mar.gajko Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 kinga napisał(a):nie. jakbyś się ufarbowała na biało, to byś wyglądała jak bałwan, a nie jak podhalan :niewiem: A dlaczego jak bałwan:shake: Quote
nika28 Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 No i jak tam u fryzjera :laugh2_2: ???????????????????? Quote
Camara Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 majqa napisał(a):Stawiam, na fryzurę a la Irokez! niewiele się pomyliaś :evil_lol: ale relacja jutro, bo dziś nie mam siły :roll: Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Bary... 5 godzin strzyżenia, czesania i suszenia zniósł tak dzielnie, że wprawił w podziw ekipę salonu. Jak sami powiedzieli, to była straszna mordęga... :shake: ale patrząc na Barego myślę, że było warto. I nie chodzi mi tylko o wygląd, ale po tym zabiegu Baremu jakby ubyło parę latek... Potem poszliśmy na spacer po parku AWF – Bary szedł sprężystym krokiem, łepek podniesiony, merdający ogon. Co parę kroków Bary odwracał się i patrzył mi w oczy... Przyznam się, że poryczałam się jak bóbr... W tych oczach było tyle ufności i takie szczęście... Ta śmierdząca skorupa sierści chyba nieźle mu ciążyła... :cool1: Bary wygląda prawie ślicznie – sierść wybielała, jest pięknie rozczesana – oczywiście tam, gdzie została. Niestety za uszami i ogonek został wygolony. Z tym filcem nie dało się nic zrobić. Wygląda to trochę... :roll: nie bardzo, ale zdrowie ważniejsze. Tam, gdzie filce były największe na skórze są rozległe i dość głębokie odparzyny. Czyli – za uszami, ogon, pod ogonem, portki i duża powierzchnia grzbietu na zadzie. Także na brzuchu w kilku miejscach. Teraz do skóry dochodzi powietrze, więc mam nadzieję, że szybko się zagoi. Przy wizycie u weta zapytam czy to trzeba czymś smarować. Reszta sierści została też przystrzyżona, więc mamy podhalana krótkowłosego :cool3: Bary jest niesamowitym psem. Uosobienie łagodności, spokój ducha i cudna cierpliwośc. Po prostu OP! :loveu: Ekipa z salonu był nim zachwycona. A jak dowiedzieli się, że Bary jest bezdomniakiem to dostałam duuuuużą zniżkę, a ogłoszenie o szukaniu domu trafi na ich stronę internetową. Potem odwiozłam Barego. Jeszcze trochę pobrykał w ogrodzie z Pionką (ratlerkowata sunia gospodarzy), zjadł michę i zasnął zanim wyszłam Nie miałam sumienia brać go wczoraj do weta. Za dużo jak na jeden dzień. Jedziemy dziś po południu. Wczoraj nie zrobiłam fot – w tym pośpiechu i próbach pogodzenia wielu rzeczy na raz – zapomniałam aparatu :oops: Postaram się dziś nadrobić te braki. Quote
mar.gajko Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 I nei ma żadnych pasemek? Chcemy jakieś zdjęcia! Quote
majqa Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Camaro, jeśi odparzenia to nie wersja otwartej rany, to spokojnie sudocrem, bepanthen, linomag, alantan. Quote
desideratum Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Camara - potrafisz doprowadzić człowieka do łez ;) cieszę się nie zmiernie, że Bary ma się coraz lepiej, dzięki Twojej dobroci :loveu: a tak swoją drogą, mam pytanie, może wy cioteczki mi poradzicie... Moje dwa podhalany mieszkają w leśniczówce i większość czasu spędzają w lesie.. a co za tym idzie czepiają się ich kleszczydła.. preparat polecony przez weta nie działa.. poradźcie proszę co zastosować :roll: Codziennie wyciągamy im po kilka kleszczy i boję się, że źle się może to dla nich skończyć :-( Quote
desideratum Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 majqa napisał(a):A jaki to preparat polecił Ci wet? W tej chwili jestem w pracy i nie mogę sobie przypomnieć nazwy :placz: ale jest to preparat do nacierania sierściuchy... taki sam stosują weci.. (ewentualnie wieczorem podam nazwę) Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Preparatów do "wcierania" jest sporo i większość z nich jest nieskutecznych na kleszcze. Ja stosuję Advantix firmy Bayer lub Advocat (chyba też Bayer) Oba są dość suteczne. Niestety trochę drogie. Dobra jest też obroża (nie pamiętam nazwy - mogę zapytać). Na OP kosztuje coś ok. 60 zł, starcza na prawie 6-7 miesięcy. Z tym, że śmierdzi. No i istnieje obawa przytrucia się psa - jak są dwa i lubia się wzajemnie "mamlać" :evil_lol: Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='majqa']Camaro, jeśi odparzenia to nie wersja otwartej rany, to spokojnie sudocrem, bepanthen, linomag, alantan. otwartej rany to może nie ma, ale takie dziury jak po pękniętych pęcherzach, podkrwawione i przyropiałe. I tak nie mam nic w domu, więc po południu będzie to widział wet i wtedy coś kupie jak będzie trzeba Mariolu, foty :roll: przecież teraz wygląda juz jak Brutusek. Ma tylko czerwone napisy :p no to ile razy mam wstawiać to samo??? Quote
mar.gajko Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Camara napisał(a): Mariolu, foty :roll: przecież teraz wygląda juz jak Brutusek. Ma tylko czerwone napisy :p no to ile razy mam wstawiać to samo??? Trudno:-( Widocznie musisz tak:shake: Quote
majqa Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Są wciskane w kark (chyba, że piszemy o tym samym) i w okolicę ogona (u dużych psów). Frontline i FIPRex. Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 majqa napisał(a):Są wciskane w kark (chyba, że piszemy o tym samym) i w okolicę ogona (u dużych psów). Frontline i FIPRex. właśnie te dwa są zupełnie nieskuteczne na kleszcze :cool1: Mariolu, ten typ tak ma :niewiem: Quote
majqa Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Camara']właśnie te dwa są zupełnie nieskuteczne na kleszcze :cool1: Hm...psy kilku znajomych na nich jadą i z dobrym skutkiem, może to i zależy od typu psa. Mariolu, ten typ tak ma :niewiem: Lubię Cię Ty Typie!!! :evil_lol: Buziaki Psi Irokezie!!! Quote
samoglow Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 mar.gajko napisał(a):Trudno:-( Widocznie musisz tak:shake: TU TEZ bezskutecznie prosza o zdjecia!? :crazyeye: No nie..... Quote
mar.gajko Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Camara napisał(a): Mariolu, ten typ tak ma :niewiem: :angryy: Wykasowałaś, że mnie lubisz:angryy: Brzydka Camarrrrra:angryy: Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 samoglow napisał(a):TU TEZ bezskutecznie prosza o zdjecia!? :crazyeye: No nie..... Nie będzie fotek :diabloti: jak z poświęceniem - moim i mopencji (wszak budziłam dziecko po nocy dla waszych fanaberii :mad:) zamieściłam fotki Aji, to Autorytet orzek, że to nie pies :shake: To ja nie wiem, co orzeknie jak zobaczy ogonek Barego :placz: Quote
majqa Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Boshhhh, co mu zrobiłaś z ogonkiem??? :-o :-o :-o :mad: :mad: :mad: Quote
mar.gajko Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Camara napisał(a):Nie będzie fotek :diabloti: jak z poświęceniem - moim i mopencji (wszak budziłam dziecko po nocy dla waszych fanaberii :mad:) zamieściłam fotki Aji, to Autorytet orzek, że to nie pies :shake: To ja nie wiem, co orzeknie jak zobaczy ogonek Barego :placz: .... że to "NIE OGONEK"?????:roll: Quote
samoglow Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 A jak prosilysmy o zdjecie Brutusa, to co zamiescilas? Pamietasz? Moze to Forum Owczarkow to sciema...moze to producenci s.....?:placz: A przybylo Ci skor na podlodze?:-( Quote
Camara Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 samoglow napisał(a):....A przybylo Ci skor na podlodze?:-( tak, tak, tak :multi: z małego brązowego niepieska :evil_lol: Quote
samoglow Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Co to jest niepiesek?:crazyeye: kotek czy zajaczek? Quote
Recommended Posts