Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No właśnie! Co się dzieje u Czarnuszka??? Nie mamy żadnych wieści.Niepokoimy się o poczciwinę.To niezrozumiałe,że nie można uzyskać informacji o jego stanie zdrowia od tak dawna!!!

• Replies 749
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam że tak długo nie pisałam---> byłam w szpitalu tzn. nauczyłam się pełzać ale chyba niezbyt dobrze......bo przyuważono mnie po 2 min. i wyrzucono brutalnie.....no ale mniejsza o większość......widziałam Czarnuszka...siedział bidak przy biurku w szpitalu....nawet nie zdążyłam się niczego dowiedzieć......przyczynę napisałam powyżej......:roll:

Posted

Może biedak ma jeszcze kłopoty z odbieraniem telefonow, przy jego szczękościsku, a nikogo innego na Paluchu nie znależli do dyżurów przy biurku w szpitalu...

Posted

[quote name='mysza 1']Czy udzielanie informacji o stanie zdrowia psów przebywających na Paluchu jest zabronione??? Nie rozumiem tego.[/quote]

Nie jest zabronione. To jest kwestia tego że sami nie wiedzą tak dokładnie co mu jest!
Wiadomo jedynie że ma to przez kleszcze. Leczenie jest długotrwałe, nie może iść do boksu bo nie umie się bronić, poza tym gdyby tam wrócił to gdzie byłby "wciśnięty"? jak jest takie duże przepełnienie to nawet porządnie nie mógłby zjeść, więc jest to szczęście w nieszczęściu. Przynajmniej tam nie musi walczyć o swoją miskę i budę....(Wiem że to małe pocieszenie.....).

Także najpierw trzeba będzie znaleźć mu dom (bo przesądzone nie jest to że Czarnuszek nie może być zaadoptowany jeżeli jest w szpitalu, jeżeli Jego stan się nie poprawi, to resztę życia nie przesiedzi w schronisku).
Potem porozmawiać z dyrekcją jeżeli jest to stan nieodwracalny to musi się znaleźć dobra dusza, która będzie wiedzieć że psiak w pełni nie jest "sprawny".
Albo odwrotnie, rozmowa z dyrekcją czy jeżeli znalazłby się dom to czy by Go w ogóle wydali w takim stanie(?). Tylko że już ja tego zrobić nie mogę (przyjeżdżam w niedzielę a Pani Dyrektor rzadko jest tego dnia w schronisku).
Ogłoszenia, ogłoszenia i jeszcze raz ogłoszenia.
Allegro ma?

Posted

To dziwne,że nic nie wiemy o biednym Czarnuszku.Ciotki, zlitujcie się i dokonajcie bardzo zdecydowanych czynów:mad: w szczytnym celu! Tyle czasu i nic nie wiadomo o jego zdrowiu.Kierownictwu schronu powinno zależeć na zainteresowaniu ludzi pieskami, a nie na ukrywaniu ich, zbywaniu ludzi.

Posted

Niestey, nadal nie wiemy, co u Czarnuszka... Margo , nie dość, że nie jest w stanie mu pomóc, to jeszcze musi sama dla siebie szukać domku....:placz:

Posted

zachary napisał(a):
To dziwne,że nic nie wiemy o biednym Czarnuszku.Ciotki, zlitujcie się i dokonajcie bardzo zdecydowanych czynów:mad: w szczytnym celu! Tyle czasu i nic nie wiadomo o jego zdrowiu.Kierownictwu schronu powinno zależeć na zainteresowaniu ludzi pieskami, a nie na ukrywaniu ich, zbywaniu ludzi.

Powinno ale.....:roll:....
Ja również nie wyrabiam już tam psychicznie.....
Ciągle jakieś zakazy, zero informacji, których nie udzielają....
Przykładów takich jak Czarnuszek jest mnóstwo....mogę podać jeden z którym się spotkałam "mój" psiak jest już 6 miesięcy w szpitalu!!!! Nie mogę Go zobaczyć, nie mogę z Nim wyjść!!!!!
Wolontariusze nie mają prawa wchodzić do szpitala a dopaść weta, który wie coś o danym psie graniczy z cudem.....

Wiadomo że Czarnuszek ma porażenie pokleszczowe (zresztą to jest również napisane w temacie wątku).
Nie wiadomo czy to się "cofnie" czy już tak mu zostanie....
Dlatego jak mówiłam trzeba zapytać się samej Pani Dyrektor!!!
W niedzielę Jej nie ma dlatego ja tego zrobić nie mogę!

Posted

Witajcie. Przepraszam za nieobecność. Nie wchodzę na wątek Czarnuszka, bo nie mogę napisać nic nowego. A ta bezradność w jego przypadku mnie dobija.
Teraz miałam nawał pracy w związku z półroczem (audity, raporty, sprawozdania itp.) Ponadto tak jak wspomniała Gagatka muszę szukać domku dla swojej rodziny. Pai, która nam wynajmuje mieszkanie potrzebuje go dla swojej chrześnicy, która chce studiować w Wawie. Więc siłą rzeczy... Gdyby ktoś z Was coś wiedział, zarówno o Czarnuszku jak i mieszkaniu to bedę wdzięczna...