Kasia Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 który ma załatwiony ten tymczas - ten z połamana łapa czy ten drugi jasny? Quote
Neigh Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Kasia napisał(a):który ma załatwiony ten tymczas - ten z połamana łapa czy ten drugi jasny? Załatwiony tymczas ma malutki rudo - biały. Ten z połamana łapą ( beżowy z czarną maską ) nic nie ma........ Quote
Kasia Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 To moze temu połamanemu zorganizujemy jakąś zbiórke pieniężną na leczenie? Ja deklaruje sie dołożyć grosika.... Quote
Neigh Posted October 26, 2007 Author Posted October 26, 2007 Kasia napisał(a):To moze temu połamanemu zorganizujemy jakąś zbiórke pieniężną na leczenie? Ja deklaruje sie dołożyć grosika.... Swietny pomysł! Teraz takie złożenie łapy, to pewnie niewielki koszt, a wyleczonemu psu łatwiej o tymczas..... Za moment to będzie kosmos kasa na operację! Quote
Kasia Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Ja deklaruję wpłacić 40 zeta. Podajcie numer konta. Zmień tytuł, że potrzeba wsparcia finansowego na połamanego szczeniaka. Quote
gdgt Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 jak pies już zaczyna podwijać łapę, to bardzo marne szanse. ale bez zdjęcia rtg nic nie można powiedzieć. trzeba go przede wszystkim wziąć na rtg. gdzie pies mieszka - czy na posiadłości tych ludzi? Quote
Witokret Posted October 26, 2007 Posted October 26, 2007 Niestety z tego, czego się ostatnio dowiedziałyśmy - psiaki są poza terenem tych ludzi :shake: Ganiają samopoas - i są tylko dokarmiane... Quote
beka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 A czy można bybyło go przypiąc do jakiejs fundacji w klinice żeby były tańsze opłaty?? Ile może kosztować rentgen i zlożenie łapki?????? Quote
Kasia Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 To co będzie? Zbiórka kasy i leczenie czy jak ...? Quote
Neigh Posted October 27, 2007 Author Posted October 27, 2007 Powiem wprost - zbieranie pieniedzy na moje konto jest niemal jednoznaczne z deklaracją, że zajmę się tą sprawą. Ja w tej chwili nie mam fizycznie takiej możliwości. Mam 7 zwierząt w domu i jezdzenie z nimi do weta to spore obciązenie ( a 4 tego non stop wymagają). Nie dam rady nadzorować leczenia tego Bidulka...... Quote
Yona Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 No to przeczytałam... Mogę go wystawić na allegro. Tylko... co napisać mu w ogłoszeniach o kasie?... Zwrot bedzie, nie bedzie, może bedzie?... Quote
Miki Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Potrzebny dom tymczasowy koniecznie. Przecież jak się krzywo zrośnie, psiak będzie miał niesprawną łapkę na całe życie. A jak się przyplącze jakieś zapalenie, to w ogóle nie wiadomo, co z nim będzie. A przecież szczeniak jest bezdomny - grozi mu schronisko - jakieś okoliczne schronisko. Quote
Yona Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 No to wystawiłam chłopaków... http://www.allegro.pl/item261714840_szczenie_ze_zlamana_lapa_wyrzucone_z_auta_.html Quote
Miki Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Wszyscy poszli spać ?????????????? Hallo - w Nieporęcie koczuje na ulicy szczeniak po wypadku ze złamaną w dwóch miejscach łapą.:placz: Czy możemy pozwolić, aby tak było? Czy ktoś jest w stanie określić w dużym przybliżeniu jaki może być koszt operacji? W jakim stanie znajduje się pies? Quote
Witokret Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Może to byc i 1000 zł :-( - w zalezności od tego ile i jakie zabiegi będą konieczne - może być również mniej... ale dokładną informację może podać tylko wet po postawieniu konkretnej diagnozy. Quote
beka Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Ja moge wspomóc finansowo leczenie psiaka ale niestety nie mogę pomóc w tymczasie i opiece ... Quote
Edi100 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Ja też niemogę dać mu DT. Grosiki tez dorzuce Pewnie boli go ta złamana łapusia:placz:i jeszcze bez dachu nad głową:shake:Dzieciak:placz: Quote
Miki Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Nie wiem, jeśli część osób zadeklarowałaby pomoc finansową i pomoc w szukaniu domu (Yona już to robi :multi:), to może ktoś podjąłby się leczenia i dt. Takie trzy wałęsające się psy - nie sądzę, aby to mogło długo trwać. Ktoś je przegoni. Ktoś zawoła straż i szukaj wiatru w polu.:shake: Quote
Edi100 Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Napewno każdy wspomoże, choć po trochę i szię uzbiera. Może dobry wet, weźmie po kosztach? Macie takiego? Quote
Witokret Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Obawiamy się, że jeśli teraz się nie zmobilizujemy, to za chwile koszty wzrosną - będziemy mieć dwa powypadkowe szczeniaki :shake: Quote
Miki Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 No właśnie. Jestem za. Tylko ta cisza. Czy te psy jeszcze tam są? Quote
gdgt Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 Zapisałam szczeniaka na zdjęcie rtg i konsultacje na przyszłą środę 7 listopada. Na sggwu musi być rano, o 9.30, na gagarina po południu o 16.30. Obie konsultacje kosztują po 60 zł (na gagarina 65zł), zdjęcie rtg kosztuje 39 zł jedno, a od lekarza zależy, ile zdjęć trzeba zrobić. Tak więc trzeba zacząć zbiórkę pieniędzy, bo mnie na to nie stać. Nocować jedną noc chłopak może u mnie, ale w takim razie we wtorek ktoś go musi do mnie przywieźć, bo ja po południu pracuję. No i trzeba sie zastanowić, gdzie go potem umieścić. Poza tym czarno widzę jakąkolwiek interwencję chirurgiczną - chłopak nie był na nic szczepiony, a nie każdy wet chce sie takim psem zajmować. Quote
Recommended Posts