Jump to content
Dogomania

6 -5 tyg. szczeniąt + 2 z Krzyczek .Wszystkie w nowych domkach .

Recommended Posts

• Replies 905
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sama też się dobiłam :cool1: Myślałam , że szybko znajdą domki , a tu klops .
Zanim doprowadzę je do zdrowia , to trochę potrwa . Nawet nie ma co ich wystawiać .Jutro wykupię witaminki i będę maluszki faszerować . Ciocia Poker i P. Doktor czuwają nad prawidłowym żywieniem i leczeniem szczyli .
No trudno , jest jak jest :cool1:
Dzisiaj w ramach promocji z okazji Tłustego Czwartku , zapłaciłam tylko 20 zł za wizytę . Nawet nie wiedziałam , że dziś czwartek , a co dopiero , że tłusty :roll:

Posted

pucka69 napisał(a):
zamówiłam w animalii. jak cos chcesz to mów szybko, mozna dołozyć :cool3:

Dziękuję , ale nic mi nie przychodzi do głowy :oops:
Jestem dzisiaj bardzo zmęczona .:roll:

Posted

Ja też nie wiedziałam, że tłusty... Ale na pączka sie załapałam!
W takim razie te moje tez zdrowe pewnie nie są... Duduś taki wciąż śpiacy... więc pewnie ma anemię... :roll:

Posted

Małe ,czarne szczylki mają drżenia,na szczęście nie drgawk.Ale to też nic dobrego.Stawiam na niedobór minerałow.
Te z krzyczek sa śliczne.Czarny jest apatyczny i ma duży brzuszek.Oby to były jeszcze robale.A biało-czarny ma ochotę do zabawy.Tak słodko przytulają sie do siebie :loveu:
Mam nadzieję,że nie bedzie tak żle.Dobrze odżywione,dostana witaminy i dojda do siebie.Domków trzeba szukać,najwyżej chwilę poczekają.
Miałam szczęście,bo Puniek dzisiaj niczego mi nie skradł:evil_lol:

Posted

Bianka ja mam witaminy dla gówniarzy, od znajomego weta (wiedzą ile u nas się pląta nieszczęść, to dają ;)). Przyda się? Względnie mamy flawitol i gammolenR, nie wiem, czy się nada....

Posted

BIANKA1 napisał(a):

Paweł ( czarny ) ma wzdęcia , zapalenie gardła , tchawicy , oskrzeli . Dostał antybiotyki , leki przeciwzapalne i przeciwwzdęciowe . Jest bardzo spokojny , zastraszony , wycofany .Futerko matowe , dziąsła blade , anemia .
Sieroctwo do kwadratu . Powinien dobrze jeść , jeśli suche , to moczone ze względu na gardło . On jedna wszystko przełknie , musiak biedak głodować .

Gaweł lepiej . Tylko gardło chore . W sobotę do kontroli . Potrzebne dobre jedzenie i witaminki .

Kuwetę wyniosłam . Mam wyczesywać pchle odchody gęstym grzebykiem .

Maluszki są też w nieciekawym stanie . Temperatura dobra , osłuchowo OK. ale 3 maja drgawki .

Albo to początek nerwowej postaci nosówki , albo , co jest bardziej prawdopodobne , niedobór glukozy i witamin .

co za debil wymyślił dla psich szczeniąt tę kuwetę:angryy: Bianko? powiedz

jeśli 3 mają...to zaraz kolejne-musisz odseparowac bezwzględnie amte 2 z Krzyczek!! zaraz będzie pomór

Pchły "wyczesywac"?:roll:.....a Front-Line?

Posted

Kuweta ogólnie nie jest złym pomysłem, bo ułatwia zycie i naukę czystości, tylko nie ze żwirkiem. Co ciekawe- na miau był wątek na temat jedzenia żwirku i okazało się, że wśród kotów jedzenie żwirku najczęściej oznacza problemy zdrowotne, przede wszystkim anemię i niedobory witaminowo-mineralne. co się sprawdziło u nas, bo żwirek podjadała Bianka, kota chora na wszystko i z anemią.

Posted

halbina napisał(a):

One są odseparowane... inne piętra zajmują w domu Bianki, Oktawio!

fiu fiu pięterka!:siara:
ja muszę o tym też pomyślec na swoich 30 metrach:evil_lol:
P.S. Ulv-lignina również odpada-bo szczeniaki ją po prostu zjadają!

Posted

ulvhedinn napisał(a):

Można by dać pieluchę- moze wtedy załapia że wszystko sie robi na nią? Potem mozna by zlikwidować w ogóle zlikwidowac kuwetę... albo gazety...

absolutnie nie gazety!!!:crazyeye::shake:

dla szczeniąt są dry bedy:

A - jasny brąz
B- zielony
C- ciemny szary
D- szafirowy

http://drybed.pl/

P.S. Jacek i Agatka korzystają z takiego: nie jest nowy bo dostały już używany-ale pracy codziennie jest rewelacja-maluch szczac może na niego dowoli z wierzchu jest suchy a pod spodem gromadzi się szczoch

Posted

To zalezy czy goowniarzeria żre gazety, czy nie-, jak nie ma skłonności, to mi sie bardzo dobrze sprawdzały jako podkładka pod co inne żeby wchłaniało- np na posłanko: gazety, a na to złożony polar, działa jak dry-bed, a tańsze i szybciutko schnie po upraniu ;) A do nauki sikania gazety nawet bardzo dobre, bo od razu wywalasz....
Oktawia, ty wiesz, ile przy takich malcach jest prania? Jak u nas było 12 kociejków, to pralka chodziła na okrągło... Dlatego trzeba trochę ograniczać ilość prań, coby się nie zajechać- no i prąd też kosztuje...

Posted

ulvhedinn napisał(a):

To zalezy czy goowniarzeria żre gazety, czy nie-, jak nie ma skłonności, to mi sie bardzo dobrze sprawdzały jako podkładka pod co inne żeby wchłaniało- np na posłanko: gazety, a na to złożony polar, działa jak dry-bed, a tańsze i szybciutko schnie po upraniu ;) A do nauki sikania gazety nawet bardzo dobre, bo od razu wywalasz....
Oktawia, ty wiesz, ile przy takich malcach jest prania? Jak u nas było 12 kociejków, to pralka chodziła na okrągło... Dlatego trzeba trochę ograniczać ilość prań, coby się nie zajechać- no i prąd też kosztuje...

nic nie mów...pralka codziennie idzie Ty Wiesz....o prądzie teraz zaczęłam myślec-przyhdzie rachuneczek:-(a jeszcze taka idiotka jestem, żeby nie bały się całkiem to zostawiam im na całą noc takie mdłe światełko-takia mgiełka w sumie:oops: aaa i jeszcze cichutko radyjko puszczam-radio złote przeboje albo radio Z też cichutko jakby w tle-na noc wyłączam radyjko

Posted

Ano. Ciocia też radio puszcza Piesi, zeby się lepiej czuła :evil_lol: Moje na szczęscie obywają się bez tego, ale bywały i dni, że pralka była puszczana 3 razy tylko dla zwierząt, jak było 11 kociat, Bulinka, co lała pod siebie i krA ... Ja mam gorzej- licznik przedpłatowy, jak sie prąd skończy, to muszę lecieć i kupić... :shake: A jak jeszcze Bianka musiała mieć poduszkę elektryczną, to mi większość kasy szła na prąd :mad:

Posted

już czuję się raźniej skoro Ty też radyjko puszczasz:lol:
ja mam energooszczędną pralkę niby klasa A nie wiem jak to w realu wyjdzie.
Licznik przedpłatowy to porażka! powinni to już dawno za Gierka znieśc-to STOEN za takie babole odpowiada czy adminiastrator?

Posted

Przywalili mi za zadłużenie, w dodatku zrobione autentycznie niechcący z niedopatrzenia- nie zauważyłam, że mam rachunki ze zniżką, której już nie powinno być (po śmierci babci) i teraz muszę spłacić różnicę :shake:

Posted

U mnie pralka też chodzi na okrągło . Dodatkowo raz dziennie zmywarka myje psiowe miski . Chcę , żeby były wyparzone . Szczeniaki nie stykają się , bo są na dole ,i na górze .Niestety , mam 3 piętra , to się nabiegam po schodach .

Dzięku Fidze mam pampersowe podkłady . Jak są brudne , to wyrzucam . Te z Krzyczek podłogę mają wyłożoną gazetami , ale ich nie jedzą .

UlV jak masz zbędne witaminy , to ja chętna

Jak jest tu ktoś super bogaty , to szczeniaki potrzebują zabijaczy czasu :cool3: .
Jakieś kostki wapienne, gryzaki , zabawki . One się nudzą , a jest ich 8 . :cool3:

[SIZE=3]Przyjmę też jedzenie dla szczeniąt w ilościach kosmicznych :oops:

Posted

do kuwety można wsypac piasek. Można w składzie budowlanym kupić worek i poprosić uczynnego pana żeby przyniósł do domu. Kupki sie wyrzuca. Zużyty piasek to albo sie wywala (wersja dla zapracowanych) albo wsypuje do beczki (miednicy, wiadra) ,a potem przepłukuje (wersja dla oszczędnych majacych dużo czasu:evil_lol:)
piasku nie jedzą.
D

Posted

Szczeniaki wcale nie mają 3 tygodnie , tylko 5-6 .
Są maleńkie , 4 będą z długim włosem , 2 krótkowłose .
Mają wszystkie ząbki i jakieś szpary , co świadczy o ich wieku :cool3:
Nie znam się , ale wetka mówiła , że czym szczenię starsze , to mu się zęby rozsuwają , czy coś w tym stylu .

1 chłopak - gruby -850 gram

2 chłopak bez ogonka , w skarpetkach -620gram

3 dziewczynka -złośnica -750gram

Posted

Chciałam im zrobić zdjęcie przy kartonie mleka , dla porównania wzrostu .
Ale to nie możliwe , żeby zrobić zdjęcie pchle :evil_lol:
Sięgają wzrostem gdzieś do połowy wysokości kartonu . To jakiś mix z czymś maleńkim , długowłosym . Są przekomiczne jak warczą i szczekają :loveu:

4 baba gładkowłosa z krawatem 670 gram

5 baba gładkowłosa 710 gram

6 dziewuszka z długim włosem 670 gram , nie ustoi sekundy :cool3: