Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oh Boze, ten pyszczek.....:-(:-(

Mam propozycje zeby psiaczka uratowac... z tego co czytalam to platny DT by kosztowal miesiecznie okolo 500zl, tak? A dalybyscie rade uzbierac tyle? Bo jak tak to bym miala transport, i psiak by mogl przyjechac do mnie. Mam tam w schronie takie biedy ktore mialy tu przyjechac, i transport niewypalil, facet okazal sie nieslowny, i teraz siedza a ja niewiem kiedy po nie przyjade. Jedyny transport jaki by byl to dziewczyna ktora specjalnie jezdzi, a koszty benzyny sa niewesole, i tam i spowrotem to by mnie kosztowalo 1100zl. Ja sama niedam rady zaplacic tyle, a w ten sposob by staruszek byl uratowany. Jak byscie daly rade uzbierac polowe, to ja sie doloze tez z polowa, tzn.550 i 550. Jezeli bym mu tutaj domku nieznalazla w gronie znajomych, to poprostu zostal by u mnie..... moze TZ by go niezauwazyl bo maly:cool3::eviltong:. NIe, na serio, jezeli nic by sie u was nieznalazlo i trzeba by go dac do platnego, to zawsze jest opcja, a u mnie to by byl naprawde szczesliwy.... Nie wszyscy mnie znacie, ale Agnieszka(Visenna) i Negri i Koperek to juz dobrze:razz::p:eviltong:.
Co myslicie na ten temat?

Chyba ze by byl ktos gotowy go za mniejsza kwote przywiezc, to oczywiscie zapraszam, nocleg i jedzonko tez by bylo:evil_lol:, a szwarcwald jest piekny:loveu:

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dołoże 50 zł do transportu,kto da jeszcze?
MOżna bazarki zrobić.Ja teraz nie mogę ,bo wyjeżdżam.Po powrocie ,jeżeli temat będzie aktualny,to zrobię.

Posted

Aż mnie zatkało Reksiu :loveu::loveu:
Reksiu jest osoba sprawdzona i pewna, od dluzszego czasu pomaga w adopcjach z naszego Schroniska.

Pokerku,danko :loveu::loveu:

czy osoby, ktore deklarowaly pieniadze na tymczas dorzuca je do transportu ??? to ogromna szansa dla tego dziadeczka, szansa na zycie.No i skorzystalyby rowniez inne biedy, w tym Saga i Diana ze Szczecińskiej, oraz Maja, która prawie całe swoje zycie spedzila w Schronie

Posted

Kurcze ile już mamy? Bo gdyby go można było zawieść do Reksiu21 to super!!! No i jednorazowa kwota i mamy dla niego dom!!! A ile jest km z Wrocławia do szwarcwaldu??? Bo może jakiś tańszy transport by się znalazło...

Posted

Reksiu bardzo dziekuje za propozycje .Rozumiem , ze zabrałabys takze inne psiaki , ktore miały jechac do Ciebie?

Bardzo prosze wszystkie osoby , ktore deklarowały swa pomoc w oplacaniu
domu tymczasowego o podanie czy wyrażają zgode na to , aby te pieniązki
przeznaczyc na transport pieska ( Ziutka )do Niemiec. I podanie konkretnie ile kto wplaci.
W takim ukladzie chodziłoby o wpłate jednorazową a nie comiesięczna zbiorke na DT.

Posted

Znalezienie kogos kto bedzie jechal z Wroclawia az do Reksiu graniczy z cudem.Dla Podhalanki szukalismy transportu klika miesiecy - dobrze mowie, Reksiu ? a doslownie byla sciagana przez Negri ze stolu weterynaryjnego.To nie jest takie proste, jakby sie wydawac moglo ;)Narazie zbierajmy to 550, gdyby okazalo sie ze transport tanszy sie znajdzie, to odeslemy kase.Tylko tutaj liczy sie czas.

obecnie z tego co widze deklarowane na mur-beton jest 100 zł

Posted

MNie nie robi różnicy, czy pieniądze przeznaczę na transport, czy na dom tymczasowy. Na transport nawet lepiej, bo jednorazowo. Problem tylko, kiedy ten transport miałby być, bo jak czytałam wcześniej ten piesek na ustaloną datę na 19 marca, czyli w następną srodę. Czy w związku z tym termin będzie anulowany, czy tego psiaczka i tak trzeba wyciągać ze schronu i przetrzymać gdzieś do transportu do Niemiec?

Posted

Reksiu,jeździłam wielokrotnie do Karlsruhe i z Wrocławia było 800 km.Ty mieszkasz dalejAle z Poznania przez Wrocław to faktycznie 1000 km w jedną stronę.

Posted

danka :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: :loveu:

dziewczyny, pytanie czy skorzystamy z tej propozycji.Nie mozna naduzywac dobrego serca danki i trzebaby bylo to jak najszybciej splacic!!!! tzn. nie na przelomie miesiecy :lol:

Reksiu- kiedy najszybciej ta kobieta moglaby wsiasc w samochod i pojechac po psy ???

Posted

uważam, że lepiej nie może się ułożyć. Podajcie numer konta na które można pieniądze wpłacać.Wysyłam 50 złotych od razu jak ten numer będzie.
A jak bym tak dorzuciła jeszcze 50 złotych to może jeszcze jeden malutki staruszek zmieściłby się w tym samochodzie :cool3:

Posted

ja moge od 15 kwietnia na tymczas- ale to juz w najwiekszej konieczności, jak nie bedzie innego wyjscia- ale na krotko i z karma, bo zwyczajnie nie mam pieniędzy. jeszcze cos pomysle, dopiero wrociłam z zajec i myslalam ze spotka mnie cos milego...a tu dostaje deska z gwozdziem na dodatek w głowe:placz: