zachary Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 Abruś, a nie możesz dołączyć się po cichutku do ciotek radomskich, tak jakbyście razem były w czasie ich wizyty? Chodzi tylko o zdjęcia...:razz: Quote
Abrakadabra Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 zachary napisał(a):Abruś, a nie możesz dołączyć się po cichutku do ciotek radomskich, tak jakbyście razem były w czasie ich wizyty? Chodzi tylko o zdjęcia...:razz: Wysłałam wczoraj PW w jedno miejsce :cool3:, z taką właśnie pobożną prośbą... poczekajmy na odpowiedź. Może dziewczyny się zgodzą ? Quote
Abrakadabra Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Właśnie wyjęłam ze skrzynki przesyłkę - dostałam zdjęcia rtg Barego, cały czas czekam na odpowiedź ciotek z Radomia... Wiem już od DIF, że jakaś dobra duszyczka z dogo, która chce pozostać anonimowa - zgodziła się sfinansować wizytę Barulka u dr Sterny... Quote
Hotel KADIF Posted May 13, 2009 Author Posted May 13, 2009 Abra! Czy udało się coś załatwić??! Tak czy inaczej, żeby coś postanowić musimy czekać na wmarkosa. Nie ma go do niedzieli i jest odcięty od internetu. A czas goni, bo w świetle tego co usłyszałam od lekarza, który prześwietlał Barego choroba postępuje. Ale teraz jest na przeróżnych lekach, więc może nie będzie żle :roll: Quote
Abrakadabra Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 DIF napisał(a):Abra! Czy udało się coś załatwić??! Tak czy inaczej, żeby coś postanowić musimy czekać na wmarkosa. Nie ma go do niedzieli i jest odcięty od internetu. A czas goni, bo w świetle tego co usłyszałam od lekarza, który prześwietlał Barego choroba postępuje. Ale teraz jest na przeróżnych lekach, więc może nie będzie żle :roll: Słuchajcie!!! Red mi odpowiedziała! Jutro o 19.00 spotkamy się na Pows. Śląskich :loveu:. Będę tam z rtg Barego - dziewczyny poproszą, żeby rzucił okiem! Quote
Hotel KADIF Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Czekamy więc na info!!!!! :multi: Dzięki wielkie!!! :loveu: Quote
Abrakadabra Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 DIF napisał(a):Czekamy więc na info!!!!! :multi: Dzięki wielkie!!! :loveu: Przepraszam, że tak późno :oops:, ale przydarzyło mi się wczoraj kilka nieprzewidzianych sytuacji..., zresztą - nieważne. Najważniejsze, że dzięki uprzejmości ciotek z radomskiego schronu udało mi się pokazać zdjęcia dr Sternie. Tak jak podejrzewała DIF - na ich podstawie niewiele można powiedzieć,... Jeśli chcemy zdiagnozować Barego, konieczna jest jego osobista wizyta u specjalisty. W/g dr Sterny przyczyn poruszania się Barego w taki sposób może być kilka, począwszy od zmian neurologicznych, a skończywszy na zmianach zwyrodnieniowych kręgosłupa.... Wykluczył wpływ pocisku , który tkwi w ciele psa. Co robimy? Quote
Margo05 Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Trzeba pomyśleć jak ściągnąć Barego do dr Streny :cool3: Quote
zachary Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Może napisać do Reno2001, ona chyba kursuje po kraju.A wmarkos nie mógłby przyjechać z Barym do dr Sterny za zwrotem kosztów paliwa? Quote
Abrakadabra Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 zachary napisał(a):Może napisać do Reno2001, ona chyba kursuje po kraju.A wmarkos nie mógłby przyjechać z Barym do dr Sterny za zwrotem kosztów paliwa? DIF mówiła. że taki scenariusz wchodzi jak najbardziej w grę. Tylko, do dr Sterny są nieziemskie kolejki ... Może znacie jakiegoś innego dobrego ortopedę? Wiem od Komenty, że w tej samej lecznicy przyjmuje jakaś b.dobra specjalistka, dr. Degórska. Na wizytę czeka się znacznie krócej, a pracuje jeszcze na SGGW i w lecznicy na Pradze. Quote
Hotel KADIF Posted May 16, 2009 Author Posted May 16, 2009 Tak czy inaczej musimy poczekać na wmarkosa. Będzie najprawdopodobniej jutro. Poza tym Abra wspominała, że dr. Sterna sugerował umieszczenie Barego w jakiejś klinice w celu diagnostyki neurologiczno-ortopedycznej, bo tak naprawdę nie wiadomo o mu dolega. To samo sugerował lekarz, który prześwietlał Barego. Quote
zachary Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 DIF-uś, co z ustaleniami w sprawie Baruli, macie jakiś pomysł na klinikę lub specjalistę? Quote
Isadora7 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 zachary napisał(a):DIF-uś, co z ustaleniami w sprawie Baruli, macie jakiś pomysł na klinikę lub specjalistę? Też jestem ciekawa. Quote
Hotel KADIF Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 [quote name='zachary']DIF-uś, co z ustaleniami w sprawie Baruli, macie jakiś pomysł na klinikę lub specjalistę? Tak! :p Wczoraj, bardzo późnym wieczorem, zadzwonił do mnie wmarkos. Wrócił już z delegacji i jest do naszej dyzpozycji. :p Jest w stanie dowieźć Barego w każdej chwili, w każde miejsce w Warszawie. Z Barulką jest ciut... ciut lepiej po podanych lekach, ale daleko mu do doskonałości. Tak czy inaczej pies musi zostać zdiagnozowany neurologiczno-otopedycznie. Musimy wybrać możliwie najtańszą (co nie znaczy najgorszą)klinikę na terenie W-wy, która zajmnie się Barym. Rozmawiałam dzisiaj z nieocenioną Abrakadabrą :loveu:. Ponieważ ja nie mogę się zająć logistycznie organizacją leczenia Barego (rano wychodzę do pracy póżno wracam :angryy:) zajmie się tym Abra. Podzwoni, popyta, uruchomi kontakty i... COŚ wymyśli!:eviltong: Quote
Erazm Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Abra jest pozno, wiec pisze tutaj, zadzwon do mnie Quote
Abrakadabra Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Najprawdopodobniej umówimy Barego do dr Lenarcika (SGGW). Erazm była u niego ze swoją malusią yoreczką :), którą właśnie się opiekuje :) To dobry specjalista, nie ma zapisów z miesięcznym wyprzedzeniem, przedpłat za wizytę, kolejek itd. DIF - czy wmarkos może przywieźć psiaka w poniedziałek? Raczej rano...? Quote
Hotel KADIF Posted May 21, 2009 Author Posted May 21, 2009 Abrakadabra napisał(a):Najprawdopodobniej umówimy Barego do dr Lenarcika (SGGW). Erazm była u niego ze swoją malusią yoreczką :), którą właśnie się opiekuje :) To dobry specjalista, nie ma zapisów z miesięcznym wyprzedzeniem, przedpłat za wizytę, kolejek itd. DIF - czy wmarkos może przywieźć psiaka w poniedziałek? Raczej rano...? Rozmawiałam oczywiście z wmarkosem. Może jak najbardziej, ale.... W poniedziałek rano wraca do domu po nocnej zmianie! Jakoś go nie widzę w trasie 150 km w jedną stronę do Warszawy.....:shake: Pół dnia w klinice i z powrotem! :shake: Mówi, że nie ma sprawy..., ale wszyscy wiemy, że jakby nie daj boże "coś" się stało w trasie to byśmy sobie tego nie darowały!! Ale za to we wtorek ma wolne....;) Co Wy na to, dziewczęta??!! Może da radę umówić Bargo w ten wtorek?? Erazm-iku? Co Ty na to? Quote
Hotel KADIF Posted May 22, 2009 Author Posted May 22, 2009 [quote name='Gosiapk']Moze zaczniemy zbiórkę kasy na leczenie? Masz bardzo rację, gosiu!!! :loveu: Jak stoją finanse Barego: anonimowa dogomaniaczka ;): 200 zł ew. "skarpeta Dramka" 153 zł http://www.dogomania.pl/forum/f85/halinow-k-w-wy-dramek-cudny-owczar-katalonski-ma-dom-132872/index70.html RAZEM: 353 zł Ze "skarpetą" czekam do niedzieli wieczorem! Jak nie będzie sprzeciwów uznaję, że kasa należy do Barego.:diabloti::eviltong: Quote
Abrakadabra Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 DIF napisał(a):Masz bardzo rację, gosiu!!! :loveu: Jak stoją finanse Barego: anonimowa dogomaniaczka ;): 200 zł ew. "skarpeta Dramka" 153 zł http://www.dogomania.pl/forum/f85/halinow-k-w-wy-dramek-cudny-owczar-katalonski-ma-dom-132872/index70.html RAZEM: 353 zł Ze "skarpetą" czekam do niedzieli wieczorem! Jak nie będzie sprzeciwów uznaję, że kasa należy do Barego.:diabloti::eviltong: No więc...: Dr Lenarcik przyjmuje na SGGW jedynie w poniedziałki i środy. Tak jak wcześniej wspomniałam - sama wizyta to kwestia ok.80,- zł. Na pewno nie obędzie się bez dodatkowych badań, z użyciem specjalistycznego sprzętu (chociażby rtg). Jestem już po rozmowie i wstępnych ustaleniach z wmarkosem. Przywiezie Barego w przyszły poniedziałek, ok 9.00-10.00. Quote
Hotel KADIF Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 Wmarkos przyjedzie z Barym na konsultację w poniedziałek. Jeśli Abra da radę pod względem pracowym pomoże chłopakom w ogarnięciu tematu. Jeśli nie - wmarkos będzie musiał poradzić sobie z dużym, ciężkim i nie chodzącym psem... :shake:. Sądzę, że pomogą pielęgniarze z SGGW. Ale ... nie ma kasy na diagnostykę Barego. Ja przekażę 153 zł, czyli pozostałość po ratowaniu Dramka/Gromka. Kto da więcej??!!! ;):evil_lol: Deklarujcie kochani, bo czas nagli.... :eviltong::p Quote
Hotel KADIF Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 Erazm napisał(a):cosik dorzuce, podaj konto:cool3: Oj, tu właśnie nie wiem jakie podać..... :roll: Czy lepiej to moje na które zawsze zbieram, czy konto Abry, żeby już miała kasę jakby co... Moje konto to: 77 1240 2148 1111 0010 1518 0042 Anna Adamska Dziękuję Ci bardzo, Beatko, w imieniu Barego ! :Rose::loveu: Dogadam się z Abrą i wmarkosem jak logistycznie przekazać im pieniądze. Quote
Recommended Posts