paros Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Trzymam kciuki ........... :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Vutz Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 SUUUPER !!! Czekamy na wieści od Dea i trzymamy kciuki ! Najmocniej jak potrafimy ! Quote
Dea Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 No więc tak: jutro rano dzwonię do schronu i ustalam (pod warunkiem, że mała żyje) wszystko. Będzie szczepiona - koszt 50 złotych, (idę o zakład, że teraz nie ma, bo ją uznali za " do odstrzału" więc szkoda kasy na zastrzyki), czip dają gratis, paszport nie wiem ile wet zaśpiewa. Ktoś pytał o opiekę weterynaryjną - nie rozczarowując nikogo jest raz na tydzień albo rzadziej , weta na stałe tam nie ma... Spróbuję załatwić w razie czego zmianę daty szczepień, aby przyspieszyć wszystko, nie obiecuję, będę próbować w paszporcie! Mogę ją dowieźć do Wrocławia, dalej czasowo nie dam rady, to dla mnie około 3,5 godziny w jedną stronę + odbiór suni ze schronu, razem około 4 godzin, czyli 7,5 - 8 w sumie w dwie strony, więcej nie mogę ze względu na pracę i mojego psa, koszty biorę na siebie jeśli chodzi o dowóz do Wrocka. Dalej szukamy transportu do granicy!!! Quote
Vutz Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Wilka potrzebuje transportu z Wrocławia do granicy niemieckiej... najlepiej chyba do Zgorzelca albo Świecka ? Ludzie jechaliby po nią z Belgi... Trzeba na wątek transportowy wrzucić zapytanie !!!!!! Quote
Dea Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 mala002 muszę się upewnić więc pytam: zdajesz sobie sprawę, że sunia jest oceniona przez wetów jako "z zaburzeniami psychicznymi"? Moim zdaniem, to ona potrzebuje człowieka i wybiegu, ale musisz wiedzieć, co wetka decydująca o eutanazji stwierdziła! Ona teraz biega prawie non stop dookoła drzewa, tyle ma z życia, myślę, że chodzi o to, że zostawiono ją po latach samą, w niewielkim kojcu, nie potrafi sobie znaleźć miejsca. Powiem więcej, jeśli dadzą mi ją na spacer. Ta sunia po prostu potrzebuje swojego wybiegu i kogoś kto ją pokocha - to moje zdanie. Quote
Dea Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Załatwienie szczepienia, paszportu, czipa, transport do Wrocka biorę na siebie. Koszty: nie wiem ile zażądają za paszport, najwyżej jakiś bazarek wystawię, bo koszty paliwa do wrocka pokryję, ale szczepienia 50 złotych + paszport może być gorzej... Trzeba pomóc w załatwieniu transportu z Wrocka do granicy! Quote
paros Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Dea']Załatwienie szczepienia, paszportu, czipa, transport do Wrocka biorę na siebie. Koszty: nie wiem ile zażądają za paszport, najwyżej jakiś bazarek wystawię, bo koszty paliwa do wrocka pokryję, ale szczepienia 50 złotych + paszport może być gorzej... Trzeba pomóc w załatwieniu transportu z Wrocka do granicy! Aby pisać o pomoc w transporcie do granicy to musimy wiedzieć do którego miejsca na granicy? :cool3: (właściwie to już nie ma granicy:roll:) Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 No tak, to do tego miejsca, gdzie zaczynają mówić w innym języku:diabloti: Mała żyje!:multi: Ale ze spacerem musimy poczekać aż wróci z urlopu pracownik, który jest najbliżej psiaków (karmi, głaszcze itp), bo ci pomocnicy to ratlerka z kojca nie wyciągną żeby ich nie pogryzł... Karmią teraz psy, ale raczej na dystans. On wraca w środę, więc wstępnie umówiłam się na czwartek. Jutro i tak podjadę do schronu zobaczyć inną suczkę w złym stanie (Uszkę) to i popatrzę na naszą Wilkę. Tak jak myślałam, cytuję "szczepienia?...eeee, to ona raczej ma nieaktualne" jeśli rzeczywiście wyciągamy ją ze schronu to w środę jest wetka w schronie, poproszę aby ją zaszczepiono. Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Mała żyje!:multi: Ale ze spacerem musimy poczekać aż wróci z urlopu pracownik, który jest najbliżej psiaków (karmi, głaszcze itp), bo ci pomocnicy to ratlerka z kojca nie wyciągną żeby ich nie pogryzł... Karmią teraz psy, ale raczej na dystans. On wraca w środę, więc wstępnie umówiłam się na czwartek. Jutro i tak podjadę do schronu zobaczyć inną suczkę w złym stanie (Uszkę) to i popatrzę na naszą Wilkę. Tak jak myślałam, cytuję "szczepienia?...eeee, to ona raczej ma nieaktualne" jeśli rzeczywiście wyciągamy ją ze schronu to w środę jest wetka w schronie, poproszę aby ją zaszczepiono. Quote
paros Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Dea']Mała żyje!:multi: .............. Jutro i tak podjadę do schronu zobaczyć inną suczkę w złym stanie (Uszkę) to i popatrzę na naszą Wilkę. Tak jak myślałam, cytuję "szczepienia?...eeee, to ona raczej ma nieaktualne" jeśli rzeczywiście wyciągamy ją ze schronu to w środę jest wetka w schronie, poproszę aby ją zaszczepiono. To dobrze, że Wilka jest :multi::multi: a czy Uszka ma wątek, bo jak nie ma to jej założę :roll: W sprawie transportu to może do dziewczyn z wątku Uciechowskiego napisać? :roll: Quote
paros Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Wilka jest :multi::multi: W sprawie transportu to może do dziewczyn z wątku Uciechowskiego napisać? :roll: Quote
mala002 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 :multi:Cisze sie, ze sunie zyje. Ale prawda jest taka, ze jesli Wilka byla zamknieta ponad 10 lat w jakims kojcu, albo pilnowala jakiegos obiektu na zamknietym terenie, to ona NIGDY NIE POGODZI SIE ZE SMYCZA!!! Ale byc moze ktos sie jej pozbyl, poniewaz nie byl w stanie o nia zadbac( ktos starszy, albo bezrobotny lub ktos kto po prostu wyjechal za granice). Teraz wszystko zalezy jak zachowa sie na spacerze. Jesli przestraszy sie ruchu ulicznego (jesli byla zamknieta pewnie nigdy nie spacerowala)i bedzie chciala czym predzej czmychnac, nie bedziemy mogli jej przygarnac:placz:. Jesli spacer sie uda bylo by dobrze gdyby jakis ochotnik ja przygarna i sprawdzil jak zachowuje sie w domu(NIE W HOTELU GDZIE BEDZIE ZNOWU W KOJCU!!), czy wejdzie chetnie i bedzie potrafila sie odnalezc. Psy ktore nigdy nie spaly w domu, boja sie go jak ognia(wiem, bo mieszkalam na wsi gdzie przyblakal sie do nas taki pies(do konca zycia spal w budzie). Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 No mial byc stamtad tranport do Niemiec na poczatku stycznia o ile dobrze pamietam. Super, ze Wilka zyje, bo jak to mowia "Póki życia póty nadziei." Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 No dlatego pisałam o DT chociaż na kilka dni. Quote
mala002 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sprawdzilam na internecie; paszport kosztuje ok 50 zlotych. DEA jesli masz konto walutowe to podaj mi nr na moj e-mail. Jesli nie to za dwa tygodnie przylatuje do mnie moja siostra, do Polski wraca 3 lutego i to jej ew. moge dac kase, zeby wplacila na Twoje konto w Polsce.Nie zaleznie od tego czy bedziemy mogli suke adoptowac zwroce wszystkie koszty. Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 DEA nie musi miec konta walutowego, bank przeliczy. Jakby byl problem mozesz wyslac na moje wysle DEA wtedy na jej konto a na maila potwierdzenie wplywy, zeby bylo widac ile weszlo na moje konto w zlotych i ze tyle samo wyszlo do DEA. To oczywiscie tylko jakby DEA nie znala swojego IBAN, BIC czy co tam trzeba. Ja nie płace za przelewy internetowe wiec bez problemu. Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 A jak lepiej? walutowe chyba, bo nie biorą prowizji za przeliczenie? Zdaje się, że mąż kiedyś miał konto walutowe, zapytam po powrocie do domu. Rzeczywiście przydałby się DT żeby dokładnie zobaczyć jak ona się zachowuje. Spacer mam nadzieję też coś niecoś powie:p. Paros Uszka ma wątek, kiedyś Madzia mi zakładała, muszę się doszukać i podam. Wtedy była bardzo ładna, a teraz wygląda tragicznie, a to niestary pies:-( Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Nie wiem jak lepiej. To musiałby się ktoś wypowiedzieć kto ma konto walutowe. Założyciele watków proszeni są o dogadanie sie z modem i połączenie obu wątków dla dobra WILKI. i o tytuł, że "pilnie szukany jest DT bo jest szansa na dom stały". Połączcie w końcu oba watki WILKI bo rozdwojenia jaźni dostanę. Gdzieś coś pisze i potem własnego postu nie widzę ;-) Prosimy :modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: :painting: i WILKA też! Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Izis']Połączcie w końcu oba watki WILKI bo rozdwojenia jaźni dostanę. Gdzieś coś pisze i potem własnego postu nie widzę ;-) Mam to samo, już raz myślałam, że mam zaniki pamięci, pisałam i nie ma:evil_lol: A to wątek Uszki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74436 Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Teraz wszystko zależy od tego jak mała się zachowa na smyczy, na spacerze, czy ona w ogóle potrafi spacerować. Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Dea']Teraz wszystko zależy od tego jak mała się zachowa na smyczy, na spacerze, czy ona w ogóle potrafi spacerować.[/quote] Myślę, że bez względu na wynik spacerku trzeba ją jak najszybciej odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić. Bo przeciez nawet jak ktoś się zgłosi, że weźmie ją na DT to niekoniecznie będzie chciał wziąć ją razem z jej pasazerami na gape zewnętrzymi i wewnętrznymi... zwłaszcza jeśli w DT będzie jakiś inny zwierzak. Prawda? Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Izis']Myślę, że bez względu na wynik spacerku trzeba ją jak najszybciej odrobaczyć, odpchlić i zaszczepić. Bo przeciez nawet jak ktoś się zgłosi, że weźmie ją na DT to niekoniecznie będzie chciał wziąć ją razem z jej pasazerami na gape zewnętrzymi i wewnętrznymi... zwłaszcza jeśli w DT będzie jakiś inny zwierzak. Prawda?[/quote] Racja, w razie czego sama ją odpchlę i odrobaczę, bo jeśli zacznę za dużo wymagać od schronu, to mogą się jej chcieć szybko pozbyć... Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Dea']Racja, w razie czego sama ją odpchlę i odrobaczę, bo jeśli zacznę za dużo wymagać od schronu, to mogą się jej chcieć szybko pozbyć...[/quote] Boże :-( Straszne to. Aż tak tam jest :-(:-( Założyciele watków proszeni są o dogadanie sie z modem i połączenie obu wątków dla dobra WILKI. i o tytuł, że "pilnie szukany jest DT bo jest szansa na dom stały". Quote
Dea Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Izis']Boże :-( Straszne to. Aż tak tam jest :-(:-( Założyciele watków proszeni są o dogadanie sie z modem i połączenie obu wątków dla dobra WILKI. i o tytuł, że "pilnie szukany jest DT bo jest szansa na dom stały".[/quote] dla dobra Wilki i naszego zdrowia psychicznego:p Quote
Izis Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Dea']dla dobra Wilki i naszego zdrowia psychicznego:p[/quote] Właśnie! Prosimy :modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla: :painting: i WILKA też! Quote
Recommended Posts