Margo05 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Gagatek będzie po 15.09. Rozpoczęła prace ziemne :evil_lol: Będzie kopać, sadzić, ścinać i inne takie :evil_lol: Quote
Saphira Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Rozmawiałam wczoraj z Panią Romą . Poza tym , że koniecznie chciała mnie nakłonić do adopcji któregokolwiek psiaka, jest zadowolona z gara i chce gotowac ryż. Wyraziła zainteresowanie tymi mrożonymi kostkami. Ma miejsce w lodówko-zamrażarce. Można jej domówić parę kilo do tych batonów co gagatka zamawiała, ale nie mam nr konta do przelewu i adresu firmy. W piątek znowu ja wyjeżdżam na małą chwilkę. Będę kierowcą :eviltong: Quote
basiapron Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 znalażłam to na wątku Lucka,zobaczyłam,nie mam słów i łez... http://www.patyk.cad.pl/krezel Quote
żaba88 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Saphira napisał(a):Rozmawiałam wczoraj z Panią Romą . Poza tym , że koniecznie chciała mnie nakłonić do adopcji któregokolwiek psiaka Standardowa procedura z nowo poznaną osobą :lol: Quote
Saphira Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Margo !Nie będzie mnie od piątku do poniedziałku. Zajmij się profilem. Ktoś musi odpowiadać na ewentualne zapytania. Mięsko udało mi się zamówić, ale nie wiem czy zdążyłam z wpłatą. Pani Roma chciała tej kostki mrożonej . Domówiłam po 10 kg do tych batonów Gagaty i wysłałam 36 zł na 3 poniedziałki. 10 kg to 12 zł. Myśle, że to tanio. Pani Roma ma wolne dwie szuflady w zamrażarce i może je przeznaczyc na mięsko. Pewnie dobrze by było pomyslec już o opale, mamy połowę września. Czy są na to środki ? Quote
weronika1 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Są pieniążki , narazie zapłacę zaległy rachunek za wodę , umówiłam się z p. Roma że jutro przygotuje rachunki zaległe. Myslę ,że na opał tez wystarczy, dzięki dogomaniakom tj ludziom którzy okazali dobre serca dla naszej p. Romy. Dzisiaj byłam , przekazałam prezenty od p. Zosi . :lol:Wielka przyjemność widzieć tą radość na twarzy Pani Romy i te serdeczne podziękowania.:lol: Zosieńko, pani Roma pyta :"czy to jest ta Pani co w tamtym roku podawała grzyby? " Proszę o odpowiedź. Quote
Margo05 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Na koncie Żabulka jest coś ok. 800 zł dla Romy. Tak żeśmy sobie troszkę myśleli, że można z tego kupić już tonę węgla zanim skoczą ceny. Sezon grzewczy wbrew pozorom już się rozpoczął. Wprawdzie nie w kaloryferach, ale w sprzedaży tak. Siłą rzeczy ceny idą w górę. Co o tym myślicie? A z konta Stowarzyszenia pieniądze mogą iść na opłaty i papu dla psów. Quote
elmira Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 żaba88 napisał(a):Standardowa procedura z nowo poznaną osobą :lol: :) Mnie też Pani Roma pytała, czy chcę pieska. Ja juz miałam "zaklepanego" Chaplina, ale w oko wpadła mi taka cholera-mały, czarny, z wystajacymi zębami...no i chciał mnie udziabać za rekę ;) Jutro wysyłam niedużą paczkę dla Pana Frania. Mam nadzieje, że mu sie coś przyda. Quote
Wet-siostra Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Słuchajcie-mam namiary na fajny,tani węgiel(490zł za tonę).Właśnie sami kupiliśmy... Jakby trzeba było-służę numerem telefonu... Quote
basiapron Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 moze na www.gratyzchaty.pl coś dla p.Romy znajdziecie:) Quote
weronika1 Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Czekam na faktury za papu. Dzisiaj p. Roma mówiła ,że to żarcie przyszło wczoraj i jest to mało, te psiaki by to zjadły na raz , bardzo im smakuje. :lol: Proponowała aby dokupywać mięso w blokach i będzie gotowała kaszę i ryż , bo ma już piękny duży garnek do gotowania, za który darczyńcy stokrotnie dziękuje.:lol::lol::lol::lol::lol: Kochani mam prosbę , proszę chwilowo nie wysyłać leków bo zrobił się zastój. Zaczynamy sie dublować . Potrzebne sa jeszcze drobne leki typu Ranigast, Sylimarol, coś na wrzody a innych krążeniowych i witamin jest już w nadmiarze. Quote
AlmaMater Posted September 10, 2008 Posted September 10, 2008 Margo05 napisał(a):Na koncie Żabulka jest coś ok. 800 zł dla Romy. Tak żeśmy sobie troszkę myśleli, że można z tego kupić już tonę węgla zanim skoczą ceny. Sezon grzewczy wbrew pozorom już się rozpoczął. Wprawdzie nie w kaloryferach, ale w sprzedaży tak. Siłą rzeczy ceny idą w górę. Co o tym myślicie? A z konta Stowarzyszenia pieniądze mogą iść na opłaty i papu dla psów. Zdecydowanie tak. Jak dostanę jakieś pieniążki za wykonane prace, to jeszcze troszkę zasilę konto Żaby, niestety, chwilowo nikt mi nie płaci :shake: firmy, z którymi współpracuję, płacą mi dopiero jak same zarobią, czasem trwa to nawet parę miesięcy :-( Quote
Saphira Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 weronika1 napisał(a):Czekam na faktury za papu. Dzisiaj p. Roma mówiła ,że to żarcie przyszło wczoraj i jest to mało, te psiaki by to zjadły na raz , bardzo im smakuje. :lol: Proponowała aby dokupywać mięso w blokach i będzie gotowała kaszę i ryż , bo ma już piękny duży garnek do gotowania, za który darczyńcy stokrotnie dziękuje.:lol::lol::lol::lol::lol: Kochani mam prosbę , proszę chwilowo nie wysyłać leków bo zrobił się zastój. Zaczynamy sie dublować . Potrzebne sa jeszcze drobne leki typu Ranigast, Sylimarol, coś na wrzody a innych krążeniowych i witamin jest już w nadmiarze. Weroniko ! Ja zaraz po romowie z Panią Romą zamówilam jej ten lek na zgagę Renee i fartuszek kuchenny tak jak sobie życzyła. Dzis otrzyma leki , fartuszek i paczki z żywnościa typu ryz, makarony itp. Mam potwierdzenie, ze wszystko wyszło wczoraj wiec dziś kurier dostarczy. Wysłałam też 36 zł na mięsko do tej pani u ktorej nasz Gagatek zamawia batony. W poniedziałek oprócz batonow powinno być go 10 kg. Pani Roma jest Wami zachwycona. Dlugo opowiadala o Rafale, Pani z Przemyśla i osobie, ktora podarowala podgrzewacz wody. No i oczywiście przyprawy zwłaszcza vegeta. Weronisiu! Mam problem. Na profilu naszej klasy mam zapytanie o wpłaty. Trzeba ludziom potwierdzic i podziekować a nie wiadomo komu. Ja dziś w nocy wyjezdżam. Wyslij Margo listę osób bo będziemy niewiarygodni. Quote
Margo05 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Saphirko, jedź spokojnie, postaram się pilnować profilu :) Quote
Saphira Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Margo05 napisał(a):Saphirko, jedź spokojnie, postaram się pilnować profilu :) Dzieki ! Ja mam przed soba 1000 w jedna i tyle z powrotem i to nie swoim autkiem. Quote
Saphira Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='AlmaMater']Zdecydowanie tak. Jak dostanę jakieś pieniążki za wykonane prace, to jeszcze troszkę zasilę konto Żaby, niestety, chwilowo nikt mi nie płaci :shake: firmy, z którymi współpracuję, płacą mi dopiero jak same zarobią, czasem trwa to nawet parę miesięcy :-( A czy mogłabyś sprawdzić tę firmę : http://www.asbabuni.pl/ To gdzieś koło Lublina. Może da się załatwić tanią karmę. Quote
Neczka Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Słuchajcie, doszedł do mnie dziś mail potwierdzający dodanie czegoś na jakąś stronę. Po wejściu trafiłam na to : http://psy24.pl/art.php?art=2329 Piszę o tym na temacie Pani Romy, ponieważ udziela się tutaj kilka osób ze stowarzyszenia NADZIEJA, a właśnie tą nazwą ktoś podpisał Orzechowskie schronisko. Mogłabym dowiedzieć się, któż to taki dodał nasze schronisko na tą stronę podpisując się moim mailem ? ...pomijając już, że Orzechowce to nie województwo dolnośląskie......... :icon_roc: Quote
weronika1 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Saphiro wysłałam do Margo wykaz wszystkich wpłacajacych i nie tylko ...:evil_lol: Wracając do p. Romy zobowiazana jestem do kolejnych podziękowań. Dzisiaj dotarły trzy paczki w których były konsyrwy, makaron, Reni, maść na reumatyzm, 4 kg smalcu. Nie wiem czy wszystko wymieniłam bo p. Roma opowiada o tych paczkach szczegółowo a ja juz mam sklerozę. :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Dziękuję ofiarodawczyni:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Quote
weronika1 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 To jest jakies poplatanie z pomieszaniem z tym schroniskiem , bo Schronisko dla bezdomnych Zwierząt w Orzechowcach jest oddzielna instytucją a Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt "Nadzieja" w Przemyślu jest stowarzyszeniem. Dwie różne sprawy, przy tym Schronisko w Orzechowcach jest w woj. podkarpackim. Co jest grane? Quote
Margo05 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 [quote name='Saphira']Dzieki ! Ja mam przed soba 1000 w jedna i tyle z powrotem i to nie swoim autkiem. [quote name='Neczka']Słuchajcie, doszedł do mnie dziś mail potwierdzający dodanie czegoś na jakąś stronę. Po wejściu trafiłam na to : http://psy24.pl/art.php?art=2329 Piszę o tym na temacie Pani Romy, ponieważ udziela się tutaj kilka osób ze stowarzyszenia NADZIEJA, a właśnie tą nazwą ktoś podpisał Orzechowskie schronisko. Mogłabym dowiedzieć się, któż to taki dodał nasze schronisko na tą stronę podpisując się moim mailem ? ...pomijając już, że Orzechowce to nie województwo dolnośląskie......... :icon_roc: :evil_lol: to nieporozumienie :evil_lol: Pewna osoba z n-k chciała pomóc i troszkę rozreklamować schronisko. Dostała więc link do strony schroniska i kontakt do Żaby. Z pewnością skojarzyła, że skoro profil Stowarzyszenia, to pewnie to jest schronisko Stowarzyszenia. Skąd mail Neczki nie mam pojęcia. Może znalazła na stronie w kontaktach? Nie wiem. A jeśli chodzi o województwo to pewnie zapomniała gdzie leży Przemyśl, bo dziewczyna w Anglii jest. Zaraz do niej napiszę. Mam nadzieję, że może to wyprostować :evil_lol: Quote
żaba88 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 A jeśli ktoś podaje kontakt do mnie to w miarę możliwości proszę o informowanie mnie bo potem nie będę wiedział o co chodzi jak ktoś zadzwoni czy napisze. Quote
weronika1 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 Margo ,wyprostuj tą zaistniałą pomyłkę , wygląda na to, że intencje były dobre lecz poplatały sie dane .:lol: Quote
kaja555 Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 czy będzie następna edycja cegiełek na allegro? nie zdążyłam kupić :oops: Quote
basiapron Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 możesz wpłacić coś do żaby dla Romy-to też jak cegiełka:) Quote
Recommended Posts