w hotelu, moze nawet tym w którym prebywał przed adopcją (swietnie się tam czuł), natomiast to niestety wiąże się z kwotą ok. 300zł miesięcznie plus worek jedzenia i niestety może trochę potrwać... W jego wieku nie łatwo znaleść dom, a ludiom trudno się zobowiązac do regularnego płacenia na utrzymanie psa...

U nas jest 30 psiaków, dlatego również nie damy rady opłacać hoteliku dla niego...... :(

Posted

Bez zmian, a czasu coraz mniej...

Czekam na wiadomosć od pewnych ludzi z Jeleniej Góry... ;)

Słuchajcie, jak myślicie - czy w razie czego udałoby nam się uzbierać comiesieczne pieniądze na hotel?

Posted

Kasa i hotel. Najprawdopodobniej tak Tosiu o ile znana będzie konkretna miesięczna kwota, padną wiążące deklaracje (kto i jaką sumą jest w stanie wspomóc Moro + przez jaki orientacyjnie czas może pomagać, taka informacja też ma znaczenie).
Za Jelenią zaciskam kciuki...;)

Posted

myslisz o tym hoteliku w sulejówku?
byłoby dobrze... ja deklarować się nie moge niestety. ale ty go oceniasz na takiego, który bardzo źle znosi odrzucenie. jesli hotelik jest dobry, to warto - szukając DS, pokusić się o hotelik dla moro...
tylko tutaj potrzeba powaznych deklaracji....

Posted

jotpeg napisał(a):
eeem, tego - jesli zdecydujecie, trzeba oglosic ze zbiorka na hotel.
pytanko - czy byli nie mogliby dac troche na poczatek??

Absolutnie na nich nie liczę.... :(

Słuchajcie, ja juitro wyjeżdżam i nie ma mnie do weekendu... Bardzo proszę kogoś by pilotował zbiórkę na hotel... W sulejówku byłoby mu na pewno najlepej ze względu na to ze byłby w domu, jednak jest to wyższa stawka...

Myslę, że mógłby wrócić do Gajowej o ile ma jeszcze miejsce... Tochę przykro z salonu do budy, jednak zna to miejsce, opiekunkę ... no i tam doba za duzego psa kosztuje 15zł. plus karma. JA tak jak poprzednio karmę dowiozę, ale tym razem nie pociągniemy opłaty....(nie wiem skad mi się wzieło poprzednio ze to 10zł za dobę, moze przez sunię która jest na te stawkę u Pati....:oops: Duzy pies u niej w domu to 23zł ale chyba już bez karmy. Problemem jest tu na pewno to ze jeśli tam jest za duzo samców to byc może Moro by sie z nimi nie pogodził... Nie wiem... Musiałby ktoś zapytać Pati)\\\

GENERALNIE POTRZEBUJEMY 450ZŁ MIESIĘCZNIE NA UTRZYMANIE MORO W HOTELU W KONSTANCINIE....LUB 690ZŁ U PATI W DOMU...

Czasu jest właściwie juz szalenie mało.... Błagam Was, spróbujmy zebrać choćby na tańszy hotelik dla chłopaka... Nikt z Was patrząc na te wierne oczy nie miałby sumienia odwieść go do schroniska... To bedzie jego koniec, on nie bedzie jadł, zamknie sie w sobie zupełnie... Wiem to...:placz::placz::placz:

Posted

dzieki orphie mam możliwość zamieścic kilak potzrebujących piesków w pewnym serwisie internetowym -robimy z tego mini akcję...
mysle, że bez zawracania tosi głowy mogę włączyć w to moro i wykorzystać zdjęcia? co myslisz anetek?

Posted

Nie wiem co myśli Anetek, ale ja jestem baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo za!!! Dziękuję !!! :loveu::loveu::loveu:

...jeśli byłoby miejsce jeszcze to szalenie zależy nam na szybkiej adopcji posokowca Filipa i foxterierka Alka ;)

Posted

a ciebie miało nie być:crazyeye:?

a może wrzucić tego jagdteriera? jeśli na wątku łomiankowskim i na wątku moro sa wszystkie info (wiek, kastarcje, etc) to mi wystarczy, zdjęcia ściagne z wątków. namiary podać do ciebie?