Jump to content
Dogomania

Galeria - nasze przegubowce (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Widzę,że tu całkiem jamnikowaty temat jest :wink: Miałam jamnika w spadku po babci i dziadku, od tamtego czasu mam uraz do jamników, ponieważ jamniki mają swoje nieprzewidywalne charakterki no i kilka razy dziabnął mnie Karo bo tak się wabił (mam nawet blizne na twarzy). Był to rodowodowy jamnior, kiedyś gdy była wystawa w Poznaniu moja babcia przechodziła z Karusiem i sędzia był na świerzym powietrzy akurat od jamiorów i wprost nie mógł się napatrzeć na babci psa :lol: I pytał się czy jest wystawiany, a babcia nie wyszła tylko z psem na spacer :lol: :lol: :lol: Babcia nie chciała go wystawiać, a chłopak był niezły... Z wiekiem przytyło mu się,że ledo chodził i gdy zostaliśmy go spadku to go odchudziliśmy i przeżył on 13lat.Umarł dość nagle szedł po pokoju i nagle jakby zemdlał i umarł...wyglądalo to jak zawał :(

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malawaszka'][quote name='Karka']

:o :roflt: a co się stało lwiemu pieskowi, że mu włosy spadają przez głowę?? :lol:
Waszeczko Ayka sobie w tym momencie kichnęła :lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Karka'][quote name='malawaszka'][quote name='Karka']

:o :roflt: a co się stało lwiemu pieskowi, że mu włosy spadają przez głowę?? :lol:
Waszeczko Ayka sobie w tym momencie kichnęła :lol: :lol: :lol:

:o i taki ma odrzut??? :o

Posted

Buahaha dziewczyny :cunao: przestancie :cunao:

Kara :( :( smutne to :(

Karka, jak to prawie jamnik? :o wyglada bardzo przyzwoicie :bigcool: Widze ze wychowywana bezstresowo 8)

GeBa, przystojny ten Jureczek :megagrin:

Wiecej, wiecej!!!!!! :angel: :angel: :angel:

Posted

No przecie jamniki to bardzo wesołe psy i nawet w podeszłym wieku mają dobry humor :wink: no ruda ma ciut za wysokie łapki :wink: ciut za krótką kufę i tych ciut znalazło by się jeszcze wiele :lol: :lol: dlatego prawie jamnik :wink:

Posted

rozkoszne te wasze jamniorki:) moja kuznka ma jamniczke szorstkowłosą Tigre, nie ma rodowodu ale jest sliczniutka;) niestety jej nie trymują, przez co ma trochę długaśmny i rozwichrzony włos,m a wy trymujecie swoje szorstkowłose jamniczki? jak często/

• 3 weeks later...
Posted

To ja chyba tez moge sie dopisac do klubu przegubowcow?... :oops:
3 dni temu przywiezlismy z elblaskiego schroniska ta skiczna sunie:

http://oak.pl/~nezumiru/psiaki%20/Belka/5.JPG
http://oak.pl/~nezumiru/psiaki%20/Belka/7.jpg
http://oak.pl/~nezumiru/psiaki%20/Belka/93.jpg
Prawde powiedziawszy nigdy nie sadzilam ze dopsimy sie jamnikiem..wstyd sie przyznac ale za ta rasa do tej pory nie przepadalam...
Ale pojechalismy do schroniska...
W boksie wraz z olbrzymia liczba innych psiakow siedziala przytulona do sciany, trzesaca sie ze strachu jamniczka...
No...raczej "jamniczka". Nie ma tatuazu, nie ma rodowodu. Posiada nieco zbyt zawiniety ogonek jak na czystego jamnika.
Zostala przywiezona do schroniska "bo wlasciciele wyjezdzali na wakacje i pies im w tym przeszkadzal".
Niewazne juz...Belka jest z nami i jest naprawde cudownym psiakiem. W dodatku z charakterem ;)

Posted

:angel: śliczna Belka
Cudownie ,że znalazła prawdziwy dom :) bo cóż to za ludzie byli co porzucają psa gdy im w planach wakacyjnych przeszkadza 0X
Więcej fotek 8)

Posted

o wreszcie jest jakiś szorstkowłosy jamniorek - cudeńko!! a mam pyatnko może mi ktos powiedziec cos o trymowaniu jamnika? bo moja kuzynka ma i nie zna sie na tym a ja umiem trymowac bo mam sznaucera ale nie wem dokładnie o wzorcu jamnika, jak czesto sie trymuje i do jakiej długosci siersci?

• 2 weeks later...
Posted

dzięki w imieniu piesa :wink:
narazie niestety nie mam innych na komputerze bo miałam formatowany dysk, ale jak tylko jakąś inną fotkę wykombinuje wstawię :)

8 lat :)

Posted

Witajcie! Przyłączam się do Was ;) Moja xywa to Vizsla, mam jamnika krótkowłosego 3 letniego, który wabi się Teddy. Jesteśmy z Gdańska ;) Jesli chcecie mogę wkleić jakieś foty Teddyego :lol:

Posted

Witam Vizsla
Teddego koniecznie musisz nam tu pokazac :D Takie piekny pies nie moze sie marnowac :HUT012:
Zolly, bede cierpliwie :wink: czekac.

Posted

Obiecałam, a w końcu fotek nie wstawiłam :oops: Ale ze mnie wiśnia :P
No to foteczki:

Trposzke padniety ;)

No dobra, jak chcecie będę mogła dać więcej ;) 8)

• 2 weeks later...
Posted

Nie, tym razem długowłosy miniaturowy maści czarnej podpalanej ;) Z hodowli koło Koszalina " Z końskiego raju FCI" ;)
A konkretnie Hrabia z końskiego raju [już zamówiony ;)] :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...