Masza4 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Jadę do Łaci w sobotę. Mam nadzieję, że tym razem pójdzie ze mną na spacer. Starsznie się boję za każdym razem jak tam idę, że już jej nie ma, że nie dała sobie rady...:shake: Quote
kikou Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 ...Boze, nie moge tego nawet czytac, tak mi jej szkoda... napisz koniecznie jak bylo na spacerku... (zebym chociaz troche blizej mieszkala to tez bym wpadala do niej), w ogole wiecej informacji o Latce, zeby bylo wiadomo co opowiadac jesli w koncu ktos ja zechce pokochac... bo ktos MUUUUUUUUUSSSIIIII w koncu polubic tak slodkiego psiaka...!!! Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Przykro mi kikou, że Tobie jest przykro :shake: Ale ta sytuacja z domem była niezależna od Ciebie, dobrze wiesz. Teraz inaczej musimy pomóc Łatuni. Quote
emilia2280 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Dziewczyny a moze zlozymy sié choc na platny DT dla suczuni? Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Ale jaki DT? Hotel? Przytulisko? Boję się trochę, tak jak wcześniej pisałam, bo Łacia jest stara i nie wiadomo kiedy ktoś się nią zainteresuje (o ile w ogóle...) Tak więc czy wyrobimy finansowo z hotelem na X tygodni, czy miesięcy? Jeszcze jakby to był dom, gdzie składalibyśmy się na weta, jedzenie, i co tam potrzeba, to i owszem, ale hotel... Często to też...kraty. No a wiecie, takie z warunkami domowymi, to koszt ok. 30 zł :-(:-( Quote
emilia2280 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nie, tylko platny DT wchodzi w gré. I dla psa jest 100 razy lepszy niz hotel a dla nas tanszy. Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Z tym się zgodzę. Ale skąd wziąć taki DT? Ja prawdę mówiąc nie znam... Quote
emilia2280 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 to moze byc kazdy kto ma kát u siebie, tyle ze nie pokrywa kosztów utrzymania suczyska- nawet Ty Masza :razz: Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Problem w tym, że u mnie w każdym kącie już jakiś zwierzak jest. Czy to pies, czy kot. Nie ma szans Dt u mnie :-( Quote
EVA2406 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Jaka biedna suńka :-(. Ja nie mogę, niestety, mam już gromadkę ;) kotów i dwie suki w tym jedna dość agresywna. Jakiej wielkości jest ta sunia, bo każdy o to pyta jak się proponuje i czy to pewne, że ma 13 lat? Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 EVA2406 napisał(a):Jaka biedna suńka :-(. Ja nie mogę, niestety, mam już gromadkę ;) kotów i dwie suki w tym jedna dość agresywna. Jakiej wielkości jest ta sunia, bo każdy o to pyta jak się proponuje i czy to pewne, że ma 13 lat? Niestety to, że Łacia ma 13 lat jest pewne. Niestety, bo taki wiek podała właścicielka suni. Właśnie po tych 13 latach spędzonych razem, babka zdecydowała, że Łacię odda. Ok-rozumiem (powiedzmy) takie przypadki, jak choroba, śmierć właściciela, agresja psa wobec małych dzieci, czy nawet alergia...Ale nie rozumiem jak można była oddać sukę po 13 latach, bo kopała dołki na działce?! To był powód dla którego Łacia kibluje ostatnie miesiące, a może tygodnie swojego życia w schronisku, w zimnie, hałasie, bez kochającego człowieka... Po prostu to nie mieści mi się w głowie, złość na takich ludzi mnie dusi, niemoc również :placz: Łatka jest tak mniej więcej do kolan. Taka śliczna starsza pani bułeczka :shake: Quote
EVA2406 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Nie powiem co myślę o tej......................i co bym jej zrobiła........:mad::mad::mad::mad::mad::mad:. A do tej pory to sunia nie kopała dołków? Z tego co wiem to szczególnie młodsze psy kopią. Każdy powód jest dobry aby się pozbyć kłopotów. Ona jak będzie stara to też skończy w przytułku. Ja nie jestem mściwa ................ale za krzywdę wyrządzoną zwierzakowi ............:mad::mad::mad::mad::mad::mad: Quote
emilia2280 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 To normalnie nie powinno sié nazywac czlowiekiem takie cos! juz wolé byc zwierzéciem niz to co sié nazywa czlowiekiem i jest taká kreaturá! dziewczyny szukacie platnego dt? Quote
Masza4 Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 No właśnie...do tej pory nie kopała dołków. Pisałam już, że aż szkoda nerwów na takie coś. Dom starców na ostatnie dni życia należy się bez dwóch zdań :angryy: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 :loveu:Nieśmiało wchodzę... Mam dwa psy(sunia10 lat i psio 3lata)na stałe,mają przyjechać dwa psy na DT(ale nie wiadomo,kiedy,bo transport...)...Ale ta suńka mnie ujęła...Może wzięłabym ją na DT... Mieszkam w domku z kawałkiem podwórka,skopanym przez mego trójłapego Koliego...Mam dwa pokoje,holl...Myślę,że miejsce by się znalazło... Muszę tylko"ubłagać"mego TZ,bo on nie chce"staruchów"(miałam wziąść na DT Kersa i się mój TZ nie zgodził... Ale jest mały problem:mam tylko miejsce...:oops:I duuuuuże serce...Opieka wet-pewna(prawie 10 lat pracy jako pomoc wet-wet-siostra...:loveu:) Quote
kikou Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 czyli moglabys wziac Latke ale potrzebowalabys wsparcia finansowego, ...tak? to ja deklaruje 20taka co miesiac nawet jesli Latka bedzie zyla jeszcze 10 lat i dorzuce tez cos doraznie jesli przytrafi sie jakies leczenie .... Quote
kikou Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 ja wzielam sunke, ktorej wiek lekarze oszacowali na 17lat (Rudzie, na pewno widzialyscie jej watek) slepa, z cukrzyca i chora watroba. Cala rodzina pukala sie w czolo znaczaco. Teraz sunka wyglada najwyzej na 10 latek;), a jest taka urocza i kochana, ze wszyscy ja uwielbiaja i juz dawno zapomnieli swoje reakcje na wiesc, ze to taki "schorowany staruch" Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Dokładnie tak...:oops::oops::oops: Wstępnie na DT,ale myślę,że w jej przypadku to chyba byłby dożywotni DT-mało kto chce starszego psa... Ale można by ją dać do czasopisma"MÓJ PIES",kącik adopcyjny,prawdopodobnie jest nieodpłatny,a ja właśnie tam znalazłam mego Koliego... No i mimo wszystko muszę"urobić"mego TZ... Myślę,że Babcia Łatka doszczekałaby się z moimi psiakami... Quote
Masza4 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 O matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wet-siostra, kocham Cię normalnie :loveu: :loveu: :loveu: Jeśli mogłabyś wziąć ją na DT, ja też dorzucam się do utrzymania. Łacia jest taka bezbronna i tak starsznie kocha ludzi :-( Wet-siostra błagaj TZ o DT :kciuki: Jeśli ubłagam z kolei swojego TZ to Ci ją przwiozę. Ona nie daje mi spać po nocach, starsznie mi na niej zależy! Daj znać! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Masza4 Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Wet-siostra trochę mnie to zmartwiło... O co chodzi?... Quote
iwop Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 Wet dzisiaj ofiarowuje tymczas następnej staruszce: Dzisiaj, 09:36 #266 Wet-siostra Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Przemyśl Postów: 750 Zajrzałam...:-(:-(:-( Muszę pogadać z moim TZ,on nie chce"starych"psów... Ale ta suńka...:-( Miejsce mam...:oops: DIF-Psiapsiółko-pięknie to ujęłaś,samo sedno... Kochana-pewnie,że nie odejdę...:loveu: Jestem już UZALEŻNIONA od Dogomanii...:p Poza tym,czekam na wizytę Cioteczki z ciastem...:eviltong: i nowym udkiem:evil_lol::evil_lol:,bo Koli właśnie wykończył piąte...:crazyeye: __________________ Wet bardzo prosze o wyjaśnienia... Masz miejsce i warunki na tyle psów?:oops: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10022372#post10022372 Quote
Kasia Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 [quote name='iwop'] Wet dzisiaj ofiarowuje tymczas następnej staruszce: Dzisiaj, 09:36 #266 Wet-siostra Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Przemyśl Postów: 750 Zajrzałam...:-(:-(:-( Muszę pogadać z moim TZ,on nie chce"starych"psów... Ale ta suńka...:-( Miejsce mam...:oops: DIF-Psiapsiółko-pięknie to ujęłaś,samo sedno... Kochana-pewnie,że nie odejdę...:loveu: Jestem już UZALEŻNIONA od Dogomanii...:p Poza tym,czekam na wizytę Cioteczki z ciastem...:eviltong: i nowym udkiem:evil_lol::evil_lol:,bo Koli właśnie wykończył piąte...:crazyeye: __________________ Wet bardzo prosze o wyjaśnienia... Masz miejsce i warunki na tyle psów?:oops: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10022372#post10022372 Iwop ale to jest właśnie oferta dla Tej staruszki z tego wątku czyli Łatki. Quote
iwop Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 No tak pokręciło mi się z Kersem :oops: Ale wet na wątku Malinki juz wyjaśniła, że da radę... więc ja sie nie wtrącam. Bo znalezienie domu dla takiej staruszki to cud...:shake: Quote
Wet-siostra Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Z Kersem zawaliłam na całej linii,przyznaję się bez bicia...:oops: Nie pomyślałam,by zapytać TZ o zdanie...:shake: Malinki nie odrzuciłam-pozostałe Cioteczki uznały,że ona nie potrzebuje pilnego DT...Więc pomyślałam sobie-mam wolne miejsce...:roll: W"kolejce"czekają Kapsel i Micia,nie wiadomo,kiedy do mnie trafią... Ale ta suńka po prostu gaśnie w schronie... Więc... Wstępnie jest aprobata mego TZ...Na razie na DT... Mam komórkę z aparatem,słabym,ale zawsze coś...Nie potrafię jeszcze zbyt dobrze wklejać zdjęć,ale będziemy w stałym kontakcie...Lublin nie jest zbyt daleko od Przemyśla... Także-jak chcecie... Quote
Recommended Posts