Masza4 Posted April 4, 2008 Posted April 4, 2008 Byłam dziś w schronisku. Staruszeczka przeniesiona jest już na boksy bytowe...Siedzi tam z 4 większymi od siebie psami, nadal wciśnięta w kąt...:shake: Gdy jej szukałam, obserwowałam każdy boks. W końcu, gdy doszłam do niej, Łatka tak strasznie się cieszyła... Wstała, rozmerdała się jak szalona! Psy skakały, który wyżej. A Ona...stała w noskiem przy kracie i czekała aż sama ją zobaczę :-( Serce mi pękało, gdy od niej odchodziłam. Łatka przeraźliwie za mną wyła. Nie spodziewałam się aż takiej rozpaczy! Wróciłam. I znowu-4 psy skaczące jak piłki + Łatka-skromna, cichutka z noskiem przyklejonym do krat... Ona chyba uważa, że jej pomogę, często do niej chodziłam, interesowałam się ewidentnie nią, Łatka to widziała, teraz pokłada we mnie nadzieję, że wyciągnę ją z piekła, na które nie zasłużyła :placz: Nie sądziłam, że ta psina tak bardzo utkwi mi w głowie. Cały dzień o niej myślę. Kombinuję. Jak ją stamtąd wyciągnąć?! Ona kompletnie nie daje sobie rady wśród psów! Niestety nie było dziś kierownictwa i nie zdobyłam numeru telefonu do babsztyla, który Łatkę oddał. Pomóżcie mi ja ratować! Ta psina nie da tam sobie rady!!! :placz: :placz: :placz: Quote
Bunia1 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Biedna zagubiona psinka. Kawałeczek miejsca trzeba. Quote
Masza4 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Malutki kawałeczek...Ona na pewno nie stwarzałaby problemów. Leżałaby na swoim posłanku, bo nie ma już siły i energii na hasanie jak młode psy :-( Quote
Masza4 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Dostałam dziś maila tej treści... 'Dzień dobry ja znam tego pieska. mieszkam dom dalej od jej byłego domu. to bardzo smutne. ten pies tu był od zawsze jestem w szoku. jak mogła go oddac. w tym wieku.czy ona ma jakies szanse. jeśli nie to może lepiej byłoby ją uśpić. chętnie opłacę wszystko. sama nie mog jej przygarnąć bo ju mam suczkę i sie nie lubiły nigdy. ona tam umrze prawda?nie mozna jakos ukarac tej osoby?' Pies był w domu od zawsze, nagle...bum...zaczął kopać doły w ogrodzie i stał sie problemowy :angryy: Quote
Masza4 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ma 13 lat. Ile może ważyć? Myślę, że coś koło 20 kg. Quote
BasiaD Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Biedna Niunia.... Domek potrzebny na cito.. Hopaj do góry Malutka, niech Ci się poszczęści pliss.. Quote
GrubbaRybba Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Może byśmy zmienili tytuł wątku... trzeba prosić o DT. Skromniutka, starsza sunia, oddana przez właścicielkę, umiera w schronisku... błagam o DT!!! Quote
malagos Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 nie, pomysłów zero :shake: tak tylko pytam.......... Quote
GrubbaRybba Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 [SIZE=5]Szukamy DT dla staruszki!!! Ona zginie w schronisku. Nie da sobie rady. Psy ją zdominują. Nie pozwólmy na to!!! Quote
Masza4 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Zmieniłam tytuł. Jutro jadę zobaczyć co z nią... Aż się boję :shake: :-( Quote
GrubbaRybba Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 Masza, a ty nie znasz kogoś na miejscu w Lublinie, kto mógłby Łatką przetrzymać parę dni? A może jakiś płatny hotel? Quote
Masza4 Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 GrubbaRybba mój awaryjny tymczas jest już niestety na stałe zajęty. Rodzina pozapychana, ja i mój tz jeszcze bardziej. Ale ciągle pytam. Co do hoteli...Nie ma w Lublinie takiego, w którym panowałyby warunki chociaż poprawne. Wszędzie albo brak obsługi i psy siedzą całymi dniami w boksach sikając pod siebie, albo choróbska. Ale zastanawiałam się nad tym prawdę mówiąc. Quote
wtatara Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 jest dobry hotelik w Wieliczce koło Krakowa. Doba 15 zł i psiak musi mieć szczepienie. Raz że daleko a dwa co potem jak nie znajdziemy domku. Zresztą nie wiem czy są teraz wolne miejsca. Widziałam ten hotelik. Czysto, pieski zadbane. Wolontariuszki trzymają tu niektóre pieski. Quote
Masza4 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Boję się ryzykować zabranie suńci ze schorna do hotelu. Pół biedy, jeśli dom znalazłby się w przeciągu np. miesiąca, ale znam psy, które siedzą w hotelach po pół roku, rok... Raz zostałam już z suką, która miała mieszkać w hotelu po W-wą. Jest ze mną do tej pory ;) Wiadomo, że suni, zwłaszcza takiej starszej byłoby o niebo lepiej w hotelu, ale nie mamy pewności, czy ona w ogóle jeszcze keidyś znajdzie dom :placz: Nie wiem już co robić. Dożywocie w schronie? Po 13 latach na domowej kanapie?! To woła o pomstę do nieba!!!!!!!!!!! :angryy: Quote
Masza4 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Łatka podeszła dziś na szczęście do krat. Psy z którymi mieszka są strasznie halaśliwe i nadpobudliwe...Sunia jest zmęczona tymi warunkami. Zdjęcia są brzydkie, bo zza krat, ale nie miałam możliwości wyprowadzenia Łatki na spacer, a tak czekała... Zobaczcie na te oczęta :( Quote
lothia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 drobna uwaga co do allegro, płeć wpisany jest pies zamiast suni,pozwoliłam sobie też skopiować ogłoszenie allegro do http://www.psy.pl/adopcje/ będzie tam do 2008-05-08,gdyby coś trzeba poprawić dajcie znać dziewczyny a nie pytałyscie Murki czy u niej w hoteliku jest miejsce? Quote
Masza4 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='lothia']drobna uwaga co do allegro, płeć wpisany jest pies zamiast suni,pozwoliłam sobie też skopiować ogłoszenie allegro do http://www.psy.pl/adopcje/ będzie tam do 2008-05-08,gdyby coś trzeba poprawić dajcie znać dziewczyny a nie pytałyscie Murki czy u niej w hoteliku jest miejsce? Lothia hotelik u Murki, czy gdzieś indziej wiąże się z kosztami, które trzeba pokryć. Ja nie dam rady utrzymać suni w hotelu :oops: A o pomoc dogomaniaków nie chciałabym prosić nie wiadomo taka napradę ile :shake: Oczywiście wiem, że tam psy mają dobre warunki, bez porówniania do jakiś klinicznych, obleśnych i zimnych... Co do ogłoszenia na psy.pl/adopcje, to tam też jako płeć jest pies. Trzeba poprawić. Quote
GrubbaRybba Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Odnowiłam allegro. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=344047466 Quote
Recommended Posts