Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basiu - jeżeli kogos może drażnić mało elegancki koszyk to znaczy ,ze taką osobę można sobie odpuścić , bo los psa chyba nie jest dla niej najwazniejszy.
Po prostu nie przejmuj sie tym i nie tlumacz !
Robisz cos wielkiego dla tego biedaka - ratujesz mu życie i to jest najważniejsze.
Biedny Bobi - mam nadzieje , ze bedzie teraz tylko lepiej!

• Replies 576
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aggie napisał(a):
:-(
nie moge.... po prostu czasem juz nie mogę

ten psiak z 6 str będzie mi sie teraz po nocach śnił.:placz:, jutro bym po niego sama pojechała..
Mam pytanie - czy ta cała dokumentacja zdjeciowa - te dziesiątki zdjęć tych NAŻARTYCH psów (te choroby to tez pewnie z przeżarcia!) - które tu sa na dogo znajdują sie takze w dokumentacji sprawy przeciwko Księzopolskiej i Lachowi??najlepiej w zestawieniu ze stanem psa przyjmowanego??? Czy te opisy które tu widzę znajdują sie w zeznaniach???
Basiu - serce - wpłacam Ci dzisiaj 80 zł dla Bobika,. to na razie....

nie będę oryginalna - brak mi słów na to co przeczytałam , po prostu :-(:-(:-(

ja mam wiele ciekawych zdjęc:razz::diabloti::angryy:
a takie coś widziałyście?::angryy:

Posted

z bazarków mamy JUŻ 53 zł :multi::multi: a jeszcze 10 dni :multi::multi:

i nie chodziło mi kochane o fanfary czy podziękowania... spotkałam sie już z ignorem na dogo niejednokrotnie w towarzystwach wzajemnej adoracji, dlatego pytałam czy sie nie narzucam... jest ok i to jest najważniejsze...

mizianko dla Bobiego :loveu:

a czy leży w "meliniarskm" koszu... to najmniej ważne- ważne że leży na mięciutkim posłaniu i ma opiekę ...

Posted

Clokwork Basia wcale nieźle nie kombinuje z tą skrzynką-najlepsze posłania to plastikowe właśnie!, środek właśnie można wyłożyc kocykiem polarkowym, ręcznikiem-dlatego, że można je potem łatwo umyc/odkazic, takie posłania ma m.innymi Paluch: jak jest ciepło można do odgródka postawic bezpiecznie:lol:

a to plastikowe posłania: Fer-Plastu z nietoksycznego plastiku(starczają na lata):

http://www.nokaut.pl/oferta/ferplast-legowisko-plastikowe-siesta-deluxe-6.html

można by wysłac dla Bobiego-tylko 45 zł-bardzo dobre bo nawet jak pies zasiusia czy zwyiotuje to łątwo umyc i nadal bez szwanku korzysta!
P.S. niezastąpione przy szczeniakach:evil_lol:

Posted

Czytam zaległosci i oczom nie wierze :crazyeye::crazyeye::crazyeye:......jeśli czuł by sie bezpiecznie na kawałku szmatki to dla Bobiego ta szmatka byłaby najwazniejsza ....koszyk ....dla niego królestwo ...ludzie złoci ....jak kogoś to razi w oczy niechnie patrzy ...niech idzie do muzeum :shake::shake:...
Narzie dopinguje bazarki zagladam , jak tylko bedę mogła to dorzucę bo Bobi długo bedzie potrzebował pomocy :-(

Spanko wstawione przez Oktawię jest super dla psiaczków szczególnie chorych ....

Posted

Niki-lidka napisał(a):
w domu to zalezy...moja kolezanka ma bo czesto ma szczenieta na tymczasie...i siku, kopa, robale itp itd sie czesto zdarzaja a to latwo umyc ...tylko wkladow ma kilka na zapas:)

;) no jak dom jak mini schronisko to jasne!

Posted

ARKA napisał(a):
;) no jak dom jak mini schronisko to jasne!

mini schronisko dla mini kluskow:cool3:
ona sie smieje, ze nigdy nie miala u siebie tymczasowicza, ktory w momencie gdy do niej trafial mial wiecej niz 3 tygodnie...taka prawda...teraz odkarmia tygodniowe robaczki:)
a czy dla Bobiego taki lezaczek sie przyda? hmmm...basiu?

Posted

to ja zasponsoruje ten "kubelek" dla Bobiego... :diabloti:
czasu mam deficyt ale - Basiu daj mi znać jak przyjdzie moja pierwsza wpłata (powinna byc jutro) , a ja jutro robie przelew na te 45 zł i kupcie mu estetyczny koszyk...:p jezuuu jacy ci ludzie czasem durni i powierzchowni...

Oktawia - nie masz litosci... gdzie tego psa ciągnęli , co on miał na łapie.. Prosze.... :-(:-(:-(:-(
czy to jest w dowodach sprawy??? :placz::placz::placz:te zdjecia?? ..:placz:

Posted

Aggie napisał(a):

to ja zasponsoruje ten "kubelek" dla Bobiego... :diabloti:
czasu mam deficyt ale - Basiu daj mi znać jak przyjdzie moja pierwsza wpłata (powinna byc jutro) , a ja jutro robie przelew na te 45 zł i kupcie mu estetyczny koszyk...:p jezuuu jacy ci ludzie czasem durni i powierzchowni...

Oktawia - nie masz litosci... gdzie tego psa ciągnęli , co on miał na łapie.. Prosze.... :-(:-(:-(:-(
czy to jest w dowodach sprawy??? :placz::placz::placz:te zdjecia?? ..:placz:

nie nie mam listości-to był sznur-ten pies skowyczał-szkoda, że nie można tego słyszec na zdjęciu, tak jak Ci co ciągną w Chinach psy na śmierc, identycznie....sikał pod siebie do tego, oczy mu wychodziły na wierzch....kuźwa, będę zeznawac nie tylko ja:diabloti::angryy:

P.S. postaram się uprosic co nieco dla Bobika-a kasy dużo takie totalnie zaniedbane psy potrzebują-dużo i jeszcze więcej! wiem coś o tym bo sama Dyzia leczę tj. wet:evil_lol:-dzięki niemu żyje i jego komfort jest super-bez leczenie byłby po prostu do uśpienia-walka jest ostra!

Posted

[quote name='oktawia6']nie nie mam listości-to był sznur-ten pies skowyczał-szkoda, że nie można tego słyszec na zdjęciu, tak jak Ci co ciągną w Chinach psy na śmierc, identycznie....sikał pod siebie do tego, oczy mu wychodziły na wierzch....kuźwa, będę zeznawac nie tylko ja:diabloti::angryy:

quote]
:placz::placz::placz::placz: i co ja moge napisać ? NIC...
PROSZĘ CIE - NIE MIEJ LITOSCI, niech ja mam jeszcze odrobine wiary w sobie w jakies prawo w tym kraju, w jakies ludzkie uczucia sędziego.... :-(:-(:-(:-(
jeden promyczek jakiś... jeden chociaż zeby człowiek sie nie załamał

Posted

[quote name='oktawia6']nie nie mam listości-to był sznur-ten pies skowyczał-szkoda, że nie można tego słyszec na zdjęciu, tak jak Ci co ciągną w Chinach psy na śmierc, identycznie....sikał pod siebie do tego, oczy mu wychodziły na wierzch...quote]

Oktawia a bylas tam po tym jak go zabrali zeby uslyszec/ zobaczyc co oni z tym biedakiem zrobili w tym kontenerze? przeciez widzieli ze patrzysz, nic nie mieli do powiedzenia po co to robiá, jakies tlumaczenie czy co?

Posted

emilia2280 napisał(a):
[quote name='oktawia6']nie nie mam listości-to był sznur-ten pies skowyczał-szkoda, że nie można tego słyszec na zdjęciu, tak jak Ci co ciągną w Chinach psy na śmierc, identycznie....sikał pod siebie do tego, oczy mu wychodziły na wierzch...quote]

Oktawia a bylas tam po tym jak go zabrali zeby uslyszec/ zobaczyc co oni z tym biedakiem zrobili w tym kontenerze? przeciez widzieli ze patrzysz, nic nie mieli do powiedzenia po co to robiá, jakies tlumaczenie czy co?

No właśnie!!!

Posted

NIEESTETYCZNY KOSZYK ???????

Bobi ma gleboko gdzies czy jego koszyk jest nowy czy stary. wazne, ze daje mu poczucie bezpieczenstwa. Wazne, ze jest mu miekko i cieplo (chocby lezal na szmatach). Zwierzeta nie przywiazuja wagi do wygladu oraz wartosci materialnych. Nie tak jak ludzie, ktorzy z wygody i potrzeb zycia w luksusach zwierzat sie pozbywaja np. psow np. do Krzyczek. A potem mysla, ze te krzyczkowe psy nie kochaja swojego menelowego koszyczka.

:roll:Troszke wiecej pomyslunku i wyobrazni czasem moze pomoc:roll:

Banał pisac takie rzeczy tutaj, ale widocznie trzeba.
Na pewno kogos ten koszyk ubodl w oko, po tym jak kilka osob zaoferowalo Basi pomoc materialna.

Taaak, Basia wziela Bobiego ( i Core tez) zeby sie wzbogacic.
Wplynie moze 500 zl, moze wiecej. A pierwsze dni leczenia to suma ok.600 zl. I to dopiero poczatek. Juz nie mowie o tym, ze takie zwierze potrzebuje opieki non stop. Ze nie jest czyste. Ze jest wystraszone.

Juz nie wspomne o tym, ze wizyta w Krzyczkach wyniszcza. Pomoc jakakolwiek jest Basi i Bobiemu teraz b. potrzebna.

Nieestetyczny koszyk.

Posted

Basiu, czy wpływają już pieniążki z allegro?
Jak wpłyną, daj mi znać, ile i od kogo. Wtedy będę wystawiała komentarze na allegro.

Narazie mam zalicytowanych 20 cegiełek po 2 zł, czyli 40 zł powinno wpłynąć w najbliższym czasie.

Posted

taaak basia napewno chce się dorobic na Bobim...:crazyeye:chyba nerwicy...
Co do wygladu koszyczków itp to ja pokupowałam moim kotom piekne budki i rozne duperele a one i tak pchaja sie do róznych pudełek i maja te moje budki gdzieś...:evil_lol:
Charlie nie martw sie - pieniędzy nie zabraknie. ja deklaruje stałą pomoc dla Bobiego. Ale najwieksza robote i tak basia sama musi wykonać...:shake:

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Basiu, czy wpływają już pieniążki z allegro?
Jak wpłyną, daj mi znać, ile i od kogo. Wtedy będę wystawiała komentarze na allegro.

Narazie mam zalicytowanych 20 cegiełek po 2 zł, czyli 40 zł powinno wpłynąć w najbliższym czasie.

Rybko ze słuszną posturą :roll:...gdzie jest lineczka do allegro, bo kurde ja ślepa jestem:oops: .....plissss:razz::razz:

Posted

dlaczego nie piszecie o akcjach na allegro na wątku???? po 2 zł cegiełki to niewiele.... wiele tu zaglądających mogłoby "kupić" kilka... wstawcie też do pierwszego postu... ja szukałam w wyszukiwarce allegro, bo wiedziałam że aukcja istnieje... ale pośród setek aukcji charytatywnych Bobi sie gubi.... :shake:
każda forma pomocy jest niezbędna... więc warto dawać info na wątek ;)
nie szczypcie sie... nie miejcie oporów... nie żebracie o kase dla siebie- prosicie dla psiaka a po to tu jesteśmy... kto ma możliwości ten pomaga:loveu: