Jump to content
Dogomania

Nela-od szczeniaka w schronisku-POGRYZIONA-nareszcie ma dom..!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agata51 napisał(a):
Mizianko od ciotki, piękna suniu! :loveu:

a dla cioci Agaty ucałowania , doszła wpłata na 50 zł :multi:

Ostatnia wpłata z tytułu cegiełek była Od Lecha Siwego i została tu już rozliczona. Innych wpłat nie ma :shake:

Posted

gonia66 napisał(a):
Kurcze..Negri...proszę...podpowiedz mi czy ja wplacalam juz drugą "rate" na pobyt Nelci??Bo jakos mi wyleciało z głowy:oops:

Goniu, mam jedną Twoja wpłatę z 6 lutego :lol:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Kończymy za luty :razz:

Pisz mi tu blagam jak chlop krowie na rowie..kiedy mam placic??Bo ja jakas niekumata jestem chyba a nie chce zalegac z oplatami:oops:

Posted

Negri_2008 napisał(a):
Goniu :loveu: jeśli tak- to wpłać kochana cioteczko za luty :oops:

Ty mi sie tu kobieto nie czerwień..bo to ja powinnam być czerwona jak buraczysko...:oops::oops::oops:Już przelałam..ale naprawde dalabym leb odciac ze wplacalam..dobrze, ze mnie tknelo i zapytalam...:razz:Strasznie sie wstydze..i prosze ..blagam...na przyszlośc..proszę pisz mi Negri na PW jakby co..bo tak nie moze byc...deklarowalam.."i pamietam,tylko zapomnialam":eviltong:...Pisz prosze na przyszlość- strzelaj mi w łeb- masz pozwolenie oficjalne na forum:roll:

Posted

[quote name='Negri_2008']do skarpety wpłyneło:
Agata51 - 50 zł
Mysza1 - 50 zł
Gonia66 - 15 zł

cegiełki 45 zł

razem : 292 zł :bigcool:
Czyli mamy na oplate nastepnego miesiaca- tak??(jeszcze 8 zł, ale to chyba nie wszystkie deklarowane wplaty wplynely jeszcze??)

Posted

gonia66 napisał(a):
Czyli mamy na oplate nastepnego miesiaca- tak??(jeszcze 8 zł, ale to chyba nie wszystkie deklarowane wplaty wplynely jeszcze??)

jeszcze nie wszystkie, ale pewnie zaraz wpłynął, bo zbliża się "matki boskiej pieniężnej" :evil_lol:

Posted

Musze wam kochane cioteczki w imieniu Neli bardzo bardzo podziękowac.
Nie wiem co nela zrobiłaby bez was. Dzisiaj wypusciłam ja biegac po terenie, na szczęscie że zamknietym i oczywiscie jak to bywa zlecieli sie wszyscy. Nela w ogole nie chciala podejść i dać sie złapac, było duzo ludzi, niecierpliwość, dobrze, że ma swoj domek w ktorym czuje sie bezpieczna i tam sie schowała.
Dopiero teraz Nela wie że jest Nela, jest naprawde trudnym i cieżkim psem, chociaz juz merda ogonem, bawi sie z psami, chodzi ładnie na smyczy.
Nie wie jeszcze, że w domu nie wolno sie załatwiać no i to że ciężko ją złapać jak poczuje wolności, totez jeszcze trochę.
Robicie bardzo dobry uczynek wzgledem Neli i zostanie on wam nagrodzony. Totez w imieniu Neli wielkie dzieki.

Posted

Dziękujemy, Moria.
Polecam kawałeczki żwaczyków w kieszeni! Szybciutko zacznie podchodzić do ciebie! Dzięki nim poskromiłam dzikie zapędy Egidy. Teraz na spacerach muszę ją odganiać od siebie, bo przy nodze chce cały czas chodzić. I na każde zawołanie przychodzi (no, prawie każde). :evil_lol:

Nelusiu, ucz się pilnie i zacznij ufać człowiekowi - wart! :loveu:

Posted

Za każdym razem, gdy Moria do nas napisze, ciągle ta sama myśl przychodzi mi do głowy:
jak to dobrze, że Nela jest u Mori a nie w schronisku :shake:.

Czyli czekamy. Myślę, że nawet kosztem tego domku, który się pojawił na horyzoncie i nie wiadomo, czy jeszcze jest :roll:.

Jeśli Nelusia jeszcze nie umie zachować czystości (co dla zwykłych ludzi ma czasami ogromne znaczenie) a w sytacji stresowej reaguje paniką, to domek choćby bardzo kochający może sobie nie poradzić.

A przywoływanie na smakołyk też przetestowałam na swoich psach i zawsze działało. Teraz chorery jedne jak podłażą na spacerku to chociaż pogłaskac je muszę, bo nie darują człowiekowi :evil_lol:

Posted

Red Dingo napisał(a):
jak Nelusia sie ladnie lansuje w szeleczkach :)

mizianko za uszkiem ..

A ja przez ten lans w szeleczkach zakupiłam dzisiaj dwie smyczki, mam nadzieję, że będą równie ładne jak szeleczki:p

Posted

agata51 napisał(a):
Dziękujemy, Moria.
Polecam kawałeczki żwaczyków w kieszeni! Szybciutko zacznie podchodzić do ciebie! Dzięki nim poskromiłam dzikie zapędy Egidy. Teraz na spacerach muszę ją odganiać od siebie, bo przy nodze chce cały czas chodzić. I na każde zawołanie przychodzi (no, prawie każde). :evil_lol:

Nelusiu, ucz się pilnie i zacznij ufać człowiekowi - wart! :loveu:

Agatko -to nie jest takie proste moja dzikuska po prawie rocznym pobycie u nas w sytuacji stresowej np. powrót męza z pracy (, który jest cudownym piesolubem ) nie zje niczego ,nawet ukochanego ponad wszystko sera zółtego ,NIC -staram sie karmic ja przed powrotem kogokolwiek ...a potem mąż z reki podaje jej smakołyki -na razie dosc miernie to idzie, na spacerze,przerazona - np.warkotem auta( z daleka spacerujemy tylko w lesie -mieszkam tuz przy..)ucieka i nie ma mowy o zwabieniu jej na jakikolwiek smakołyk -ona jakby traci węch..jest jedną napietą struną -trzesie sie jak osika..wtedy stoję i po prostu cierpliwie czekam na nią -ona juz nie odbiega daleko, krazy wokół mnie czujnie badajac sytuacje -na szczęscie obecnosc i stoicki spokój Antka ( pieso)mocno ja wycisza i uspokaja . Mysle ze długa droga NELKI ...moja do dzis zsika sie w domu -wieczorem nie załatwia sie na zewnatrz-zbyt sie boi...muszę zamykac pokoje, zostawiając miesca okaflowane..lub sterczeć z nią w moim mini ogródku, trzymając lampę ...jest fajnie.

Posted

koss, twoja sunia ma wątek na dogo? Chętnie bym tam zajrzała.
1,5 roku temu odszedł za TM nasz Fikus. Trafił do nas jako 6-miesięczny szczeniak, a potem przez 14 lat codziennie chciał zagryźć mojego TŻ(ogólnie rzecz biorąc, nie znosił facetów). Czasami udawało mu się nawet go capnąć (na szczęście atakował but n anodze, a nie np. łydkę - chociaż parę razy zdarzyło mu się nie trafić). TŻ go uwielbiał, przekupywał, podlizywał się i nic tylko szczerzenie kłów. Chyba TŻ musiał bardzo go kochać, skoro tak długo wytrzymał z tym potworem. Więc wiem, że z Nelką nie będzie łatwo, ale wierzę, że w końcu zaufa człowiekowi. Oby. Bo pewnie ciężko się żyje psiakowi z takim obciążeniem. Trzymam za ciebie kciuki, Nelusiu.