Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies nadaje sie do adopcji. Bedzie nieprzekupnym, lojalnym strózem oddany swoim ( i tyllko swoim) całym sercem. jest wylewny w okazywaniu uczuc.
Jest szybki i reaguje natychmiast i pewnie. O tym trzeba pamietac. Domu, ktory doceni i potrzebuje takiego psa szukamy.

Mam zdjecia, ale z daleka robione i zza krat. Wstawie wieczorem, bo na razie nie wiem jak je z aparatu wrzucic na komputer...

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam w domu 3 jamniki i colie. Interesuj mnie trudne przypadki, Michal , ktory byl adoptowany tez w schronisku mial miano agresora.. Bywalam kilka razy na wizycie poadopcyjnej i nigdy nie podchodzilam do michala, bo wydawalo mi sie , ze mnie rozszarpie, natomiast, gdy przyszli domownicy pies stawal sie zupelnie inny.

Posted

[quote name='KWL']
Ja znam troszkę Rybcię - mieliśmy już "wspólne" psy na dogo. Wiem że jest mądrą i wrażliwą dziewczyną. A ten przypadek pomyłki wynika chyba z tego że nie doceniła odmienności tej rasy.
Rybciu proszę usuń to bardzo agresywny z tytułu, bo ludzie jak widzą owczarek kaukaski to już połowie stają włosy dęba a jak jeszcze przy tym obok bardzo agresywny to jak ktoś to przypadkiem zobaczy to jeszcze na zawał padnie.
Wiadomo ze nie jest to pies dla każdego i tego się będziemy twardo trzymać.
Jak się znajdzie chętny domek i nie będzie naszym zdaniem dostatecznie mądry i rozważny dla Alana zawsze mogę zaproponować takiego Michałka czy Ciasteczko.

I tego się trzymać !!! Rybciu - wywal agresję z tyt. wątku !
Opis zachowania Alana mnie satysfakcjonuje. On jest w zasadzie taki jaki kaukaz ma być !!!
KWL - ten psiak jest nawet bardziej przystępny niż Misio... mniej będzie z nim problemów na wstępie.
(Musimy pogadać - a ja znowu gdzieś wetknęłam Twój ostatni nr tel. - podaj mi proszę, albo zadzwoń teraz !)

I uwaga !!! Telefonuje facet pytający o suczki kaukaza (czyste rasowo) !!!! Nr tel. zaczyna się na 507... Resztę mogę podać na PW. Nie chce sterylizowanej !!!!

Posted

Wierze ze wspolnie znajdziemy dom dla tego psa
W schronisku poruszylam teamt wyadoptowania Alana. Bylo o tym juz na watku. ale slyszalam wiele na temat pracownikow, wiec nie chialam zwalic na nich juz gotowego planu.

Zapytalam jak wedlug nich takiego psa mozna wyprowadzic ze schroniska. Pani zaproponowala zadzwonic jesli juz bedzie chetny na psa. Wtedy skontaktuje i umowi nas z weterynarzem, ktory w tym cely przyjedzie i poda psu srodek uspokajajacy. ciesze sie ze schronisko wspolpracuje.

Dzis wieczorem z Kasia bedzie robione allegro dla Alana.

Posted

Czy w ogłoszeniach podajemy numer telefonu Przyjaciel Koni - jeśli sie zgodzi ? W telefonicznym podpytywaniu jest ona naprawdę fachowcem. Facet mi się niepodoba. Bez rodowodu nikt mu czystości rasowej nie zapewni. I żadnej suńki mu bez sterylki nie dam. A mamy dwie fajne młodziutkie mocno "w typie" Tel poszedł na PW

Posted

czy to pytanie jest do mnie i w sprawie Alana? jesli tak to z mojej strony jak najbardziej do przyjaciela koni. jak najbardziej. prosze o namiary, zeby wiedziec co wpisac w alegro. Zgodz sie przyjaciolko koni.

Posted

[quote name='KWL']Właśnie przedyskutowaliśmy z Przyjaciel Koni sprawy i wyraziła zgodę. MPóźniej wejdzie na dogo i poda numer. Mozecie też podawać adres mojego konta mailowego, specjalnego do spraw kaukazich: [email protected]

Tel do kontaktu w sprawie adopcji: 609 776 794

Ale... Tekst do ogłoszeń o Alanie należy zdecydowanie poprawić !!!
Muszą być zawarte informacje podane dzisiaj !!!
Czyli np. dot. zachowań - poprawne względem znanych psu Osób !!!
Można też dodać coś zachęcającego do adopcji właśnie tego, a nie innego psa. Ludzie chętnie ulegają sugestii, jeśli jest mądrze zakamuflowana.

Tekst po poprawkach jeśli mogę prosić wstawcie w wątek - zobaczymy, czy będzie można coś jeszcze dodać...

Posted

Poinstruowałam Olę jak zrobić Alanowi wyróżnione allegro. ;)
Co do tekstu również jestem za tym aby najpierw go wczesniej pokazała. To właśnie od niego praktycznie wszystko zależy...

Posted

Dziekuje Kasiu za instrukcje. Dokoncze to alegro jutro. Jesli ktos chce przedstawic propozycje tekstu, bardzo bym prosila. taki ladny sugerujacy tekst wdg. przyjaciolki koni:cool3:

ja moje wypociny wstawie jutro. teraz padam.

Posted

Kasia napisał(a):
Poinstruowałam Olę jak zrobić Alanowi wyróżnione allegro. ;)
Co do tekstu również jestem za tym aby najpierw go wczesniej pokazała. To właśnie od niego praktycznie wszystko zależy...

Racja racja:evil_lol:

Posted

Jakie dobre wieści ;) Cieszę się, że wątek odwiedzili fachowcy tacy jak KWL i Kasie, który w opanowany sposób potrafią opisać psychikę danej rasy i wytłumaczyć jego zachowanie. My z dziewczynami opisywałyśmy po prostu to, co widziałyśmy, jednak jak się okazuje wrażenie może być bardzo mylące :)

PS. Odmiana rzeczownika "uśpienie" przez przypadki:
M. uśpienie
D. uśpienia
C. uśpieniu
B. uśpienie
N. uśpieniem
Ms. uśpieniu

Jest uśpić, a nie uspać - pomaganie zwierzętom jest ważne, ale jakieś pojęcie o poprawnej polszczyźnie też trzeba mieć ;)

Posted

Cieszę sie Charly , że podjełaś sie zająć sprawą Alana. Nareszcie ktoś wyręczy Rybę w adopcjach schroniskowych psów. Dobrze , że to jesteś Ty.Troszkę Cię poznalam i wiem , że do każdej sprawy podchodzisz prawidlowo. W moim Przytulisku mamy przytulanki ale też psy agresywne, skrzywdzone bardzo przez ludzi i wiem , że prawie wszystkie mozna okiełznać z tym ,że jedne prędzej inne póżniej.
Rybciu nie chodż do schroniska , nie nagrywaj filmiku , to niepotrzebne.
Alan rzeczywiście rzuca sie na kraty ! ja to potwierdzam.

Posted

basia0607 napisał(a):
Mam w domu 3 jamniki i colie. Interesuj mnie trudne przypadki, Michal , ktory byl adoptowany tez w schronisku mial miano agresora.. Bywalam kilka razy na wizycie poadopcyjnej i nigdy nie podchodzilam do michala, bo wydawalo mi sie , ze mnie rozszarpie, natomiast, gdy przyszli domownicy pies stawal sie zupelnie inny.

Baśka, ale mimo to, że Michał również był owczarkiem kaukaskim, ABSOLUTNIE , choćby w 1% nie zachowywał się tak agresywnie jak Alan wobec nieznajomych. I to była o wiele, o wiele łatwiejsza adopcja.
Miał miano agresora, ale W ŻADNYM wypadku się tak nie zachowywał, mimo ostrzeżeń za KAŻDYM RAZEM, przy każdej wizycie w schronisku wpychałam do jego boksu ręce po ŁOKCIE..
Gdybym tak zrobiła w przypadku Alana, jestem pewna, że całych rąk bym nie wyciągnęła.

Michał nie był trudnym przypadkiem i myślę, że porównanie jego adopcji i zachowania , do Alana jest całkiem nie fair.. :roll:

A jak wyobrażacie sobie pierwsze dni w nowym domu? Pies przecież nie przyzwyczai się przez godzinę. :roll:

Posted

Wiesz co Aniu? Myślę, że lepiej tę adopcję zostawić fachowcom. Ludziom, którzy mają już spore doświadczenie z takimi rasami psów, jak np. owczarek kaukaski. Wypowiedziało się tu wielu znawców i ich argumenty mnie przekonały. Nie martw się, to nie jest na twojej głowie.
Nie chę ciebie absolutnie urazić, ale zdaje mi się, że chcesz koniecznie postawić na swoim, ze to jednak ty masz rację... Może mi się wydaje.
Wydaje mi się, że słowa Basi odnoszą się tylko do przypadku Alana. Nikt nie zabroni ci tam chodzić tak w ogóle.

Posted

Rybciu ale moj prywatny pies rzuca sie do obcych zarowno w domu jak i na dworzu po prostu ma spory instynkt obronny i tyle,3/4 psow ze schroniska w ktorym pomagam takze rzuca sie na kraty jesli przychodzi ktos nowy

dla mnie reakcja psa jest jak najbardziej ok,tym bardziej iz wiadomo jak zachowywal sie w domu to nie jest pies z czysta karta o ktorym nikt nic nie wie,naprawde trzeba by byc potworem aby temu psu nie dac szansy

Posted

Pralinko racz rzucić hojnym okiem na poprawki w moim tekscie i zauważ, ze juz sie poprawiłam:evil_lol: Po 18 latach pobytu w Niemczech i kilku klas w Polsce przyda mi sie ta odmiana niezmiernie:cool1:
Chacko..tez bys sobie mogla wziasc przykład ze mnie:eviltong::evil_lol:

Zara wciepne zdjecie Alana. Niewiele widac, bo stoje jakies 3 metry od krat. podeszlabym blizej, zdjecia bylyby takie jak Rybci i Vitki-czyli Alan na kratach.

Posted

Charly, doceniam Twoje poświęcenie i trud włożony w pogłębianie tajników naszego ojczystego języka :evil_lol: Moja poprawka jest skierowana również do innych osób ;) Nie byłaś moim głównym celem, Charly :)