Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ulvhedinn']

Śliczna sunia... Jest podobna do mojego Juranda...
Co za pech z tą łapką...
Trzymam kciuki za jej wyleczenie...
>Ulv, masz śliczną gromadkę ;)

Posted

Jest niedobrze. Suczka źle sie czuje, łapka wygląda coraz gorzej... :-( Obawiam się, że nie ma na co czekać- jeszcze jutro rano pojadę ją pokazać specjaliście i jesli będzie potwierdzenie diagnozy, to trzeba będzie operować jak najszybciej :-(

Posted

Jest stan zapalny? Nie wrociło krążenie?
Synkowi nie wrócilo i trzeba było ciachać... mam nadzieję że jej to nie grozi.

cholerka, czuję się dziwnie winna - nie mogłam jej wziąć i co się stało...

Posted

Za każdym razem jest tak samo... widzi się problemy, niewygody... zadajemy sobie pytanie: "jak ja sobie poradzę"? itp. Dopiero kiedy się okazuje, że może być dużo gorzej, chętnie cofnęlibyśmy czas i nie zważając na te same problemy, podjęlibyśmy tę jedynie słuszną, choć trudną decyzję...
Obyśmy już więcej nie musieli uczyć się na błędach...

Posted

Neris napisał(a):
u mnie to akurat nie była niewygoda tylko troska o jej bezpieczeństwo...

Tak wiem... wyraziłem się nieprecyzyjnie... I nie chodziło mi o Ciebie. W końcu ja też mogłem spróbować, a jednak...

Posted

My też mogłyśmy zabrać ją wcześniej :-( odrazu :-( nikt z nas nie mógł wiedzieć, że tak sprawy się potoczą.. teoretycznie była bezpieczna - w karty wpisano "nie usypiać".. a tu taka "niespodzianka" :-(

Ecci- wczorajszej nocy wszystkie psiaki oprócz mojego prywatnego Gustawiszona spały z Ulvhedinn.. jej nalezy pytać :evil_lol:

Z łapką jest tragicznie.. śmierdzi bardzo, kiedy relacjonowałam dzisiaj wetce jak sprawa stoi stwierdziła, że amputować trzeba będzie raczej naprwno.. :placz:

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
My też mogłyśmy zabrać ją wcześniej :-( odrazu :-( nikt z nas nie mógł wiedzieć, że tak sprawy się potoczą.. teoretycznie była bezpieczna - w karty wpisano "nie usypiać".. a tu taka "niespodzianka" :-(

Ecci- wczorajszej nocy wszystkie psiaki oprócz mojego prywatnego Gustawiszona spały z Ulvhedinn.. jej nalezy pytać :evil_lol:

Z łapką jest tragicznie.. śmierdzi bardzo, kiedy relacjonowałam dzisiaj wetce jak sprawa stoi stwierdziła, że amputować trzeba będzie raczej naprwno.. :placz:

Oj niedobrze:(:placz:

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):

niedobrze :-( biedna sunia, tyle przeszła, a teraz jeszcze i to :-(.
Może los jej wynagrodzi złe chwile i da najlepszy na świecie domek, w którym już do końca swoich dni będzie szczęśliwa?

Posted

a dziadeczek to chodzące cudo ostoja spokoju i przymilania się jest niesamowity wszyscy znajomi się w nim zakochali, postaram się wrzucić jakieś zdjęcia. zachowuje się jakby go nie było, nie narzuca się. Jeżeli chodzi o jedzonko jak posmakował mokrego jedzonka i mięska, to ma w nosie suche jedzonko specjalnie kupione dla dorosłego pieska, trzeba rozrabiać je z rosołkiem, marcheweczką i kurczaczkiem :)
Misiak to naprawdę cudo a nie jakiś tam psiak :) naprawdę nie rozumie za co wylądował na ulicy, dlaczego się go ktoś pozbył??

Posted

Ja bym nie przesądzała jeszcze - większość wetów szybko podejmuje decyzję o amputacji, jednak jeżeli martwicą dotknięte są tylko tkanki miękkie może być OK. Wiem to z doswiadczenia, bo walczyłam o łapkę Miodzia - ogromna część mięśni uda była zmiażdżona i "zgniła", a łapa ocalała. Ja z nim siedziałam non-stop, bylo lato i rana była pełna larw much. Zapach niezapomniany...
Ten zapach to normalne, zmartwiała tkanka "wygnije", ale może będzie dobrze... cholera, żałuję że jestem tak daleko, moja wetka ratuje takie łapy...

Posted

Zakażenie organizmu, jeżeli uda się ją doprowadzić do jako takiego stanu, że będą szanse na przeżycie operacji, natychmiastowo potrzebna jest operacja amputacji, nie ma kto operować :( Dzisiaj niedziela wieczór :placz: