Jump to content
Dogomania

ZYWE SZKIELETY ok.40!!! na zamku w Kamiencu !.. ODEBRANE ! ! ! ..sa Bialogardzie ...

Recommended Posts

Posted

Frotka napisał(a):
Nie rozumiem: trzepie Cię i nie z tym nie robisz,bo "nie toz to prowadzi"?
Odnośnie bram Kamieńca doskonale wiem jak wygladają i doskonale wie to Ksera która kilka miesięcy temu pojechała z ramienia KTOZ na prośbę gminy Kamieniec żeby przejąć psy, których ani gminie ani Policji nie udało się wtedy odebrać.

Pan Kawski pokazał się w tv.... To rzeczywiście jest powód dla którego warto atakowac go na wątku.

hmmm..atakować...znasz sprawe kotów z zoo? O ile wiesz mam tylko 15 lat i ja robie to co MOGE. A mnie to tam lipka czy wiesz jak bramy wyglądają czy nie...ja je widze prawie codziennie...bo popierdzielam rowerem wozić im karmę...a mieszkam ponad 10 km od zamku...tak TOZ nie prowadzi sprawy kamieńca...prowadzi ją jako samodzielna jednosta p.Kawski...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I chwała Ci za to, że rozwozisz karmę. Nie znam układów w Waszym toz i poza wymianą kilku maili nie znam Pana Kawskiego (w przeciwieństwie do Pani Śmigielski która jest mi dosyć dobrze znana) , ale nie mogę się zgodzić z opinią, że sprawę Kamieńca dałoby się rozwiązać, gdyby prowadził ją ktoś inny niż Pani Śmigielski i Pan Kawski. Im więcej osób włączy się w tę sprawę tym lepiej i im mniej będzie się dyskredytować osoby które cokolwiek robią też tym lepiej dla tej sprawy.

Posted

Frotka napisał(a):
I chwała Ci za to, że rozwozisz karmę. Nie znam układów w Waszym toz i poza wymianą kilku maili nie znam Pana Kawskiego (w przeciwieństwie do Pani Śmigielski która jest mi dosyć dobrze znana) , ale nie mogę się zgodzić z opinią, że sprawę Kamieńca dałoby się rozwiązać, gdyby prowadził ją ktoś inny niż Pani Śmigielski i Pan Kawski. Im więcej osób włączy się w tę sprawę tym lepiej i im mniej będzie się dyskredytować osoby które cokolwiek robią też tym lepiej dla tej sprawy.

Z tego co mi powiedział Pan Kawski, sprawę przekazał gdzie indziej, niestety nie pamiętam komu:roll:
Co do prowadzenia sprawy, to bardzo trudne.Jedyne co mogę powiedzieć to skargi na Kamieniec nie trafiały gdzie trzeba, jeśli chodzi o UM:shake: Dopilnowałam by przeczytał je Kto trzeba, ale więcej nie mogę. Nie mogę ujawnić zródła informacji, wybaczcie.
Teraz należało by napisać nowe powiadomienie do UM i osobiście dostarczyć, tak by wiedziano co sie teraz tam dzieje. Podam nazwisko na pw, osobie której trzeba złożyć skargę wraz z załącznikami w postaci zdjęć.
Tyle mogę:(

Posted

Co rozumiesz pod skrótem UM?
Z tego co mi wiadomo wszelkie pisma w sprawie Kamieńca trafiały do organów, do których powinny trafić zgodnie z Kodeksem postępowania administracyjnego i innymi ustawami z zakresu prawa administracyjnego. Odwołania od decyzji i zażalenia od postanowień trafiały do organu wyższego stopnia, też tak jak wynika to z kodeksu postępowania administracyjnego. Zresztą nawet jeśli pismo trafiłoby do niewłaściwego organu ma on obowiązek przekazać go organowi właściwemu (art.65 par. 1 kpa).

Posted

Frotka napisał(a):
Co rozumiesz pod skrótem UM?
Z tego co mi wiadomo wszelkie pisma w sprawie Kamieńca trafiały do organów, do których powinny trafić zgodnie z Kodeksem postępowania administracyjnego i innymi ustawami z zakresu prawa administracyjnego. Odwołania od decyzji i zażalenia od postanowień trafiały do organu wyższego stopnia, też tak jak wynika to z kodeksu postępowania administracyjnego. Zresztą nawet jeśli pismo trafiłoby do niewłaściwego organu ma on obowiązek przekazać go organowi właściwemu (art.65 par. 1 kpa).

UM, ups pomyliłam z Urzędem Wojewódzkim:oops:, czyli biuro wojewody dolnośląskiego. Interweniowałam w tej sprawie, przesłałam wszelkie dokumenty ze zdjęciami osobie która sprawiła że wójt wogle tyłek ruszył. Wszelkie te pisma i załączniki mam na skrzynce.
Sprawy niestety leżą stertami przez całe miesiące bo jest ich wiele. Więcej sie uda idąc osobiście do wojewody. Uwierzcie mi na słowo. Nic więcej nie mogę napisać.
Frotka, jak coś to na pw

Posted

W tej chwili sprawa jest (po raz kolejny) na etapie Samorzadowego Kolegium Odwoławczego. Kolegium to rozpoznało odwołanie od decyzji wójta o czasowym odbiorze psów (tej ,w której odebrano psy ale na 12 miesięcy) i uchyliło tę decyzję ale zaraz potem wszczęło z urzędu postępowanie w którym bada, czy wydana przez SKO decyzja uchylająca decyzję wójta jest ważna, ponieważ są co do tego wątpliwości. Jednym słowem Kolegium najpierw wydało decyzję a teraz zastanawia się czy wydało ją ważnie.

Posted

Edi100 napisał(a):
UM, ups pomyliłam z Urzędem Wojewódzkim:oops:, czyli biuro wojewody dolnośląskiego. Interweniowałam w tej sprawie, przesłałam wszelkie dokumenty ze zdjęciami osobie która sprawiła że wójt wogle tyłek ruszył. Wszelkie te pisma i załączniki mam na skrzynce.
Sprawy niestety leżą stertami przez całe miesiące bo jest ich wiele. Więcej sie uda idąc osobiście do wojewody. Uwierzcie mi na słowo. Nic więcej nie mogę napisać.
Frotka, jak coś to na pw

To bardzo dobrze. Pani Śmigielski mówiła mi o tym, że ktoś jej pomagał w dotarciu od wojewody. :Rose: Jeśli możesz napisz do Pani Smigielski lub innych osób, które mogą chodzić tam i prosić o pomoc.

Posted

Frotka napisał(a):
To bardzo dobrze. Pani Śmigielski mówiła mi o tym, że ktoś jej pomagał w dotarciu od wojewody. :Rose: Jeśli możesz napisz do Pani Smigielski lub innych osób, które mogą chodzić tam i prosić o pomoc.

Podaj mi proszę emaila do P. Śmigielski na pw.

Posted

Mateo93 napisał(a):
hmmm..atakować...znasz sprawe kotów z zoo? O ile wiesz mam tylko 15 lat i ja robie to co MOGE. A mnie to tam lipka czy wiesz jak bramy wyglądają czy nie...ja je widze prawie codziennie...bo popierdzielam rowerem wozić im karmę...a mieszkam ponad 10 km od zamku...tak TOZ nie prowadzi sprawy kamieńca...prowadzi ją jako samodzielna jednosta p.Kawski...

Jesteś WIELKA!

Posted

Edi100 napisał(a):
Podaj mi proszę emaila do P. Śmigielski na pw.

Już Ci podaję i mail i telefon (można dzwonić do późnej nocy).Każdy kontakt jest dla Pani Śmigielski na wagę złota, bo chociaż była już prawie wszędzie (z sejmową komisją ds. rolnictwa włącznie) to jednak to brakujące "prawie" może robić ogromną różnicę.

Posted

Tylko tyle, że działamy, teraz już nie tylko ja. :) Ale ponieważ nie chcę mieć problemów z BOR-em, strażą prezydencką, CIA, Scotland Yardem, NIK-iem, IPN-em, MPO, MPWiK, GS-em, GSM-em i trójką klasową, ograniczę lans na tym forum. Hawk.

Guest Elżbieta481
Posted

I choć temat przerażająco smutny to się uśmiałam z ostatniego wpisu.
Jesteś Belula cudowna...
E

Posted

Belula napisał(a):
Tylko tyle, że działamy, teraz już nie tylko ja. :) Ale ponieważ nie chcę mieć problemów z BOR-em, strażą prezydencką, CIA, Scotland Yardem, NIK-iem, IPN-em, MPO, MPWiK, GS-em, GSM-em i trójką klasową, ograniczę lans na tym forum. Hawk.

Właśnie o ograniczanie lansu kosztem podgryzania innych osób chodziło w moich wpisach.

Posted

No to tak zdjecia wysłane więc za nidługo będą.... No to tak dzisiaj pojechałem na zamek zawieść biedakom troche karmy....przyjechałem,wysiadam z auta...patrze się a tu tylko 1 pies....:mad: ale jak tylko zacząłem szeleścić workiem to się zaraz całe stadko zleciało:p i duże i te malutkie:multi: to to porobiłem kilka fotek;) ale przepraszam że troszke zamazane:eviltong: najważniejsze widać....dzisiaj niedziela więc psy pozamykane były bo duzo turystów było....jak ja jechałem to ok.8 osób chodziło tam...no to to by było na tyle;) aha i wy nie wiecie jakiego ja mam stresa jak ja tam jade:evil_lol: normalnie kiedys mi serducho wysiadzie:p aha i karme miałem z TOZ.