Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W Łodzi błąka się bezdomny Owczarek podhalański. Pies jest stary, ma ok 10 lat, jeżeli nie więcej :(. Dla takiego psa bardzo trudno jest znaleść dom tym bardziej że boi się ludzi :placz:. Podobno zmarł właściciel kilka lat temu i psiak błąka się od tamtego czasu. Nie wiem dokładnie gdzie przebywa, ale jak go widzę (bo co tydzień przychodzi szukać jedzenia na moje osiedle), to mu daje jeść. Nie mam jeszcze zdjęć psa, ale postaram mu je zrobić. Potrzebny dom tymczasowy, lub stały !!!

Kontakt : 502 626 117
więcej zdjęć na stronie 6

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karolina1, pies błąka się, ale raczej nic mu nie jest, tylko troche chudy...Zdjęcia będą kiedy pies się pokaże na osiedlu. Postaram się namówić mamę żebyśmy go na trochę wzieły, ale raczej nie bo mieszkam w bloku, a mam psa i kota... Ale jakby ktoś chętny do adopcji lub chętny żeby psiaka wziąść na tymczas to bym sprubowała złapać, bo wtedy mama by się zgodziła.

Posted

Niko w jakiej części Łodzi jest ten biedak? Boi się ludzi ale jak go karmisz miałaś szansę go pogłaskać? Próbowałaś, bałaś się? Czym objawia się jego strach. Boże, tragedia jeśli tak długo się błąka.:-(

Posted

Pies kręci się w okolicach osiedla matki polki, koło schroniska dla ludzi św. Alberta, na szczęśćie nie tylko ja go karmie, bo ci z Alberta też. Boje się go pogłaskać, bo jak tylko próbuję psiak ucieka :-(.Podchodzi tylko do ludzi któży niosą mu jedzenie, a takto woli się nie zbliżać.

Posted

Kurcze, to to strasznie przerażony jest... trzeba próbować go złapać i wziąść do domu...aby się troche przyzwyczaił. Bo tak, to cieszko będzie znaleść mu dom. Może Ci ktoś tam pomóc go złapać?? Wiesz najlepiej abyś go wzieła na troche, aby troche do wykarmić i przyzwyczaić do domu i ludzi..

Dało by rade dziś zdjęcia?

Posted

A jeszcze zapomniałam wcześniej dodać że piesek Nazywa się Bary, i jak go wołam po imieniu to się odwraca i do mnie idzie, to chyba znaczy że reaguje na to imię.

Posted

Niko, skoro chcesz mu pomóc i masz lokalizacyjną okazją, bo mieszkasz blisko, spróbuj go obłaskawić tak by Ci zaufał i dał się dotykać. To raczej jedyny sposób warunkujący dalszą pomoc (jasne oczywiście, że można psu coś podać by zasnął i wtedy go transportować ale...reakcje psów na sedalin bywają różne). Jeśli trzeba będzie pomóc w przewiezieniu psa służę pomocą.

Posted

Może okaże się młodszy...a skąd niby ta pewna pani wie? zagląda mu w zęby ?? Czy tak z wyglądu..czasami w schroniskach zdarza się że przyjdzie pies np. b. chudy, chory i wygląda przynajmiej na 6 lat, a jak wet sprawdzi mu zęby to okazuje się że jest 2 letni.... Więc wszystko jest możliwe.

Posted

Rozmawiałam z panią która zna całą historie Barego. Bary jest (tak mówi ta pani) młodym jeszcze psem (chociaż wszystko jest możliwe) pies mieszka u jakiejś pani która go nie chce. Jutro idziemy się czegoś dowiedzieć od tej pani. Postaramy się o zdjęcia.