Miki Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Neigh napisał(a):Moim zdaniem sytuacja Szczeniaka ( matko i córko - imię!!!) jest bardzo analogiczna do Tuhajbeja. Z tą tylko róznicą, że Bejutek bardziej potrzaskany. Czyli klasyka powypadkowa. Trzeba oba prześwietlenia podetknąc Sternie.........ponoć to pasjonat....... Dokładnie tak, dlatego nie mam zamiaru odpuścić. Łapa przy zabawie jest bardzo bolesna - piesek potrafi rozdzierająco zapłakać Co do imienia - na nic nie reaguje -pomocy Psiak bardzo szybko się uczy jest b. fajny Ale o tym po wizycie na cmentarzu, bo się dziadek niecierpliwi. Quote
Neigh Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Ja ostatnio uprawiam imiona z bajek........proponuję Reksio, Lolek albo Frodo. Bo do tego rudaska to idealnie pasuje Gluś. Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 podobno nikt nie jedzie na wizytę do sterny, nie wiem skąd to nieporozumienie. Miki, jak chcesz to pojedź ze mną na konsultację, razem raźniej ;-) Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 A oto Piegus na porannym spacerku na Polach mokotowskich: Jest niewielki, grzbietem sięga do połowy łydki, głową pod kolano, waży okolo 10 kg Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Jest bardzo grzeczny, słucha się i w domu jest w miarę spokojny. O załatwianiu sie w domu nie ma mowy, ale pogryźć różne rzeczy to on lubi, np. ładowarki do telefonu :cool3: Quote
papudraczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nie duży ale jaki piękny!! a czy tam były tylko 2 pieski czy 3?? są jakieś ustalenia odnośnie łapka?? jakby były jakieś problemy z transportem czy finansami to służę pomocą! Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Tutaj macie wzór treści ogłoszeń, jeśli ktoś może go dać na allegro: http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=31285&id_kat=12 http://ogloszenia.4lapy.info/L-ogloszenia/wiecej-19673.html Quote
papudraczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='gdgt']Tutaj macie wzór treści ogłoszeń, jeśli ktoś może go dać na allegro: http://www.4lapy.pl/ogloszenia/pokaz.php?id_ogl=31285&id_kat=12 http://ogloszenia.4lapy.info/L-ogloszenia/wiecej-19673.html ok za chwilkę zrobię allegro Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 dzięki wielkie. podawaj namiary na mnie, adopcja jest oczywiście bezpłatna. A zdjęcia też koniecznie zamieść... Quote
papudraczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='gdgt']dzięki wielkie. podawaj namiary na mnie, adopcja jest oczywiście bezpłatna. A zdjęcia też koniecznie zamieść... i gotowe!!: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=263639918 jeżeli trzeba było coś zmienić w ogłoszeniu dajcie znać! Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Papudraczku, aukcja jest bardzo ładna i bardzo Ci dziękuję! Quote
papudraczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 nie ma za co!! oby dała porządany efekt:loveu: Quote
Neigh Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Nie wiem który raz tu piszę, że psy MIAŁY już allegro. To teraz mają dwa..... Yona jako pierwsza zareagowała na moje prośby. Psy miały allegro, jak jeszcze mieszkały pod płotem i mają je nadal.........tak to jest jak się wzajemnie nie czytamy:-)http://www.allegro.pl/item261714840_szczenie_ze_zlamana_lapa_wyrzucone_z_auta_.html Link widnieje na 4 stronie, a o tym ze mają allegro wspominam kilkakrotnie, cóż od przybytku jak to mówią głowa nie boli. Moze tylko szkoda, że nie mają gdzie indziej. Quote
Neigh Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 papudraczek napisał(a):Nie duży ale jaki piękny!! a czy tam były tylko 2 pieski czy 3?? są jakieś ustalenia odnośnie łapka?? jakby były jakieś problemy z transportem czy finansami to służę pomocą! Psów o czym można przeczytać w pierwszym poście, było 3 Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Neigh, ja wiem, że miały już allegro, ale chciałam zrobić aukcję z nowymi zdjęciami. Bo na tych poprzednich on wygląda na dużego psa, takiego do kolan grzbietem. może rzeczywiście lepiej było wymienić zdjęcia w starej aukcji. Tego Piegusa ogłosiłam na wszystkich portalach internetowych, wysłałam na żółte strony gw i do oferty. Oby był jakiś odzew! Jesli chodzi o wpłacanie kasy, to poczekajmy na Miki, albo na jej konto, albo na moje, już sama nie wiem. Quote
Witokret Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Rzeczywiscie dopiero teraz widac, ze psiak jest sliczny :loveu: Bardzo duzo jednak zalezy od zdjec... Papudraczek, super allegro. Poprzednie allegro dotyczylo dwoch psiakow, teraz nalezy skupic sie na szukaniu domow dla kazdego osobno. Quote
gdgt Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 A dzisiaj miałam odwiedziny i wszyscy uznali, że Piegus jest jeszcze ładniejszy w realu niż na zdjęciach! Quote
Irkowa Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Proponuje zabrac psiaki do Dr.Banego z Legionowa,To wspanialy człowiek , ktory pomogl juz wielu "łapkowcom" uratowal Kacerpka . Co do pieniedzy - mozna oddac w ratach.Pozatym Dr.daje wielkie rabaty dla bezdomniakow. Quote
Neigh Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Hmm to ja już nieczego nie łapię. Podobno to Bany diagnozował Beja........i stwierdził brak jakichkolwiek szans. Ja powoli przestaję cokolwiek rozumieć...... Skoro Bany to taki autorytet, to po co wyciągać Beja i diagnozować??? Quote
Irkowa Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 neigh - a skad masz pewnosc ze Bej wogole u niego byl ?:niedowia: zrobicie jak uwazacie - ja bym pojechala... (koniecznie z RTG bo u niego nie ma ) Quote
papudraczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Ogłoszen nigdy nie jest za dużo!! a osobno mogą mieć większe szane!! do tego dzisiejsze zdjęcia są sliczne!! dajcie znać jak bedzie wiadomo gdzie można przesyłać pieniążki!! Neigh twoje "warczenie" raczej nie przyspozy przyjaciół pieskom bo można się łatwo zniechęcić!! chcesz im pomóc ?? o co chodzi:roll::-o Quote
Miki Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Nie mogę się już doczekać tej środy. Jak jutro będzie czynny mój wet to z nim pogadam wstępnie co i jak. nie wiem - może trzeba go zaszczepić zanim sie cokolwiek zacznie robić i czy można to zrobić. Trudno jest zbierać kasę jak nie wiadomo czy zabieg będzie możliwy. Dlatego jeszcze musimy zaczekać. Jedno jest pewne - psiaczek jest uroczy:loveu: Quote
Witokret Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Miki, dobrze byloby go teraz odrobaczyc, a dopiero za jakis czas zaszczepic. Nawet jesli okaze sie, ze bedzie konieczny zabieg, to weci moga sie nie zgodzic na operacje nieszczepionego psa. Bardzo sie cieszymy, ze psiak jest u Ciebie, a nie na ulicy :) Quote
Neigh Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 papudraczek napisał(a):Ogłoszen nigdy nie jest za dużo!! a osobno mogą mieć większe szane!! do tego dzisiejsze zdjęcia są sliczne!! dajcie znać jak bedzie wiadomo gdzie można przesyłać pieniążki!! Neigh twoje "warczenie" raczej nie przyspozy przyjaciół pieskom bo można się łatwo zniechęcić!! chcesz im pomóc ?? o co chodzi:roll::-o No właśnie dobre pytanie:-) Zawiadomiono mnie telefonicznie o sytuacji, pojechałam raz, nie mogąc nic sama zrobić - totalne zapsienie. Obdzwoniałam kogo się dało, pojechałam drugi raz obiecałam pomoc, zrobiłam zdjęcia. -bardzo się czuję winna, że nie były śliczne. Naciągnęłam Yonę na ogłoszenia. Założyłam wątek. Pojechałam trzeci raz zawiozłam karmę....... Wmanewrowałam MIki w tymczas, załatwiłam tymczas dla Piegusa po niedzieli, ubłągałam gdgt żeby go do tego czasu przetrzymała. Pojechałam wyłapałam psy, zapakowałam zawiozłam do Wawy,zmobilizowałam ludzi na innym watku do wpłat, szukam domu - bo psy są tylko tymczasowane a ja ludzi w nie wmanewrowałam i czuję się odpowiedzialna........ A na koniec mnie ktoś zapyta czy chcę pomoc.........no i co ja mam Ci papudraczku odpowiedzieć??? No skąd....tak, se tu tylko siedzę.........i warcze Quote
Recommended Posts