Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Obdzwoniłam właśnie 6 hoteli we Wroclawiu i okolicach.
Ceny sa obłędne od 30 zl nawet do 75 zl za dobe.
Dwie najtansze mozliwosci (opowiedzialam historie pieska i stad ta zniżka):

W Szymanowie pod Wrocławiem Hotel KUBUS - Pan zgodzil sie na 25 zl za dobe ale za caly miesiąc ryczałtem 700 zl

W Lwówku Slaskim Hotel Animals - 15 zl za dobe czyli za miesiąc 450 zl

Szymanow jest blisko ale znacznie drożej , Lwowek Sl. jest dalej od Wroclawia ale za to najtanszy.
Czy jesteśmy w stanie zebrac takie pieniadze? powiedzmy na miesiac pobytu pieska w hotelu.?
I co sie stanie po miesiącu z psem?
Czy ktos ma jakies pomysły ?
Nie mam pojecia gdzie szukac na dogo platnych tymczasow.?

• Replies 973
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwa77']Obdzwoniłam właśnie 6 hoteli we Wroclawiu i okolicach.
Ceny sa obłędne od 30 zl nawet do 75 zl za dobe.
Dwie najtansze mozliwosci (opowiedzialam historie pieska i stad ta zniżka):

W Szymanowie pod Wrocławiem Hotel KUBUS - Pan zgodzil sie na 25 zl za dobe ale za caly miesiąc ryczałtem 700 zl

W Lwówku Slaskim Hotel Animals - 15 zl za dobe czyli za miesiąc 450 zl

Szymanow jest blisko ale znacznie drożej , Lwowek Sl. jest dalej od Wroclawia ale za to najtanszy.
Czy jesteśmy w stanie zebrac takie pieniadze? powiedzmy na miesiac pobytu pieska w hotelu.?
I co sie stanie po miesiącu z psem?
Czy ktos ma jakies pomysły ?
Nie mam pojecia gdzie szukac na dogo platnych tymczasow.?

Wiesz tu sporo jest takich historii. Wydaje mi się że nie będzie wyjścia bo taki psiak potrzebuje więcej czasu aby trafić na kogoś. Może poszperaj tutaj http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=27419

Ja wieczorkiem jak dorwę chwile tę postaram sie przekopać dogo.

Posted

Ja znalzalm Hotelik w Rydzynie 15zł za dobę + karma ale warunki, klatka szara i smutna:(
Rydzyna tuż po Lesznem więc też kawał:(
Pomyslcie nad płatnym DT raczej, żeby był z Człowiekiem. Niestety do 20 nie moge się zdeklarować bo nie wiem ile mi zostanie z wypłaty:( Mogę jedynie dać cos nowego na bazarki:(

Posted

Na razie jest tylko 150 zł, to za mało,musi być nas więcej do uratowania psiaka, myślcie dziewczyny, może płatny tymczas byłby tańszy? Może ktoś ze starszych ludzi chciałby dorobić do emerytury i przyjąłby pieska?
A tak przy okazji, nadajcie mu jakieś imię, niech chociaż tyle ma na początek. 19 marca( to dzień niedoszłej nigdy, mam nadzieję, egzekucji) jest Józefa, może Ziutuś?

Posted

Danusiu moze znasz kogos kto moze dac domek tymczasowy, nawet platny.
Chodzi mi o osoby z Twojego otoczenia albo tu na dogo!
Moze masz jakas osobe starsza ,ktora moze przygarnac staruszka.
Ja juz nie wiem - tonący brzytwy sie chwyta - dlatego pisze do wszystkich , ktorych znam.

Posted

Jolu , przypuszczam , ze ten biedak zgodzi sie na kazde imie...
Ziutek - ładne i pasuje do niego i jego wieku!
Ja szukam caly czas innych możliwosci - a kase trzeba organizowac.

Posted

Iwa- o cokolwiek by nie chodzilo, warto probowac.
Napisalam tak jak napisalam, bo brak mi wiary w to, ze sie uda.Zawsze jednak gdzies na dnie serduszka pali sie - chociaz nikla i chwiejna - iskierka nadziei.Ten pies ma prawo do zycia.Zycie jest najwieksza wartoscia.

Apropo hotelu - entuzjazm do wplacania pieniedzy jest zawsze na poczatku, a potem scenariusz ciagnie sie zazwyczaj tak samo - brak finansow, psa trzeba zabrac, niewiadomo gdzie, zadluzenie.Zwierze i osoby zaangazowane stoja pod sciana.Mysle, ze to nie jest rozwiazanie.Zwlaszcza, ze pies moze nie znalezc domu przez kilkanascie miesiecy.Przepraszam, ze tak zimno kalkuluje, ale racjonalizm tez musi miec miejsce.Jesli chodzi o finanse - mysle, ze w gre wchodzi tylko wyrozumialy platny dt, albo oczywiscie najlepiej zwykly dt.

Posted

Agnieszko ja juz zadawalam to racjonalne pytanie - co sie stanie z psem po powiedzmy miesiacu w hotelu ( o ile uda sie zebrac taka kwote) ?
I wiem doskonale , ze entuzjazm do placenia moze szybko wygasnac.
Uwazam , tak jak Ty , ze najlepszy bylby domek tymczasowy (takze platny)
Czy znasz kogos kto daje platne DT?
Co mozemy jeszcze innego wymyslic?

Posted

Ja być może miałabym płatny tymczas. Bardzo dobre warunki, domek z ogrodem, miłośnicy zwierząt, doswiadczeni. Teraz mają jednego psiaka, który do nich się przybłąkał już wiele lat temu, niedawno odszedł im po wielu latach staruszek, którego kiedyś zabrali z drogi rannego. Jeden problem to ten, że ci ludzie nia mają pieniedzy i gdyby zostali bez wsparcia finansowego to po prostu nie mieliby za co tego czy innego psa karmić.
Myślałam już o nich od jakieś czasu i przy okazji inych psów. Napiszcie mi proszę jak to jest z tymi płatnymi DT. Jaka suma wchodzi w grę, co się dzieje, gdy tego domu stałego nie ma? Czy te osoby zostają pozostawione sami z tymi psami ?

Posted

Alcha - wydaje mi sie , ze kwota pieniązkow to chyba zalezy od tych Państwa.
Chyba musieli by sie wypowiedziec za ile mogli by przygarnąc pieska.
Albo my możemy zsumowac to co uzbieramy i im zaproponowac .
Tutaj bardzo istotne byloby , zeby Ci Panstwo wiedzieli ze jest to tymczas dlugotrwaly.Po drugie deklaracje osob ktore chca wplacac co miesiac musze byc 100%... bo nie wyobrażam sobie zeby tych "wybawcow" pozostawic samych sobie.

Posted

[quote name='iwa77']Alcha - wydaje mi sie , ze kwota pieniązkow to chyba zalezy od tych Państwa.
Chyba musieli by sie wypowiedziec za ile mogli by przygarnąc pieska.
Albo my możemy zsumowac to co uzbieramy i im zaproponowac .
Tutaj bardzo istotne byloby , zeby Ci Panstwo wiedzieli ze jest to tymczas dlugotrwaly.Po drugie deklaracje osob ktore chca wplacac co miesiac musze byc 100%... bo nie wyobrażam sobie zeby tych "wybawcow" pozostawic samych sobie.

Wydaje mi się to bardzo słuszne, żeby ewentualni kandydaci rzucili proponowaną kwota. I to szybko bo czas już zaczyna na godziny sie liczyć. I wtedy jest punkt zaczepienia.

Posted

Weszłam dzisiaj na dogo po długiej przerwie i po co?
Mogę dołożyć się do tymczasu 50, 00 zł - płatne po 25 każdego miesiąca. Wiecej narazie nie mogę, bo już zobowiązałam się do dokładania do tymczasu dla Pufiego i suni z rzeki. Nie zaglądałm na dogo od jakiegoś czasu i nie wiem, co z suczyną, wiem, że znalazła dom i był problem sterylizacji. Muszę znaleźć wątek i dowiedzieć się, jak wygląda sprawa pieniedzy dla suni. Póki co mogę dołożyć 50,00 zł. Gdyby się tymczas nie znalazł, to ja mogę go przetrzymać jakiś czas, ale choćbym nie wiem jak chciała, nie mogę zobowiązać się do zapewnienia mu dłuższego tymczasu. A z Wrocławia do Warszawy jest kawał drogi.

Posted

Alcha - popatrz troche pieniązkow by sie w sumie uzbieralo .
Nie wiem czy masz mozliwosc kontaktu z tym Panstwem , zebysmy wiedzieli czy
długotrwały tymczas wchodzi w rachube i ile byloby w ich opinii potrzeba pieniązkow?
A tak w ogole to gdzie w Polsce mialoby to byc?

Posted

Witam serdecznie!
Ja też chętnie dołożę do Ziutka. Mogę co miesiąc 50 zł przesłać ale dopiero pod koniec miesiąca (czyli dopiero 31 marca), a potem już regularnie co miesiąc. Czy jeśli nie znajdzie się długo terminowy tymczas to nie było by dobrze mimo wszystko do Jomar go dać? To by nam dało czas na znalezienie mu domu. Wiem że dla psa tak wystraszonego i starego częste zmiany nie są wskazane ale to może mu życie uratować. I na ile by mógł do Jomar trafić??
Pozdrawiam.

Posted

Oddawanie starego psa na tymczas okreslony terminem jest nonsensem.Co jesli przez ten czas dom sie nie znajdzie? kto zaprowadzi go do schroniska na zastrzyk? jak juz cos robimy to robmy to konsekwentnie i patrzmy dalekowzrocznie, zeby potem nie obudzic sie z reka w nocniku