Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podaje wszystkie wplaty na dziś ; pasahupati, Agnieszka B wplata na kontenerek i druga na leczenie, Paweł , Piotr S, Cirgon Sonia K, Monia 770,
Mysza 1, Elzbieta, Zofia G. IWOP =535 zł. Powiedzcie mi , czy z tych pieniedzy moge coś kupic drugiej Krzyczkowej suni np. witaminy, odżywki lub cos innego ? Oczywiście jeżeli zostanią z Bobiego pieniadze ?Bo jest mi jej troche żal , zostaje w cieniu Bobiego a tez wyszla z tego koszmaru ?
Ob jest podwyższone bo ma jakis stam zapalny, prawdopodobnie skóry, ktora ladnie sie goi. Goją sie tez czyraki okoloodbytu.Wiecie , że Bobi to chyba mix sznaucera !On ma takie cudne czarne oczka, patrzyl wczoraj nawet dlugo na mnie i dal sie poglaskac po tym umęczonym cialku!
Ale dalej przypomina mi kurczaka !

• Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basia0607 napisał(a):
Podaje wszystkie wplaty na dziś ; pasahupati, Agnieszka B wplata na kontenerek i druga na leczenie, Paweł , Piotr S, Cirgon Sonia K, Monia 770,
Mysza 1, Elzbieta, Zofia G. IWOP =535 zł. Powiedzcie mi , czy z tych pieniedzy moge coś kupic drugiej Krzyczkowej suni np. witaminy, odżywki lub cos innego ? Oczywiście jeżeli zostanią z Bobiego pieniadze ?Bo jest mi jej troche żal , zostaje w cieniu Bobiego a tez wyszla z tego koszmaru ?
Ob jest podwyższone bo ma jakis stam zapalny, prawdopodobnie skóry, ktora ladnie sie goi. Goją sie tez czyraki okoloodbytu.Wiecie , że Bobi to chyba mix sznaucera !On ma takie cudne czarne oczka, patrzyl wczoraj nawet dlugo na mnie i dal sie poglaskac po tym umęczonym cialku!

Basiu ...ty najlepiej bedziesz wiedziała co zakupić i komu ...przecieżwiadomo że nie ratujemy tylko Bobiego a i inne psiaczki ...tak się odzywam ,ale też się maleńko troszkę ale dorzuciłam, więc proponuję kup sunieczce :loveu:co potrzeba ...zresztą zobacz na bazarek Clockwork ...tam będą z tego ładne pieniążki :multi::multi:już jest chyba 90 zł :multi:Magda dokładnie Ci potem napisze ile jak sprawdzi :multi:

niech wszystkie zdrowieją :loveu:

Posted

Takie historie rozrywają serce na kawałki, ale trzeba się nimi interesować, bo jeśli sobie powiemy, że nie możemy na to patrzeć, to wiadomo, co się stanie. Basieńko, miliony uścisków.

Posted

basia0607 napisał(a):

:loveu:ale ten kurczaczek przeobrazi sie w pięknego łabedzie.

Basia, czy sunia ma swoj wątek?!! Jeszcze przeciez trzeba o sterylce jej pomyslec, jak znam zycie zaraz cieczkę bedzie miala:shake:

Posted

Iwona dzisiaj wykąpała Bobiego.Wet nam polecil specjalistyczny szampon.
Bobi wydawal być sie w kapieli szczęśliwy. Lizal Iwonę po rekach, mruczał i stał jak poświęcony. Widać , że mu bardzo ulżyło, pozbyl się Krzyczkowych brudów, tych na ciele- oczywiście. Iwonka zmienila mu poslanie i chłopak śpi .Możecie nam zazdrościć Iwony. To jest osoba o wielkim sercu. Całe życie zbierala wyrzucone zwierzęta, karmila i znajdowala im domy. Dla naszego Stowarzyszenia jest skarbem. Za opiekę placimy jej grosze, psy mają posilek 2 razy dziennie. Psy przy budach co dnia idą na spacer.
Często przywozimy do niej chore z biegunką, śmerdzące psy. Nigdy nic nie powiedziala, wręcz przeciwnie , gdy dzwonię do niej z informacja o jakims wałęsającym się psie z mety karze go przywozić. W domu mamy i niej 4 suczki i 2 szczeniaki. wszystkie wieczorem pchają im sie do łóżka a w dzień na kolana, taki widok koi moje serce . Zresztą wszyscy lubimy tam jechać. Latem pijemy w kuchni kawę a dwie kozy zaglają nam do szklanek przez okno. Nasze Przytulisko Rybcia nazwala "PSi Raj i' tak jest naprawde. Jutro szczepimy nasze suki od cieczek bo nie mam jeszcze pieniedzy od miasta na sterylki . Jutro też pojade kupić legowisko dla Bobiego ale takiego plastikowego nie widzialam. Łóżeczko zasponosorowala
Agnieszka B-dziekujemy !!!

Posted

Jestem w szoku , popatrzylam na ilośc sprzedanych cegielek. zastanawiam sie co by tu kupic Bobiemu aby zaznal luksusu, chyba szelki ze zlota !

Gdybym wydala kilka moim psów znowu pojechalabym do Krzyczek. Śnią mi sie po nocach ! Mam nieczyste sumienie , że wybralam te psy a zostawilam drugie wyciagające z nadzieją do mnie łapki !

Posted

[quote name='basia0607']Jestem w szoku , popatrzylam na ilośc sprzedanych cegielek. zastanawiam sie co by tu kupic Bobiemu aby zaznal luksusu, chyba szelki ze zlota !

Gdybym wydala kilka moim psów znowu pojechalabym do Krzyczek. Śnią mi sie po nocach ! Mam nieczyste sumienie , że wybralam te psy a zostawilam drugie wyciagające z nadzieją do mnie łapki !

Basiu robisz i tak duzo za co nalezy cię wielki szacunek...:loveu:.

Najgorsze jest własnie to, że nie wszystkim psiaczkom da się od razu pomóc...

i pozostawia się tamte... biedne które tak bardzo chcą byc tylko kochane...:placz:

Posted

basia0607 napisał(a):
Jestem w szoku , popatrzylam na ilośc sprzedanych cegielek. zastanawiam sie co by tu kupic Bobiemu aby zaznal luksusu, chyba szelki ze zlota !

Męczą mnie te Krzyczki. Czy są jakieś podjęte działania? Zmiana personelu...leki, karma?:placz:

Posted

[quote name='basia0607']Jestem w szoku , popatrzylam na ilośc sprzedanych cegielek. zastanawiam sie co by tu kupic Bobiemu aby zaznal luksusu, chyba szelki ze zlota !

bo największym plusem na tym allegro jest to że cegiełki są taniutkie i każdego na nie stać ...i wtedy większa ilość osób może sobie na ten zakup pozwolic :multi:osoba która wystawiła wspaniale to pomyślała:calus:

a Bobi...cóż jednego mu chyba teraz byłoby trzeba ...swojego domeczku

http://www.allegro.pl/item305925165_horror_o_zyciu_i_smierci_decyduja_pieniadze_.html

Allegro dla Bobiego

cegiełki tylko po 2 zł

Posted

basia0607 napisał(a):

Basiu jak dla nas możesz przeznaczyć te pieniążki na każde potrzebujące storzenie które znajduje się pod twoją opieką:loveu::loveu::loveu:

Posted

Wiecie co ? Iwona przedchwilą mi sie przyznała , że po kąpieli wzieła Bobiego i polożyła sie z nim na kanapie. Bala sie wczesniej przyznać , bo wie , że zabronilam kontaktu z innymi psami ze wzgledu na chorobe skóry Bobiego. Zawineła go w kocyk i razem tak leżeli. Bobi się tulił, mrużyl oczy i chyba był wtedy w raju.Chcialabym wiedzieć co sobie myślał ? Rano podczas dawania zastrzyku , tak naprężyl mięsni, że częśc leku wyplynęła. Trzymał go wtedy jej mąż. Wieczorem Iwona sama dala mu zastrzyk bez problemu, stal i ani drgnął. Tak go stresowala obecnośc Iwony męża.Wszystkie psy poschroniskowe boją się facetów !

Posted

Biedaczek - pewnie pierwszy raz od tak dawna komuś zaufał...

A co do facetów - to moja schroniskowa Pestka też się ich strasznie boi...mimo, że wzięliśmy Ją ze schroniska jak była szczeniakiem. Z pewnością w schronisku nie robili Jej krzywdy, ale kto wie co było wcześniej, zanim tam trafiła...

Posted

basia0607 napisał(a):
Wiecie co ? Iwona przedchwilą mi sie przyznała , że po kąpieli wzieła Bobiego i polożyła sie z nim na kanapie. Bala sie wczesniej przyznać , bo wie , że zabronilam kontaktu z innymi psami ze wzgledu na chorobe skóry Bobiego. Zawineła go w kocyk i razem tak leżeli. Bobi się tulił, mrużyl oczy i chyba był wtedy w raju.

Chusteczek mi zabrakło... Wyobraziłam sobie tę biedusię, jak leży, ufnie przytulona do Iwony...

Posted

Kochani nie gniewajcie się, że pytam, ale nie mam czasu czytać całego wątku. Bobi jest cudny. Pragnę mu pomóc. Niestety moje możliwości są ograniczone. Jedyne co mogę zrobić to bazarek. Proszę napiszcie mi czy pieniążki potrzebne i na co.

Ucałujcie ode mnie Bobiego.

Posted

Wiata, ja sie nie za bardzo znam na tym wszystkim. Dziewczyny juz zbierają na Bobiego, nie wiem czy można robic mu więcej zbiorek ? Popytaj je. Kazda kwota sie przyda ,. bo gdy uda nam sie wydac , ktoregos psa, planujemy pojechać znowu do Krzyczek.
Bobi przytulanka bardzo dziekuje wszystim ciociom i wójkom za okazane serca !

Posted

Jedna klawiature już zalałam, nastepna na najlepszej drodze do takiego samego finału...
Psiątka pamiętają.... Moje Zorka - już za TM - przyszła do nas jako 3,5 -4 jetnia panienka z cieczką. Na szczęście w samą porę... Sunia umarła po 14-tu latach jako 17-18 letnia schorowana babunia... Do końca szczekała, warczała na bardzo wysokich facetów w kapelusikach płóciennych i farmerówkach....Przez parę lat nie chciałą nawet skręcac w strone działek na których byłą przetrzymywana...
Tak włąśnie się nosił jej oprawca.... A wcale nie była tam długo. Umarł 10 lat przed Zorenką.