Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam!!!!W końcu odebrałam laptopa z naprawy-i jestem!Bardzo się cieszę,że Łatka świetnie się czuje i dobrze sobie radzi.Pytałam dwóch kolejnych osób o to,czy by jej nie wzięły,ale odpadły,gdy zaczęły wybrzydzać,że sierść...Łateczka jest wspaniała i na pewno znajdzie dom!!!

Posted

gnieszka allegro jest super! Dziekujemy!:loveu:

wet-siostra nie ma się co przejmować! Łatka jest tak cudna i tak IDEALNA, że tylko dom super wchodzi w rachubę!

Posted

myślę, że wlaśnie z miłości warto jednak kontrolować ile królewna je... żeby znowu tak nie przytyła jak na początku była w schronisku, w tym wieku nadwaga zaraz przełoży się na problemy ze zdrówkiem....

Posted

kikou sądzę, że w przeszłości Łatka była karmiona czym popadnie. Nie wyglądało na to, żeby głodowała, ale może dostawała resztki z obiadów-ziemniaki, kości, tłuste odpadki itp...

Teraz ma zbilansowaną dietę, odpowiednią dla wieku i wagi.

Poza tym każdy pies, wyrwany ze schroniska ma kilka dni/tygodni, kiedy nie może się najeść, bo głodował przez jakiś czas.
Nie marwiłabym się nadwagą Łatuli zbyt mocno :)

Posted

[quote name='iwop']Łacia:

Jak ANIOŁEK!!! :loveu: Nie mogę się wciąż napatrzeć jaka ona jest bialutka! :multi:

A na ostatniej fotce dobrze widać, że Łatka, gdy idzie przed siebie, zwłaszcza po mokrym, albo po trawie, to stara się wydeptac scieżkę w jednej linii, stawia łapki tak jedna na drugą-komicznie :megagrin:

Posted

No... bardzo źle się dzieje! :motz: Dziś rano zostałam prawie wywrócona do góry nogami! Psice tak się pchają do porannego drapania i głaskania, że trudno mi nawet utrzymać równowagę... Łacia na szczęście nie wyje jak Mela ale zarzuca dupką i rozdziawia szeroko buzię Aż koty patrzą z politowaniem....:turn-l:

Posted

Z jedzeniem to niespecjalnie... Zjada chętnie tylko to suche RC Mature a gotowanego mięsa ryżem albo kaszą prawie wcale... Najwyżej kąsek i już. Łacia jest niejadek...:shake:

Posted

Chrupanie w nocy jest niezdrowe...Moje psiaki mają miski z karmą dostępne od 8.00 do 20.00...Łacia,gdyby do mnie trafiła,miałaby ten sam reżim...Zero papu po 20.00...:roll:
Może i lepiej,że jest tam,gdzie się objada???Choć,z drugiej strony-kobiety z nadwagą mają trudniejsze"wzięcie"...:evil_lol:
Psie kobiety też...:eviltong:

Posted

Wet - Łatka się nie objada. Powiedziałabym, ze w porównaniu z moją Melą to prawie nic nie jada. A Mela nie może miec nadwagi bo ma chore stawy i to byłaby klęska... Dlatego tez moje psy jedza karmę albo specjalistyczna albo weterynaryjną.

Inna sprawa, ze ten RC mature jest specjalnie przystosowany dla psów starszych.

Aha, obie dostają do miski dzienna dawke suchego więc nie ma mozliwości przeżarcie. Martwi mnie tylko, że nawet kurczaka niespecjalnie zjada... Widac, ze była karmiona całe życie jak popadnie...co śie trafiło :(