Jump to content
Dogomania

6 -5 tyg. szczeniąt + 2 z Krzyczek .Wszystkie w nowych domkach .

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Wczoraj Mrówa mi powiedziała , że kobitka , która oddawała szczeniaki z Krzyczek , mówiła , że załatwiają się do kuwety . Ześmy się z tego uśmiały :cool3:
Dzisiaj szczeniaki dorwały kocią kuwete i robia do niej koopki , a si na podłogę :evil_lol:
śmiesznie wygląda , jak psiak wypina doopkę w kociej kuwecie . Koty są zgorszone :evil_lol: Dobrze , że mają 2 inne kuwety :lol:

Mój mąż miał przed 2 dniemi szczeniaka, chorego w pień, a pani sie chwaliła, ze korzysta z kuwety :placz: Szczenaiak z kuwety zjadal zwirek... Zapchane jelita, odwodnienie, wzdęcie, horror!! Rokowanie ostrozne :shake:

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Pani doktor pojechała . Nie jest dobrze :shake:

tym 2 z Krzyczek coś dolega?:angryy:
mówiłam, jeden ma bolesny brzuch natychmiast do weta!!! ale ona wie lepiej, potem była krew w kale....

jak wspomniałam moje dostały kroplówkę pierwszego dnia: pierwszy dzień zanim do domu zostały przywiezione konsultacja lekarska gdzie jeden miała gorączkę i dostał p/gorączkowy, do tego Nifuroxazyd-oczywiście kuwety wykluczone!!! kto daje szczeniakom kuwety!!!-istnieje duże rzyzyko jak to małe szczeniaki, że zaczną żwirek podjadac i koniec....

Posted

Moje są w dobrym stanie... już zaczynają brykać, ale biały wiecej śpi i jest lękliwy... Dzis nie było szans na wizytę... Lamia miała wizytę i pojechała do swojego domku, jutro idziemy do cioteczki Formicy!

Posted

Paweł ( czarny ) ma wzdęcia , zapalenie gardła , tchawicy , oskrzeli . Dostał antybiotyki , leki przeciwzapalne i przeciwwzdęciowe . Jest bardzo spokojny , zastraszony , wycofany .Futerko matowe , dziąsła blade , anemia .
Sieroctwo do kwadratu . Powinien dobrze jeść , jeśli suche , to moczone ze względu na gardło . On jedna wszystko przełknie , musiak biedak głodować .

Gaweł lepiej . Tylko gardło chore . W sobotę do kontroli . Potrzebne dobre jedzenie i witaminki .

Kuwetę wyniosłam . Mam wyczesywać pchle odchody gęstym grzebykiem .

Maluszki są też w nieciekawym stanie . Temperatura dobra , osłuchowo OK. ale 3 maja drgawki .

Albo to początek nerwowej postaci nosówki , albo , co jest bardziej prawdopodobne , niedobór glukozy i witamin .

Posted

Zaczełam pisać , ale przyjechała Ciocia Poker i nie skończyłam .
Pewnie Poker jak wróci do domu , to też napisze o maluszkach . Przywiozła nam ręczniki na podkłady i 50 zł na leki . Dziękujemy .

Posted

Korenia napisał(a):
Dokładnie :angryy: Jak będziesz zamawiać w jakimś to daj mi linka, zamówiłabym może jakąś karme dla prosiów, a jak już do Bianki będzie szło to za wysyłkę nie zapłacę :eviltong: Będę dźwięczna :loveu:

zamówiłam w animalii. jak cos chcesz to mów szybko, mozna dołozyć :cool3: