Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Panią Romą . Poza tym , że koniecznie chciała mnie nakłonić do adopcji któregokolwiek psiaka, jest zadowolona z gara i chce gotowac ryż. Wyraziła zainteresowanie tymi mrożonymi kostkami. Ma miejsce w lodówko-zamrażarce. Można jej domówić parę kilo do tych batonów co gagatka zamawiała, ale nie mam nr konta do przelewu i adresu firmy. W piątek znowu ja wyjeżdżam na małą chwilkę. Będę kierowcą :eviltong:

Posted

Saphira napisał(a):
Rozmawiałam wczoraj z Panią Romą . Poza tym , że koniecznie chciała mnie nakłonić do adopcji któregokolwiek psiaka

Standardowa procedura z nowo poznaną osobą :lol:

Posted

Margo !Nie będzie mnie od piątku do poniedziałku. Zajmij się profilem. Ktoś musi odpowiadać na ewentualne zapytania. Mięsko udało mi się zamówić, ale nie wiem czy zdążyłam z wpłatą. Pani Roma chciała tej kostki mrożonej . Domówiłam po 10 kg do tych batonów Gagaty i wysłałam 36 zł na 3 poniedziałki. 10 kg to 12 zł. Myśle, że to tanio. Pani Roma ma wolne dwie szuflady w zamrażarce i może je przeznaczyc na mięsko.
Pewnie dobrze by było pomyslec już o opale, mamy połowę września.
Czy są na to środki ?

Posted

Są pieniążki , narazie zapłacę zaległy rachunek za wodę , umówiłam się z p. Roma że jutro przygotuje rachunki zaległe.
Myslę ,że na opał tez wystarczy, dzięki dogomaniakom tj ludziom którzy okazali dobre serca dla naszej p. Romy.

Dzisiaj byłam , przekazałam prezenty od p. Zosi . :lol:Wielka przyjemność widzieć tą radość na twarzy Pani Romy i te serdeczne podziękowania.:lol:
Zosieńko, pani Roma pyta :"czy to jest ta Pani co w tamtym roku podawała grzyby? " Proszę o odpowiedź.

Posted

Na koncie Żabulka jest coś ok. 800 zł dla Romy. Tak żeśmy sobie troszkę myśleli, że można z tego kupić już tonę węgla zanim skoczą ceny. Sezon grzewczy wbrew pozorom już się rozpoczął. Wprawdzie nie w kaloryferach, ale w sprzedaży tak. Siłą rzeczy ceny idą w górę.

Co o tym myślicie? A z konta Stowarzyszenia pieniądze mogą iść na opłaty i papu dla psów.

Posted

żaba88 napisał(a):
Standardowa procedura z nowo poznaną osobą :lol:

:) Mnie też Pani Roma pytała, czy chcę pieska. Ja juz miałam "zaklepanego" Chaplina, ale w oko wpadła mi taka cholera-mały, czarny, z wystajacymi zębami...no i chciał mnie udziabać za rekę ;)

Jutro wysyłam niedużą paczkę dla Pana Frania. Mam nadzieje, że mu sie coś przyda.

Posted

Czekam na faktury za papu. Dzisiaj p. Roma mówiła ,że to żarcie przyszło wczoraj i jest to mało, te psiaki by to zjadły na raz , bardzo im smakuje. :lol:
Proponowała aby dokupywać mięso w blokach i będzie gotowała kaszę i ryż , bo ma już piękny duży garnek do gotowania, za który darczyńcy stokrotnie dziękuje.:lol::lol::lol::lol::lol:
Kochani mam prosbę , proszę chwilowo nie wysyłać leków bo zrobił się zastój. Zaczynamy sie dublować . Potrzebne sa jeszcze drobne leki typu Ranigast, Sylimarol, coś na wrzody a innych krążeniowych i witamin jest już w nadmiarze.

Posted

Margo05 napisał(a):
Na koncie Żabulka jest coś ok. 800 zł dla Romy. Tak żeśmy sobie troszkę myśleli, że można z tego kupić już tonę węgla zanim skoczą ceny. Sezon grzewczy wbrew pozorom już się rozpoczął. Wprawdzie nie w kaloryferach, ale w sprzedaży tak. Siłą rzeczy ceny idą w górę.

Co o tym myślicie? A z konta Stowarzyszenia pieniądze mogą iść na opłaty i papu dla psów.

Zdecydowanie tak. Jak dostanę jakieś pieniążki za wykonane prace, to jeszcze troszkę zasilę konto Żaby, niestety, chwilowo nikt mi nie płaci :shake: firmy, z którymi współpracuję, płacą mi dopiero jak same zarobią, czasem trwa to nawet parę miesięcy :-(

Posted

weronika1 napisał(a):
Czekam na faktury za papu. Dzisiaj p. Roma mówiła ,że to żarcie przyszło wczoraj i jest to mało, te psiaki by to zjadły na raz , bardzo im smakuje. :lol:
Proponowała aby dokupywać mięso w blokach i będzie gotowała kaszę i ryż , bo ma już piękny duży garnek do gotowania, za który darczyńcy stokrotnie dziękuje.:lol::lol::lol::lol::lol:
Kochani mam prosbę , proszę chwilowo nie wysyłać leków bo zrobił się zastój. Zaczynamy sie dublować . Potrzebne sa jeszcze drobne leki typu Ranigast, Sylimarol, coś na wrzody a innych krążeniowych i witamin jest już w nadmiarze.

Weroniko ! Ja zaraz po romowie z Panią Romą zamówilam jej ten lek na zgagę Renee i fartuszek kuchenny tak jak sobie życzyła. Dzis otrzyma leki , fartuszek i paczki z żywnościa typu ryz, makarony itp. Mam potwierdzenie, ze wszystko wyszło wczoraj wiec dziś kurier dostarczy. Wysłałam też 36 zł na mięsko do tej pani u ktorej nasz Gagatek zamawia batony. W poniedziałek oprócz batonow powinno być go 10 kg.
Pani Roma jest Wami zachwycona. Dlugo opowiadala o Rafale, Pani z Przemyśla i osobie, ktora podarowala podgrzewacz wody. No i oczywiście przyprawy zwłaszcza vegeta.
Weronisiu! Mam problem. Na profilu naszej klasy mam zapytanie o wpłaty.
Trzeba ludziom potwierdzic i podziekować a nie wiadomo komu. Ja dziś w nocy wyjezdżam. Wyslij Margo listę osób bo będziemy niewiarygodni.

Posted

[quote name='AlmaMater']Zdecydowanie tak. Jak dostanę jakieś pieniążki za wykonane prace, to jeszcze troszkę zasilę konto Żaby, niestety, chwilowo nikt mi nie płaci :shake: firmy, z którymi współpracuję, płacą mi dopiero jak same zarobią, czasem trwa to nawet parę miesięcy :-(

A czy mogłabyś sprawdzić tę firmę :

http://www.asbabuni.pl/

To gdzieś koło Lublina. Może da się załatwić tanią karmę.

Posted

Słuchajcie, doszedł do mnie dziś mail potwierdzający dodanie czegoś na jakąś stronę. Po wejściu trafiłam na to :

http://psy24.pl/art.php?art=2329

Piszę o tym na temacie Pani Romy, ponieważ udziela się tutaj kilka osób ze stowarzyszenia NADZIEJA, a właśnie tą nazwą ktoś podpisał Orzechowskie schronisko.
Mogłabym dowiedzieć się, któż to taki dodał nasze schronisko na tą stronę podpisując się moim mailem ? ...pomijając już, że Orzechowce to nie województwo dolnośląskie......... :icon_roc:

Posted

Saphiro wysłałam do Margo wykaz wszystkich wpłacajacych i nie tylko ...:evil_lol:

Wracając do p. Romy zobowiazana jestem do kolejnych podziękowań. Dzisiaj dotarły trzy paczki w których były konsyrwy, makaron, Reni, maść na reumatyzm, 4 kg smalcu. Nie wiem czy wszystko wymieniłam bo p. Roma opowiada o tych paczkach szczegółowo a ja juz mam sklerozę. :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Dziękuję ofiarodawczyni:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

To jest jakies poplatanie z pomieszaniem z tym schroniskiem , bo Schronisko dla bezdomnych Zwierząt w Orzechowcach jest oddzielna instytucją a Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja" w Przemyślu jest stowarzyszeniem. Dwie różne sprawy, przy tym Schronisko w Orzechowcach jest w woj. podkarpackim. Co jest grane?

Posted

[quote name='Saphira']Dzieki ! Ja mam przed soba 1000 w jedna i tyle z powrotem i to nie swoim autkiem.

[quote name='Neczka']Słuchajcie, doszedł do mnie dziś mail potwierdzający dodanie czegoś na jakąś stronę. Po wejściu trafiłam na to :

http://psy24.pl/art.php?art=2329

Piszę o tym na temacie Pani Romy, ponieważ udziela się tutaj kilka osób ze stowarzyszenia NADZIEJA, a właśnie tą nazwą ktoś podpisał Orzechowskie schronisko.
Mogłabym dowiedzieć się, któż to taki dodał nasze schronisko na tą stronę podpisując się moim mailem ? ...pomijając już, że Orzechowce to nie województwo dolnośląskie......... :icon_roc:

:evil_lol: to nieporozumienie :evil_lol:
Pewna osoba z n-k chciała pomóc i troszkę rozreklamować schronisko. Dostała więc link do strony schroniska i kontakt do Żaby. Z pewnością skojarzyła, że skoro profil Stowarzyszenia, to pewnie to jest schronisko Stowarzyszenia. Skąd mail Neczki nie mam pojęcia. Może znalazła na stronie w kontaktach? Nie wiem. A jeśli chodzi o województwo to pewnie zapomniała gdzie leży Przemyśl, bo dziewczyna w Anglii jest.
Zaraz do niej napiszę. Mam nadzieję, że może to wyprostować :evil_lol: