Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Frodo miał wczoraj temperaturę 38,6 i wilczy, dosłownie wilczy apetyt. :loveu:

Dostał też automatyczną 8 m smycz, nową obróżkę, szczotkę, grzebyk, psie smakołyki i sztuczne kości, które obgryzał jak oszalały.:evil_lol:

Dostał też nadzieję.:lol:

Zobaczymy jak się wszystko ułoży. Namawiam pewną młodą osobę, aby zarejestrowała się na dogo i zaczęła intensywnie uczyć nowej roli.:evil_lol:

Na razie idziemy dziś do lekarza, sprawdzić jak się sprawy mają i wydać jeszcze trochę kasy.:razz:

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Zastanawiająco dobrze i jakoś tak radośnie to wszystko brzmi:-)

Jeśli mogę prosić, proszę nie wymawaić przy mnie słowa "kasa". Rachunek za kotkę 610 zł - wieczorem kolejna wizyta. No i jeszcze Tola.........tralalala Święta odwołuję w tym roku........

Posted

No byliśmy. Pani doktor powiedziała, że był wtedy o krok od martwicy. Dzięki wszystkim, którzy pogonili mnie do lekarza.:lol:

Jest dobrze, bo stan zapalny minął. :multi:
Temperatura w normie, łapka ładna.

Dalej trzeba bardzo uważnie obserwować, bo np. w łokciu może zrobić się coś podobnego.:shake:

Frodo ma brać 2 x dziennie wit. B kompl. - bo - nowa rewelacja - nerw może być uszkodzony. - a to może Bej też powinien ????????

Zdjęcie gipsu.... jak było zaplanowane - może być u tej wetki.

Na brodzie może być grzyb - posmarowane - do obserwacji.

Zdjęcia nie opisane - będą w środę.

Posted

Z kolei Piegus miał dziś szczepienie na wściekliznę. Wetka próbowała ostrzyc mu sierść pod ogonem, do której przyklejała się kupa, ale chłopak był dzielny i sie nie dał. poza tym jest zdrowy, zadbany i nawet trochę za gruby.

Posted

Witokret napisał(a):

A Piegusem ktos sie interesuje????

W sprawie Piegusa są już telefony, ale pierwszeństwo ma pewien nastolatek, który zarzuca mnie korespondencją mailową dotyczącą wszystkich szczegółów z życia Piegusa. Jutro spotykamy sie na wspólnym spacerze.

Posted

gdgt napisał(a):
W sprawie Piegusa są już telefony, ale pierwszeństwo ma pewien nastolatek, który zarzuca mnie korespondencją mailową dotyczącą wszystkich szczegółów z życia Piegusa. Jutro spotykamy sie na wspólnym spacerze.

No prosze :loveu:. Piegusku, znajdziesz super domek, zobaczysz :)

Posted

Frodo ma ochotę na coraz dłuższe spacery. :lol:
Jutro będzie dwa tygodnie od założenia gipsu. Wszystko byłoby dobrze, ale psiak wcale nie obciąża tej łapy. :shake: Nawet nie próbuje. Co będzie po zdjęciu gipsu???????

Posted

gdgt napisał(a):

No bez przesady :eviltong: nie wysyłam aż tak duzej ilości e-maili ;)
Chyba zacznę prowadzic korespondencję z innego adresu bo coraz więcej osób mysli, że ma do czynienia z małolatem :eviltong: to przez adres bartek_16, który zakładałem 4 lata temu ;) Więc dzisiaj mam 20 ;)
Oglądałem Pieguska i bardzo mi się spodobał ;) Podjąłem decyzję, że w piątek zabieram go do domku :multi:

Posted

jesooo, widzę że w sieci nic się ukryje :evil_lol:
Witamy na dogo! :multi: tak, maila musisz koniecznie zmienić, bo wszyscy biorą cię za 16-latka! Tak więc drogie ciotki, lasica zabiera Pieguska w piątek i jestem pewna, że im obu będzie ze sobą bardzo dobrze!

Posted

gdgt - Cześć Ci i chwała. Uff:-). Zawsze jak coś komuś podrzuca na tymczas, nawet tak zaradnemu jak Ty, to pozostaje uczucie, że to "mój" pies. Oj wiesz o co mi chodzi.

Super:-).
No jasne, że Piegus ładny. Moje gratulacje Lasico masz oko:-). Też mi się spodobał.....fajowe są takie małe i rude i kudłate:-)

Posted

Oj nic się nie ukryje :evil_lol: Szczegolnie przedmną :eviltong:
Tak jak zalecałaś, Piegus już ma szmacianą kostkę do gryzienia :lol:
Domek będzie miał jak w piątek go przemierzę, bo na allegro domki duuuużo tańsze niż w zoologicznym ale żebym mu za małego nie kupił :eviltong:
Ten psiak w rzeczywistości wygląda jeszcze ładniej niż na zdjęciach :lol: To nie taki zwykły, szary psiak :D W domu spokojny, ale jak zobaczyłem jak się bawi z innymi psami to widac że ma dużo niespożytej energii :D
WITAM WSZYSTKICH :)

Posted

A czy będziesz miał samochód? Ja nie mogę Cię odwieźć, bo jak wejdę do Twojego domu z Piegusem to on będzie chciał koniecznie ze mną wyjść. Co innego, ja Ty go weźmiesz ode mnie.

Posted

No przecież wczoraj jak się umawialiśmy, to powiedziałem, że przyjadę po Piegusa samochodem :)
Przyjadę w takim samym składzie co wczoraj żeby ewentualnie nie było problemów w czasie jazdy i żeby się za mocno nie stresował :)

Posted

Zaraz trzeba zdjąć chociaż kawałek gipsu. Boję się nawet, że może być za późno. Czekamy tylko aż Gdgt przyjdzie do domu i jedziemy na Gagarina.

A byłam przecież w poniedziałek o 14,30 u dr Wojciechowskiej i wszystko było dobrze. Wczoraj też było dobrze. A dzisiaj :mad:

Posted

No cóż mieliśmy z Frodem przygodę.
Właśnie wróciliśmy z kliniki na Gagarina.
Szczególne podziękowania dla Gdgt za to że nas podwiozła, przesiedziała z nami u weta cały wieczór i jeszcze wsparła finansowo.

Frodo miał odparzenie pod gipsem i 40,5 stopnia gorączki.

Niestety trzeba było podać narkozę.:shake:

Posted

Dobrze,że nie czekaliśmy do jutra. Jutro mogłoby być za późno na uratowanie łapy- temperatura rosła w zastraszającym tempie.
Swoją drogą trzeba się skonsultować z dr Wojciechowską - bo nie wiadomo co robić
- czy to się zagoi pod opatrunkiem - dostał antybiotyk
- czy ten gips taki pocięty spełnia teraz swoją funkcję

Czy mi się wydaje czy ja dzisiaj cały dzień spędziłam u wetów ?
A miał być tylko dom tymczasowy i to w pierwotnej wersji na tydzień.