Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie.

Znajduje sie w schronisku w Cieszynie.

• Replies 915
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 4 months later...
Posted

O matko, a nie dałoby się przenieść jej do innego boksu bez drzewa, zabrać od czasu do czas na spacer? Może wtedy by jej przeszło? To śliczna sunia, ma szansę na domek...

:-(

Posted

Może spacery dałyby efekt. Ona ma w sobie duuużo energii, mimo swojego wieku jest zywa i sprawna. Niestety za trzy tygodnie będzie już za TM:-( Madzik proszę zmień tytuł, chcą ją uspić!!!

Posted

aga miałam ci wysłać linki do allegro i innych, ale przez to zalatanie wypadło mi...:oops: Ona się boi ludzi, jak do kojca wchodzi pracownik, który ją karmi to zawsze ucieka. Ale za kratami to bojowa jest, obszczeka wszystkich, pilnuje swojego kojca:evil_lol:

• 1 month later...
Posted

Nie pozwólcie, aby te Święta Bożego Narodzenia były ostatnimi Świętami
dla tego biednego stworzenia...:-(:-(
[SIZE=5]Nie pozwólcie jej uśpić - dajcie proszę choć ciepły kąt i pełną miskę...:modla::modla::modla:
Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana...
Zestarzała się i stała się niepotrzebna.
Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć.
Ona nie może sobie poradzić z samotnością.
Biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie.
Wilczyca ma ok 12 lat, jest energiczna i ZDROWA, mimo to ma zostać uśpiona.
Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom...
W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki tel. 603 244 518.

Posted

[quote name='ulvhedinn']Biedactwo... :-(
Ona wcześniej mieszkała w budzie? ogrodzie? mieszkaniu?

Nie jest znana jej przeszłość :shake: Pewnego dnia znaleziono ją przywiązaną do drzewa koło schroniska. :-(:-( Wiek oszacowano po siwych włoskach na pyszczku :-( ale nie widac po niej tylu lat :shake: Może tak osiwiała z rozpaczy :-(

Wilczyca na allegro
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=285887354

Posted

Nie dość się już ta bida wycierpiała??? Strzykawka w ramach prezentu :-( ??? Pilne !!! Potrzebny dom dla suni, zdrowej, starszej !!! Najpierw sznurek i drzewo, a teraz wyrok ? ! ? Wątek w górę !!!

Posted

Dziewczyny!
Jeśliby to miałby być jedyny ratunek przed uśpieniem,to może zrobić zbiórke na hotelik u Met?
Co prawda właśnie odszedł dzisiaj Dinguś 15-letni ONek,który był u niej i ma trochę na głowie,ale to jest jakieś wyjście,jesli sunia nie ma czasu!!

Posted

Sunia wcale nie musi mieć 12 lat a znacznie mniej. Moja Gaja ma też siwy
pyszczek a ma prawdopobonie około 6 lat. Druga sunia która mam na DT
w schronie Wrocław wyceniona została na 10 lat /miała zaniki mięśni i była
wyłysiała/ a teraz weci dają jej max 4 lata.
Sunia po odkarmienu może znacznie odmłodnieć.
Śliczna jest i mam nadzieję że jej się uda.

Posted

*Gajowa* napisał(a):
Sunia wcale nie musi mieć 12 lat a znacznie mniej. Moja Gaja ma też siwy
pyszczek a ma prawdopobonie około 6 lat. Druga sunia która mam na DT
w schronie Wrocław wyceniona została na 10 lat /miała zaniki mięśni i była
wyłysiała/ a teraz weci dają jej max 4 lata.
Sunia po odkarmienu może znacznie odmłodnieć.
Śliczna jest i mam nadzieję że jej się uda.

Dokładnie tak...Stres, przeżycia, brak celu życia w postaci człowieka dodaje psu lat, odmiana ujmuje...Ta sunia zdecydowanie może być młodsza...

Posted

Wiecie z tym wiekiem możecie mieć rację, ona jest w dobrej formie fizycznej, nawet nie widać problemów ze stawami jakie przeważnie starsze owczarki mają...