Belula Posted September 14, 2008 Posted September 14, 2008 [quote name='qeram']Już wcześniej pisałem to samo, ale jakoś nikt nie zwrócił uwagi. Tam trzeba zdecydowania i konkretnych działań. najlepiej w asyście mediów. Dokładnie!! A tutaj dla każdego: http://www.kamzab.pl/pl/2669/0/Kalendarz_Wojta.html Quote
zuziaM Posted September 15, 2008 Author Posted September 15, 2008 Na watku zalozonym przez TOZ Wroclaw sa aktualne informacje na temat psow z Kamienca : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10514769#post10514769 Quote
Belula Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='zuziaM']Na watku zalozonym przez TOZ Wroclaw sa aktualne informacje na temat psow z Kamienca : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10514769#post10514769 Tak, prośba o głosowanie na ich stronę, prośby o wpłaty, prośby o zakup kamery, a na naszej klasie same prośby, prośba o 1%. przepraszam, ja wymiękam. Kto jedzie do kamieńca? Zbierać się, bo zostaniecie z ręką w nocniku. Chętni pisać tylko na PW. Quote
Mateo93 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 ARKA napisał(a):NIC z TEGO nie ROZUMIEM. Od kogo dostali to pozwolenie? Idzie sie psy zabiera a potem sklada wniosek o odebranie..SAD decyduje czy psy maja byc wogole odebrane czy nie, jakie terminy? demi, czy Ty jestes inspektorem TOZ, naprawde, ile Ty masz lat?:roll: LUDZIE BO MNIE TELEPIE!!! Kto jak nie demi nie spała po nocach tylko załatwiała domy tymczasowe!? ONA! Praktycznie ona coś zrobiła! Załatwiła domy i jeszcze schron w Krakowie sie zaoferował! Ona to zrobiła a wy o niej takie rzeczy!? Ja nie wiem....ale ten cały Kaieniec to śmieszny jest....Pan Szczeoan niby taki wielki mediator a psy dalej głodne siedzą! O ile mi wiadomo to witryna miesiąca ważniejsza...no tak...bo co tam psy:mad: Quote
demi Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='ARKA']NIC z TEGO nie ROZUMIEM. Od kogo dostali to pozwolenie? Idzie sie psy zabiera a potem sklada wniosek o odebranie..SAD decyduje czy psy maja byc wogole odebrane czy nie, jakie terminy? No chyba nie ode mnie :lol: Raczej zapytaj czemu tych dokumentów nigdzie nikt nie pokazuje, ja je widzę w TOZie i aż mi sie włos na głowie jeży:angryy: i dziś kolejny dokument przyszedł, ze odwołanie przyjęte do ponownego rozpatrzenia przez wyższe instancje, a już się zimno zaczyna robić i poumierają tam te biedne psinki! Ale nie, ważniejsze prowadzenia wątku, a co!:shake: I ARKO po raz kolejny proszę Cię, nie oceniaj jak nie znasz do końca sprawy- bo na kolejnym wątku się ścieramy. Nie mam zamiaru rozmawiać z osobami, które głównie w necie siedzą i robią cyber akcje, do tego mają zapędy dyktatorskie, spowodowane kompleksami czy cholera wie czym. Może lepiej było by kupić karmę i przekazać komuś z pobliża zamku, żeby te psinki po dokarmiał? Jeśli wszyscy mądrzy na wątku nie chcą się zająć tym na serio... Bo może by warto było zapytać się Pani Eli i Pana Szczepana w czym pomóc?- Złączyć siły. A nie tylko czekać i komentować:shake: Ja się do sprawy kamieńca nie mieszam, bo wiem, ze nie dam rady, tyle co mogę, to pomogę jeśli mnie dopuszczą- jak na razie tylko karmę kombinuje na azyle- to i dla kamienieckich psin coś się znajdzie, żeby choć kilka sobie podjadło. Skoro EMIR i ARKA potrafią tę sprawę załatwić to dlaczego sie za to przez tyle lat nie wzięły. Bo zapewne wiedzą o tym dłużej niż ja. I to wsio... ja podziękuję za obecność na tym wątku, bo każdy gada, ocenia i same kłótnie zamiast niesienia pomocy. Pan Szczepan bądź Pani Ela z Mrunio niech informują ludzi co z psiakami- np. ile dziś umarło, a ile jeszcze żyje. Bo na razie tylko o tym można mówić... Więc się żegnam, i zabieram się za te "małe" interwencje, gdzie nie ma wielkiego huku, achów i ochów, głupich gadek, i wypowiedzi co mądrzejszych osób. Te zwierzęta także bardzo potrzebują pomocy- bo mało kto to potrafi zauważyć. Tymczasów u mnie w domu nie brakuje, wole im poświecić czas, niż się tłumaczyć Bóg wie komu, z Bóg wie czego:shake: Quote
Belula Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='demi']No chyba nie ode mnie :lol: Raczej zapytaj czemu tych dokumentów nigdzie nikt nie pokazuje, ja je widzę w TOZie i aż mi sie włos na głowie jeży:angryy: i dziś kolejny dokument przyszedł, ze odwołanie przyjęte do ponownego rozpatrzenia przez wyższe instancje, a już się zimno zaczyna robić i poumierają tam te biedne psinki! Ale nie, ważniejsze prowadzenia wątku, a co!:shake: I ARKO po raz kolejny proszę Cię, nie oceniaj jak nie znasz do końca sprawy- bo na kolejnym wątku się ścieramy. Nie mam zamiaru rozmawiać z osobami, które głównie w necie siedzą i robią cyber akcje, do tego mają zapędy dyktatorskie, spowodowane kompleksami czy cholera wie czym. Może lepiej było by kupić karmę i przekazać komuś z pobliża zamku, żeby te psinki po dokarmiał? Jeśli wszyscy mądrzy na wątku nie chcą się zająć tym na serio... Bo może by warto było zapytać się Pani Eli i Pana Szczepana w czym pomóc?- Złączyć siły. A nie tylko czekać i komentować:shake: Ja się do sprawy kamieńca nie mieszam, bo wiem, ze nie dam rady, tyle co mogę, to pomogę jeśli mnie dopuszczą- jak na razie tylko karmę kombinuje na azyle- to i dla kamienieckich psin coś się znajdzie, żeby choć kilka sobie podjadło. Skoro EMIR i ARKA potrafią tę sprawę załatwić to dlaczego sie za to przez tyle lat nie wzięły. Bo zapewne wiedzą o tym dłużej niż ja. I to wsio... ja podziękuję za obecność na tym wątku, bo każdy gada, ocenia i same kłótnie zamiast niesienia pomocy. Pan Szczepan bądź Pani Ela z Mrunio niech informują ludzi co z psiakami- np. ile dziś umarło, a ile jeszcze żyje. Bo na razie tylko o tym można mówić... Więc się żegnam, i zabieram się za te "małe" interwencje, gdzie nie ma wielkiego huku, achów i ochów, głupich gadek, i wypowiedzi co mądrzejszych osób. Te zwierzęta także bardzo potrzebują pomocy- bo mało kto to potrafi zauważyć. Tymczasów u mnie w domu nie brakuje, wole im poświecić czas, niż się tłumaczyć Bóg wie komu, z Bóg wie czego:shake: demi, nie znamy się, nie wiem, co zrobiłaś, chociaż teraz już trochę wiem! Nie znikaj - PROSZĘ!! Zostań tu, masz rację, siły trzeba połączyć, każdy jest potrzebny. Nie możesz się załamać słowami.. A niech sobie wszyscy gadają. Ja też potrafię pogadać, i wymachiwać szabelką, może kogoś to wkurza, trudno... Ale w gąszczu słów, czyny się rodzą! Uwierz mi, nie możemy tylko pogodnie mówić sobie dzień dobry! Wszyscy jesteśmy wkurzeni na maksa tą sytuacją! Nieprawdopodobną!! W 21 wieku, w Europie! Tylko Pan, na zamku śpi spokojnie i się cieszy, jak się pokłócimy. Arki słowa dobre są, chociaż słowa, ale zagrzewają do walki, robi się gorąco i bierzemy się za coś! Bo czasu nie ma, a zima blisko! Quote
demi Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Belula napisał(a):masz rację, siły trzeba połączyć, każdy jest potrzebny. Nie możesz się załamać słowami.. A niech sobie wszyscy gadają. Ja też potrafię pogadać, i wymachiwać szabelką, może kogoś to wkurza, trudno... Ale w gąszczu słów, czyny się rodzą! Uwierz mi, nie możemy tylko pogodnie mówić sobie dzień dobry! Wszyscy jesteśmy wkurzeni na maksa tą sytuacją! Nieprawdopodobną!! W 21 wieku, w Europie! Tylko Pan, na zamku śpi spokojnie i się cieszy, jak się pokłócimy. tu masz świętą rację. tylko, ze ja z Arką z góry mamy założoną klęskę, a jeśli ona może coś pomóc, to sie wole usunąć, bo zgrzyty niepotrzebne, a pomoc tym biedaczkom BARDZO!!! Belula napisał(a): Arki słowa dobre są, chociaż słowa, ale zagrzewają do walki, robi się gorąco i bierzemy się za coś! Bo czasu nie ma, a zima blisko! może i zagrzewają tylko, ze pieniaczy... Quote
ARKA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='demi']tu masz świętą rację. tylko, ze ja z Arką z góry mamy założoną klęskę, a jeśli ona może coś pomóc, to sie wole usunąć, bo zgrzyty niepotrzebne, a pomoc tym biedaczkom BARDZO!!! Glownie swiatopogladowa-ja jestem za usypianiem slepych miotow i sterylizcjami aborcyjnymi. Quote
ARKA Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='demi']Nie mam zamiaru rozmawiać z osobami, które głównie w necie siedzą i robią cyber akcje, do tego mają zapędy dyktatorskie, spowodowane kompleksami czy cholera wie czym. Kompleksy to leczysz Ty, g....wiesz co ja robie. A net, to potezna "bron" tylko nie wszystkim jest dane aby umiec z tego krzystac:p, a *******y na dogo to wiele ludzi potrafi pisac tak jak ty. No i co z tego wyniklo, ze domy zaltwila pani inspektor TOZ??:roll: Taka jest rola inspektora TOZ??:crazyeye: Quote
demi Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 [quote name='ARKA'] g....wiesz co ja robie. A net, to potezna "bron" tylko nie wszystkim jest dane aby umiec z tego krzystac:p, a *******y na dogo to wiele ludzi potrafi pisac tak jak ty. i tak samo tyle ty wiesz co ja robie. To pokaż kochana jak tą bronią władasz... Pole do popisu masz jak na dłoni- ful zagłodzonych psów! Do dzieła, pokaż jaka twoja rola! Ja przeszkadzać nie bedę, szkoda tylko, ze do reszty mojego postu się nie wypowiedziałaś. Quote
GoskaGoska Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 demi napisz prosze gdzie karme mozna wysylac dla tych psow. Pewnie chetnych bedzie pare osob. Quote
demi Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Myślę, że do biura TOZ na Żeromskiego 56, bo wątpię, zeby Młody, który karmi psiaki dał swój adres- z wiadomych powodów. Będzie pod koniec miesiąca to by zabrał. Chyba, że ktoś na inny pomysł? Jeśli przyjdzie do TOZ to dopilnuję, żeby dotarła do Kam. Quote
Mateo93 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 a nie dam nie dam:cool3: niedawno karmę z TOZ zabrałem może jutro pojade to im dam troche... Quote
Charly Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Demi Ty musisz zostać. Jestes jedną z niewielu, która nadal w tym wszystkim siedzi. dla mnie to wszystko jest nieprzejrzyste. nie wiem o co chodzi i nie wiem jak akcja wygląda. I czy jest jakas w ogóle. Jednak wiem, ze Wy, Ty działasz. A tak w ogole można by strescic jak wygląda sytuacja?:oops: Nic się nie posunęlo do przodu? decyzja cofnięta i co dalej? Quote
GoskaGoska Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 a jak biuro toz nad zwierzatami - jest czynne? bo ja jedynie moge przez intenet zamowic karme zeby kurier dowiozl. DO WSZYSTKICH, KTORZY CHCIELI POMOC PROSZÉ O WYSYLANIE KARMY DLA TYCH PSIAKOW NA ADRES : TOZ we Wrocławiu,' PSY Z KAMIENCA' ul. Żeromskiego 56, 50-312 Wroclaw . to na pewno nie wiele , ale zawsze cos . Jak ktos ma znajomych na wysyokich stolach moze by tak poruszly kogos , zeby to wyjasnic? Moze w mediach? Lub gdziekolwiek by ruszylo cos do przodu. Ci ktorzy nie majá nigdzie plecow, mieszkaja daleko niech pomoga wysylajac karmy dla zwierzát. By choc te przy ploci byly najedzone do syta.:-( Quote
magda222 Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Wysłałam maile z ogólnym opisem całej sprawy,ze zdjęciami,z linkami do dwóch reportaży prosząc o pomoc do Fundacji ARKA i EMIR,do Fundacji For Animals we Wrocławiu,do Pogotowia i Straży Dla Zwierząt,do Reuters'a,do Gazety Wrocławskiej,do TV Wrocław,do wrocławskiego oddziału Gazety Wyborczej,do agencji PAP,do Przystani Ocalenie...uff...nie wiem do kogo jeszcze. Rozesłałam tez linki wśród znajomych w całej Polsce i zagranicą z prośbą o wysłanie poparcia dla całej sprawy do wójta. Może ktoś się zainteresuje i pomoże ruszyć sprawę. Postaram się w tym tygodniu zakupić karmę i wysłać kurierem. Quote
demi Posted September 15, 2008 Posted September 15, 2008 Charly napisał(a):Demi Ty musisz zostać. Jestes jedną z niewielu, która nadal w tym wszystkim siedzi. dla mnie to wszystko jest nieprzejrzyste. nie wiem o co chodzi i nie wiem jak akcja wygląda. I czy jest jakas w ogóle. Jednak wiem, ze Wy, Ty działasz. A tak w ogole można by strescic jak wygląda sytuacja?:oops: Nic się nie posunęlo do przodu? decyzja cofnięta i co dalej? Charly ja w tym "nie siedzę". I nie robi tego TOZ, tylko Pan Szczepan bez porozumienia naszego(TOZ), naszych rad i pomocy... JA tylko widzę papierki jakie przychodzą do biura. Nieprzejrzyste tutaj jest dosłownie WSZYSTKO !!! Streszczenie: Początkowo niby się posunęło... Ale po odwołaniu się od UPRAGNIONEJ DECYZJI- była jaka była... ale na korzyść zwierząt- wątpię, żeby wszystko szybko zostało załatwione. Zwłaszcza po dołączonym do sprawy komentarzu... :shake: i to wsio Quote
Madzik77 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='zuziaM']Na watku zalozonym przez TOZ Wroclaw sa aktualne informacje na temat psow z Kamienca : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10514769#post10514769 [quote name='Belula']Tak, prośba o głosowanie na ich stronę, prośby o wpłaty, prośby o zakup kamery, a na naszej klasie same prośby, prośba o 1%. przepraszam, ja wymiękam. Kto jedzie do kamieńca? Zbierać się, bo zostaniecie z ręką w nocniku. Chętni pisać tylko na PW. Belula popieram w 100% ...zalamac sie mozna .... Quote
GoskaGoska Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 To czy Pan Szczepan jest tak samo nietykalny jak ten z Kamienca? Sorry, ale jesli nie sprawdza sié to trzeba by bylo go moze troché zreforowac, ja wiem demi, ze to nie TY, ale trafia szlaf naprawdé z tej bezradnosci. Quote
kaja555 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ja myślę, że Panu Szczepanowi chodzi trochę o co innego niż dogomaniakom. On chce odebrać psy legalnie, z nakazem itp, po to by potem móc wytoczyć sprawę wszytskim winnym - jeżeli psy wykradnie, to nie będzie miał dowodów. Chce może coś tą sprawą zmienić w Polsce. Ale jak widać nic z tego nie wychodzi. A nam chodzi o to, by je zabrać bo cierpią i umierają. Zabrać choćby pozwolenie było na 6 miesięcy - bo i tak nikt ich potem nie będize chciał z powrotem. Dwa różne podejścia: - albo psy przestaną cierpieć, ale Sobiech dalej będzie mógł mieć psy i nie będzie karany - albo będą jeszcze cierpieć nie wiadomo jak długo, ale na koniec winni będą ukarani, a Sobiech zakaz trzymania psów (jeżeli zmieni się prawo :shake:). Poświęcenie 30 psów dla setek psów w przyszłości - o ile to sie kiedyś uda przeforsować Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 A jak sobie kto to wyobraża? Napadamy na zamek i porywamy psy? Fundacja Mrunio działa naprawdę,stara się jak może.. Nie wiem dlaczego odwołano się od decyzji,wiem tylko,że w sprawie psów z Kamieńca Ząbkowiciego powiadomiono przysłowiową Kraków,Maków i Cygańska Wies.Pisano do Kancelarii Prezydenta,Premiera,Prokuratora Generalnego.Pisano o pomoc do posłów,senatorów.I nic to nie dało. Sorry,ale się wkurzyłam.Proszono o wywieranie nacisków organizacje zachodnie w tym sama pisałam w sprawie apelu do Ingrid z PETA. I nic.. Mamy określone prawo i Mrunio działa w oparciu o nie. A co można więcej? Ktoś może więcej? Nie wiem jak p.Elżbieta,ale ja chętnie na jej miejscu będąc przekazałabym sprawę w inne ręce. Nie rozumie ktoś,że to jest walka z układami lokalnymi? I wkleję to: Wielkimi bohaterami dnia stali sie policjanci, którzy tak bronili Zamku, ze o mało nie poturbowali jednego z obrońców zwierząt, bo zamiast umierających psów mieli rozkaz uniemożliwić nam wejście na Zamek, a przecież to było naszym celem, a Policja miała tylko zapewnić nam bezpieczeństwo przed dzierżawcą..,, E Quote
ARKA Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 [quote name='kaja555']Ja myślę, że Panu Szczepanowi chodzi trochę o co innego niż dogomaniakom. On chce odebrać psy legalnie, z nakazem itp, Nie bardzo rozumiem. Odebranie psow a potem zlozenie wniosku o odebranie, jest jak najbardziej legalne. Quote
kaja555 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Ja się Arko na prawie nie znam, ale pamiętam wypowiedz tutaj na wątku Pana Szczepana, że nie będzie wykradał psów, bo chce mieć dowody w sprawie przeciwko Sobiechowi i chce to zrobić legalnie. O to mi chodziło. Wierzę że Toz i Mrunio robią co mogą, układy są i ciężko się przebić - ale dobrze by było, żeby ktoś tym wątkiem pokierował i mówił co robić, zeby gehenna tych psów się wreszcie skończyła. A na stronie TOZu nie moge znależć żadnych aktualnych informacji na temat Kamieńca - to samo jest już od wielu tygodni. Quote
Belula Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Madzik77 napisał(a):Belula popieram w 100% ...zalamac sie mozna .... Ja się nie załamuję. Wysyłam pw :) Quote
magda222 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 A psy cierpią...głodne,chore,wystraszone,zmarznięte...:-( A na dodatek rozmnażają się...:-( Co robić?! Quote
Recommended Posts