Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Irysku przesłane przez Ciebie rzeczy nie moga trafić do p. Zosi. Po pierwsze nie ma takiej mozliwości, po drugie p. Zofia jest co prawda nieporadna starsza Pani ale nie cierpi na braki i ma 9 psów a nie 30 czy 40. Ponadto P. Zosia ma emeryture i pracuje jeszcze.

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Nie znam wątku , ale znam problem Pani Romy z bazarkow , a dzisiaj doslownie wpadlam z pracy i przypadkiem słysze ze psy zabrane do schroniska w orzechowcach ? i usmiechnięta P. Redaktor oświdcza miłym głosem ,że nareszcie znalazło sie rozwiazanie problemu , czy to jest prawda ? po problemie , jak zwykle u nas w mediach, sielanka :angryy:
Z Krezelem podobna sytuacja ,wg TV psy poszly do schronisk i "po problemie":shake:

Posted

Na n-k napisała Joasia Kuzak. Ktoś podał jej adres do Pani Romy i napisał co może kupić. W odpowiedzi zapytała:
"to chodzi zeby tej pani i panu pomóc czy zwierzatkom

bo nie wiem co mam wysłać"

Odpisałam, żeby wsparła Panią Romę karmą i środkami przeciwpchelnymi.

Tak sobie pomyślałam, że może na n-k skupmy się na psach. Ludzie czasem wolą pomóc zwierzakom niż ludziom. O Panią Romę zadbamy innymi środkami. Co o tym myślicie?

U Pani Romy jest w chwili obecnej 31 psów + szczeniaki.
Jeszcze 3 miesiące temu było ich ponad 50!!! Część szuka domów, część nie ma na nie szans :-(

Posted

W TV często bzdury opowiadają. Przestałam im wierzyc jak zobaczylam kilka relacji z miejscowości , w której mieszkam. Stek bzdur.
U Pani Romy jest 31 psów. Tylko część zabrały Orzechowce.

Posted

Saphira napisał(a):
W TV często bzdury opowiadają. Przestałam im wierzyc jak zobaczylam kilka relacji z miejscowości , w której mieszkam. Stek bzdur.
U Pani Romy jest 31 psów. Tylko część zabrały Orzechowce.

powiedzieli, że 20 AGRESYWNYCH psów trafiło do Przemysla, a zostało jeszcze 30...

Posted

Znalazłam na allegro fajny garnek 30l dla Romy. Mogę jutro go kupić, tylko nie wiem czy jest nadal potrzebny ?

Margo ! jak zakończy sie akcja cegielkowa to dalej wystawiamy psiaki, ale w tej chwili musimy sprzedac te cegly !

Posted

Konto Stowarzyszenia na Allegro założone. Nick Stow-Nadzieja. Chciałam wpisać "Stowarzyszenie Nadzieja", ale jest za długie, a "Nadzieja" zajęte. Aktywacja niestety pocztą, więc pewnie w ciągu 10 - 14 dni będzie można aktywować. A później trzeba będzie przesłać dokumenty Stowarzyszenia, aby uzyskać pozwolenie na aukcje charytatywne, a tym samym zmniejszenie kosztów aukcji (niektóre opłaty i tak zostaną). Weroniko, będziemy w kontakcie, podam co i jak.
Póki co założyłam nowe konto e-mail [email protected] na potrzeby Allegro. Dobrze by było, żeby dostęp do konta bankowego był lepszy, ale póki co musi starczyć to co mamy.

Weroniczko, przepraszam za natręctwo, ale sprawdź proszę wpłaty :oops:

Bardzo proszę o wsparcie w wykonaniu strony "O mnie" Stowarzyszenia. Wszelkie pomysły na szatę graficzną aukcji mile widziane :eviltong:

Posted

weronika1 napisał(a):
najpierw trzeba zarejestrować w sądzie jako organizację pożytku publicznego. Mam nadzieję że zarejestruję jeszcze w tym roku.

Zacznij to już teraz załatwiać, bo sądy są powolne. Ja parę lat temu pomagałam przyspieszyć taką sprawę dla pewnego stowarzyszenia poprzez łańcuszek ludzi dobrej woli, bo stowarzyszenie do lutego nie zdołało tego załatwić. Na szczęście znajomy pan sędzia lubi zwierzęta i jak usłyszał, że to dla zwierząt, to przez innych znajomych sędziów dotarł do tego sędziego, który miał tę sprawę i poprosił go o położenie tych akt na samym wierzchu stosiku spraw do załatwienia ;) Tylko dzięki temu stowarzyszenie zdołało się załapać na 1% jeszcze w tym samym roku.
Jak nie masz znajomych w sądzie, to bierz się za to już, żeby zdążyć na początek roku, jak ludzie zaczną PIT-y składać.
Będę teraz rzadziej wpadać, bo mam bardzo dużo pracy, ale za to jak dostanę wynagrodzenie, to podsypię jakąś kasę.
Pomyślę też o paczce dla p.Franciszka.
Weronika1 podeślij mi ich adres i telefon na PW.

Posted

Weroniko! Alma Mater ma rację! Ja ostatnio robilam zmiany w KRS-ie swojej firmy i od aktu notarialnego do wpisu 4 m-ce. A jeszcze jak Sędziemu sie coś nie spodoba to zwraca wniosek do poprawienia.

Posted

To reportaż o kibicach z wczoraj 03.09.2008 - o Pani Romie jest w drugiej połowie

(budka doszła - dziękuję, na razie nie odpakowałam bo jest u rodziców, dzisiaj zabiorę).

Posted

Ważna sprawa!
[SIZE=2]Trzeba skoordynować wysyłanie paczek, żeby nie doszło do sytuacji, że będą mieli 10 kg proszku do prania, 5 dezodorantów, 20 swetrów i nic do jedzenia!
Najlepiej byłoby zrobić tak jak się robi na Zachodzie z prezentami ślubnymi - jedna lista potrzebnych rzeczy i każdy pisze, co kupi - zaklepane się wykreśla.
Tu można zrobić też tak: np. miesięcznie potrzeba 30 puszek konserw rybnych - ja wyślę 10, zostaje do wysłania jeszcze 20, potrzebna kurtka, 5 koszul i 2 swetry -jedna osoba deklaruje sweter i 2 koszule - skreślamy.
Wiem, że taka lista jest na początku, ale jest ona za ogólna i nie uwzględnia planów wysyłkowych poszczególnych osób. Musimy pamiętać o tym, że w tej chwili p. Roma i p. Franciszek są praktycznie na naszym utrzymaniu, nie można dopuścić do sytuacji, że np. w tym miesiącu wysyłamy jakieś przysmaki, a przyszłym miesiącu nic nie dostaną. Musimy bardzo racjonalnie gospodarować. Musimy pamiętać, że tu nic się przez najbliższe miesiące nie zmieni, że pomoc będzie potrzebna przez całą zimę!
Ja uważam, że najlepsze byłyby pieniądze dawane weronice1, żabie czy komuś, kto kupi im potrzebne rzeczy, bo przelew jest tańszy niż wysyłka paczki, a do tego oni wiedzą najlepiej, co w danej chwili jest potrzebne, ale rozumiem, że niektórzy wolą wysłać paczkę, wiem też, że paczki sprawiają starszym państwu ogromną radość, więc niech będą paczki, ale bardzo racjonalnie skomponowane.