Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie sadze, zeby miala powod biegac naokolo stolu. Wg mnie to bieganie to na skutek stresu i poczucia osamotnienia. A przeciez w swoim domu samotna nie bedzie. Zawsze mozna jej kupic jakis przysmak czy zabawke, ktora sie zajmie na czas nieobecnosci domownikow.
Wg mnie to bieganie oznacza, ze suka jest pelna energii i w dobrej kondycji fizycznej. Gorzej byloby jakby sie polozyla i poddala. Jej po prostu trzeba znalezc zajecie. Pilke albo taki sznur do zabawy - no ale w kojcu to niezbyt wykonalne. W domu za to jak najbardziej.
No i w DT chyba sprawa sie wyjasni dosc szybko...

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wlasnie patrze na mape :crazyeye:, do granicy:terazpol: (swiecko) bedzie ok 830 km, to jest jakies 8h i 30 min. jazdy + podroz z powrotem :-o. Mam nadzieje, ze sunia to wytrzyma. Jesli wyjedziemy o 12 00 w nocy to bedziemy na granicy ok 8.00-9.00 rano.

Posted

Wilka będzie wypoczęta po kilku dniach w DT, więc myśle, że podróż do Belgii z przystankami na krótki spacer zniesie:p Jutro o 8 rano wyjeżdza!!! Jestem tak zdenerwowana jakbym oddawała moją Deę, a jutro to chyba się poryczę! Paszport dzisiaj odebrałam, poprosiłam jeszcze o odrobaczenie, jutro rano ją zaczipujemy i w drogę:lol: Dostanie ode mnie na drogę kość wędzoną ze skóry, żeby miała co robić w razie nudów. Ciotki trzymajcie kciuki za szczęśliwą podróż do DT.
mala002 nie jestem w stanie odpowiedzieć Ci na 100% na Twoje pytanie o bieganie, na spacerze ani jej się sni biegać.

Posted

mala002 napisał(a):
Wlasnie patrze na mape :crazyeye:, do granicy:terazpol: (swiecko) bedzie ok 830 km, to jest jakies 8h i 30 min. jazdy + podroz z powrotem :-o. Mam nadzieje, ze sunia to wytrzyma. Jesli wyjedziemy o 12 00 w nocy to bedziemy na granicy ok 8.00-9.00 rano.

Tylko proszę się nie śpieszyć i uważajcie na siebie!

Posted

Kochani nawet nie wiem jak mam Wam wszystkim dziękować - za pomoc, wsparcie, transport, tymczas, za nowy dobry dom do którego pojedzie, za to, że nie zostawiliście jej samej, że dzięki Wam ta wspaniała suczka jest już bezpieczna!!! Maleńka już nie siedzi w schronisku, dzisiaj o 8.30 rano na zawsze opuściła to okropne miejsce:sweetCyb: Co prawda do domu stałego jeszcze droga daleka ale ważne, że żadna śmiercionośna strzykawa już jej nie grozi:p
Wieczorem osoba, która zaoferowała transport i której nawet zapomniałam z tego wszystkiego podziękować - DZIĘKUJĘ:loveu: TOBIE I TWOJEMU TZ za pokonanie setek kilometrów i bazinteresowną pomoc - napisze swoje spostrzeżenia z podrózy do mnie na maila, a ja wkleję na dogo. Suka jest cudowna, nie ma w niej grama agresji. Pisnęła przy wszczepianiu czipa, zabolałao ją, ale nawet zębów nie pokazała. Spotkaliśmy się punktualnie o 8 rano i pojecaliśmy do schronu, w pomieszczeniu biurowym czuła się całkiem spokojnie. Taki mały złodziejaszek z niej, bo jak zostawiłam kiełbasę w woreczku na stole, to nagle znalazł się w jej pysku:lol: siłą trzeba było wyciągać, bo razem z workiem by zjadła. Po zaczipowaniu poszliśmy na krótki spacer przed wyjazdem. Mały problem zaczął się przy wsiadaniu do auta. Mieli dosyć wysoki samochód, i ona za żadne prośby nie chciała wejść do auta. Raz nawet stanęła przednimi łapkami, ale dalej ani rusz, mimo, że kiełbasa i wędzone ucho czekały:p No więc w końcu założylismy jej parciany kaganiec (zero protestów) i ja za przód, druga osoba za tył, w górę i do auta:evil_lol: Mruknęła coś tam, ale raczej to było burknięcie niż warknięcie. A później jak tylko odkryła, że kocyk miękki a ucho dobre nic już jej nie interesowało. Już się nawet za mną nie oglądała. Przekupne kochane stworzenie:loveu: No i pojechali, łezka mi się w oku zakręciła, oj zakręciła. Póxniej miałam telefon, że podróż jest spokojna, sunia grzeczna. Przy pierwszym postoju trzeba było powtórzyć manewr z wsadzaniem do auta, ale przy drugim już sama wsiadła. Mądre psisko. Mam nadzieję, że wieczorem będzie więcej wieści, no i z DT także;)

Posted

Madzik93 napisał(a):
No i sie poryczałam :placz:
Oby wszystkie pieski tak dobrze skonczyły :multi:

Madzik Ty pierwsza ją zauważyłaś:loveu: oby wszystkie pieski którym założyłaś wątki miały tyle szczęścia!