Yona Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 O kurka :crazyeye: Ten szczeniak od osoby większy :evil_lol: A osobę samą w ogłoszenia razem z psem wstawić można?... :cool3: Zawsze takie piesy z osobą samą szybko schodziły :evil_lol: Quote
Miki Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Yona napisał(a):O kurka :crazyeye: Ten szczeniak od osoby większy :evil_lol: A osobę samą w ogłoszenia razem z psem wstawić można?... :cool3: Zawsze takie piesy z osobą samą szybko schodziły :evil_lol: Osoba sama sama się wysłała przeto sądzę, że jak najbardziej. :evil_lol: Quote
Yona Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 Trzeba pamiętać jednak, że zdarzały się sytuacje, że miast o psa, o osobę taką właśnie pytania były :evil_lol: Quote
Miki Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Yona napisał(a):Trzeba pamiętać jednak, że zdarzały się sytuacje, że miast o psa, o osobę taką właśnie pytania były :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Miki Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Gdgt, rozumiem, że jesteśmy umówione na te dwie konsultacje w środę. Pn-wt. mnie nie ma w W-wie. Gdyby coś to proszę o smsa Quote
gdgt Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 w środę pierwsza konsultacja jest na ursynowie o 9.30 więc musimy być gotowe za 15 godzina 9 Quote
Miki Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 gdgt napisał(a):w środę pierwsza konsultacja jest na ursynowie o 9.30 więc musimy być gotowe za 15 godzina 9 Ok 8.45 tylko gdzie? Quote
gdgt Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 najlepiej na rogu kielecka narbutta. piegus niestety niszczy rzeczy w domu. Został dziś sam na 3 godzinki i już mam książkę pogryzioną. Przedtem był na solidnym spacerku, więc nie sądziłam, że sie będzie nudził. No i został wczoraj przetestowany na dzieci - nie reaguje, lubi, wystawia sie do glaskania. Quote
Yona Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Miki?... Dzisiaj tak zabrałam się za ogłoszenia Łapka i pomyślałam sobie, że może na Ciebie namiary podawać?... :) Znasz już trochę pieska i na pewno ładnie o nim będziesz opowiadała :) Quote
Miki Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 [quote name='Yona']Miki?... Dzisiaj tak zabrałam się za ogłoszenia Łapka i pomyślałam sobie, że może na Ciebie namiary podawać?... :) Znasz już trochę pieska i na pewno ładnie o nim będziesz opowiadała :) No nie wiem Każdy kandydat może wydawać mi się nieodpowiedni dla takiego kochanego pieska:evil_lol: Quote
Yona Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Miki napisał(a):No nie wiem Każdy kandydat może wydawać mi się nieodpowiedni dla takiego kochanego pieska:evil_lol: To znaczy, że masz doskonałe podejście do sprawy. Poproszę nr Twojego telefonu :evil_lol: Quote
Yona Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Ja piszę, że Łapek ma uraz barku, wymaga leczenia, a tutaj pytają o takie rzeczy :p (a skąd pytanie o kręgosłup, to już w ogóle nie kumam :p) "Znalazłam w Internecie ogłoszenie o szczeniaczkach Łapku i Piegusku wyrzuconych z auta. Pieski bardzo mi się spodobały. Być może mogłabym jednego adoptować. Chciałabym dowiedzieć się więcej o pieskach. Interesuje mnie też czy Łapek jest w pełni zdrowy, czy nadal coś jest nie tak z jego kręgosłupem (czy może trenować), oraz jaki charakter mają psiaki i jak reagują na inne psy. Interesuje mnie to ze względu, że chciałabym ćwiczyć z moim psem agility i frisbee i szukam odpowiedniego do tego towarzysza:)" Quote
Witokret Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 No to juz w srode sie okaze, czy Lapkowi dana bedzie kariera :razz: Quote
Neigh Posted November 5, 2007 Author Posted November 5, 2007 Kiedyś sobie napiszę taką odezwę do tych co do mojego auta wsiądą: " nawet nie zdajesz sobie sprawy, kto tu śmierdział" hihihihihihih Quote
gdgt Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Byłyśmy już z Łapkiem na sggwu i okazuje się, że Łapek ma stare złamanie koście przedramienia, tuż w okolicy nadgarstka. Został zapakowany w coś przypominającego elastyczny gips i za 4 tygodnie ma to być zdjęte. Żadnego ruchu, żadnego obgryzania opatrunku. Dr Degórska mówi, że szanse na wyleczenie tego są duże. Z konsultacji na Gagarina rezygnujemy. Niestety, rachunek wyniósł 285 zł i objął 2 zdjęcia rtg, narkozę, opatrunek i samą konsultację. Cały rachunek zapłaciła Miki i trzeba jej jakoś w tym pomóc. Jeśli chodzi o konsultacje zdjęć Beja, to pani dr powiedziała, że z samych zdjęć ona nic nie wyczyta, i że trzeba było przywieźć oba psy razem na ten sam termin. U dr Wojciechowskiej długo się czeka na konsultacje dr Degórskiej, więc może spróbujcie się do niej zapisać na przyszły tydzień? Quote
Miki Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Gdgt zabrała nas dzisiaj z Łapkiem na badania na SGGW. Pani doktor stwierdziła stan po złamaniu lewego przedramienia - silna tkliwość w okolicy 1/3 dalszej kości przedramienia z wyczuwalną tęgą deformacją tego odcinka. Złamanie nie jest w pełni zrośnięte, stąd ból przy chodzeniu. Na 4 tygodnie Łapek ma założony opatrunek usztywniający. Potem idziemy na kontrolę i miejmy nadzieję, piesek będzie jak nowy.:multi: Gdgt bardzo dziękujemy za zorganizowanie konsultacji i zawiezienie tam Łapka. Twoja odważna decyzja pozwoliła ruszyć do przodu sprawę szczeniaków z Nieporętu, nie mówiąc już o tym, że jeden z nich znalazł u Ciebie tymczas. :Rose: Quote
Miki Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja też myślę, że wizyta Beja u tej pani doktor jest bardzo wskazana. Quote
Neigh Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 Uff. Bardzo, ale to bardzo się cieszę......Jednym słowem pies będzie normalnie chodził? Suuper. Gdgt możesz mi na pw wysłać jakiś tel pod który trzeba zadzwonić, żeby się umówić? Baaaardzo proszę. Druga sprawa to kwestia kasy. Trzeba KONIECZNIE zorganizować zbiórkę. To jest absolutnie wykluczone, żeby Miki płaciła za wszystko sama. Jak wyglądają deklaracje wpłat i same wpłaty? Ile brakuje??? Quote
Miki Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Neigh wpłaciła 50 zł na leczenie chorej łapki. Wielkie dzięki:Rose: Quote
gdgt Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Yona napisał(a):Ja piszę, że Łapek ma uraz barku, wymaga leczenia, a tutaj pytają o takie rzeczy :p (a skąd pytanie o kręgosłup, to już w ogóle nie kumam :p) "Znalazłam w Internecie ogłoszenie o szczeniaczkach Łapku i Piegusku wyrzuconych z auta. Pieski bardzo mi się spodobały. Być może mogłabym jednego adoptować. Chciałabym dowiedzieć się więcej o pieskach. Interesuje mnie też czy Łapek jest w pełni zdrowy, czy nadal coś jest nie tak z jego kręgosłupem (czy może trenować), oraz jaki charakter mają psiaki i jak reagują na inne psy. Interesuje mnie to ze względu, że chciałabym ćwiczyć z moim psem agility i frisbee i szukam odpowiedniego do tego towarzysza:)" hmmm, może się odezwać do tej dziewczyny, ale moim zdaniem ani Łapek, ani Piegus nie nadają się na frisbee. Quote
gdgt Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Pomoc finansową na wątku deklarowały Kasia, beka, edi100 oraz papudraczek. Proponuję, by każdy, kto chce pomóc, skontaktował się na priva z Miki. Ja już nie dam rady się dołożyć - na Piegusa wydałam już 75 zł, a czeka nas szczepienie wścieklizny. Quote
Yona Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 gdgt napisał(a):hmmm, może się odezwać do tej dziewczyny, ale moim zdaniem ani Łapek, ani Piegus nie nadają się na frisbee. Odezwałam się już i dostałam nawet odpowiedź... Hmmm... Okazało się, że to nastolatka, i że to jej koleżanka chciała pieska, i że z Bydgoszczy jest, i że ta odległość i... jeszcze sobie pochodzą po schronisku w Bydgoszczy właśnie... Ciekawe, czy rodzice wiedzą, co dziewczyny planują :p Kurde... Załamałam się :cool1: Fajnie czasem sobie maile powysyłać. Co mail, to jakieś nowe rewelacje na wierzch wyłażą :p Quote
Edi100 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 gdgt napisał(a):Pomoc finansową na wątku deklarowały Kasia, beka, edi100 oraz papudraczek. Proponuję, by każdy, kto chce pomóc, skontaktował się na priva z Miki. Ja już nie dam rady się dołożyć - na Piegusa wydałam już 75 zł, a czeka nas szczepienie wścieklizny. Poproszę na pw dane do przelewu:) Trochę się gubie, co gdzie ale ja taka zakręcona:oops::p Quote
Recommended Posts