Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 738
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, czy suka po sterylce może krwawić (nie mocno) z dróg rodnych? Nie z rany, a ze sromu. Bo Dorka właśnie zaczęła plamić...
BoUntY pojechała do Ani. Jak będę miała nowe wieści to napiszę.

Posted

maciaszek napisał(a):
Słuchajcie, czy suka po sterylce może krwawić (nie mocno) z dróg rodnych? Nie z rany, a ze sromu. Bo Dorka właśnie zaczęła plamić...

Tutaj sie nie ma co zastanawiać...trzeba do dobrego weta.

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Tutaj sie nie ma co zastanawiać...trzeba do dobrego weta.
Jest sobota, wszystkie lecznice w Bytomiu zamknięte. Trzeba by jechać taksówką do Brynowa... Oczywiście jak będzie taka potrzeba to dziewczyny pojadą.

Posted

maciaszek napisał(a):
Jest sobota, wszystkie lecznice w Bytomiu zamknięte. Trzeba by jechać taksówką do Brynowa... Oczywiście jak będzie taka potrzeba to dziewczyny pojadą.

Może kiedy sie powie, że to pies uratowany z Katowic i poporszą Czogałe,to nic nie weźmie.

Ja jeszcze nie słyszałam, żeby sunia krwawiła.Może na dogo jest jakiś weterynarz?

na wątku suni,którą chciała Pani z Holandii wypowiadały sie 2 wetki.Da sie jakoś wrócić do tego?

Posted

[quote name='jusstyna85']Może kiedy sie powie, że to pies uratowany z Katowic i poporszą Czogałe,to nic nie weźmie.Właśnie dzwoniła do BoUntY, wet w Chorzowie za sam dojazd do lecznicy, na dyżur, zawołał 80 zł :-o. Dziewczyny pojadą do Brynowa. Podsunęłam im Twój pomysł Justyno, powiedzą, że to sunia z katowickiego schronu i miejmy nadzieję, że policzą je taniej...
Tak czy inaczej KASA BARDZO, BARDZO, BARDZO POTRZEBNA !!!!

Posted

[quote name='maciaszek']Właśnie dzwoniła do BoUntY, wet w Chorzowie za sam dojazd do lecznicy, na dyżur, zawołał 80 zł :-o. Dziewczyny pojadą do Brynowa. Podsunęłam im Twój pomysł Justyno, powiedzą, że to sunia z katowickiego schronu i miejmy nadzieję, że policzą je taniej...
Tak czy inaczej KASA BARDZO, BARDZO, BARDZO POTRZEBNA !!!!

Mnie sie wydaje, że jeśli już zapłacić to bardzo dobrym specjalistom,a na Brynowie są najlepsi,ratują każdego psa.Kiedy dyżur nocy był od 20 00 i wtedy była podwójna stawka,nie wiem jak jest teraz.

Biedna Dorka...:( to jakiś pech...

Posted

niestety, nie znam się, Formicy na gg brak... więc nei ma jak skonsultować... jeszcze bunia1 jest wetem na dogo...
ja bym chyba nie panikowała jeszcze... jak się pies zachowuje? jakie to krwawienie jest?

Posted

halbina napisał(a):
ja bym chyba nie panikowała jeszcze... jak się pies zachowuje? jakie to krwawienie jest?
Jak rozmawiałam z Anią na gg, półtorej godziny temu to było plamienie. Teraz dziewczyny zdecydowały, że jadą do lecznicy, ale nie wiem czy coś się pogorszyło, bo jak BoUnTy dzwoniła nie mogłam rozmawiać (w pracy jestem...).

Posted

maciaszek napisał(a):

może krwawić......

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Sytuacja jest poważna :(

Ona nie tylko krwawi z rany i sromu,ale ma tak jakby coś w stylu guza-jakby krwotok wewnętrzny.

ojjj.... :shake: a gdzie ten guzek?

Posted

nie wiem co to może być..... Może ona jest uczulona na nici? i na miejscu szycie pojawiła się opuchlizna :roll: Czasem się tak zdarza u wrażliwych psów :roll: Mam nadzieje, że to nic poważnego :roll:

Krwawienie się zdarza, więc to nie jest tak martwiące :roll:

Jestem totalnie spłukana, może wygrzebie coś na bazarek :roll:

Posted

Dorka została na obserwacji na pewno do poniedziałku.Bounty musiała podpisać zgodę na operacje, gdyby stan sie pogarszał.Dostała coś na gorączke,antybiotyki, nie podoba im sie brzuch i ten guz, same wetki na tą chwile nie są w stanie stwierdzić, co jej dolega(być może szwy popuściły).