sacred PIRANHA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 masz 8sztuk? o rany...a teraz im starsze tym wiecej roboty przy nich bedzie, zaczna sie rozlazic, gryzc, robic wiecej o roznych porach....juz nie tak regularnie wszytskie w tym samym czasie...paranoja:( Quote
halbina Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Moje ochrzciłam tak: białaska - Duduś... a czarnuszka - Toto... :evil_lol: Quote
malagos Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 BIANKA1 napisał(a):Wczoraj Mrówa mi powiedziała , że kobitka , która oddawała szczeniaki z Krzyczek , mówiła , że załatwiają się do kuwety . Ześmy się z tego uśmiały :cool3: Dzisiaj szczeniaki dorwały kocią kuwete i robia do niej koopki , a si na podłogę :evil_lol: śmiesznie wygląda , jak psiak wypina doopkę w kociej kuwecie . Koty są zgorszone :evil_lol: Dobrze , że mają 2 inne kuwety :lol: Mój mąż miał przed 2 dniemi szczeniaka, chorego w pień, a pani sie chwaliła, ze korzysta z kuwety :placz: Szczenaiak z kuwety zjadal zwirek... Zapchane jelita, odwodnienie, wzdęcie, horror!! Rokowanie ostrozne :shake: Quote
Negri Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Bianeczko widzą, że znów działasz w "trybie masowym" Jesteś Wielka ;) Quote
sacred PIRANHA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 ona jest jak robocop...nic jej nie zniszczy:) musisz miec wieeeeeelkie serducho bo tyle z niego milosci.... Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Niki-lidka napisał(a):ona jest jak robocop...nic jej nie zniszczy:) Sikam.Coś w tym jest :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Pani doktor pojechała . Nie jest dobrze :shake: Quote
sacred PIRANHA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Sikam.Coś w tym jest :evil_lol: przynajmniej Ty sikaj na podklad...albo do kuwety:eviltong: Quote
halbina Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 BIANKA1 napisał(a):Pani doktor pojechała . Nie jest dobrze :shake: Pisz!!! :roll: Quote
oktawia6 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 BIANKA1 napisał(a): Pani doktor pojechała . Nie jest dobrze :shake: tym 2 z Krzyczek coś dolega?:angryy: mówiłam, jeden ma bolesny brzuch natychmiast do weta!!! ale ona wie lepiej, potem była krew w kale.... jak wspomniałam moje dostały kroplówkę pierwszego dnia: pierwszy dzień zanim do domu zostały przywiezione konsultacja lekarska gdzie jeden miała gorączkę i dostał p/gorączkowy, do tego Nifuroxazyd-oczywiście kuwety wykluczone!!! kto daje szczeniakom kuwety!!!-istnieje duże rzyzyko jak to małe szczeniaki, że zaczną żwirek podjadac i koniec.... Quote
halbina Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Moje są w dobrym stanie... już zaczynają brykać, ale biały wiecej śpi i jest lękliwy... Dzis nie było szans na wizytę... Lamia miała wizytę i pojechała do swojego domku, jutro idziemy do cioteczki Formicy! Quote
Tola Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Pisz. Czekamy i trzymamy :thumbs: za maluchy. Quote
kasiaNDM Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 gdzie znajdują się psiaki ?? moja kuzynka chce zaadoptowac małego brzdąca :) Quote
Agnieszka(Visenna) Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Kasiu- We Wrocławiu. Bianko- czekamy na wieści, aż mi się gulka kręci.. Quote
anula1959 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Ciocia pewnie teraz mocno zajęta, dlatego nie pisze... Ale my się martwimy....... Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Paweł ( czarny ) ma wzdęcia , zapalenie gardła , tchawicy , oskrzeli . Dostał antybiotyki , leki przeciwzapalne i przeciwwzdęciowe . Jest bardzo spokojny , zastraszony , wycofany .Futerko matowe , dziąsła blade , anemia . Sieroctwo do kwadratu . Powinien dobrze jeść , jeśli suche , to moczone ze względu na gardło . On jedna wszystko przełknie , musiak biedak głodować . Gaweł lepiej . Tylko gardło chore . W sobotę do kontroli . Potrzebne dobre jedzenie i witaminki . Kuwetę wyniosłam . Mam wyczesywać pchle odchody gęstym grzebykiem . Maluszki są też w nieciekawym stanie . Temperatura dobra , osłuchowo OK. ale 3 maja drgawki . Albo to początek nerwowej postaci nosówki , albo , co jest bardziej prawdopodobne , niedobór glukozy i witamin . Quote
sacred PIRANHA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 o matko....czyli teraz po koleji czego potrzebujesz...oprocz kasy, bo to ewidentne... Quote
BIANKA1 Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 Zaczełam pisać , ale przyjechała Ciocia Poker i nie skończyłam . Pewnie Poker jak wróci do domu , to też napisze o maluszkach . Przywiozła nam ręczniki na podkłady i 50 zł na leki . Dziękujemy . Quote
halbina Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 No to mnie dobiłaś teraz... jutro po pracy lecę do Formicy! Quote
pucka69 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Korenia napisał(a):Dokładnie :angryy: Jak będziesz zamawiać w jakimś to daj mi linka, zamówiłabym może jakąś karme dla prosiów, a jak już do Bianki będzie szło to za wysyłkę nie zapłacę :eviltong: Będę dźwięczna :loveu: zamówiłam w animalii. jak cos chcesz to mów szybko, mozna dołozyć :cool3: Quote
Recommended Posts