Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten dom to byłoby wybawienie dla Łaci!
Dam sobie rękę uciąć, że ta starsza dama byłaby bardzo grzeczna, spałaby na swoim posłanku i chodziła na spacerach tak jak ze mną-spokojnie, nie ciągnąć, tylko gapiąc się ciągle czy człowiek na 100% za nią idzie. To skarbek kochany!!!!
GoWa poproszę więc tz aby zrobił mniejszy bannerek, jeśli chcesz.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże dlaczego nie ma dla niej ratunku?!
13 lat wiernej służby, miłości i oddania. A teraz?! Łatka umiera powoli i po cichu w schronisku! Jakie to nieprawiedliwe!!!!!!!!!!!

Posted

Nie...nie miałam ŻADNEGO telefonu! Mnie też to dziwi. Przecież Łatka nie jest nie wiadomo jak brzydka. Prawdę mówiąc liczyłam, że coś się znajdzie dla tej biduli, choćby tymczas. Cholera! Mało czasu, mało czasu!

Posted

a moze by jeszcze jakies rozwiesić, może w okolicy jakiejs dużej uczelni... mimo, że to psiak wymarzony dla starszej osoby to jednak młodzi ludzie reagują chyba mniej zachowawczo... bez lęku o wypielęgnowany ogródek czy nową sofę...

Posted

Moje ogłoszenie nie powisiało długo na weterynarii, na AR. Komuś przeszkadzało i zerwali je. :angryy: Wybiorę się do samorządu, poproszę o pieczątkę, wtedy może powisi dłużej...

Posted

oglosilam Latke w niemieckim Kijiji i wlasnie dzwonil do mnie pan z berlina, ktory szuka dla mamy starszej suni, i Latka spodobala sie im z wygladu, pytal mnie tylko czy piesek jest przyzwyczajony do mieszkania w miescie (nie w centrum), czy utrzymuje czystosc, czy nie wykazuje agresji. Obiecalam jutro oddzwonic... Co sadzicie? Co mam mu odpowiedziec?

Posted

kikou napisał(a):
oglosilam Latke w niemieckim Kijiji i wlasnie dzwonil do mnie pan z berlina, ktory szuka dla mamy starszej suni, i Latka spodobala sie im z wygladu, pytal mnie tylko czy piesek jest przyzwyczajony do mieszkania w miescie (nie w centrum), czy utrzymuje czystosc, czy nie wykazuje agresji. Obiecalam jutro oddzwonic... Co sadzicie? Co mam mu odpowiedziec?

A jak technicznie to byłoby do przeprowadzenia? Pan przyjechałby z Berlina po Łatkę?

Posted

ja jezdze czesto do do niemiec, rozmawialam z nim, ze odebralby psa ode mnie... problemem bylaby tylko podroz do wrocka....
ze sprawdzeniem byloby oczywiscie trudno ale nie wydaje mi sie, ze nalezy sie czegos obawiac, przeciez to nie jest piesek rasowy do hodowli czy walk ani nawet mlody... wydaje mi sie, ze to raczej odruch serca kazal im zareagowac na apel, ze psinka umiera z tesknoty...hmn..

Posted

kikou napisał(a):
ja jezdze czesto do do niemiec, rozmawialam z nim, ze odebralby psa ode mnie... problemem bylaby tylko podroz do wrocka....
ze sprawdzeniem byloby oczywiscie trudno ale nie wydaje mi sie, ze nalezy sie czegos obawiac, przeciez to nie jest piesek rasowy do hodowli czy walk ani nawet mlody... wydaje mi sie, ze to raczej odruch serca kazal im zareagowac na apel, ze psinka umiera z tesknoty...hmn..

kikou wizyta przedadopcyjna jest konieczna i nie ukrywam, że nie oddam suki, gdy nie będę miała 100% pewności, że to odpowiedni dom. Zgadza się-Łacia nie jest rasowa, ani silna (walki) ale świrów na świecie nie brakuje. Takie jest moje zdanie. Co sądzicie?

Posted

czy mam naprawde zadzwonic i powiedziec tym ludziom, ze Latka zostaje w schronisku?
....tak sie wczoraj nad tym zastanawialam, przeciez jesli ktos chce psa by uzyc go w jakims niecnym celu, nigdy nie odsloni sie z takim zamiarem podczas wizyty przedadopcyjnej, w trakcie wizyty pokaze sie z najlepszej strony...to zagrozenie istnieje tak czy tak.
Ale chociaz swiat pelen jest zla zdazaja sie mimo wszystko dobrzy ludzie...

Posted

Myślę, że trzeba solidnie rozważyć propozycję Niemiec. Szczególnie, że nie ma innej propozycji, a Łatka ma niewiele czasu. W Polsce ciężko jest znaleźć dom dla szczeniaka ze schroniska, a co dopiero dla starego psa. Ostateczna decyzja jednak zależy od ciebie Masza. Pomyśl jednak o tym, że jeśli ten domek przepadnie, a inny się nie pojawi, skażesz Łatkę na dożywocie w schronisku.