Jump to content
Dogomania

***Czika staruszka - na eutanzaję to jeszcze nie pora:) ma dom

Recommended Posts

Posted

Zakładam wątek na prośbę buni i w imieniu jej czworonożnej pacjentki.
Prośba o życie :(

Czika urodziła się w listopadzie 94 roku. Była szczęśliwym pieskiem. Ostatnio jej Pani zachorowała. Teraz leży sparaliżowana w łóżku zdana na pomoc innych ludzi.
Czika bardzo broni swojej Pani i nie wpuszcza osób z opieki społecznej oraz sąsiadów do mieszkania.
Dzisiaj jeden z sąsiadów przyprowadził Czikę ubraną w za duży kaganiec - do uśpienia.
Czika mimo swojego wieku słyszy i widzi. Ma zapuszczone zęby, ale da się to naprawić.
Czika doskonale rozumiała po co dzisiaj przyszła do lekarza... Bunia ubłagała o przesunięcie tego wyroku o tydzień.
Sunia nie wychodzi teraz w ogóle na spacery.
Miała poprzerastane i powrastane pazurki. Oczywiście Bunia skróciła je do odpowiedniej długości.
Nikt z sąsiadów nie chce pomóc starszej Pani.
Czika jednak wierzy, że ktoś podaruje jej jeszcze trochę życia.

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak zachowuje się sunia u Buni, czyli poza obrębem mieszkania, którego tak usilnie strzeże? Bez kija nie podchodź, czy da się pogłaskać, próbuje przytulić, wziąć na ręce?

Posted

Czika wróciła do swojego domu.
U mnie nie ma już miejsca na DT.
Jeżeli ktoś zlituje się nad staruszką wtedy wykonam niezbędne badania krwi,naprawię ząbki i kilka dni będzie mogła spędzić w klatce w lecznicy.
zadzwonię dzisiaj do tego Pana ,który przyszedł ja uśpić i zapytam czy miała kontakt z dziećmi i jak dogaduje sie z innymi zwierzętami.
Czika ma już tylko 6 dni...
Wiem,że później pójdą ją uśpić do innej lecznicy...

Zakładam wątek na prośbę buni, w imieniu jej czworonożnej pacjentki...

katya baaardzo dziękuję z a założenie wątku :bye:

Posted

Dzwoniła do mnie Bunia.
Czika na podwórko wychodziła ze swoja panią. Nie atakowała psów.Była nieufna. Widząc psiaka raczej chowała sie za panią.
Nie miała do czynienia z dziećmi, więc trudno przewidzieć jej rakację na dzieci, podobnie z kotami.

Domku odezwij sie i proszę podaj dłoń tej małej sunieczce w potrzebie. Uratuj ją!

Posted

Q.....!!!!!
Ludzie to debile!! Mam nadzieję, że jego ktoś kiedyś TAK potraktuje! Też będzie stary a jego rodzina umrze :angryy:
Cholera! Sory, ale słów mi brak!
Wysyłam Niunię gdzie tylko widzę nadzieję na lepszy los!!

Posted

Dziwnie się jakoś zawsze składa, że rodziny nie ma albo rodzina się nie przyznaje, co z tymi ludźmi się dzieje! Jak można takiego psiaka, wieloletniego przyjaciela skasować jak zużyty przedmiot albo oddać "humanitarnie" do schroniska !
Ręce opadają.
Ratunek dla suni na cito potrzebny.

Posted

:-( Co czuje Czika, co czuje teraz jej pani ? Podwójna tragedia, dla suni i dla pani, gdyby ktoś zaopiekował się Cziką to i pani byłoby pewnie lżej.:-(
Gdzie jesteś Aniele?

Posted

majqa napisał(a):
Ta sunia ma umrzeć, za nic, za sam fakt, że przeszkadza!!! POMOCY!!!
Jej czas płynie szybciej niż innych psów!!!

Podnoszę i proszę o ratunek dla suni
szajbus wielkie dzięki za ogłoszenia