karolciasz28 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Koperek napisał(a):yyyy... Znaczy się bez mięska??:diabloti: Z mięskiem z mięskiem :eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol: Quote
karolciasz28 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 becia66 napisał(a):karolciu nie wolno dawać psu kości z żeberka ani z drobiu bo sa bardzo niebezpieczne dla psiaków.......Są twarde, ostre i mogą stanąc w gardle, wbić się gdziekolwiek w drogach pokarmowych bądż przebić jelito i śmierć w męczarniach. Prosze poinformuj babcie i wujka żeby nie dawali jej takich kości. Bezpieczne sa kości duże ale też w niewielkich ilościach od czasu do czasu. Shelty miała w schronisku coodziennie gotowane jedzenie - mięsko z kaszą lub makaronem więc nie ma sie co dziwić że nie chce jeśc chrupek. Martwi mnie to, że bedzie teraz gorzej żywiona.....:roll: A to nie były takie małe kości te małe to od razu babci powiedziałam żeby wyrzucała dostała tylko takie duże kości, które będzie jadła bardzo rzadko. A wracając do suchej karmy to ona nie dostała samej karmy tylko z ( nie pamiętam z czym) A teraz jest u mnie ciocia i mówi że dzisiaj Łajka dostała makoronik z mięskiem:eviltong: Quote
karolciasz28 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 W czwartek będę dzwonić do babci i pytać o Łajkę to coś napiszę. A foty: niedziela- poniedziałek;) Quote
Becia66 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 karolciasz28 napisał(a):W czwartek będę dzwonić do babci i pytać o Łajkę to coś napiszę. A foty: niedziela- poniedziałek;) fajnie Karolciu - czekamy na wieści z niecierpliwością.....:lol: Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 U Łajki wszystko dodrze;) już je, zadomowiła się na dobre. Ale jest problem zaczyna gryźć gryźć nie gryźć nie wiem czyt ot gryzienie bo nie widziałam tego babcia mówi że jak na podwórko wszedł kolego wujka to zaczęła go ciągnąć za spodnie. Swoich oczywiście nie tknie:eviltong: Nie wiem pojadę w sobotę to zobaczę jak to wygląda. Może to po prostu tylko prowokacja do zabawy:razz: Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Bo nie wierzę żeby taka delikatna sunia z dnia na dzień zaczęła gryźć:lol::lol::eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Becia66 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 no nie za bardzo mi to gryzienie do niej pasuje.......:roll: Z drugiej strony mam 2 przełagodne sunie w domu ale jeśli ktoś niepowołany wtargnie na ogród to musi uważać......:eviltong: Może Shelty zaczyna pilnować obejścia..... Quote
karolciasz28 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 becia66 napisał(a):no nie za bardzo mi to gryzienie do niej pasuje.......:roll: Z drugiej strony mam 2 przełagodne sunie w domu ale jeśli ktoś niepowołany wtargnie na ogród to musi uważać......:eviltong: Może Shelty zaczyna pilnować obejścia..... Pewnie tak bo jakby przyszedł jakiś złodziej to lekko mu nie będzie:eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Becia66 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Karolciu zawiozłas jej jakiś kocyk do spania ? :roll: Quote
Koperek Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 [quote name='becia66']no nie za bardzo mi to gryzienie do niej pasuje.......:roll: Z drugiej strony mam 2 przełagodne sunie w domu ale jeśli ktoś niepowołany wtargnie na ogród to musi uważać......:eviltong: Może Shelty zaczyna pilnować obejścia..... No pewnie, że zaczęła pilnować obejścia! Coś się znowu ciotka becia uczepiła...:eviltong: A co się będzie jakiś obcy wujek po ogrodzie szwędał i jeszcze nie zapytał Shelticzki, czy może wejść!!:diabloti: Brawo dziewczynka! Oby tak dalej!:multi: Quote
karolciasz28 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 becia66 napisał(a):Karolciu zawiozłas jej jakiś kocyk do spania ? :roll: Pewnie:p ma koc, ręcznik i będzie miała koszyczek;). a przed chwilą dzwoniłam do babci i mówi że ona nie gryzie tylko po prostu odstrasza:eviltong: jak przyszedł listonosz to szczekała na niego i dopiero babcia wyszła i go wpuściła:lol:. Muszę jutro powiedzieć wujkowi żeby zamontował jakiś dzwonek i babcia będzie wiedzieć że ktoś idzie. O matko już nie mogę doczekać się jutra:multi::loveu: Quote
karolciasz28 Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Koperek']No pewnie, że zaczęła pilnować obejścia! Coś się znowu ciotka becia uczepiła...:eviltong: A co się będzie jakiś obcy wujek po ogrodzie szwędał i jeszcze nie zapytał Shelticzki, czy może wejść!!:diabloti: Brawo dziewczynka! Oby tak dalej!:multi: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti: Quote
gagata Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Takie piękne wieści, nono..:lol:Shelty wszystkiego najlepszego w nowym życiu:loveu: Karolciasz,szukaj następnych wolontariusz, koniecznie takich jak Ty:multi: Quote
karolciasz28 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 becia66 napisał(a):karolciu to sie nie da otworzyć....:shake: wiem wyślę foty Neczce i wstawi ;) Quote
karolciasz28 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 w niedzielę byłyśmy z Łajką na długim spacerku;) pooglądałyśmy jak wszystko na wiosnę kwitnie:loveu: Dziękuję Wam za tą Sunię ona jest idealna:multi::multi: Neczka doszły foty?:razz: Quote
Neczka Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Teraz doszły ;) Widać, że psina przeszczęśliwa :loveu::loveu: Quote
Becia66 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 nasze cudności....:loveu::loveu::loveu: Karolciu, a babcia ją lubi ? Quote
karolciasz28 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 becia66 napisał(a):nasze cudności....:loveu::loveu::loveu: Karolciu, a babcia ją lubi ? Co tam lubi, babcia ją uwielbia:loveu::loveu: Quote
halcia Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 To cudownie!A jaka jest ?Pieszczocha?Pcha sie do ludzia czy tak sama sobie radosna? Quote
karolciasz28 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 halcia napisał(a):To cudownie!A jaka jest ?Pieszczocha?Pcha sie do ludzia czy tak sama sobie radosna? Pieszczocha:loveu: pcha się do ludzi.A jak mnie widzi to po prostu szaleństwo:eviltong: dzisiaj ją wytulę bo jadę do babci;) Ale co to tylko parę godzin :shake: jednak ja tam najbardziej lubię soboty i niedziele wtedy mogę z nią siedzieć w dzień i w nocy:evil_lol: Quote
halcia Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 To super,sunka ma sie z kim pobawic i piescic,bo sama Babcia pewnie nie wyrabia jak ona tak spragniona pieszczot.... Quote
karolciasz28 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 halcia napisał(a):To super,sunka ma sie z kim pobawic i piescic,bo sama Babcia pewnie nie wyrabia jak ona tak spragniona pieszczot.... No wiadomo że na kolana babcia ją nie weźmie bo nie da rady( babcia ma 78lat) lat pogłaska przytuli to pewnie:loveu: jeszcze jak ją wujek wytarmosi to suńka przeszczęśliwa:loveu::loveu: Quote
Recommended Posts