magdyska25 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Szczerze powiedziawszy zero pomysłów....... aż tydzień i tylko tydzień.... najlepiej aby przez tydzień się zawziąć i szukać Mu DS........ Quote
LittleMy Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 a ktos pisal o nim do Metra i Echa Miasta? tam tez duzo ludzi zaglada... Quote
emilia2280 Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Margo05 napisał(a):Dzodzwoniłam się do schroniska. Od pani wet dowiedziałam sie, że Czarnuś, wg niej (dokładniej "moim zdaniem"), ma zapalenie mięśni żuwaczy. Pikuś jednak w tym, że pani wet go nie widziała i go nie leczy. Powiedziano mi, że do adopcji będzie najwcześniej za tydzień i chorego nie wydadzą (to mnie akurat nie dziwi). Nie wiem co teraz robić. Macie może jakieś pomysly? No wlasnie, pani wet go nie leczy a nie wydadzá go nam przez tydzien co najmniej. Czyli wedlug logiki tej pani, pies ma niejesc przez tydzien i po tygodniu co ma nastápic? cudowne ozdrowienie? Quote
magdyska25 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Czarnuszek je ale ma z tym problem....jak już kiedyś pisała Margo jadł jedzenie z puszki długo, bo pyska nie może otworzyć normalnie.... Można powiedzieć że z drugiej strony ma "szczęście" że jest w szpitalu ponieważ w boksie z innymi psami by sobie nie poradził....a tak to jest sam w klatce, nikt Mu nie dokucza i może spokojnie, pomalutku, "w swoim tempie" zjeść...... Quote
morisowa Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 emilia2280 napisał(a):No wlasnie, pani wet go nie leczy a nie wydadzá go nam przez tydzien co najmniej. Czyli wedlug logiki tej pani, pies ma niejesc przez tydzien i po tygodniu co ma nastápic? cudowne ozdrowienie? Emilio, w tym schronisku jest trochę więcej weterynarzy niż jeden... Ta pani, co udzielała informacji, akurat nie zna Czarnuszka, czyli musiała mówić o nim tylko na podstawie wpisów w komputerze na jego temat. Co nie oznacza, że pies nie jest leczony. Quote
Margo05 Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Źle się wyraziłam pisząc o telefonie do schrona. Miałam na myśli to, że nie udało mi się dowiedzieć co KONKRETNIE dolega Czarnusiowi. Poza tym, że leczenie potrwa krócej niż tydzień. Leczą go napewno. Ale z czego to nie ma pewności. Póki co konkretów brak i nic ponad to co się dowiedziałam, chwilowo się nie dowiemy. Mam nadzieję, że może Magdyska jutro dowie się więcej. Tak jak pisała Magdyska, dla Czarnuszka ten szpital to "szczęście w nieszczęściu". Mam nadzieję, że chłopak tam nieco odżyje i poczuje się lepiej. Quote
magdyska25 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Jadę dzisiaj do schroniska.....postaram się czegoś więcej dowiedzieć.....:roll: Quote
Margo05 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Madgyska, i jak tam, udało Ci się coś dowiedzieć? Quote
Guest ursa81 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Tymczasem nie udało mi się skombinować kasy dla Czarnuszka... :-( Quote
Margo05 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 Ursa, nie martw się. Damy radę :lol: Szykuję właśnie bazarek. Może coś uzbieramy :loveu: Quote
zachary Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Cioteczki, czekać tydzień!!! Na co??? Weszłam dopiero na wątek Czarnuszka, a zaczął się 29 marca 2008 r.!!! Jejku, tyle czasu nie można ustalić co mu dolega???.:shake: Głupio zapytam, czy ktoś mu zaglądał do pyska z tych wetów?. Mam wrażenie, że nikomu z wetów nie zależy na dobru tego psiaka.Innych refleksji mieć naprawdę nie można.Nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało,że w pysku był wbity patyk albo ostra kość. Cioteczki, zawieźcie Czarnuszka do prawdziwego weta, np. na ul.Kosiarzy/ jeśli nie przekręciłam nazwy/ !!! Zapłacę rachunki.Tylko niech w końcu ktoś mu pomoże!!! Quote
Margo05 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 zachary napisał(a):Cioteczki, czekać tydzień!!! Na co??? Weszłam dopiero na wątek Czarnuszka, a zaczął się 29 marca 2008 r.!!! Jejku, tyle czasu nie można ustalić co mu dolega???.:shake: Głupio zapytam, czy ktoś mu zaglądał do pyska z tych wetów?. Mam wrażenie, że nikomu z wetów nie zależy na dobru tego psiaka.Innych refleksji mieć naprawdę nie można.Nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało,że w pysku był wbity patyk albo ostra kość. Cioteczki, zawieźcie Czarnuszka do prawdziwego weta, np. na ul.Kosiarzy/ jeśli nie przekręciłam nazwy/ !!! Zapłacę rachunki.Tylko niech w końcu ktoś mu pomoże!!! Zachary, to nie takie proste :shake: Czarnuś nie będzie wydany dopóki jest leczony w schronie. A nawet gdyby nam go wydali, to tylko do adopcji. A domu dla niego nie mamy :-( Gdybyśmy mieli choćby DT (choćby płatne) to już sprawa byłaby prostsza. Wtedy moglibyśmy zabrać Czarnusia do dobrego weta i moglibyśmy porobić mu konkretne badania. Trzeba pamiętać, że Czarnuś był w cięzkim stanie po zakleszczeniu. Wg wszelkiego prawdopodobieństwa jest po bebeszjozie. Nie wiemy w jakim stanie jest jego wątroba i nerki. Nie wiem czy przy antybiotyku dostaje leki osłonowe. Jest sporo niewiadomych :shake: Jednak bez domu dla Czarnuszka nic nie możemy zrobić :placz: I choć serce mnie boli na myśl o nim to w chwili obecnej mogę tylko czekać i szukać mu domu. Quote
zachary Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Dzięki Margo05 za odpowiedź.Smutne to, co piszesz.:-( A czy nie dałoby się umieścić Czarnuszka w jakimś hoteliku? Wtedy miałby większe szanse na wyleczenie.Nie mogę pojąć dlaczego nie możecie uzyskać konkretnych info o zdrowiu psinki.Jedno jest wytłumaczenie.Psów w schronie jest mnóstwo i co tam jakiś biedny kundel, może gdyby był rasowcem?...Zresztą, nie ma kasy na lepszą diagnostykę,poważniejsze leczenie...On jest taki piękny. Quote
rotek_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 hotelik to koszt około 600zł miesięcznie moment...ktos na watku blackiego szukał dla psa DT ale to i tak za drogo:shake: hotelik plus leczenie.... będzie trudno wydolić nam z samych bazarków:-( myślę ze to ze czruś jest kundelkiem to duży plus.... często bywa tak ze w schronach za rasowe psy żądają kilkaset zł....za tyle samo można kupić szczeniaka u pseudohodoffy:angryy: i jak tu walczyć z bezdomnością:shake: Quote
Margo05 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 To jest właśnie największy problem. Kasa. Tak jak już wspominałam, nie jestem w sanie pokryć takich kosztów. A Rotek ma rację, z samych bazarków nie damy rady :shake: Aukcje cegiełkowe raczej nie mają szans przy wpłacie na konto prywatne. Musiałoby to iść przez jakąś Fundację. A Czarnuś nie jest pod opieką żadnej Fundacji :shake:. W chwili obecnej mamy dzięki Bumerang 50 zł. Coś wpłynie z bazarku Roz. Ja dostałam wczoraj extra 40 zł. od szefa. Miał dzień dobroci, więc przeznaczam to na Czarnuszka. Póki co to pewne 90 zł. A gdzie jeszcze do kosztu hotelika? A wet? A odpowiednia karma? Chwilowo to całkowita abstrakcja :shake: Szczerze mówiąc nie wiem co zrobić. Może uda mi się porozmawiać z Mamą koleżanki mojej córki (tej, która była z nami w schronisku). Jednak ona jest również w kiepskiej sytuacji. Wychowuje sama dwie córki. Alimentów nie ma, więc utrzymują się z tego co zarobi. Bardzo chcą psa, ale obawiają się kosztów utrzymania dużego zwierzaka. Chcę jej zaproponować częściowe przejęcie kosztów utrzymania Czarnuszka. Może to ją uspokoi. Wiem, że dobrze by dbały o psa. Co o tym myślicie? Quote
zachary Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Margo05, to jest dobra myśl.Leczenie psa można byłoby jej zasponsorować, a i później w jakiejś części utrzymanie też. Quote
rotek_ Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 poki co to najlepszy pomysł margo a jeszcze zdiwisz się jak pisak będzie miał u nich dobrze:loveu: psu do szczęścia nie jest potrzebna złota poduszka i skórzana obroża..... też kiedyś mialam podobne obawy.... a jak później się okazało pies trafił do superrodzinki:loveu: i skończyło sie na tym ze od czasu do czasu pokrywam tylko koszty szczepień... nic więcej.... Quote
emilia2280 Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Margo05 napisał(a):Spróbuję się z nią spotkać i pogadać Margo, porozmawiaj proszé i powiedz jej ze nie ponosilaby zadnych kosztów jesli zgodzi sié na platne DT. Na poczátek zadeklarujé 100zl na jego utrzymanie (leczenie - tez dolozé), zachary tez deklarowal wsparcie finansowe. Musimy go stamtád wyadoptowac zatem - nawet na DT. Quote
Margo05 Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 rotek_ napisał(a):poki co to najlepszy pomysł margo a jeszcze zdiwisz się jak pisak będzie miał u nich dobrze:loveu: psu do szczęścia nie jest potrzebna złota poduszka i skórzana obroża..... też kiedyś mialam podobne obawy.... a jak później się okazało pies trafił do superrodzinki:loveu: i skończyło sie na tym ze od czasu do czasu pokrywam tylko koszty szczepień... nic więcej.... Ja bym nie miała nic przeciwko, żeby był w superrodzince :evil_lol: emilia2280 napisał(a):Margo, porozmawiaj proszé i powiedz jej ze nie ponosilaby zadnych kosztów jesli zgodzi sié na platne DT. Na poczátek zadeklarujé 100zl na jego utrzymanie (leczenie - tez dolozé), zachary tez deklarowal wsparcie finansowe. Musimy go stamtád wyadoptowac zatem - nawet na DT. Emilia, pięknie dziękuję :loveu::loveu::loveu: Po powrocie do domu spróbuj się do niej dodzwonić. Quote
Recommended Posts