Charly Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Mateo93 napisał(a):to nie na mnie się tak patrzą tylko na karme:p ale to i tak nie wszystkie;) no wiadomo...wiedzą z czego żyją. dla tych psów to karma jest ich "aniołem", dla mnie Ty Quote
Mateo93 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Charly napisał(a):no wiadomo...wiedzą z czego żyją. dla tych psów to karma jest ich "aniołem", dla mnie Ty nie przesadzaj;) i kolejna sprawa;) strasznie łapczywie te pieski jadły;( ciekawe co ile i czym je karmią:-( Quote
Belula Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 waldi481 napisał(a):I choć temat przerażająco smutny to się uśmiałam z ostatniego wpisu. Jesteś Belula cudowna... E To nie ja na tym forum jestem cudowna! Nie ja!! W kilka osób tu siedzimy i chce nam się żyć :) Jednak. Są ludzie, dla których opłaca się walczyć, zmieniać świat, żeby może im kiedyś lepiej było... :klacz::klacz::Dog_run: Quote
luagat Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Moi drodzy byłam tam wczoraj i...właściciel był dla nas miły i grzeczny. Potem szliśmy dalej , przywitał nas smród !!!!!!!!!i biedne głodne psy. Jeden jadł przy nas trawę a potem złapał czarnego robaka i długo go żuł. Rozmawialiśmy z mieszkańcami. I z tej rozmowy wynikają sprzeczności. Ale wątek dotyczący psów jest jeden- gdzie są instytucje opiekujące się psami, za co biorą pieniądze. Tam wystarczy wejść i poczuć smród i wszystko wiadomo. Myślę, że ten pan przyjął by pomoc dla psów bo zapewne jest mu ciężko- tak wynikało z opowieści niektórych miejscowych ludzi. Jeśli ktoś mieszka tam blisko, może wystarczy grzecznie zapytać tego pana, czy można dowieść karmę. Dlaczego grzecznie, bo On już chyba stracił zaufanie dla ludzi i każdego traktuje jak wroga albo osobę szukającą sensacji. Dla dobra psów warto spróbować. Quote
Edi100 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 luagat napisał(a):Moi drodzy byłam tam wczoraj i...właściciel był dla nas miły i grzeczny. Potem szliśmy dalej , przywitał nas smród !!!!!!!!!i biedne głodne psy. Jeden jadł przy nas trawę a potem złapał czarnego robaka i długo go żuł. Rozmawialiśmy z mieszkańcami. I z tej rozmowy wynikają sprzeczności. Ale wątek dotyczący psów jest jeden- gdzie są instytucje opiekujące się psami, za co biorą pieniądze. Tam wystarczy wejść i poczuć smród i wszystko wiadomo. Myślę, że ten pan przyjął by pomoc dla psów bo zapewne jest mu ciężko- tak wynikało z opowieści niektórych miejscowych ludzi. Jeśli ktoś mieszka tam blisko, może wystarczy grzecznie zapytać tego pana, czy można dowieść karmę. Dlaczego grzecznie, bo On już chyba stracił zaufanie dla ludzi i każdego traktuje jak wroga albo osobę szukającą sensacji. Dla dobra psów warto spróbować. Jesli jak piszesz nie stać Go na utrzymanie psów, to dlaczego nie chce oddac ich dobrowolnie?????? A ja myslę że On ma gdzies ich los:angryy::angryy::angryy: i nad tym ubolewam:placz: Quote
Edi100 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Mateo93 napisał(a):to nie na mnie się tak patrzą tylko na karme:p ale to i tak nie wszystkie;) Czy te szczeniaki przeszły by za ogrodzenie? Np za kiełbaską? Może by wyszły... Quote
luagat Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Proszę nie dyskutujmy nad facetem, jeśli chcemy pomóc psom. Tylko ten kto chce, niech w sobie możliwy sposób pomoże psom. Quote
luagat Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 nie ubolewajmy nad jego myślami, itp bo to psom nie pomoże. Kto chce niech na ile może pomoże psom. Quote
emilia2280 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 luagat napisał(a):nie ubolewajmy nad jego myślami, itp bo to psom nie pomoże. Kto chce niech na ile może pomoże psom. Chétnie. Ponoc byly miejsca dla wszystkich prócz 8 psów. czy nadal sá miejsca dla wszystkich pozostalych? bo jesli tylko 8 przeszkodá, to mozna je chocby po zaprzyjaznionych schroniskach rozparcelowac, to nie jest megaprzeszkodá, a wyszlo tak, jakby tylko to powstrzymalo p. Kawskiego przed odebraniem calosci... Wiéc jaki jest plan teraz? Quote
Belula Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 luagat napisał(a):nie ubolewajmy nad jego myślami, itp bo to psom nie pomoże. Kto chce niech na ile może pomoże psom. Masz sporo racji, ten człowiek chyba trochę się orientuje w sytuacji. Ale zapoznaj się z historią tych psiaków, zaczęło się kilkanaście lat temu... Uparcie trzyma kilkadziesiąt psów, nie wiadomo po co, kolejne pokolenia ich zdychają w .. brudzie. Zdarzaly się ataki na turystów, pogryzienia. 100 organizacji próbuje od wielu lat bezskutecznie uzdrowić tę patologię. Nie udaje się. Wieści dotarły aż do rządu, do mediów, filmów, gazet... Próbowano po dobroci, próbowano odbić psy na siłę... Zjechali się ludzie z całej Polski i nie tylko.. Podesłać trochę linków? Może na początek ze 20. No i kwestia pomocy... Owszem. Wydam 5000/mies i nakarmię i opłacę sprzątanie, wet i karmę. A to tak jest dobrze? Quote
luagat Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Każdy robi to co może, każdy ma swój plan i jak chce to go realizuje. Nikt nikogo nie zmusza. Chcesz pomagaj. Planu dla Ciebie nie mam. Mam go dla siebie i spróbuje go zrealizować. Może jak każdy chętny coś zrobi uda się pomóc psom. Quote
zachary Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Czyli coś szwankuje w naszym systemie prawnym?.Może nie tylko?.Czasem udaje mi się zerknąć na program w Animal Planet - Policja dla zwierząt w ...Miami,Chicago,Houston,Nowym Yorku...Tam gdzie działają takie organizacje jak SPCA/utrzymywane przez hojnych sponsorów, a nie rządowe/, fakt znęcania się nad jednym psem, kosztuje jego właściciela tysiące dolarów kary oraz nieuchronną karę więzienia.Polakom może to wydawać się niesłychanie przesadzone, biorąc pod uwagę bezkarne znęcanie się nad zwierzętami w naszym kraju, ale mnie się takie prawo i jego egzekwowanie bardzo podoba.Zdaję sobie sprawę,że skala problemu w USA jest ogromna, a organizacji SPCA jest niewiele, ale są i autentycznie działają.U nas niby jest ustawa o ochronie zwierząt,przepisy w kodeksie karnym i co z tego?.Jak czytam o tym wątku,to nie wiem,czy żyję w praworządnym kraju?, już nie wspomnę o zasadach wszechobecnej religii/szanuj każde żywe stworzenie,pomóż,wesprzyj,nie krzywdź/...Garstka dogomaniaków dwoi się i troi,czasem nawet kłóci, a zwierzęta od parunastu lat/???:crazyeye:/cierpią niewyobrażalnie i jest okey. Quote
Mateo93 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 zachary napisał(a):Czyli coś szwankuje w naszym systemie prawnym?.Może nie tylko?.Czasem udaje mi się zerknąć na program w Animal Planet - Policja dla zwierząt w ...Miami,Chicago,Houston,Nowym Yorku...Tam gdzie działają takie organizacje jak SPCA/utrzymywane przez hojnych sponsorów, a nie rządowe/, fakt znęcania się nad jednym psem, kosztuje jego właściciela tysiące dolarów kary oraz nieuchronną karę więzienia.Polakom może to wydawać się niesłychanie przesadzone, biorąc pod uwagę bezkarne znęcanie się nad zwierzętami w naszym kraju, ale mnie się takie prawo i jego egzekwowanie bardzo podoba.Zdaję sobie sprawę,że skala problemu w USA jest ogromna, a organizacji SPCA jest niewiele, ale są i autentycznie działają.U nas niby jest ustawa o ochronie zwierząt,przepisy w kodeksie karnym i co z tego?.Jak czytam o tym wątku,to nie wiem,czy żyję w praworządnym kraju?, już nie wspomnę o zasadach wszechobecnej religii/szanuj każde żywe stworzenie,pomóż,wesprzyj,nie krzywdź/...Garstka dogomaniaków dwoi się i troi,czasem nawet kłóci, a zwierzęta od parunastu lat/???:crazyeye:/cierpią niewyobrażalnie i jest okey. [SIZE="6"]WITAMY W POLSCE!!! W Policji dla Zwierząt w Phoenix mają karetki za 1mln$!!! a my...szkoda gadać....oni mają szpitale karetki, ful pracowników i masa wolontariuszy... Quote
Edi100 Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Obawiam się że jak nie zjednamy sił, to nic nam nie wyjdzie.:( A psy pomrą w głodzie i cierpieniu:placz: Quote
ARKA Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 luagat napisał(a):Moi drodzy byłam tam wczoraj i...właściciel był dla nas miły i grzeczny. Potem szliśmy dalej , przywitał nas smród !!!!!!!!!i biedne głodne psy. Jeden jadł przy nas trawę a potem złapał czarnego robaka i długo go żuł. Rozmawialiśmy z mieszkańcami. I z tej rozmowy wynikają sprzeczności. Ale wątek dotyczący psów jest jeden- gdzie są instytucje opiekujące się psami, za co biorą pieniądze. Tam wystarczy wejść i poczuć smród i wszystko wiadomo. Myślę, że ten pan przyjął by pomoc dla psów bo zapewne jest mu ciężko- tak wynikało z opowieści niektórych miejscowych ludzi. Czy w Polsce jest obowiazek posiadania psow???? Jak ktos ma psa/y to ma obowiazki, musi byc go stac na zagwarantowanie podstawowej opieki. A skad szczenieta tam są?? Normalny, odpowiedzialny czlowiek KASTRUJE swoje psy aby ich ilosc, jesli go przerosla, nagle(przypuscmy;)) nie wzrastala a tam jest mnozenie na potege, chow wsobny leci rowno. Takim ludziom sie nie pomaga, takim ludziom nalezy odebrac zwierzeta skoro to ich przeroslo, stracili kontrole, nie potrafia odroznic co dobre a co zle jest dla psa. Quote
Mateo93 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [size="6"]Potrzebne jak najszybciej 3 domy oraz transport!!! Jakby co prosze o kontakt na PW! Quote
ElzaMilicz Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 ARKA napisał(a):Czy w Polsce jest obowiazek posiadania psow???? ... A skad szczenieta tam są?? ...Takim ludziom sie nie pomaga, takim ludziom nalezy odebrac zwierzeta skoro to ich przeroslo, stracili kontrole, nie potrafia odroznic co dobre a co zle jest dla psa. Luagat, tu Arka ma absolutnie rację. Zajrzyj do mojego podpisu, przeczytaj wątek i przekonaj się, że temat podejścia do zwierząt był wielokrotnie "wałkowany"... Powstała "Koalicja dla Zwierząt" i to ją należy wspierać w działaniach, a nie pana S. Quote
Mateo93 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [SIZE="5"]UWAGA!!!! Potrzebny nam NATYCHMIST transport z Kamieńca pod Opole!!! Pisać na PW! Quote
Charly Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 ide dam ten apel na watek transportowy ile psow? duze male? Quote
emilia2280 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Mateo93 napisał(a):[SIZE="5"]UWAGA!!!! Potrzebny nam NATYCHMIST transport z Kamieńca pod Opole!!! Pisać na PW! zalatwcie platny, ile to moze byc? zlozymy sié jak bédzie potrzeba. ja tez dolozé. Quote
Edi100 Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Charly napisał(a):ide dam ten apel na watek transportowy ile psow? duze male? małe. Wieści na pw. Top secret... Quote
Charly Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Mateo już widzę nie ma na dogo, więc nie pisze do niego trasa kamieniec opole to okolo 100 km najblizej kamienca z mapy dogo ( ale tez z jakies 30 km -nie sprawdzilam) jest Dzierżonowo i stamtąd są podane nizej kontakty (cierpiące wedlug wlasnego opisu;) na notoryczny brak paliwa) Trasa wyjdzie ponad 200 km w oba kierunki. pewnie 250 tu dane justynavegeJustyna - 697 758 088Robert -510433322 Prosze zadzwońcie. Ja juz od godziny musze znikac Quote
GoskaGoska Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 ja sie tez doloze na paliwo + jesli trzeba bazarki Quote
Recommended Posts