Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W jednym ze schronisk znajduje się para pięknych, białych dogów argentyńskich. Jeden to samiec- ma kopiowane uszy, ślady po walkach, nawet spiłowane zęby (chyba do walk?) oraz suczka która wygląda bardzo ładnie i bez obrażeń. Obydwa psy są bardzo miłe i nie agresywane wobec opiekunów schroniska. Ze sobą także żyją w zgodzie.

Psy zostana wydane tylkow bardzo odpowiedzialne ręce!! Nikt przypadkowy na pewno ich nie adoptuje.
Myślę, ze można je do adopcji rozdzielić.

Nie znam sie kompletnie na tej rasie, a wiem że mają swoich miłośników i na tym forum.
Prosze o pomoc dla tych psów!!

PIES ZA TM :shake:

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tanitka']
W jednym ze schronisk znajduje się para pięknych, białych dogów argentyńskich.
Jeden to samiec, który brał udzial w walkach psów (ma kopiowane uszy, ślady po walkach, nawet spiłowane zęby) oraz suczka która nie walczyła, a służyła do rozrodu. Obydwa psy są bardzo miłe i nie agresywane wobec opiekunów schroniska. Ze sobą także żyją w zgodzie.
[email protected]

ten pies nie powinien zostac wydany do adopcji- po walkach:shake::shake::shake:......nawet osobie z doświadczeniem......

Posted

tanitka napisał(a):
zęby piłuje sie, aby dłuzej trwała walka:shake:

Skąd się biorą takie bezduszne gnojki, gdzie się rodzą i gdzie się wychowują?!?! Kiedy wreszcie prawo będzie prawem w naszym kraju :-(

Posted

martasuwałki napisał(a):
Skąd się biorą takie bezduszne gnojki, gdzie się rodzą i gdzie się wychowują?!?! Kiedy wreszcie prawo będzie prawem w naszym kraju :-(

raczej my tego nie doczekamy:shake:

Piękne psy...a kto sprawdzal psu zęby????? Ma spilowane czy zniszczone od np. kamieni? Jak zachowuje się w stosunku do psów z boksu obok??? To ważne....

Posted

a kto sprawdzal psu zęby????? Ma spilowane czy zniszczone od np. kamieni? Jak zachowuje się w stosunku do psów z boksu obok??? To ważne....

tak powiedział ponoć schroniskowy weterynarz.

Pies nie zachowuje się agresywnie do psów z boksu obok. POdobno one kiedyś wyszły poza boks (przy karmieniu, czy coś) i żadnego psa nie zaatakowały.

No ale to wiadomo, ze z takim psem po walkach, to chyba nie zna się dnia ani godziny, czy sie mylę?

Posted

Tanitka...wiesz...moj Zgredek też ma szramy na glowie, zniszczone zęby - ale w życiu bym nie pomyślala, że może być po walkach;)

A psy (jeśli chodzi o walki) dzieli się na psy walczące ( i one raczej są agresywne do psow) i psy - worki treningowe - czyli są gryzący i gryzieni...

Skoro nie wykazuje jakiejś wzmożonej agresji wobec innych psow to raczej nie jest to "wersja" weta.

A co do zębow - bullowate uwielbiają kamienie - moje mają zęby "spilowane" od kamieni.

Co do przyszlych ew. adopcji - kazdy biorący psa w typie bullowatego musi się liczyć z tym, że te psy kochają ludzi (o ile nie byly źle prowadzone), ale niekoniecznie kochają psy.

Dziękuję za uwagę - idę poszukać kochających dozie, by ich tu skierować:lol:

Posted

tanitka napisał(a):
to ja Tobie dziękuje za uwagę i chęć pomocy:lol:

Tanitka - ni ma zaco - wiesz, ze ja uwielbiam trudno adopcyjne psy - tylko miejsca nie mam już u siebie bo siem zapsiłam za bardzo;)

Posted

no i ja tutaj dotarlam....piękne psy...
nie wiem czy wszystkie psy do walk tak maja, ale mialam do czynienia z trzema (z roznych zrodel) sluzacymi wlasnie do walk i wszystkie trzy nie tolerowaly zadnego psa w smoim otoczeniu, ani psa ani suczki, bez wgledu na wielkosc...na widok psa po prostu sie pienily:(

Posted

No to jestem.
Też nie bardzo wierzę w wersję o walkach. Gdyby tak było (i wszystko jedno czy pies był gryzącym czy gryzionym) ten dogo raczej nie byłby łagodny w stosunku do innych psów. Tym bardzie, że argentyńczyki w ogóle często są cięte na inne psy (że o kotach nie wspomnę...).
Na pewno psy muszą trafić w odpowiedzialne ręce, bo to dość trudna w prowadzeniu rasa - psy bywają charakterne i dominujące (nie wszystkie oczywiście), a nie wiadomo co psiaki przeszły, jakie mają doświadczenia i co z nich wyjdzie...

Czy one mają tatuaże?
Czy na pewno nie zostaną wydane niesprawdzonej osobie?
W jakim rejonie Polski przebywają?
Ile mają lat?

Posted

Aarionne napisał(a):
Pod Warszawą, tzn. gdzie? Może mogłabym jakoś pomóc?

moze niekoniecznie powinno się podawac na forum gdzie psy się znajdują;)
Osoby zainteresowane moga kontaktowac się z tanitką ( post 1)

Posted

Tanitka - postaraj się dowiedzieć czegos więcej - pytania z molosów:

czy wiadomo skad sa te psy? jak trafily do schroniska,zostaly znalezione,oddane,odebrane? czy trafily tam razem? czy maja tatuaze?