Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
Agnieszko, wysłałam przelew w piątek ale nie z internetowego konta,
Pewnie w poniedziałek (wtorek najdalej) powinnaś go otrzymać.

nie wiem, czy piszesz to do mnie, czy do Neigh, ale jeśli coś wpłynie to przekażę to Miki. Beam6 podarowała na rzecz Froda dwie piękne psie poduszki oraz drobiazgi na bazarek. wystawimy na allegro.

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Miki napisał(a):
Facet wypytał mnie o pieska, czy już zdrowy, czy będzie szczekał, bo on ma młodego owczarka i on nie szczeka.
No to mówię, że do pilnowania domu to się Frodo nie nadaje.
No tak ale czy zaszczeka jak ktoś obcy będzie się plątał po podwórku?

niech se sam szczeka.

Warto pytać ludzi, czy mieli już psy, a jeśli tak, to co się z nimi stało (czy umarły śmiercią naturalną, czy nie). Jak ktoś mówi, że pies wyleciał z ogródka i samochód go potrącił, albo że trzeba było oddać, to można spokojnie zakończyć rozmowę...

Posted

beka, ja zbieram, ale Miki też zbiera, bo właściwie to ona założyła wszystkie pieniądze przy wizycie u weta. Jednak jesteśmy sąsiadkami i jej przekażę gotówkę.
Poza tym mam dwie piękne poduszki ze wzorem psich łapek do wystawienia na allegro. Podarowała je dla Froda beam6. Na allegro chodzą po 25 zł od sztuki. Która ciotka mogłaby wystawić je na allegro? Jutro bym podesłała zdjęcia i opis.

Posted

ciotki, ponawiam prośbę o allegro. Ktora mogłaby wystawić dwie poduszki na rzecz Froda?
Jeśli żadna, to będę musiała wystawić z konta Niczyje, a wtedy będę też musiała wystawić Froda z Niczyje, a wtedy jego dotychczasowe aukcje osób prywatnych będą musiały być zdjęte. Dużo z tym więc zamieszania!

Posted

oho, kilka dni bez dogo i zupełny brak kontaktu! miki, czy doszły do Ciebie pieniądze, 100 zł od beki + 25 zł za sprzedaż książki na bazarku? Poza tym byś do mnie przedzwoniła, bo ja nie mam twojego telefonu. Chyba czas szczepić Froda, co?

Posted

Bardzo dziękuję w imieniu Froda za wpłaty.

Noemik 25 zł
Beka 100 zł

Dzisiaj jeszcze raz dokładnie ''pomacałam'' łapkę w barku i niestety wydaje mi się, że obie wetki miały rację. Coś tam jest nie tak, chociaż to nie boli.
Frodo chodził wczoraj jakoś dziwnie. Martwię się o niego.
Mam bardzo dużo różnych spraw do załatwienia, ale muszę jakoś znaleźć czas i się nim zająć. Teraz nie dam rady, ale w przyszłym tygodniu wybierzemy się do najbliższego weta tak ogólnie. Martwię się. Frodo ma apetyt, ale zdecydowanie nie ma dobrego nastroju. Czy to tylko z powodu kagańca?

Posted

Byłam u weta - wyniki badania krwi ogólne i na babesziozę będa dziś o 20.
Wetka mówi, że nie jest dobrze z barkiem i że trzeba zrobić również zdjęcie barku.
Temperatura dzisiejsza 39,2 - tydzień temu było 38,5

Koszt badania krwi 80 zł.

Posted

Ciotki, apeluje o pomoc finansową!!!! Leczenie Froda kosztowało jak na razie 385 zł, a przed nami dalsze leczenie. Niewykluczone, że jutro trzeba będzie zrobić jeszcze jedno zdjęcie rtg!
Neigh, witokrety, czy mogłybyście pojechać z Frodem jutro na sggwu w okolicach południa? Ja bym mogla go tylko zawieźć, a to i tak niechętnie, bo będę musiała odwoływać moją mamę.

Posted

Jedziemy jutro do lekarza.
Bardzo się cieszę, bo Frodo nawet przerywał jedzenie, aby szarpać opatrunek. Widać wyraźnie, że na górze mu mocno przeszkadza.
Co tam się dzieje?

Posted

Bardzo proszę o NIE WYSTAWIANIE aukcji allegro psiakom. Poprzednie sie już zakończyły, nie zostały przedłużone, a ja mam bazarek na nie - ponieważ jednak żadna ciotka nie chciala wystawić bazarku na allegro, Niczyje wystawi, a wówczas psy nie powinny być na żadnej innej aukcji.
mik, mozesz mi podesłać wszystkie zdjęcia Froda na maila: [email protected]

Posted

gdgt napisał(a):
Bardzo proszę o NIE WYSTAWIANIE aukcji allegro psiakom. Poprzednie sie już zakończyły, nie zostały przedłużone, a ja mam bazarek na nie - ponieważ jednak żadna ciotka nie chciala wystawić bazarku na allegro, Niczyje wystawi, a wówczas psy nie powinny być na żadnej innej aukcji.
mik, mozesz mi podesłać wszystkie zdjęcia Froda na maila: [email protected]

Nie wiem, skąd masz takie informacje, że allegro szczeniąt zakończyło się i nie zostało przedłużone. Nigdy jeszcze nie "porzuciłam" żadnego psa, więc dlaczego miałbym "porzucić" te właśnie?... Zawsze robię ogłoszenia do skutku. No ale jakby co, to mogę zastąpić je innym potrzebującym.

http://www.allegro.pl/item267983291_szczenie_po_wypadku_wyrzucone_z_auta_.html

A co do wystawiania na allegro owych "bazarków", to ja na przykład nie chcę wystawiać na swoje konto przedmiotów, którymi nie dysponuję...
Jak coś nie spodoba się kupującemu, to kto potem dostanie negatywny komentarz?... Ja czy Ty?...
To, co mam do zaoferowania na dogo, to wyłącznie ogłoszenia psów.

Posted

No i żeby już wszystko było jasne...
Wyróżniam ogłoszenia psów na allegro i innych portalach... Miesięcznie to jakieś 40-50zł.
Więc, jeśli wykasuję ogłoszenia chłopaków, to co zarobisz na tych poduszkach na allegro (piszesz, że można uzyskać 25zł), będziesz musiała wydać na ogłoszenia...
Chyba, że ich nie będziesz wyróżniać i tym samym zmniejszysz oglądalność, a więc i szanse na "szybszy" dom...
Hmmm... Jeśli w tej chwili nie ma w sprawie adopcji telefonów to co będzie, jak zmniejszy się im tę ogladalność...

Wg mnie może lepiej wystawić przedmioty na bazarku dogomaniackim. Tutaj ludzie często przepłacają, bo interesuje ich pomoc psu, a nie sam przedmiot sprzedaży... Wiem to z autopsji...

Posted

Yona, ale dlaczego nie informujesz o tym, że aukcje trwają i że nie chcesz wystawiać na allegro bazarków? Jedyne informacje, jakie są na tym wątku, to link do aukcji allegro psów na str 14 wątku (i którejś wcześniejszej), która została już dawno zakończona. Od tygodnia się pytam, która ciotka mogłaby wystawić poduchy na allegro i odpowiedziała tylko beka, że nie może. Wobec tego postanowiłam poprosić o allegro poduszek dziewczyny, które administrują konto Niczyje, ale one nie mogą zbierać pieniędzy na psy, które wystawia ktoś inny, więc trzeba zlikwidować te inne aukcje. Pisałam o tym, ale nie reagowałaś dopóki nie poprosiłam o likwidację Twojej aukcji.
Wobec tego proponuję, byś przy najbliższej możliwej okazji wyrzuciła ze swojej aukcji Piegusa, który zostanie wystawiony przez Niczyje, a wystawiała jedynie Froda. Ja wystawię Piegusa i poduchy przez Niczyje, a pieniądze z poduch oddam Miki na Froda. Tylko w ten sposób mogę pomóc Miki finansowo. Miki zapłaciła z leczenie Froda już 485 zł, a z tego co napisano na tym wątku, zwrócono jej tylko 195 zł. Ja nie piszę o wydatkach na Piegusa, bo obejmują tylko odrobaczanie i szczepienia, ale skoro mam coś na bazarek, to wystawiam właśnie na Frodo.
Co do wystawiania bazarków na dogo, to masz rację, że lepiej na dogo, ale poduch to już było na dogo bardzo dużo, a na allegro one systematycznie schodzą po 25 zł od sztuki, bo tam rzecz jasna zagląda dużo więcej ludzi. Natomiast inne rzeczy, książki i szklanki, wystawiam na bazarku dogo. Z książki poszło już 25 zł na Frodo, szklankami nikt na razie się nie interesuje.
A z innej beczki: gips okazał sie dużo za ciasny, Frodo był w bardzo złym stanie miał gorączkę itp. Dr wojciechowska wczoraj rozcięła mu gips na górze łapy i być może będzie lepiej. W poniedziałek kontrola. Z tego powodu wzrosły koszty Miki: 80 zł poszło na badanie krwi, 100 zł na wizytę, dodatkowe zdjęcia rtg i poprawę opatrunku.
Miki, czy dr coś mówiła, do kiedy on musi chodzić w tym gipsie? czy te 4 tygodnie pozostają aktualne, czy dłużej?

Posted

No nie... Proszę Cię... Pytałaś o to, kto może wystawić bazarki, a nie kto nie może.... Jeśli w tym czasie weszło na wątek 100 osób, to każda z nich miała napisać, że nie może?... :)

A co do śledzenia wątków, reagowania na to, co ktoś napisał i informowania, jakie ogłoszenia i gdzie wklejam to... Ja mam pod opieką kilkanaście psów i nie mam tyle czasu, żeby to wszystko kontrolować i informować.
W każdym bądź razie, jeśli zaczynam zajmować się jakimś psem, to do skutku, to znaczy, do znalezienia domku przez delikwenta.

Dzisiaj jest sobota i napiszę, gdzie psiaki ogłaszam.
Otóż na:
allegro,
ale.gratka.pl,
kupiepsa.pl,
psy.pl,
gumtree.pl,
mojpupil.pl,
tresura.pl,
portal.animalia.pl,
ogloszenia.24polska.pl... i nie pamiętam gdzie jeszcze...

To są ogłoszenia, które w miarę możliwości i czasu odnawiam (czyt. kasuję i wstawiam na nowo).

PS. A szklanki, które wystawiłaś to... założyłaś bazarek 2 dni temu i ani razu go nie podbiłaś... Może dlatego nie mogą znaleźć nabywcy :cool3:

No i oczywiście Piegusa usunę...

Posted

Yona, dzięki za ogłoszenia, Ronja dzięki za allegro. Może wreszcie coś się ruszy.
Dziś miałam dwa telefony, jeden od kobiety, której trzy lata temu uciekł z podwórka pies, i jeden od kobiety, która właściwie chciałaby coś terierowatego, więc spróbujemy wyadoptować jej dodusia... No i utrzymuję obfitą korespondencję mailową z pewnym 16-latkiem, który mieszka z rodzicami w domu z ogrodem. Spotkamy się w tygodniu na spacerze, ale właściwie dla niego lepszy byłby duży pies. taki z którym mógłby sobie poszaleć. Myślałam o Frodzie, ale z drugiej strony Frodo mógłby niszczyć mieszkanie pod nieobecność właścicieli, a w tej sytuacji zajmowanie sie psem spadłoby całkowicie na tego chłopca, gdyby pies coś zniszczył to rodzice by oszaleli.