Madzik93 Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 I jeszcze nad morzem mieszka?! :placz: Nie mogła lepiej trafić! Quote
Dea Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Madzik to raczej nie morze, chyba jakieś jezioro, mala mówiła, że mieszkają gdzieś w środku Belgii Quote
Izis Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 WILKA jest śliczna. Prawdziwy owczarek nie taki szorujacy zadem po ziemi co w wieku 5 lat przestaje chodzi bo stawy mu siadaja. Wilka ma piekny ruch to nawet na zdjeciach widac. Wilka bądź szczęśliwa ze swoją nową rodzinką i niech Ci zdrówko dłuuuugo służy :-) Jednym słowem Słodkiego Miłego Życia :multi: Quote
Kanzaj Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Wybaczcie offa, ale tu zaglada tyle osób, a pomoc potrzebna natychmiast: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9336304#post9336304 Quote
BajkaB Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 :multi::multi::multi::multi::multi::multi:Ależ mi się gęba śmieje od poniedziałku.Po prostu serce mi wyskakuje z radości. Wilka,bądż szczęsliwa i przynieśc szczęście Uszce i innym psiakom. Wilka już rządzi w nowym domku,to teraz dalej mozęmy myśłeć. No,komu Uszka,komu? Quote
magdyska25 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Przepraszam za to ale chyba już pisałam o tej Once. Co się okazało jest rasowa. MA tatuaż w uchu ale niestety jak narazie nie udało się ustalić Jej właściciela....czekam na informację....mam wielką nadzieję że się odnajdzie...Sunia Mija (bo tak została ochrzczona) jest cudowna, zna komendy: siad, zostań, waruj, łapa, równaj, do nogi. Jest to naprawdę niezwykły pies. Dlaczego wciąż w schronisku??:-( Oto jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=103345 Quote
Izis Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 [quote name='BajkaB']:multi::multi::multi::multi::multi::multi:Ależ mi się gęba śmieje od poniedziałku.Po prostu serce mi wyskakuje z radości. Wilka,bądż szczęsliwa i przynieśc szczęście Uszce i innym psiakom. Wilka już rządzi w nowym domku,to teraz dalej mozęmy myśłeć. No,komu Uszka,komu? Bajka słoneczko nie krzycz tak głośno bo się Evi zdenerwuje, ze jej Uszkę chcesz komuś innemu dać ;-) Uszka po wyjściu z SGGW pojedzie do domku wlasnego. Jej pani najchetniej już by ją brała ale mała nie jest w stanie wystarczajacym do szczepien i dluzszej podrozy. Trzeba ja postwić na nogi i w drogę zaraz pojedzie. Już prawie transport do granicy się ofiarował też (czas pokaże) w każdym razie Uszka DS już ma! Fajnie no nie :-) Teraz tylko musi trzymać się dzielnie i wyjść z tego kryzysu jaki ma. ------ dopisano: Bajka prorok chyba czy jak. Niestety komu Uszka nadal aktualne :-( Quote
Dea Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Ciotki a kysz mi na wątek Uszki z rozmową o Uszce:evil_lol: Tutaj to czekamy na jakieś nowe wieści o Wilczuni:p Quote
Izis Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Nie krzycz :-( Ja tylko ciotke Edytkę deczko uświadamiam bo przez te problemy z Brajlusiem ma zaległości bidulka. A Wilka na pewno super. Jakies wiesci nowe Mala002? Quote
ElzaMilicz Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Mala, zdjęcia bomba. Wilka po miesiącu poczuje się pewnie. Homer-mały gentelman. Uściski. Quote
paros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 To dobrze, że Wilka ma swój dom :lol: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
tylko psy Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 paros mozesz już ja usunać z podpisu:sweetCyb: Quote
Goldenka 02 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 jak się cieszę! czekam na informacje o Wilce (czy jak tam teraz ma na imie:)) oraz zdjęcia;) Quote
paros Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 [quote name='tylko psy']paros mozesz już ja usunać z podpisu:sweetCyb: Mogę :lol: A czy Wilka jest już weselsza?:lol: Czy już wie, że jest w swoim domku na zawsze :multi::multi: Quote
Dea Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 ja też czekam, nie chcę malej męczyć mailami na razie, bo muszą mieć czas dla siebie teraz:lol: Quote
mala002 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Jeszcze sunia nie ma imienia:oops:, nie bylo czasu:oops:. Siotrzyczka:sweetCyb: przyjechala. Po drugie na razie nie ma z nia za duzego kontaktu (w porownaniu do Homera - jak dzien do nocy). Nawet gdy do niej mowimy nie patrzy na twarz:crazyeye:. Na poczatku nie chciala wchodzic do duzego pokoju, (spi w przedpokoju) teraz wchodzi czesciej. Na zadne imiona nie reaguje:shake:, ale moze trzeba jej dac troche czasu. Dzisiaj jak weszlam do domu pierwszy raz sie ucieszyla(machnela raz ogonem,:loveu:). Moze nauczy sie od Homera :cool3:. Co do zebow ma bardzo ladne, biale bez kamienia (wiec ktos o nia dbal)- ma raczej wszystkie wiec nie ma jeszcze 12 lat ( 12 lat wypadaja cegi). Tylko przednie porzadnie starte. No i na spacerkach juz zaczyna biegac:crazyeye:. Ze schodami tez juz sobie lepiej radzi. Quote
Goldenka 02 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 pies nie patrząc w twarz pokazuje, że jest uległy (że właściciel jest jakby przywódcą stada). A moze Wilka śpi w przedpokoju bo z tamtąd widzi reszte domu i co się tam dzieje (może chce ogarnąć wzrokiem cały dom - jak to owczarki - pilnowac czy wszystko w porządku). Mam nadzieję że pies szybko się zaklimatyzuje:loveu: Super :loveu: że sobie lepiej radzi!!! Quote
Izis Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Wilka chce chronic dom dlatego pewnie spi w poblizu drzwi i majac je na widoku. Jedno z mojego stadka zawsze czuwa pod drzwiami. Jak inne widza, ze posterunek obsadzony to ida na materacyki albo obok mego lozka albo na psia kanape. Ale drzwi sa zawsze zabezpieczone i warty wystawione ;-) Quote
tylko psy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 mala002 jestem pewna, ze Wilka szybko się wszystkiego nauczy:) Quote
Goldenka 02 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Wilka - jaqk to owczarek - wszystkich zagania do domu i chce miec na oku. nikt nie wejdzie i nie wyjdzie bez jej zgody :P:D Quote
Dea Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 mala Wilka musi nabrać zaufania i pewności, że to już jest ten właściwy dom, na zawsze. Myślę, że trzeba dać jej trochę czasu na oswojenie się z sytuacją - jak sama piszesz ogonek już zaczyna reagować:cool3: Quote
zdrojka Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Goldenka 02 napisał(a):pies nie patrząc w twarz pokazuje, że jest uległy (że właściciel jest jakby przywódcą stada) Zgadza się, spojrzenie w oczy nowopoznanemu osobnikowi to wyzwanie. Wy też nie patrzcie jej w oczy za często, bo się może zrazić, bo może nie chce się jeszcze podporządkować, bo stawiacie przed nią wyzwanie, bo w końcu po prostu trzeba dać jej trochę spokoju i czasu na oswojenie się z nową sytuacją :p Trochę czasu... Quote
Wiedźma Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 [quote name='Izis']Mala002 Myślę, że wątek wystarczy przenieść do już w nowym domu, bo przecież każda cioteczka będzie chciała od czasu do czasu go odwiedzić i zobaczyć nowe zdjecia Wilki i przeczytać o jej przygodach w nowym domu :-) Nie ma na świecie piękniejszej lektury :-) :laola: Dobrze mówisz! Quote
Recommended Posts