Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moria napisał(a):
Dziękujemy za mizianko i cieszymy sie że ktos tu zaglądnął bo ostatnio cisza u Neli była.

Moria, a wyjaśnij ciemniakowi jakie mają zadanie te dwie smyczki, na których chodzi Nelka :oops:

Posted

Bambino bardzo słusznie, ale to byla metoda zabezpieczenia.Jedna smyczka do szelek druga do obrózki, napewno nie bedzie i nie jest to koniecznościa, ale Nela pojechala pierwszy raz poza teren, została wyprowadzana z samochodu moze tgo i głupie ale mialo to byz zabezpieczenie.Gdyby wyciagnęła glowe z obrożki, to szelki, a gdyby cos z szelkami to obrozka. poza tym aby nie uciekła z samochodu, bylysmy bez klatki, wiec ktos otwieral klape i bral smyczke, ktoś w tym samym czasie trzymal Nele siedzac w samochodzie za smycz.
Jednak Nela okazała sie kulturalna dziewczynka na spacerze.

Posted

Moria napisał(a):
Bambino bardzo słusznie, ale to byla metoda zabezpieczenia.Jedna smyczka do szelek druga do obrózki, napewno nie bedzie i nie jest to koniecznościa, ale Nela pojechala pierwszy raz poza teren, została wyprowadzana z samochodu moze tgo i głupie ale mialo to byz zabezpieczenie.Gdyby wyciagnęła glowe z obrożki, to szelki, a gdyby cos z szelkami to obrozka. poza tym aby nie uciekła z samochodu, bylysmy bez klatki, wiec ktos otwieral klape i bral smyczke, ktoś w tym samym czasie trzymal Nele siedzac w samochodzie za smycz.
Jednak Nela okazała sie kulturalna dziewczynka na spacerze.

Bardzo pomysłowe Moria, mnie też parę razy się zdarzyło, że Puśka albo Bambino tak się zakręciły, że obroża z główki hyc i zostałam ze smyczą i obróżką w ręcę i głupią miną na swoim pysku. Ha, ha:evil_lol:
Ukochaj mocno ode mnie Neleczkę.

Posted

Nie martwmy sie, Nele maja oglosic w Dzienniku Bałtyckim, a po za tym jeszcze sterylka. No i Nela bardziej do ogrodka sie nadaje. Dla kogos kto by jej duzo czasu poswiecał, a nie żeby sama z drugim psem poł dnia siedziała.

Posted

Moria napisał(a):
Nie martwmy sie, Nele maja oglosic w Dzienniku Bałtyckim, a po za tym jeszcze sterylka. No i Nela bardziej do ogrodka sie nadaje. Dla kogos kto by jej duzo czasu poswiecał, a nie żeby sama z drugim psem poł dnia siedziała.

Dzięki Twojej opiece dużo wiemy o Neli, jaka jest i jakiego domu potrzebuje. Z perspektywy czasu dokładnie widać, jak nie wskazany jest pośpiech w wyborze domku.:lol:
Mimo tych wszystkich przemian jakie Nela przeszła - martwiłabym się, gdyby na długo została w domu z innym psem :hmmmm:

Posted

Umówiłam Nele na sterylke koszt 200-150 zł.
Nela dzieki wam dostała szansę i wydaje mi sie że po sterylce jak dojdzie do siebie po mału bedziemy jej szukac domu. Nela jest teraz bardzo wesołym i przyjemnym psem. Zasóuguje na najlepsze. Zawsze jednak trzeba bedzie na nia uważać, nagly ruch, hałas tupniecie. Totez jest psem wspaniałym ale specjalnej troski.
Nie zmarnujny tego bo dzieki wam Nela stala sie naprawde wartosciowym i cudownym psem.

Posted

[quote name='Moria']Umówiłam Nele na sterylke koszt 200-150 zł.
Nela dzieki wam dostała szansę i wydaje mi sie że po sterylce jak dojdzie do siebie po mału bedziemy jej szukac domu. Nela jest teraz bardzo wesołym i przyjemnym psem. Zasóuguje na najlepsze. Zawsze jednak trzeba bedzie na nia uważać, nagly ruch, hałas tupniecie. Totez jest psem wspaniałym ale specjalnej troski.
Nie zmarnujny tego bo dzieki wam Nela stala sie naprawde wartosciowym i cudownym psem.

Moria, zapomniałaś dodać, że także dzięki Twojej pracy z nią i miłości do niej :razz:

Posted

zulugula napisał(a):
Rybcia! a czy Ty się do Pani odzywałaś? Ona może mysleć, że to już nieaktualne, jeśli nikt na bieząco nie informuje jej o postępach itp.

Skoro domek fajny, ale nie dla Neli, to Pani zgodzi się obejrzeć zdjęcia innych bied :razz:

Posted

Moria napisał(a):
Bambino dziekuje bardzo, ale jak juz sobie tak kadzimy to gdyby nie wy nie bylo by jej i mnie.

razem działamy jak najlepsza firma pod słońcem :loveu::evil_lol:
pies ma wikt, opierunek, edukację i mizianko a ludzie, którzy mu to wszystko zapewniają nawet na oczy się nie widzieli :evil_lol::evil_lol:
Istny fenomen ;)