Vizsla Posted August 21, 2005 Posted August 21, 2005 Znana hodowla i myślę, że dobra. Widziałam sporo psiaków z hodowli i jestem nimi zachwycona ;) Mojego również już widziałam ;)
kacpru Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 tak tylko sobie zerknelam na pierwsza strone i.... zorientowalam sie ze zobaczylam juz caly watek 8) Ja bardzo lubie jamniczki :) znam osobiscie tylko dwa :( Jedna to czarna sunia sasiadow,ale ten pies biedny :( nie wiem skad oni go wzieli ale z ta sunia jest cos nie tak. Bardzo o nia dbaja i kochaja ale sunia jest bardzo lekliwa,piszczy gdy ktokolwiek sie do niej zblizy,panikuje gdy zobaczy innego psa,ogolnie jest strasznie przerazonym psiakiem,jak ktos ja dotknie sika pod siebie :( natomiast druga jamniczka to Lala,znaleziono ja przywiazana do drzewa w lesie ale nie rozumiem dlaczego to ktos zrobil? Lalunia jest psem idealnym.Niezwykle sympatyczna pieszczoszka,takiego slodkiego psiaka nigdy nie spotkalam,tylko calowac po dlugasnej mordeczce :) a tak wyglada:
lupak Posted August 23, 2005 Posted August 23, 2005 4 wrzesnia w Krakowie Marsz Jamnikow http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35811,2875113.html
Vizsla Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Lupo jest już w domku :) Został gorąco przywitany przez Teddy'ego, naprawdę bardzo się polubili. Dwa jamniory w domku, wspaniale jest :) :D
Gonia Posted August 24, 2005 Posted August 24, 2005 Vizsla,moje gratulacje :laola: Ja mam cztery jamniory,a piąty dołączy wiosną i będzie to królicza suczka!Jeśli się pospieszysz to zdążysz pokazać swoje cudo na klubówce w Gąsawie!Pewnie Ela(hodowczyni)już Ci wszystko powiedziała,ale ja też Cię gorąco namawiam :D
Vizsla Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Dziękuję bardzo ;) Tylko muszę jechać do Sopotu i wyrobić Lupowi rodowód, bo ma metrykę. Na klubową raczej nie pojadę, bo nie mam możliwości dojazdu :( Gonia zazdroszczę Ci 4 jamniorów, rozumiem, że hodowla? Aaa mam pytanko, ktoś wie może ile kosztuje wyrobienie psiakowi rodowodu...?
Yoshko Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Trzeba zapłacić za: -rejestrację psa -wpisowe (o ile nie jesteś jeszcze członkiem ZK) -składkę członkowską -rodowód razem wynosi to ok.130 pln.
Gonia Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 W moim oddziale wszysto kosztuje 125PLN(wpisowe,rejestracja,rodowód i składka roczna).Myślę że ta kwota może się nieco różnić w innych oddziałach,ale niewiele.Ja rzeczywiście zajmuję się hodowlą,bo kocham tę rasę,która niestety jest przez wielu uważana za bezsensowną :roll: Zapraszam Cię na nasze wystawy w Nowym Dworze Maz.,które organizuje oddz.legionowski.Hodowczyni twojego jamniorka czasem do nas przyjeżdża,więc możecie się jakoś dogadać.
rysiczka Posted August 25, 2005 Posted August 25, 2005 Vizsla super-gratulujemy pieska. :D Musisz kiedys wybrac sie na wystawe i mam nadzieje ze spotkamy sie tam wszyscy.My z Gonia jezdzimy czesto razem a Ela(Twoja hodowczyni)to nasz znajoma. :D
GeBa Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Pamietacie jeszcze Jurasa a jak nie to sie przypominamy Tak juz uroslem A tu przytulam sie do malego Antosia To przytulanie jest meczace wiec usnalem sobie na mojej podusi A tak wygladam w pelnym galopie A jak jest deszcz ubieram kurteczke. Pamietacie kurteczki od Izy?? Ja taka mam i polecam sa wspaniale No i jeszcze psie walki czyli pies zaczepno obronny No i to by bylo na tyle mam nadzieje ze sie podobaja fotecki mojego kochanego czarnego diabelka
Teklunia Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 podobaja ze ho ho... :D :D :D prosimy o wiecej!
Gonia Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Typowy przedstawiciel rasy!!!Hi,hi uśmiałam się ze zdjęć,szczególnie tych "zaczepno-obronnych" :roflt:
Vizsla Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 Oo nie wiedziałam, ze będzie tu tyle znawców jamników, a na dodatek znajomych pani Eli :) Miło mi bardzo Was poznać :) Aż wstyd przyznać, że ja mm dopiero 15 lat :oops: Ale kocham jamniki całym sercem i to chyba najważniejsze ;) No i od czterech lat siedzę w nich po uszy :) Gonia bardzo dziekuję, niedługo jadę z koleżanką, któa wyrabia swojemu haszczakowi rodowód :) CHyba do Sopotu.
rysiczka Posted August 26, 2005 Posted August 26, 2005 No to super,wyrabiaj i zglaszaj na wystawki.Wiek jest nie istotny my tez z Gonia jestesmy mlode ale duchem. :lol: :wink:
Yoshko Posted August 27, 2005 Posted August 27, 2005 Vizsla, w przypadku ludzi o tych samych zainteresowaniach i pasjach , wiek ne ma najmniejszego znaczenia.
:) Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 A tu moja jedenastoletnia jamniczka, Figa :) http://img376.imageshack.us/my.php?image=img55308gy.jpg
Gonia Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Vizsla,jak słusznie zauważyła moja przedmówczyni,wiek nie gra roli!Możesz liczyć na naszą pomoc i wsparcie.A ja spieszę Wam donieść,że na wystawie w Nowym Targu BENSON Słodki Urwis ZwMł,BOB,2-gi BOG,3-ci BIS JUNIOR!!!Benuś tym samym ukończył Mł. Championat :lol:
anetta Posted August 30, 2005 Author Posted August 30, 2005 Vizsla, pokaz nam foty Lupa 8) :D GeBa, ekstra psiak :angel: http://photos28.flickr.com/37305330_2251952994.jpg :lol: :lol: :evilbat: Gonia, gratulujeeeee :D :klacz:
aga1 Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Gratuluję cudnych jamników. Postaram się przesłaćam zdjęcia mojej 11-letniej Kai uwielbiającej spanie w łóżku pod kołderką. Czy Wasze jamniki to też takie ciepłolubne skarby??????????? :hmmmm:
:) Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 aga1 napisał(a):Gratuluję cudnych jamników. Postaram się przesłaćam zdjęcia mojej 11-letniej Kai uwielbiającej spanie w łóżku pod kołderką. Czy Wasze jamniki to też takie ciepłolubne skarby??????????? :hmmmm: Moja 11-letnia jamniczka Figa zawsze spi w łóżku pod kołderką :) Często się dopomina, żeby je posłąć, jak się zbliża noc, aa żadne nie jest jeszcze rozłożone :D
Gonia Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Dzięki dziewczyny!!!Przyznam się szczerze,że uroniłam parę łez wzruszenia(chyba się starzeję).Ale jak się nie wzruszyc,kiedy taki mały piesek wśród dużych ,w ogromnej stawce staje na pudle?!Aż chce się krzyknąć:jamniory górą!A tak na marginesie,każdy normalny jamnik sypia w łóżku,chyba że właściciel chrapie,to wynoszą się na posłanie :sleep2:
Vizsla Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Narazie nie mam zbytnio wyraźnych, ale jest za to jedno ze mną, na którym wszystko gra 8) O dziwo nie najgorzej wyszłam ;) Na rączkach moje maleństwo :) Gonia ogromne gratulacje!!!! Życzę dalszych sukcesów :) Moje dwa rozrabiaki również śpią ze mną w łóżku ;)
Gonia Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 No wiesz!!!Bez fałszywej skromności!!!Oboje wyszliście zabójczo :lilangel: I wydaje mi się,że wyjątkowo do siebie pasujecie :D Piękny widok!
Recommended Posts