Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 iwop jak dobrze pójdzie to stronka będzie już dzis wieczorem, bo włożyli nam ją rano na serwer (na to najdłużej trzeba czekać). Pokatuję TZ żeby coś stworzyć :diabloti: Wet schron w ten długi weekend jest zamknięty, więc muszę czekać do dni normalnej pracy. Kochana Łatunia pewnie czeka... Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Masza nie moge znaleźć takiego zdjęcia Łatki, na którym bidulka siedzi na palecie... Mozesz je jeszcze raz wkleić...? Sorry, że zawracam ci głowę...:oops: Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Czy ktos pokocha Łatke wjesieni jej życia...?:-( Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Masza to zdjęcie mnie rozwaliło zupełnie...:placz: Quote
Margo05 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Taka bidulka zupełna :-( I te tęskne ślepka, takie smutne :placz::placz::placz: Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Może uśmiechnie się do niej los i oczka kiedyś zapłoną pełnią szczęścia i spokoju... Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Nie ukrywam, że mam nadzieję, że łatka mimo wielu znajdzie dom STAŁY:cool3: Masza vhyba juz możemy napisać, że Łacia jedzie do mnie do domu TYMCZASOWEGO:oops: Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Fajnie, że już wszystkie cioteczki mogą cieszyć się z nami :multi: Super! Super! Super! Super!!!! Kiedy Łatęcja może przyjechać do Ciebie? :oops: Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Tak jak mówiłam - dopiero 10 maja bo ten tydzień mam zawalony a 9 jadę do Kielc do lekarza:oops: Ale może tytułu na razie nie zmieniaj. Zmień jak Łatka bedzie juz u mnie bo jakoś na starość zabobonna sie zrobiłam:evil_lol: No i módlmy sie co by łatka kotów nie ganiała bo wtedy byłaby prawdziwa tragedia:roll: Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 No dobra tytuł juz jest:p Ale ta 'staruszeczka" to mi sie nie podoba... brzmi tak jakby nad grobem stała...:mad: Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Ok. Czyli ok. 10 maja Ci ją podwiozę. Czy cioteczki wspomoglyby troszkę transport?...:oops: Iwop, a Łatka nie stoi nad grobem?...:-( Miejmy nadzieję, że Łatunia dotrwa do 10go... Zadzwonię, albo pojadę w poniedziałek, znowu zaklepię. Ostatnio, gdy Łatka miała jechać do Wet-siostry, mowili w schronie, że chcą zrobić jej zabieg. Kurcze ale przeciez ona jest już za stara na sterylkę. A poza tym nie wiem wtedy co z transportem. Wieźć takiego obolałego brzucha?:shake: Muszę ich jakoś odwieźć od decyzji o zabiegu, toż to bez sensu w tym wieku! Quote
iwop Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 Nie... No co ty opowiadasz! Niech tam nie robią sterylki! matko boska jeszcze tego by brakowało...:angryy: żeby cos jej sie stało.. Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Paranoja, no nie? :angryy: Będę walczyć ze wszystkich sił, żeby nie robić zabiegu, ze względu na podeszły WIEK suni. Ale gdy Łatka miała jechać do wet, zaklepałam ją, gadałam z kierowniczką i przyznała mi rację, że suka jest za stara, więc odstąpia od zabiegu. Potem jednak ten telefon, co dostałam, z poszukiwaniami Łatki. Gdy pojechałam jej szukać, zapytałam dlaczego właściwie teraz do mnie dzwonili, skoro suka miała jechac za kilka dni. A babeczka z recepcji na to, że mieli robić jej zabieg............... Quote
Margo05 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Skoro DT u Iwop jest pewny, to może udałoby się ją zabrać wcześniej i przetrzymać do 10 maja? To tydzień czasu. Może ktoś by wziął psinkę na te kilka dni? Tak tylko myślę :roll: Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Ja mogę niestety tylko na dzień przed. Nie mieszkam sama i mam już psa i 3 koty w mieszkaniu... Quote
Margo05 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 A może ktoś znajomy na te kilka dni by ją wziął? Wiem, ze to nie łatwe :shake: Ale byłoby bezpieczniej biorąc pod uwagę pomysły schronowe :roll: Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Nawet nie mogłam pomóc ostatnio znajomej, bo nie mogła zabrać ze sobą psiaka do busa. Także wątpie, że znajdę kogoś nawet na te kilka dni... Kikou, myślę, że podróż kosztaowałaby nas ok. 85 zł. To 115km Quote
Margo05 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Trzymajmy się więc nadziei, że wszystko będzie ok i nie zdążą jej ciachnąć. Quote
Wet-siostra Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Sterylka u suńki w takim wieku???:crazyeye:Toż to jakaś paranoja...:shake: W naszej lecznicy nie robiliśmy tego zabiegu u suk powyżej 9r.życia-chyba,że była taka KONIECZNOŚĆ(np.ropomacicze)...Ale zawsze było to duże ryzyko,bo serce już nie jest tak silne i może nastąpić zgon...:oops: Cieszę się,że Łatka jedzie do DT,ale może faktycznie wyciągnijcie ją już,bo mam wrażenie,że schron gustuje w dziwnych pomysłach...Wiem,że to tylko parę dni,ale jeśli uznają,że ją ciachają...:angryy: Po zabiegu(o ile się by wybudziła)transport nie jest wskazany minimum 10 dni...Do ściągnięcia szwów,a czasem i dłużej... Łateczko-trzymam kciuki za Ciebie!!! Quote
Masza4 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Dokładnie-sterylka w jej wieku to popaprany pomysł. Pojadę tam w pon. i najwyżej podpiszę jakieś zobowiązanie, że będziemy sukę szczepić od ciaczki, czy coś...Tzn. że niby iwop będzie to robić, bo na nią musi być umowa. Sterylka w tym wieku jest wykluczona! I tak jak pisałaś Wet-siostro-transport odwlekłby sie o kilka dni, a wtedy różne rzeczy mogą się dziać. Poza tym nie wyobrażam sobie, że takiego delikatnego psiaka po sterylce mieliby trzymać w boksie, albo w jakiejś małej klatce na korytarzu... Popytam jeszcze znajomych, czy pomogą mi przetrzymać do piątku Łatkę, ale na serio nic nie obiecuję, bo ludzie nie garną się zbytnio do pomocy, jeśli chodzi o przetrzymywanie psa. Aaa...Pomyliłam się odnośnie transportu. (matematyk ze mnie nigdy nie był dobry :eviltong:) to nie byłoby 85, a 65 zł :) Quote
Recommended Posts