Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Możliwe, że parasol od Ani, aczkolwiek nie pamietam żeby takowy przy sobie miała ;) Super, że Shayen ma się dobrze ;) Prześlesz mi na PW numer telefonu do tych państwa - bm sie wtedy umowia na dostarczenie książeczki i wizyte poadopcyjną ;)

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BoUnTy napisał(a):
Możliwe, że parasol od Ani, aczkolwiek nie pamietam żeby takowy przy sobie miała ;) Super, że Shayen ma się dobrze ;) Prześlesz mi na PW numer telefonu do tych państwa - bm sie wtedy umowia na dostarczenie książeczki i wizyte poadopcyjną ;)

Już raz pisałam dane tego pana ale chyba nie doszło napisze drugie pw

Posted

NEWS...

Stan dory bardzo sie pogorszył, wczoraj bardzo brzuch ją bolał, piszczała, srom bardzo nabrzmiały. Od razu pszłyśmy do weta i umówiłyśmy ja na pierwszy wolny termin - sobotę; Zabieg to koszt ok. 300 zł (to zalezy od zużycia np. narkozy), no i do tego dochodzi koszt taksówki - 50 zł. :(
Na koncie Dorki mamy 250 zł + niecałe 50 na bierzące wydatki, ale tego nie liczmy, bo musi cos jeść i trzeba miec coś w zapasie... Najpradopodoniej 100zł. spłynie na operacje z ogólnego konta katowickiego...

Baruś na czas popoperacyjny wprowadzi sie do siostrzyczki, która przebya u Atlantyfy (serdecznie dziękujemy ;*)

No i w stanie zczeniakowym nic sie nie zmieniło - nadal pozostały 2 xD Najspokojniejsze...

W ostatnich dniaz z ogłoszeń 0 odzewu, no cóż... szukamy dalej...

Posted

Juz po zabiegu...
Z ania jestesmy zdenerwowane, wkuzone itp.- mówilam, ze ten wet co robil USG to osioł! Przez niego mozemy miec wiecej problemow niz mialysmy, ale napisze wiecej jak ochlone :/

za zabieg placilysmy 250 zł + 25 za ubranko ochronne + 20 zł taxi = 295 zł., ale na tym nasze problemy sie nie konczą i w najbliższych dniach czeka nas badanie krwi i póxniej kolejne badania :/ OSIOŁ!
Mozna pomylić ropomacicze z cieczką...

Posted

Można pomylić, tak stwierdziła inna wetka - bo podobnie wyglądają, ale sunia teraz moze się do kończa życia moczyć tzn. nie trzyać moczu, a to, ze tyle piła (i z powodu tego, ze wet nie oddał badań krwi na sprawdzenie wątroby i nerek), mogło wskazywac na problemy z nerkami, wątrobą lub cukrzyc, w poniedziałek robimy badanie krwi.... jesli to jest króteś z tego to narkozą dany organ dobiłyśmy :/ Czyli jednym słowem, moze być gorzej niż lepiej! OSIOŁ! Oby to nie było nic z tego... Narazie dostałą 2 kroplówki, chyba na szybkie wypłukanie specyfików które dostałą podczas zabiegu z tych organów, ale co to da....

Posted

BoUnTy a gdzie robiłyście ten zabieg czy lekarz który sunie do zabiegu kwalifikował i wykonywał to ten sam ? Nie miał zastrzeżeń ?
Po za tym cieczka tak szybko po szczeniakach też trochę dziwna się wydaje :roll::roll:?
Badania biochemiczne ,p cukru to podstawowe bad żeby ewentualnie wykluczyć inne rzeczy przy podejrzeniu ropomacicza .
Brak słów

Posted

Dziś wieczorem przyjadą Państwo po książeczkę zdrowia bo chcą sunie zaszczepić i wybrać się do weterynarza ja wydam książeczkę bo nie wiadomo jak będziecie teraz dysponować czasem ,a na wizytę poadopcyjną się przy okazji umówicie :p

Posted

Dobrze Atlantydo wydaj książeczke, bo my byśmy mogły podjechac najwcześciej w przyszły łikend. Nie napisałaś mi czy chcesz ta klatkę, prosiłam twojego syna, zeby przekazał xD

Wetka która operowala Dorkę (a raczej 2) ma specjalizacje z chirurgi i to jest jej pasja - zna się na tym bardzo dobrze, ale osioł, który robił USG i badania krwii widocznie nie :/ Ale kto by sie spodziewał, że sunia dosłowne za raz po czyszczeniu dostanie cieczki? ;| Dla mnie to jest baaardzo dziwne ;|

Posted

O matko, co za debil :angryy:!
Dziewczyny wybierzcie sie do niego, ochrzańcie faceta, zażądajcie bezpłatnych badań w jego lecznicy, bo jak nie to zażądacie zwrotu pieniędzy za zabieg.

Posted

[quote name='ATLANTYDA'] BoUnTy a gdzie robiłyście ten zabieg czy lekarz który sunie do zabiegu kwalifikował i wykonywał to ten sam ? Nie miał zastrzeżeń ?
Po za tym cieczka tak szybko po szczeniakach też trochę dziwna się wydaje :roll::roll:?
Badania biochemiczne ,p cukru to podstawowe bad żeby ewentualnie wykluczyć inne rzeczy przy podejrzeniu ropomacicza .
Brak słów

Bardzooo dziwne..

Posted

Noo ona własciwie nie miała przerwy miedzy prawidłowym 'czyszczeniem poporodowym', a 'cieczką', ale ja wierze tym wetka, bo one naprawde sie znają, poza tym na stole trudno, zeby nie rozpoznać co to było...

Posted

maciaszek napisał(a):
O matko, co za debil :angryy:!
Dziewczyny wybierzcie sie do niego, ochrzańcie faceta, zażądajcie bezpłatnych badań w jego lecznicy, bo jak nie to zażądacie zwrotu pieniędzy za zabieg.

Można ich postraszyć, że zrobi sie złą reklame i wszystkich sie ostrzeże.

Biedna Dorka...:(

Posted

[quote name='BoUnTy']Dobrze Atlantydo wydaj książeczke, bo my byśmy mogły podjechac najwcześciej w przyszły łikend. Nie napisałaś mi czy chcesz ta klatkę, prosiłam twojego syna, zeby przekazał xD

Wetka która operowala Dorkę (a raczej 2) ma specjalizacje z chirurgi i to jest jej pasja - zna się na tym bardzo dobrze, ale osioł, który robił USG i badania krwii widocznie nie :/ Ale kto by sie spodziewał, że sunia dosłowne za raz po czyszczeniu dostanie cieczki? ;| Dla mnie to jest baaardzo dziwne ;|

Tak mówił mi .Szczerze to nie sądzę żeby one chciały tam siedzieć bo jak wieczorem wsadziłam je do tego pudła to młody tak jojcył jak by go ze skóry obdzierali .Z niego to niezły rozrabiaka wszędzie go pełno ciekawski i charakterek tez niezły nie da sobie w kaszę dmuchać :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
Obiadek zjadły i smacznie śpią
http://images27.fotosik.pl/145/8d0bde6001baafe3med.jpg
http://images34.fotosik.pl/118/7e37c83389e4e5bemed.jpg
http://images27.fotosik.pl/145/f80e37cb6a86977dmed.jpg

Posted

Ale ze wszytskich szczeniaków Baruś to największa przytulanka xD Taki pieszczoszek ;) Wlasnie przed chwilką Dorusia była na spacerze - dobrze się czuje, nie chce być noszona n rękach, jeszcze wymiotuje, no i chce się tulić xD Aaaa i siku trzymała normalnie - mimo tego, ze chciało jej się sikać to poczekała na wyjście na dwór - narazie dobrze to rokuje, ale nic nie mówie, zeby nie zapeszać ;)