Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Bambino']co miesiąc wydajemy mniej 400-325-300? :loveu:.

Negri - ja tylko raz wpłaciłam w kwietniu - a widnieję w Twoich postach 2/04 i 8/04. Czy już nie kontroluję swojego konta ? :crazyeye:

Pierwsze dwie wpłaty były wyższe bo Nelka miała przecież rany po pogryzieniu i potrzebne było leczenie i środki opatrunkowe :-(

Cioteczki, sprawdzę wszystkie wpłaty i dam szczegółowe rozliczenie kwietniowe. Ja też czasami mam zawrót głowy :oops: ale ogólnie ogólnie jest OK ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moria napisał(a):
Powiem tak, że juz w kwietniu na Nele nie wezme pieniążków. Na reszte szczegołów czekajcie dalej.

OOOOOOOOOOOOO :loveu:
To znaczy, że Nela ma domek :multi::multi::multi: i to na pewno bardzo dobry.
Wszystko dobrze się skończyło. rewelacja.

Koss - to chyba znaczy, żeby nie wpłacać :razz:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
OOOOOOOOOOOOO :loveu:

Koss - to chyba znaczy, żeby nie wpłacać :razz:

PODTRZYMAM ALE W WERSJI OKROJONEJ -JUZ ZNALAZŁAM INNĄ BIDE - ZADEKLAROWAŁAM ...( teraz :oops:tyko 40zł)

Posted

No to ja juz napisze. Nela dzieki ogloszeniu w gazecie, nie widziałam tego, ale jest tam ladne jej zdjecie zostala zaadoptowana do domu na ktory zasluzyła.
Nawet stalo sie to niedawno, poniewaz Panstwo przez ponad tydzień zastanawiali się nad adoptocja, potem zadzwonili, potem przyjechali obejrzec, potem my obejrzelismy potem odwiedzaliu potem Nela pojechała potem dzwonilismy i ostatnie wiesci i moje pytanie czy zostaje, otoz zostaje.
Dom z ogrodem, pod Elblagiem Nela ma miejsce w jadalni i pracowni pana. Dużo długich spacerów. Nela jest jedynaczka i zwierzeca i ludzka.
Ma Pana i Pania i ma juz zmienione imię i wszystko jest ok i nawet w tr4akcie urlopu Panstwa bedzie u mnie zahotelowana, totez jest i bedzie pod kontrola.

Posted

Moria napisał(a):
No to ja juz napisze. Nela dzieki ogloszeniu w gazecie, nie widziałam tego, ale jest tam ladne jej zdjecie zostala zaadoptowana do domu na ktory zasluzyła.
Nawet stalo sie to niedawno, poniewaz Panstwo przez ponad tydzień zastanawiali się nad adoptocja, potem zadzwonili, potem przyjechali obejrzec, potem my obejrzelismy potem odwiedzaliu potem Nela pojechała potem dzwonilismy i ostatnie wiesci i moje pytanie czy zostaje, otoz zostaje.
Dom z ogrodem, pod Elblagiem Nela ma miejsce w jadalni i pracowni pana. Dużo długich spacerów. Nela jest jedynaczka i zwierzeca i ludzka.
Ma Pana i Pania i ma juz zmienione imię i wszystko jest ok i nawet w tr4akcie urlopu Panstwa bedzie u mnie zahotelowana, totez jest i bedzie pod kontrola.

wspaniala rozsądna mądra adopcja:loveu: Super Wiola:multi: Nie ma to jak takie odwiedzanie, rozpoznawanie sytuacji, namysl, znow odwiedziny- obgadany pobyt psa na czas urlopu- relewacja:multi:. Wszystkie guziki dopięte:loveu: Kto by pomyslal- a to wszystko dzieki ciotkom z tego wątku:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ależ to suoer wiadomości...:lol::lol::lol:normalnie jestem w szoku..suka była w zasadzie praktycznie nieadopcyjna....nikt nie zwracał na nia uwagi tak długo....i co???Wszystko potoczyló się tak szybko, że mi jest bardzo trudno w to uwierzyć....jeszcze nie umiem się cieszyć tak mocno, bo mam wrazenie, ze to sen normalnie....No i tak blisko Morii...to...cudna..naprawde cudna wiadomośc...:loveu::loveu::loveu:
cioteczki...proszę teraz wypowiadajcie sie po kolei czy damy szanse u Morii Zuzce..????BArdzo bym chciala, aby mogla tam iśc....oj...wiem wiem...wiele piesiów oddalabym do Wioletki....ale skoro tu pojawila sie konkretna psina...dajmy jej szanse...tylko wszystkie musimy sie wypowiedzieć, żeby bylo wiadomo jaka kwotą dysponujemy, w razie "braków" trzeba będzie pisać i żebrać po cioteczkach z innych wątków...ale może nie będzie trzeba...????Tylko napiszcie- TAK,czy NIE...bo to jest ważne i każdą decyzję przecież uszanujemy.....no ale musimy wiedzieć....:roll::roll::roll:

Posted

Rybc!a napisał(a):
I oczywiście- potrzebujemy zgodę Morii :)
Dziękuję Ci Wioletko :loveu: .

Ups...:oops::oops:Myślalam,że z Wiolą jest już wszystko uzgodnione:lol::lol::lol:

Posted

:cool2::sweetCyb:

Bardzo się cieszę, że Nela ma wspaniały dom.
To wielka radość współuczestniczyć w takim wydarzeniu. :loveu:

I właśnie dlatego podtrzymuję swoją deklarację 30 zł dla kolejnej psiny, która zamieszka u Mori, ponieważ w jej hoteliku psinka szybko dojdzie do siebie i z Mori pomocą znajdzie wspaniałą rodzinę :loveu:

A i ciotki tu są całkiem, całkiem...:evil_lol:;)

Posted

CZy Miria już wie i czy sie zgodziła???Rybciu..trzeba chyba zliczyc juz deklaracje zebrane i napisac ewentualnie PW do pozostalych cioteczek deklarujących na Nelcie, bo wiem, ze niektóre maja stałe zlecenia w bankach zrobione i mogą np nie zaglądać na dogo...a warto zapytać i mieć pewność:lol::lol::lol:MAm nadzieję, że wszystko pokdzie zgodnie z planem....Zuzka..to moja najmłodsza córeczka..a skoro najmłodsza to też i najukochańsza;):loveu::loveu::loveu:Dlatego też mój sentyment;););)

Posted

To ja pomogę Rybci i zliczę.;)

gonia66 - (?) ostatnio miałaś 10zł, ale wpłacałaś więcej. :) Ile zatem deklarujesz?
Bambino - 20 zł miesięcznie
koss - 40 zł miesięcznie
agata51 - 30 zł miesięcznie
mysza_1 - 50 zł miesięcznie
Negri_2008 - 30 zł miesięcznie

razem wychodzi ok. 170 zł (jeżeli dobrze liczę. ;))

Posted

Rozlicznie wpłat kwietniowych i końcowy stan finasów naszej szczesliwej Neli :loveu::multi: wygląda następująco:

Na koniec marca pozostało nam 222 zł;

wpłaty za kwiecień:

Gonia13 - 10 zł
Bambino - 30 zł
Mysza1 - 50 zł
Ninti - 10 zł
Negri_2008 - 30 zł

Razem na dziś: 352 zł

WYDATKI: sterylizacjia 200 zł

POZOSTAŁO: 152 zł :cool1::p:lol:

Rybciu, pewnie trzeba rozliczenie do pierwszego postu wstawić, tak dla porządku ;)

Ciociu Bambino, bardzo dobrze kontrolujesz stan swojego konta, nie zrobiłaś podwójnej wpłaty to tylka ja się machnęłam odczytując historię rachunku. :eviltong: Sorrka.

Posted

[quote name='Vitka']To ja pomogę Rybci i zliczę.;)

gonia66 - (?) ostatnio miałaś 10zł, ale wpłacałaś więcej. :) Ile zatem deklarujesz?
Bambino - 20 zł miesięcznie
koss - 40 zł miesięcznie
agata51 - 30 zł miesięcznie
mysza_1 - 50 zł miesięcznie
Negri_2008 - 30 zł miesięcznie

razem wychodzi ok. 170 zł (jeżeli dobrze liczę. ;)) Ja mogę zadeklarować tak jak wcześniej, ale jakby co- to wysłam więcej- jeśli tylko mogę....No i teraz już nie wiem czy mam na kwiecień wpłacać, czy nie..bo tam jakieś "zawirowania" były wcześniej i Negri nie "kazała" wplacać w marcu...no ale jest kwiecień...CO ROBIMY CIOTECZKI Z ZUZKĄ????NA jeden miesiąc niby byloby z tym, co zostalao po Neli i deklaracji...ale to tylko miesiac..musimy miec pewne deklaracje na nastepne miesiace...CZY MORIA JUŻ WIE I CZY SIĘ ZGODZIŁA...???Bo to chyba pytanie zasadnicze:lol::lol::lol:

Posted

gonia66 napisał(a):
No i teraz już nie wiem czy mam na kwiecień wpłacać, czy nie..bo tam jakieś "zawirowania" były wcześniej i Negri nie "kazała" wplacać w marcu...no ale jest kwiecień...CO ROBIMY CIOTECZKI Z ZUZKĄ????NA jeden miesiąc niby byloby z tym, co zostalao po Neli i deklaracji...ale to tylko miesiac..musimy miec pewne deklaracje na nastepne miesiace...CZY MORIA JUŻ WIE I CZY SIĘ ZGODZIŁA...???Bo to chyba pytanie zasadnicze:lol::lol::lol:

Goniu, już wyjaśniam ;)

W lutym zapłaciłaś podwójnie przez moją nieuwagę i dlatego w marcu "Negri nie kazała Ci płacić" :evil_lol:;)
Bardzo Cię przepraszam za zamieszanie. :oops:
Z wpłatami za kwieień proponuję wstrzymać się do czasu, aż będziemy miec pewność, że Zuzia zamieszka u Mori.

Musimy liczyć się z tym, że nie uda się umieścic suni w hoteliku z powodu wcześniej zarezerwowanego miejsca dla inne bidy. :shake:

Poczekajmy, na pewno niedlugo wszystko się wyjaśni.

Posted

[quote name='Charly']ale tego Igorka z podpisu to bys juz mogla wyjąc Negri:loveu::loveu: (no chyba, ze to jakis przesąd;))
nie, nie przesąd. :evil_lol: brak czasu, bo internet mam tylko w pracy więc wpadam na najważniejsze wątki tylko na chwilę i porządków nie ma kiedy zrobić
:loveu::loveu::loveu:

Posted

Negri_2008 napisał(a):

Bardzo Cię przepraszam za zamieszanie. :oops:
Z wpłatami za kwieień proponuję wstrzymać się do czasu, aż będziemy miec pewność, że Zuzia zamieszka u Mori.

Musimy liczyć się z tym, że nie uda się umieścic suni w hoteliku z powodu wcześniej zarezerwowanego miejsca dla inne bidy. :shake:

Poczekajmy, na pewno niedlugo wszystko się wyjaśni.
KOchana cioteczko TY mnie błagam nad wszystko za nic nie przepraszaj....przecie to jest zupełnie normalne, ze ludzie się potrafią mylić..ja sama prowadzę "księgowość" kilku psiaków i też czasem sie "gubię", jak mam nadmiar zajęć( a na nadmiar wolnego czasu chyba żadna z nas nie narzeka:cool3:)Wszystko jest ok...już wiem, że mam czekać z wplatą za kwiecień...i mam nadzieje, że jednak "trzeba" będzie wpłaciś(nie, żebym miala nadmiar kasy:eviltong::eviltong::eviltong:)...:lol::lol::lol:
CZekamy więc na wieści od Rybci..i może od Morii:roll::roll:

Posted

Moria napisał(a):

MORIA -jesteś aniołem, nic tylko powierzać Ci piesy...czyli pełny szczesliwy koniec historii 3 sióstr: Dosia w Gdyni, Amelka w Zielonej Górze , Nelka??? pod Elblągiem ...co sie porobiło

Posted

Koss to były jej autentyczne siostry?
Jutro bede dzwonic do włascicieli Neli lub w nieziele wieczorem, nie chcę być namolna chcę im dać czas dla nich samych, Napisze nowe wieści napewno.
Co do Zuzy zastanawiam sie, mam dużą Łajke chwilę poczekajcie no i teraz pora na droge adopcyjna Alfika zobaczymy jak mu pojdzie, na razie jest ładnie ostrzyzony, raczej do łysego, ale powiem wam że ten wieloletni smrod schroniskowy to tylko wygoleniem do łysego daje sie stracic i to niecałkiem.

Posted

JA tam wiedzialam, ze Nelcia znajdzie domek...ale przez mysl mi nie przeszło nawet, że tak szybko:loveu::loveu::loveu:BArdzo bardzo jestem szczęśliwa...
Moria....może już się nie zastanawaij na d Zuzą???Bierz ją...bo my zaraz znajdziemy jakies bidy nastepne i nie bedzie potem kasy na sunie jak bedzie potrzeba...ona na pewno nie bedzie uciążliwa....no...co Ty na to????pliiiisssssssssssss:loveu::loveu::loveu::loveu: