Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 giselle4 napisał(a):...Meteo93, co masz do Dzierzoniowa? Napisałaś wcześniej że Dzierżoniów czekał na psy, napisz więc proszę dlaczego jeszcze ich tam nie ma? Quote
giselle4 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 ....Tak napisałam wiecej niz chciałam, :evil_lol: ale o to zapytaj Pania Smigielski.. mysle że odpowiedz dostaniesz ale czy prawdziwą ? Łatwo jest wydawać sądy będac daleko i klepać w klawiaturke ale tak naprawde wcale nie chodzi o psy i ich stan tylko o rozgłos i sławę w mediach. Ja tez pytam po co konto ? Ja też pytam jak mozna być ślepym i dać sie podpuszczać ...za mna polecą tłumy tłuszcza zdobywała barykady generałowie ordery. Ja osobiscie tylko raz widziałam jak działa Pani Śmigielski i nie było to ładne. Edii sorry popros Panią Smigielski o odpowiedz na pytanie dlaczego te psy od miesiaca nie są w schronisku? mogę sie spodziewać co Ci odpowie:crazyeye: ja powiem że to jest jej wina. Chcesz faktow...praktycznie mogę Ci ich dostarczyc tylko czy warto? Po co ślepemu okulary? Proponuję otworzyc oczy i działac szybko ale nie emocjonalnie i patrzeć ludziom na ręce. Jestem wiec mysle...ale niech to bedą moje przemyslenia. Dzisiaj dostałam link od michelle o tych psiakach szkoda że nie szukaliscie wolontariuszy z Dzierzoniowa na dogomanii zawsze służymy pomocą. Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Edi100 napisał(a):Będziemy potrzebować zapewne waszej pomocy:oops: Jeden sms i jestem. Mam auto 7 osób i busa, Mam też kilka przygotowanyh dt, sama mogę wziąć 2,3 osobniki, zależy, bo jednego wyadoptowuję w poniedziałek.. :) Co jeszcze mogę zrobić??? Oprócz stwierdzenia, że kocham Was!!???? Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 giselle4 napisał(a):....Tak napisałam wiecej niz chciałam, :evil_lol: ale o to zapytaj Pania Smigielski.. mysle że odpowiedz dostaniesz ale czy prawdziwą ? Łatwo jest wydawać sądy będac daleko i klepać w klawiaturke ale tak naprawde wcale nie chodzi o psy i ich stan tylko o rozgłos i sławę w mediach. Ja tez pytam po co konto ? Ja też pytam jak mozna być ślepym i dać sie podpuszczać ...za mna polecą tłumy tłuszcza zdobywała barykady generałowie ordery. Ja osobiscie tylko raz widziałam jak działa Pani Śmigielski i nie było to ładne. Edii sorry popros Panią Smigielski o odpowiedz na pytanie dlaczego te psy od miesiaca nie są w schronisku? mogę sie spodziewać co Ci odpowie:crazyeye: ja powiem że to jest jej wina. Chcesz faktow...praktycznie mogę Ci ich dostarczyc tylko czy warto? Po co ślepemu okulary? Proponuję otworzyc oczy i działac szybko ale nie emocjonalnie i patrzeć ludziom na ręce. Jestem wiec mysle...ale niech to bedą moje przemyslenia. Dzisiaj dostałam link od michelle o tych psiakach szkoda że nie szukaliscie wolontariuszy z Dzierzoniowa na dogomanii zawsze służymy pomocą. Daj wiarę, nie jestem od klepania w klawiaturę. W momencie kiedy dowiedziałam się jak się sprawy mają, krew mnie zalała i postanowiłam działać. Od tego momentu była decyzja od Wójta. Niestety dalej nie wiedziałam nic, a skoro nic nie wiedziałam byłam przekonana że Mrunio i Pan Kawski Działają. Zadzwoniłam nie raz do Pana Kawskiego z pytaniami, nie dostałam konkretnej odpowiedzi no i się wściekłam:angryy: . Demi poszła za mną jak w dym, efekty już są. Czekamy na poniedziałkowy raport z Inspekcji i już nie czekamy. Musimy działać, najlepiej jak umiemy! Nie mogłam napisać wcześniej na dogo, by Sobiech nie mógł się przygotować. Dziś zastała Go niespodzianka:diabloti:. Od momentu kiedy psy z Zamku będą bezpieczne, nie spoczniemy by kara była sprawiedliwa. Cierpieniu psów mówimy STOP! Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Popieram was!!! Zdradźcie co wykazała inspekcja, bo może racji nie mamy i psy miały jak w raju??? Te po śmierci to pewnie miały... Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Belula napisał(a):Jeden sms i jestem. Mam auto 7 osób i busa, Mam też kilka przygotowanyh dt, sama mogę wziąć 2,3 osobniki, zależy, bo jednego wyadoptowuję w poniedziałek.. :) Co jeszcze mogę zrobić??? Oprócz stwierdzenia, że kocham Was!!???? Spadasz z nieba:) Twoje auto i ludzieńcy na pewno będą potrzebni. W poniedziałek będę wiedziała wszystko dokładnie, co jak i kiedy. Zapewne na cito:) Quote
Belula Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Edi100 napisał(a):Spadasz z nieba:) Twoje auto i ludzieńcy na pewno będą potrzebni. W poniedziałek będę wiedziała wszystko dokładnie, co jak i kiedy. Zapewne na cito:) Oki, Spox, szykuję się. Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Belula napisał(a):Popieram was!!! Zdradźcie co wykazała inspekcja, bo może racji nie mamy i psy miały jak w raju??? Te po śmierci to pewnie miały... Ispekcja napewno wykaże, to o czym powiedziałyśmy. Są zdjęcia i dokumety. Miałyśmy wiedziec dziś, ale po telefonie okazało się, że inspektorzy wrócą późno, po godzinach pracy a jutro nie pracują. Mateo po południu był nakarmić psy i o dziwo nie były głodne. Kontrola pewnie zmusiła łaskawego:angryy:Sobiecha do nakarmienia ich. Chyba kontroli w liczbie ludzi było sporo, bo dużo śladów zostawiły samochody. Musimy uzbroić się w cierpliwość do poniedziałku. Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 I jeszcze, Kochana giselle4, gdybym wiedziała jak się mają sprawy, to przysięgam szukałabym pomocy gdzie się da, ale jak wszyscy wiedziałam tyle ile wyczytałam na wątku i zachodziłam w głowę o co chodzi???? Dziś już wiem..... szkoda że tak późno Nie jestem alfą i omegą, tylko zwykłym człowieczkiem:oops: Quote
giselle4 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Nie mogłam napisać wcześniej na dogo, by Sobiech nie mógł się przygotować. Dziś zastała Go niespodzianka:diabloti:. Od momentu kiedy psy z Zamku będą bezpieczne, nie spoczniemy by kara była sprawiedliwa. Cierpieniu psów mówimy STOP :-(:-(:-(:-( Popieram Cie kocham zwierzęta i tez jestem w gorącej wodzie kąpana krew mnie zalewa kiedy widzę krzywdę.Zycze sukcesów i aby juz nic tym wszystkim szkieletom nie groziło.Wiem ile i jak działasz,czytam czasem..... więcej siedzę w schronie. Tak całkiem na marginesie to psy powinny juz od nas wyjeżdzac do Krakowa albo Białegostoku -wszystkie. Dlatego cholera mnie brała jak słyszałam o warunkach stawianych,zakazach i nakazach,fochach i kasie jaką miał dac wójt na utrzymanie całej gromadki przez rok[ duzej kasie] wiesz komu? [dawał ale mniej i nie chciano wziąć].Nawet nie wiedziałam ze na dogo istniejecie i dlatego nie pomogłam moja wina:mad: Ps,Zabierzcie je wszystkie :(( wiem ze tacy ludzie tylko mogą im naprawdę pomóc Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 giselle4 napisał(a):Nie mogłam napisać wcześniej na dogo, by Sobiech nie mógł się przygotować. Dziś zastała Go niespodzianka:diabloti:. Od momentu kiedy psy z Zamku będą bezpieczne, nie spoczniemy by kara była sprawiedliwa. Cierpieniu psów mówimy STOP :-(:-(:-(:-( Popieram Cie kocham zwierzęta i tez jestem w gorącej wodzie kąpana krew mnie zalewa kiedy widzę krzywdę.Zycze sukcesów i aby juz nic tym wszystkim szkieletom nie groziło.Wiem ile i jak działasz,czytam czasem..... więcej siedzę w schronie. Tak całkiem na marginesie to psy powinny juz od nas wyjeżdzac do Krakowa albo Białegostoku -wszystkie. Dlatego cholera mnie brała jak słyszałam o warunkach stawianych,zakazach i nakazach,fochach i kasie jaką miał dac wójt na utrzymanie całej gromadki przez rok[ duzej kasie] wiesz komu? [dawał ale mniej i nie chciano wziąć].Nawet nie wiedziałam ze na dogo istniejecie i dlatego nie pomogłam moja wina:mad: Ps,Zabierzcie je wszystkie :(( wiem ze tacy ludzie tylko mogą im naprawdę pomóc Napisz mi proszę na pw, co wiesz. To bardzo ważne. Czy nadal Dzierżoniów jest chętny przyjąć psy o czy tam będą bezpieczne,leczone itd? Nie znam tego schroniska, a wytypowac jakieś trzeba, wiadomo najlepsze dla psów. Quote
giselle4 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 ...Napisze Ci wszystko jutro po powrocie z naszego schronu nie wiem na dzien dzisiejszy jak sie sprawy mają[bylam we srode] Moge z czystym sumieniem napisać jedno takiego weta jak u nas nie ma wielu w Polsce. Naszą boksie tez On operował [rak na listwie mlecznej] i leczy ufamy jemu i wiemy ze nie zdziera kasy z ludków. Jest w schronisku na każde wezwanie,sterylizuje ,leczy i podpowiada co zrobić kiedy pies nie chce jeść,jest złośliwy itd wiesz,ze nawet leczy psy schroniskowe za darmo,kiedy brakuje nam kasy. U nas miały być przejściowo zaszczepione,odrobaczone ,podleczone i odkarmione następnie miały jechać ale to juz wiesz schroniska te powiedziały że wezmą wszystkie do siebie i mają miejsce. Jutro wiecej...napisze Ci wszystko;) Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 giselle4 napisał(a):...Napisze Ci wszystko jutro po powrocie z naszego schronu nie wiem na dzien dzisiejszy jak sie sprawy mają[bylam we srode] Moge z czystym sumieniem napisać jedno takiego weta jak u nas nie ma wielu w Polsce. Naszą boksie tez On operował [rak na listwie mlecznej] i leczy ufamy jemu i wiemy ze nie zdziera kasy z ludków. Jest w schronisku na każde wezwanie,sterylizuje ,leczy i podpowiada co zrobić kiedy pies nie chce jeść,jest złośliwy itd wiesz,ze nawet leczy psy schroniskowe za darmo,kiedy brakuje nam kasy. U nas miały być przejściowo zaszczepione,odrobaczone ,podleczone i odkarmione następnie miały jechać ale to juz wiesz schroniska te powiedziały że wezmą wszystkie do siebie i mają miejsce. Jutro wiecej...napisze Ci wszystko;) Dobrze, dziękuję. Będę czekała na info. Bladego pojęcia nie miałam o oferowanych kosztach utrzymania i o tym że Wójt oferował. Wygląda na to że nic nie wiedzieliśmy...:( Quote
Frotka Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Z poważnych ofert oprócz Dzierzoniowa i nas (Ktoz) psy chciał przejąć Pan Harłacz. Odnośnie naszej oferty - tak jak napisałam w sms. Na forum będę dopiero za tydzień. Przez ten czas dzwoń pod podany numer, jeśli odbiór psów bedzie PEWNY. Pamiętaj, że nie mamy odpowiedniej liczby środków transportu, tzn. mamy auta wolontariuszy które nie zostały poprzednio dopuszczone przez inspekcję do tranportu psów z Kamieńca. Jeśli ktoś inny zapisze się na "nasze" psy to tym lepiej, bo mamy obecnie bardzo dużo zwierząt w hotelach. Quote
Edi100 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Frotka napisał(a):Z poważnych ofert oprócz Dzierzoniowa i nas (Ktoz) psy chciał przejąć Pan Harłacz. Odnośnie naszej oferty - tak jak napisałam w sms. Na forum będę dopiero za tydzień. Przez ten czas dzwoń pod podany numer, jeśli odbiór psów bedzie PEWNY. Pamiętaj, że nie mamy odpowiedniej liczby środków transportu, tzn. mamy auta wolontariuszy które nie zostały poprzednio dopuszczone przez inspekcję do tranportu psów z Kamieńca. Jeśli ktoś inny zapisze się na "nasze" psy to tym lepiej, bo mamy obecnie bardzo dużo zwierząt w hotelach. Tak, tak o wszystkim pamiętam. Bardzo dziękuję:):loveu: Przyznaję, ze Dzierżoniów znacznie bliżej. Czekamy na ten poniedziałek.:roll: Quote
demi Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 giselle4 napisał(a):....Tak napisałam wiecej niz chciałam, :evil_lol: ale o to zapytaj Pania Smigielski.. mysle że odpowiedz dostaniesz ale czy prawdziwą ? Łatwo jest wydawać sądy będac daleko i klepać w klawiaturke ale tak naprawde wcale nie chodzi o psy i ich stan tylko o rozgłos i sławę w mediach. Ja tez pytam po co konto ? Ja też pytam jak mozna być ślepym i dać sie podpuszczać ...za mna polecą tłumy tłuszcza zdobywała barykady generałowie ordery. Ja osobiscie tylko raz widziałam jak działa Pani Śmigielski i nie było to ładne. Edii sorry popros Panią Smigielski o odpowiedz na pytanie dlaczego te psy od miesiaca nie są w schronisku? mogę sie spodziewać co Ci odpowie:crazyeye: ja powiem że to jest jej wina. Chcesz faktow...praktycznie mogę Ci ich dostarczyc tylko czy warto? Po co ślepemu okulary? Proponuję otworzyc oczy i działac szybko ale nie emocjonalnie i patrzeć ludziom na ręce. Jestem wiec mysle...ale niech to bedą moje przemyslenia. Dzisiaj dostałam link od michelle o tych psiakach szkoda że nie szukaliscie wolontariuszy z Dzierzoniowa na dogomanii zawsze służymy pomocą. porażka, rozczarowanie, tylko usiąść i płakać, tylko dlaczego to znów zwierzęta na tym tracą?:-( Quote
GoskaGoska Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 trzymam kciuki za poniedzialek. Demi czy ta karma co zostala tu przez jedną ciotkę zamówiona dorała do TOZ ??? Jesli chodzi o mnie to jak trzeba będzie robić jakies finansowoe zrzutki na paliwo , karmę itd to pomyśle na bazarkami i roześle info do ciotek, niestety przez to ze jestem daleko tylko tak mogą pomoc no i ogloszenia oczywiście. Wiec czekam na informacje. Quote
magda222 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 No właśnie.Ostatnio mateo93 mówił że karma jeszcze nie dotarła:( Dajcie znać to będę interweniować. No i czekam z niecierpliwością na poniedziałek. Wszyscy mocno trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
giselle4 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 ...Edi 100 jestem po rozmowach i mam tylko jedno pytanie czy wszystko jest załatwiane zgodnie z prawem? wiesz ze juz wszystkie ustalenia są od 2 miesięcy i decyzje Sądu też. To jest bardzo wazne [mój maż to prawnik] wiesz ze nie macie prawa zabrać bez zgody właściciala jego własności-psy ba ,nawet nie mozecie wejśc na jego teren w poniedziałek.;) Reszta na pw Quote
luagat Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Nie było mnie sporo, ale to długa historia. Właśnie wróciłam z Kamienca. Nakarmilismy bez problemu psy i zostawiliśmy karmę, koce, miski. Starczy im może na tydzień albo dłużej. Wkrótce dowiozę więcej. Quote
Edi100 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 giselle4 napisał(a):...Edi 100 jestem po rozmowach i mam tylko jedno pytanie czy wszystko jest załatwiane zgodnie z prawem? wiesz ze juz wszystkie ustalenia są od 2 miesięcy i decyzje Sądu też. To jest bardzo wazne [mój maż to prawnik] wiesz ze nie macie prawa zabrać bez zgody właściciala jego własności-psy ba ,nawet nie mozecie wejśc na jego teren w poniedziałek.;) Reszta na pw Kochana, wszystko jest zgodnie z prawem! Jak najbardziej!!! I wszędzie są oficjalen pisma.Zaufaj mi. Czekam na poniedziałek z niecierpliwością. Quote
Edi100 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 giselle4 napisał(a):...Edi 100 jestem po rozmowach i mam tylko jedno pytanie czy wszystko jest załatwiane zgodnie z prawem? wiesz ze juz wszystkie ustalenia są od 2 miesięcy i decyzje Sądu też. To jest bardzo wazne [mój maż to prawnik] wiesz ze nie macie prawa zabrać bez zgody właściciala jego własności-psy ba ,nawet nie mozecie wejśc na jego teren w poniedziałek.;) Reszta na pw Kochana, wszystko jest zgodnie z prawem! Jak najbardziej!!! I wszędzie są oficjalen pisma.Zaufaj mi. Czekam na poniedziałek z niecierpliwością. Quote
Mateo93 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 luagat napisał(a):Nie było mnie sporo, ale to długa historia. Właśnie wróciłam z Kamienca. Nakarmilismy bez problemu psy i zostawiliśmy karmę, koce, miski. Starczy im może na tydzień albo dłużej. Wkrótce dowiozę więcej. gdzie zostawiliście karmę? Quote
Edi100 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Mateo93 napisał(a):gdzie zostawiliście karmę? Ja też zapytuję? Quote
Mateo93 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Edi100 napisał(a):Kochana, wszystko jest zgodnie z prawem! Jak najbardziej!!! I wszędzie są oficjalen pisma.Zaufaj mi. Czekam na poniedziałek z niecierpliwością. Ja też czekam:loveu: Quote
Recommended Posts