Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mtf zalesie']adopcje zalatwia osobiscie pani Iza Dzialak jest w schronisku przez 7 dni tygodnia najlepiej dzwonic 13-14 ta bo wczesniej jest karmienie i jest na terenie a po 13 jest pod telefonem.

[FONT=Times New Roman]http://www.celestynow.toz.pl/[/FONT]

[FONT=Verdana]Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Celestynowie[/FONT]
[FONT=Arial]ul. Prosta 3, 05-430 Celestynów[/FONT]

Dyrektor Schroniska:
[FONT=Arial]Izabela Działak [/FONT]

Nie wiem na ile ta stronka jest aktualna, ale wiemy teraz na pewno że to Celestynów. Na tej stronie jest informacja o adopcjach wirtualnych. To byłoby najlepsze tymczasowe rozwiązanie dla naszej niuni i najtańsze dla nas.Jednak w zamian musielibyśmy być pewni że ma chociaż w miarę ciepły kąt.Nie wiem czy to jest możliwe bo nawet przy dobrej woli może tam po prostu nie być miejsca
Mogłabym zadzwonić i się dowiedzieć ale tam jest chyba mnóstwo psów, czy tak od ręki ktoś mi o dozi udzieli informacji? Bardzo proszę kogoś od nas z dogo- czy mógłby zasięgnąć języka?
[FONT=Times New Roman]Na razie mamy odwilż w miarę ale trzeba się śpieszyć bo nie wiadomo jak długo to potrwa[/FONT]

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='VitisVini']Ale pytanie czy p.Iza będzie wiedział o jakiego psa chodzi jakby kto zadzwonił. Miejmy nadzieję, że tak.[/quote]Też miałam wątpliwości, ale dwie osoby powiedziały, żeby na nią podawać namiary, więc podałam. Mam tylko nadzieję, że jakieś oszołomy nie będą do niej dzwoniły o 2 w nocy...

Posted

[quote name='Aarionne']Super, dobrze, że juz przynajmniej jest Allegro... A jak myslicie - czy jakiś hodowca DA mógłby ja przyjąć na tymczas?[/quote]
Wątpliwe, oni mają urwanie głowy z tymi swoimi białasami. Ale może ktoś by się jednak skusił, popytać nie zaszkodzi!

Posted

Dzięki za zrobienie allegro. Chciałam się dowiedzieć co to dokładnie znaczy wirtualny opiekun, czy pieniądze, które wpłacę naprawdę polepszą los konkretnego psa? Gdy pies jest oddany do hotelu obowiązuje zasada płacę więc wymagam, jak to wygląda w schronisku?

Posted

w celestynowie jest okolo 1200 psow ,z tego w biurze chyba 60 ,naprawde nie ma gdzie wcisnac do domu,,psy sa pogrupowane nawet w domu kazda paczka ma swoj rewir,sa w pralni tez.pani Iza ma w swoim domu 9.pytamy sie o dom wszystkich .

Posted

VitisVini
Sprawa dogow pojawila sie na dogo w dziale "Psy w potrzebie"
Najlepiej sprawdzaja sie tutaj dzialania: zrobie, dowiem sie, pomoge- i to w pierwszej osobie, a nie w prosbo/ wskazaniach: zrobcie, dowiedzcie sie, pomozcie.

Czego mozna dowiedziec sie wiecej o psie, ze schroniska, ktory jest tam jednym z 1000!
Schroniskom w Polsce daleko do pensjonatow lub hoteli dla psow.
Podstawowa dolegliwoscia trafiajacych tam psow jest tesknota za wlasnym czlowiekiem, a do tego szara schroniskowa rzeczywistosc i polskie mrozne klimaty.

Pani Iza z pewnoscia bedzie wiedziala o ktorego psa ludzie pytaja

Posted

[quote name='tanitka']
zęby piłuje sie, aby dłuzej trwała walka:shake:

ja również mogłabym sobie zęby spiłowac i doopę ex właściciela zagryźc:angryy:
Aarionne: super te banerki!

Posted

Na wszelki wypadek wklejam:

na czarne kwiatki nie wszyscy zerkaja, pytala sie o psa rowniez na tym watku

UWAGA NA EWCIA2000 lub Ewcia20 na forum astowym
przekarzcie dalej wszystkim od bullowatych itd.
cytuje z czarnych kwiatkow:

izmir napisala:
Śląskie ( niestety mają zasięg ogólnopolski)
Narzeczeństwo- Ewelina M. i Piotr G., dziewczyna aktywna na forum ( na dogo i ast-pitbull), sprawiają wrazenie bardzo odpowiedzialnych, niestety prawda jest zupełnie inna. Szukają amstaffa lub pitbulla ( ale niedługo mogą zmienić upodobania). Nie mają żadnego doświadczenia ze zwierzętami i nie chcą mieć!!! Szukają zabawki (ma nie szczekać , nie brudzić, słuchać się i kochać ich agresywną sukę). Dziewczyna zazwyczaj pyta czy psiak, którego wytypowała zgadza sie z innymi i chce konkretnej odpowiedzi. Na poczatku sprawiali wrażenie bardzo zaangażowanych- przyjechali po psa, kupili mu smycz i szelki, niestety pies znudził się/ nie spełnił oczekiwań i już 9 godzin później chcieli go oddać.(żeby psa odebrać trzeba było niemal całą Polskę przejechać). Ludzie w 100% nieodpowiedzialni
Wiecej info na PW
http://www.dogomania.pl/forum/showpo...&postcount=146

masienka napisala:
Nick na dogo to Ewcia2000 a na forum astowym Ewcia20. Dabrowa Gornicza lub Czeladz

jusstyna85 napisala:
Pare dni temu odezwała sie do mnie włąśnie jakaś Ewa i była bardzo zainteresowana Amstaffem-na wszystko sie zgadzała tylko nie na kastracje.Na koniec powiedziała, że takich psów może mieć ile cgce i je dowolnie wymieniać,bo ludzi łatwo można wziąć na litość.Może to ta sama

Posted

Tundra napisał(a):
VitisVini
Sprawa dogow pojawila sie na dogo w dziale "Psy w potrzebie"
Najlepiej sprawdzaja sie tutaj dzialania: zrobie, dowiem sie, pomoge- i to w pierwszej osobie, a nie w prosbo/ wskazaniach: zrobcie, dowiedzcie sie, pomozcie.

Dzięki za wskazówki Tundra.Rozumiem,że nawet jak jest ktoś z Celestynowa na dogomanii to mam mu nie zawracać głowy tylko wziąć ten swój leniwy tyłek w troki i załatwić to sama.:eviltong:

Tundra napisał(a):
Czego mozna dowiedziec sie wiecej o psie, ze schroniska, ktory jest tam jednym z 1000!

No zawsze czegoś jeśli by się chciało.

Tundra napisał(a):
Schroniskom w Polsce daleko do pensjonatow lub hoteli dla psow.
Podstawowa dolegliwoscia trafiajacych tam psow jest tesknota za wlasnym czlowiekiem, a do tego szara schroniskowa rzeczywistosc i polskie mrozne klimaty

Nigdy bym na to nie wpadła.:angryy:Sorry ale skoro nie możesz pomóc to przynajmniej daruj sobie te uszczypliwości.

mft , z twojego postu wynika,że adopcja wirtualna tez nie wiele pomoże, szkoda bo byłoby to jakieś tymczasowe rozwiązanie.
Monitować hodowców moim zdaniem nie ma sensu.Wątek jest na molosach a tam mnóstwo hodowców i jakoś nikt się nie kwapi do pomocy.Jednym słowem na razie szach i mat.
Hotel to spore ryzyko,duże koszty, nawet jak na jeden miesiąc uda nam się nazbierać to potem już mogą być problem.Mam już taka jedna sukę, utknęła na płatnym tymczasie i ani w te ani wewte.No nic ,trzeba ciągle myśleć, może cos nam się jeszcze wykluje

Posted

Mam pewną możliwość na umieszczenie suni w "hoteliku" za 300 zł, byłoby to koło mojego miejsca zamieszkania i mogłaby ja doglądać. Ale to tylko plan w powijakach i osttaeczna deska ratunku bo nie ukrywam, mam juz maksium srodów jakie moge na psy przeznaczyc wykorzystane.
więc jeśli sunia nie zamarźnie do wiosny to trzbe rozwazyć pozostawienie jej w schronie. jesli jednak ma marne szanse może bysmy to rozwazyli.Napisze więcej wieczorem bo musze teraz lecieć.