epe Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Bounty! Może dlatego piszę na wątku,bo wtedy weźmiesz sobie pewne sprawy "do serca",a i dziewczyny nauczą sie myśleć realistycznie! Przecież ja Cię nie oskarżam o defraudację,tylko pisz konkretniej,no i po ostatnim Twoim wpisie koniecznie zmień weta! Bo jesli to prawda co napisałaś co powiedział /a brzmi nieprawdopodobnie!/ to nie chodź już do niego,bo to jakiś debil! No,jak czytam takie wypowiedzi to trudno mi uwierzyć,żeby wet tak mówił i pomyslałam,że Ty coś zmyślasz! Na utrzymanie Dorki to na jakie konto się wpłaca? Myślę,że chyba Ani,bo wtedy ma kasę bezposrednio i szybciej? Quote
epe Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 A teraz do Justyny! Piszesz,że Bounty o wszystkim informuje Ciebie-no i co z tego? Ty alfa i omega? To proszę w takim razie,skoro jesteś poinformowana przedstawiać swoją wiedzę innym "maluczkim" niepoinformowanym,którzy chcą wiedzieć,bo mają takie prawo !! Bounty sama potrafi sie bronić i wszystko właśnie wyjaśnia,a Ty co taka jesteś "nabuzowana"!! Matkkuję,bo mam córkę w wieku Bounty i wiem,że trzeba czasem młodym ludziom coś podpowiedzieć! Quote
BoUnTy Posted January 13, 2008 Author Posted January 13, 2008 [quote name='epe']Bounty! Może dlatego piszę na wątku,bo wtedy weźmiesz sobie pewne sprawy "do serca",a i dziewczyny nauczą sie myśleć realistycznie! Przecież ja Cię nie oskarżam o defraudację,tylko pisz konkretniej,no i po ostatnim Twoim wpisie koniecznie zmień weta! Bo jesli to prawda co napisałaś co powiedział /a brzmi nieprawdopodobnie!/ to nie chodź już do niego,bo to jakiś debil! No,jak czytam takie wypowiedzi to trudno mi uwierzyć,żeby wet tak mówił i pomyslałam,że Ty coś zmyślasz! Na utrzymanie Dorki to na jakie konto się wpłaca? Myślę,że chyba Ani,bo wtedy ma kasę bezposrednio i szybciej? Ania nie chce miec pieniędzy u siebie, woli, zebym ja kupowała bo mam dostęp do internetu i moge się rozliczać... Co do weta, to też nie wiem o co chodzi? o to, że na wynikach widac, czy o to, ze zapalenie jest utajone? Ja tylko poszłam do niego na USG, bo tak jak powiedziałam tam było najszybciej i blisko, a pare stron wcześniej znajdziesz, ze pisałam, ze go nie lubie - podałam przyklad papugi nimfy - poszukaj, a znajdziesz ;) Jakbyś pokojarzyłą fakty, no to byś zauważyłą, ze pisałąm, że nie mam skanów, bo książeczke wzięła Ania żeby skonsultować wyniki z innym wetem (bardziej kompetentnym i zaufanym)- czy już wszytsko jest zrozumiałe? ;) Ależ ja sobie biore do serca nawet to co jest na PW - o to się nie martw, tylko nie chcę, zeby wśród takich wyjaśnień zgubił się prawdziwy wątek - tutaj szukamy domku dla Dorku i szczeniaków, a nikomu potem się nie chce masy niepotrzebnych stron czytać... Matkkuję,bo mam córkę w wieku Bounty i wiem,że trzeba czasem młodym ludziom coś podpowiedzieć! A no czasmai trzeba, ale tez z tym nie przesadzajmy ;) A teraz koniec tematu - niech kazdy dokonczy co ma dokończyc i co mu jeszcze na sercu lezy no i ciszaaa - zajmujemy sie tematem przewodnim, a reszta na PW (Epe - jak masz jakies dobre rady i wskazówki dla mnie to prosze na PW, biore wszystko do serca o ile nie jest to bezsensowny atak i naprawde moze mi pomóc usprawnić działania - takie rady biorę sobie bardzo na powaznie, bo nie chodzi o mnie, ale o zwierzaki, które są dla mnie całym życiem...) Quote
jusstyna85 Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 [quote name='epe']A teraz do Justyny! Piszesz,że Bounty o wszystkim informuje Ciebie-no i co z tego? Ty alfa i omega? To proszę w takim razie,skoro jesteś poinformowana przedstawiać swoją wiedzę innym "maluczkim" niepoinformowanym,którzy chcą wiedzieć,bo mają takie prawo !! Wszyscy,którzy są w temacie wiedzą najważniejsze informacje.Czyż Maciaszku nie pisze o wszystkim na gg? Bounty sama potrafi sie bronić i wszystko właśnie wyjaśnia,a Ty co taka jesteś "nabuzowana"!! Matkkuję,bo mam córkę w wieku Bounty i wiem,że trzeba czasem młodym ludziom coś podpowiedzieć! I tutaj widze powód...Czyli tak jak myślałam-to, że Tobie nie wyszło coś w wychowaniu córki,to nie powód przelewać swoich frustracji na inną osobe.To 2 różne osoby.Nawracaj ludzi gdzieś indziej.Nie generalizuj,tylko zajmij sie wychowaniem swojej córki,bo Bounty to szczera i UCZIWA osoba.Matkuj swojej córce i nie wywołuj zamieszania,bo to nie pomaga,tylko wywołuje napięcia. Quote
epe Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Justyna! To może Ty masz złe relacje z mamą,skoro takie głupoty wymyslasz? Moja córka właśnie sama od siebie i od zawsze chciała moich rad,a to Tobie ich brakuje? Nie jesteś do tego zapewne przyzwyczajona! Cóż widzę,że jesteś z tych-młoda,gniewna,wszystko wiem najlepiej,rady nie sa mi potrzebne! Twoja sprawa! Ale dogo to pewna,choć wirtualna zbiorowość ludzi,więc rządzi się prawami społecznymi! Osoby chaotyczne,niewiarygodne,choćby z najlepszym sercem nie sa traktowane powaźnie,trudno mieć do nich zaufanie! I dobrze byłoby,aby Bounty tego unikneła! Quote
jusstyna85 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='epe']Justyna! To może Ty masz złe relacje z mamą,skoro takie głupoty wymyslasz? Moja córka właśnie sama od siebie i od zawsze chciała moich rad,a to Tobie ich brakuje? Nie jesteś do tego zapewne przyzwyczajona! Gdyby chciała Twoich rad,to dawałabyś je właśnie JEJ,a nie musiałabyś "wykazywać " się tutaj. Cóż widzę,że jesteś z tych-młoda,gniewna,wszystko wiem najlepiej,rady nie sa mi potrzebne! Twoja sprawa! Nie, nie jestem młoda-gniewna.Jestem obiektywna i zawsze idę ku prawdzie. Ale dogo to pewna,choć wirtualna zbiorowość ludzi,więc rządzi się prawami społecznymi! Obok praw społecznych istnieją prawa indywidualne, prawa,które przysługują każdemu,które trzeba akceptować i które pomagają współpracować i dopasować się w grupie,a przede wszystkim POMAGAĆ sobie wzjamnie. Ja mówię to szczerze i otwarcie- nie życzę sobie uwag tego typu w stosunku do Bounty,ani do kogokolwiek.Naucz się dopasowywać do grupy i danej sytuacji,a nie przewodzić swoimi niezbyt trafnymi uwagami,które pojawiają się tylko i wyłącznie w stosunku do Bounty. Osoby chaotyczne,niewiarygodne,choćby z najlepszym sercem nie sa traktowane powaźnie,trudno mieć do nich zaufanie! I dobrze byłoby,aby Bounty tego unikneła! Nas jest tutaj kilka i każdy z nas ma do niej zaufanie-inaczej by nas tu nie było.Ty masz problem z zaufaniem,każdy krok przeobraża sie w krytyke i doszukiwanie się nieprawidłowości-to chyba obsesja? Radze popracować nad rozgraniczeniem pewnych spraw i nie przenoszeniem ich na podobne sytuacje i sprawy.To Twój problem...Może zacznij pomagać,cokolwiek robiąc,a nie czyhać na to, kiedy Bounty nie wstawi tych skanów, żeby mieć okazję do wyrzucenia jej i polepszenia swojego wizerunku w swoich oczach. Ja nie widziałam słowa "przepraszam" do Bounty za porównanie do Dagi. Masz zamiar krytykować i doszukiwać się niestworzonych rzeczy-to nie wchodź tu w ogóle.Zaoszczędzi się nerwów Quote
epe Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 OK! Wiecej wpisów nie będzie! Jeszcze tylko ostatnia rada: jeśli zbiera się pieniądze to trzeba byc wiarygodnym i miłym- bo sponsorzy nie lubią napastliwych "proszących",a także mają "świete" prawo wiedzieć na co idą ich pieniądze! Na dogo jest tyle psów w potrzebie,że jest w czym wybierać!!!!!! Quote
halbina Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 no porobiło się, ale co do ostatniej uwagi epe... muszę sie zgodzić...:roll: Quote
ARKA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 BoUnTy napisał(a): Ja napisałam, ze wet nie dał dokładnych opisów, a na prośbe o opis wyników morfologii odpowiedział, ze wszytsko na wynikach widać ;) ;) i mial racje wyniki morfologii sie odczytuje a nie opisuje. Jesli byly to wyniki robione w lab. weterynaryjnym to sa przy kazdym parametrze podane normy i wszystko jest bardzo jasne, dla lekarza i nas;) Jetem zaskoczona,ze sunia, ktora rodzila 7 tygodni temu ma poczatki ropomacicza-moze jednak cos zle wet widzi na tym usg?:crazyeye: i skoro nie wynika z badan krwi az jakis zlamajucy stan zapalny a jest anemia to raczej chyba wynik moze byc zwiazany z samym porodem, ciazą i karmienim szczeniat-organizm wycienczony. I faktycznie, po ciazy, porodzie, odkarmianiu szczeniat nie mozna suki klasc na stol,'z marszu' i zabieg robic. Moze faktycznie skonsultujcie sunie u jakiegos dobrego, cenionego weta? Quote
Mysia_ Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Myslę, że warto skonsultować się z jeszcze jakimś wetem. A co do ciąży i ropomacicza, to ja jakis czas temu spotkałam się z sytuacją, że suczka musiała kilka dni po porodzie (urodziła jednego martwego, dwa umarły zaraz po porodzie, a trzy zostały uspione) być sterlizowanana, bo miała zawansowane i naprawde masakryczne ropomacicze :shake: Quote
BoUnTy Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 Ja też znam sytuacje gdzie sunia (Mimi od Ani), została wzięta ze schroniska dzien po porodze i już w pare dni później okazało się, ze ma zaawansowane ropomacicze... ARKO masz racje - są podane normy, ale nie wiem czy kazdy będzie umiec odczytać - ja mialam z tym drobne problemy ;) Co do Dorki to tak, tez sprostuje bo dalo mi to do myślenia... Dora czyściła się od samego porodu, więc albo choroba nie postępuje szybko, albo nie wiem co... Wet powiedział, ze macica (jej rogi) wypełnione są płynem - nie jest go bardzo duzo, ale jest, czego 2 m-ce po porodze nie ma prawa być przy normalnym stanie... Na nasze otwarte pytanie "czyli trzeba ciąć?" odparł " Najlepiej bedzie, wprawdzie można spróbowac leczyć antybiotykami - powinno pomóc, ale nie ma gwarancji, ze zmiany nie wrócą. Poza tym w obecnej sytuacji narazie operować nie mozna, trzeba ją (tutaj nie pamiętam, ale chyba tak powiedział-chodziło o podtuczenie) odtłuścić, bo teraz jest strasznie wymęczona i wartoby w tym czasie przeprowadzic antybiotykoterapie"* A co do tego, ze macie prwo znac wyniki itp. TO OCZYWIŚCIE, ZE MACIE! Ale naprawdę wystarczy normalnie poporsic i mi przypomnieć, ja wtedy wstawie, bo naprawdę nie mam sie z czym ukrywać. Wlasnie mam przed soba książeczke Dory - zaraz poskanuje i wstawie ;) ARKO czy jesli już tutaj wezłaś i mniej wiecej znasz sie na wynikach, mogłabys na nie looknąć i ew. potwierdzić, że anemia jest, bo dla mnie naprawde to jeszcze czarna magia - pierwszy raz widze wyniki badań z morfologii psa ;P *Nie jest to dosłowny cyatat bo pamieci cyfrowej nie mam, ale mniej wiecej tak to wyglądało... Quote
BoUnTy Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 USG Mofologia (erytrocyty 37,5% - norma: 39-56 - kazy widzi?)) Mam nadzieję, ze teraz już nie bedzie żadnych wątpliwości... Quote
ARKA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='BoUnTy'] Mofologia (erytrocyty 37,5% - norma: 39-56 - kazy widzi?)) :roll:to sa normy ludzkie-jak widac bylo robione w ludzkim lab a tu masz normy weterynaryjne. http://forum.zakoceni.pl/index.php?showtopic=24 hematologia Hb stęzenie hemoglobiny [g/dl].................12,4 -19,1 Hct- wskaźnik hematokrytowy [%].............37,0 -55,0 RBC-liczba krwinek czerwonych [x10do 6 potegi/ul]..............5,2 -8,06 WBC liczba krwinek białych [x10do 3potegi/ul]........5,4 -15,3 MCV średnia objetość krwinki czerwonej[fl]...........62,7 -72 MCH - średnia zawartośc hemoglobiny w krwinkach czerwonych[pg]..........22,2 - 25,4 MCHC - srednie stęzenie hemoglobiny w krwince czerwonej[g/dl]............34 - 36,6 PLT - liczba płytek krwi [x10 do 3 potegi/ul] 160 -525 Zasadochłonne [%] .................0 - 1 Kwasochłonne [%]...................0 - 9 Pałeczkowate [%]....................0 - 1 Segmentowane [%]..............51 -84 LImfocyty [%].......................8 - 38 Monocyty [%].......................1 - 9 OB- opad krwinek [mm]..........1 - 6 Mam nadzieję, ze teraz już nie bedzie żadnych wątpliwości... Quote
ARKA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 [quote name='Mysia_']Myslę, że warto skonsultować się z jeszcze jakimś wetem. A co do ciąży i ropomacicza, to ja jakis czas temu spotkałam się z sytuacją, że suczka musiała kilka dni po porodzie (urodziła jednego martwego, dwa umarły zaraz po porodzie, a trzy zostały uspione) być sterlizowanana, bo miała zawansowane i naprawde masakryczne ropomacicze :shake: :shake: widocznie jej macica juz prze porodem nie byla ok. Ja nie podwazam wiarygodnosci. Dla mnie jest to argument- z autopsji Twojej - ze raz szczeniaki nie znaczy 'dla zdrowia' wlasnie:shake::shake::shake: A wracajac do suni, skonsultuj wyniki-nic nie szkodzi. Kuracje zrobisz antybitykowa i na marzec, na akcje sterylizacji, sunia bedzie gotowa do zabiegu. A w czasie akcji cena zabiegu max. 200zl. 8 marca akcja. Juz Katowice sie zglosily;) http://www.arkastrefa.fora.pl/spis-klinik-bioracych-udzial-w-akcji-sterylizacji-2008,22/2008-wojewodztwo-slaskie,226.html Quote
BoUnTy Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 [quote name='ARKA']:shake: widocznie jej macica juz prze porodem nie byla ok. Ja nie podwazam wiarygodnosci. Dla mnie jest to argument- z autopsji Twojej - ze raz szczeniaki nie znaczy 'dla zdrowia' wlasnie:shake::shake::shake: A wracajac do suni, skonsultuj wyniki-nic nie szkodzi. Kuracje zrobisz antybitykowa i na marzec, na akcje sterylizacji, sunia bedzie gotowa do zabiegu. A w czasie akcji cena zabiegu max. 200zl. 8 marca akcja. Juz Katowice sie zglosily;) http://www.arkastrefa.fora.pl/spis-klinik-bioracych-udzial-w-akcji-sterylizacji-2008,22/2008-wojewodztwo-slaskie,226.html Ot co... Arko z tych wyników jak podalas prawidłowe parametry to już nic nie rozumiem xD Dzisiejszy dzien zaczął się od złuch wiadomosci - Baster, psiak wyadoptowany tydzien temu wraca do nas ;( Jaki powwód (cytuje): "jest nienormalny, je własne gó***,[...] już z sił przez niego opadam"... Czy ty maluchy sa jakies pechowe, czy jak... Quote
ARKA Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 BoUnTy napisał(a):Dzisiejszy dzien zaczął się od złuch wiadomosci - Baster, psiak wyadoptowany tydzien temu wraca do nas ;( Jaki powwód (cytuje): "jest nienormalny, je własne gó***,[...] już z sił przez niego opadam"... Czy ty maluchy sa jakies pechowe, czy jak... :shake::shake::shake: je bo ma niedobory we florze bakteryjnej, przeowdu pokarmowego, a dwa? A CO TO NIE SPRZATA SIE PSICH KOOP???:crazyeye: :mad::mad::mad:co za ludzie....... Quote
jusstyna85 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Dzisiejszy dzien zaczął się od złuch wiadomosci - Baster, psiak wyadoptowany tydzien temu wraca do nas ;( Jaki powwód (cytuje): "jest nienormalny, je własne gó***,[...] już z sił przez niego opadam"... Czy ty maluchy sa jakies pechowe, czy jak...[/quote] ZApytaj sie tej babki czy jest normalna... Quote
jusstyna85 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS DLA MALUCHÓW zostaje uśpienie,albo schronisko, tylko gdzie??? Dzięki Epe-skutecznie zniechęciłaś Bounty do pomocy zwierzakom.I nie tylko-przez ciebie straciliśmy 50 zł od pewnych ludzi,którzy chcieli wpłacić.Po przeczytaniu twoich oskarżeń i porównać zwątpili. Quote
halbina Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 a co się tak nagle stało?... :crazyeye: Quote
Mysia_ Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Droga Bounty, myslę, że nie pierwszy i nie ostatni raz się zniecheciłaś, niestety na DGM bardzo często zdarza się nagonka na jakiegoś użytkownika. Zastanów się jednak, dla kogo tu jestes: dla potrzebujacych pomocy psiaków czy dla dogomaniaków? Nie poddawaj się :mad: Co do szczeniaków, po pierwsze żaden wet nie uśpi zdrowych szczeniąt, a po drugie zadne schronisko nie przyjmie szczeniąt z nie swojego rejonu. Wszystkie schroniska pękają w szwach :shake: Gdybysmy mieli miejsce w naszym schronisku i nie mielibysmy szczeniaków może by udało się coś wykombinowac, ale póki co nie ma takiej możliwości. Quote
olabyt Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 chcecie teraz uśpić szczeniaki,albo oddać do schroniska?szkoda, że nie pomyślałyście o swoich ciężkich warunkach wcześniej!!!!uśpić szczeniaki od razu po urodzeniu to żadne przestępstwo w obecnych OKRUTNYCH czasach, ale zabierac je na kilka miesiecy i potem skazywac na śmierć to dopiero okrucieństwo.jesteście tak nieodpowiedzialne czy głupie i bezmyślne?szkoda,że w schroniskach nie ma takiej selekcji jak w domach dziecka,dzieciakow nie oddaje sie kazdemu kto ma dobre serce,tylko tym ktorzy potrafia i maja odpowiednie warunki by sie nimi zajac,szkoda ze zwierzat to nie dotyczy,moze nie dostawalyby sie w rece takich nieodpowiedzialnych osob jak wy!!!! moge was tylko prosic,zebyscie nie braly juz zadnych zwierzat,bo wyrzadzilyscie im krzywde a nie ofiarowalyscie zadnej pomocy. jesteście na tym forum juz chyba dosc dlugo,jest tu pełno psow i maluszkow do wydania nikt ich nie chce,wiec co za glupi pomysl zrodzil sie w waszych glowach ze nagle znajdziecie dom dla 7 skoro nawet nie macie na karme dla 1!!!! Quote
jusstyna85 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 olabyt napisał(a):chcecie teraz uśpić szczeniaki,albo oddać do schroniska?szkoda, że nie pomyślałyście o swoich ciężkich warunkach wcześniej!!!!uśpić szczeniaki od razu po urodzeniu to żadne przestępstwo w obecnych OKRUTNYCH czasach, ale zabierac je na kilka miesiecy i potem skazywac na śmierć to dopiero okrucieństwo.jesteście tak nieodpowiedzialne czy głupie i bezmyślne?szkoda,że w schroniskach nie ma takiej selekcji jak w domach dziecka,dzieciakow nie oddaje sie kazdemu kto ma dobre serce,tylko tym ktorzy potrafia i maja odpowiednie warunki by sie nimi zajac,szkoda ze zwierzat to nie dotyczy,moze nie dostawalyby sie w rece takich nieodpowiedzialnych osob jak wy!!!! moge was tylko prosic,zebyscie nie braly juz zadnych zwierzat,bo wyrzadzilyscie im krzywde a nie ofiarowalyscie zadnej pomocy. jesteście na tym forum juz chyba dosc dlugo,jest tu pełno psow i maluszkow do wydania nikt ich nie chce,wiec co za glupi pomysl zrodzil sie w waszych glowach ze nagle znajdziecie dom dla 7 skoro nawet nie macie na karme dla 1!!!! Radze przeczytać cały wątek,a potem sie wypowiadać. Quote
jusstyna85 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Mysia_ napisał(a):Droga Bounty, myslę, że nie pierwszy i nie ostatni raz się zniecheciłaś, niestety na DGM bardzo często zdarza się nagonka na jakiegoś użytkownika. Zastanów się jednak, dla kogo tu jestes: dla potrzebujacych pomocy psiaków czy dla dogomaniaków? Nie poddawaj się :mad: Mysia- Bounty już dość usłyszała i wyczytała.Wszystkiego nie wiecie. Co do szczeniaków, po pierwsze żaden wet nie uśpi zdrowych szczeniąt, a po drugie zadne schronisko nie przyjmie szczeniąt z nie swojego rejonu. Wszystkie schroniska pękają w szwach :shake: Gdybysmy mieli miejsce w naszym schronisku i nie mielibysmy szczeniaków może by udało się coś wykombinowac, ale póki co nie ma takiej możliwości. Jeśli jest tak,jak mówisz,to szczeniaki pójdą do Bytomia do schroniska. MAMY CZAS DO NIEDZIELI MAXYMALNIE Quote
maciaszek Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 olabyt napisał(a):chcecie teraz uśpić szczeniaki,albo oddać do schroniska?szkoda, że nie pomyślałyście o swoich ciężkich warunkach wcześniej!!!!uśpić szczeniaki od razu po urodzeniu to żadne przestępstwo w obecnych OKRUTNYCH czasach, ale zabierac je na kilka miesiecy i potem skazywac na śmierć to dopiero okrucieństwo.jesteście tak nieodpowiedzialne czy głupie i bezmyślne?szkoda,że w schroniskach nie ma takiej selekcji jak w domach dziecka,dzieciakow nie oddaje sie kazdemu kto ma dobre serce,tylko tym ktorzy potrafia i maja odpowiednie warunki by sie nimi zajac,szkoda ze zwierzat to nie dotyczy,moze nie dostawalyby sie w rece takich nieodpowiedzialnych osob jak wy!!!! moge was tylko prosic,zebyscie nie braly juz zadnych zwierzat,bo wyrzadzilyscie im krzywde a nie ofiarowalyscie zadnej pomocy. jesteście na tym forum juz chyba dosc dlugo,jest tu pełno psow i maluszkow do wydania nikt ich nie chce,wiec co za glupi pomysl zrodzil sie w waszych glowach ze nagle znajdziecie dom dla 7 skoro nawet nie macie na karme dla 1!!!!Nie wiem kim jesteś, poza tym, że jesteś niegrzeczna, żeby nie powiedzieć chamska. Zalogowałaś się wczoraj i od razu pierwszym wątkiem, na który przyszłaś był ten... Ciekawe, ciekawe... Ale mniejsza o to. Przeczytaj cały wątek (a zaczyna się on w ogóle w innym miejscu, na wątku innego psa, o czym pewnie w ogóle nie wiesz), a potem się mądruj. Jeśli zalogowałaś się na dogo tylko po to, żeby bezmyślnie obrażać innych użytkowników tego forum to lepiej stąd znikaj. My tu takich "mąciwątków" nie potrzebujemy... Jeśli masz coś sensownego do powiedzenia, jeśli chcesz pomóc to proszę bardzo - czekamy na propozycje. Krytykować każdy umie, pomagać już niekoniecznie...:roll:. Jeśli przeczytałabyś całą historię suni i maluchów (łącznie z początkiem na innym wątku) to wiedziałabyś jak było i dlaczego jest jak jest. Ale widocznie miałaś zły dzień i musiałaś się na kimś wyżyć...:mad: Trudno :roll: Quote
Recommended Posts