Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Mam nadzieję, że na Kiriosa jednak sie skuszą w Niemczech.
Kierownik cos w piatek wspominał o jakims dobku, który ma trafic do schronu, bo jego obecna opiekunka boi się nim opiekowac :razz:.
Ciekawe czy wiadomo coś w tej sprawie???

Posted

Niemcy uregulowali wszystkie należności, więc smiało można planowac następny transport
hurrraaa :klacz: :klacz: :klacz:
Bardzo sie ciesze :multi: Mam nadzieje, ze Kirios pojedzie nastepnym razem, Simone pisala cos o czerwcu :cool3: Na liscie jest juz 3 kandydatow :lol:

Posted

Murka napisał(a):
No u mnie niestety nie jest jeszcze uregulowane (jest jeszcze nawet niewielki dług po Melonie i Czarusiu), ale czekam cierpliwie... :roll:

Kasiu, cierpliwym można byc do czasu. Melon i Czarek wyjechali MIESIĄC TEMU!!! Trzeba monitowac i tyle-grzecznie, ale skutecznie ;). Napisz do aisaK, niech ich pogoni. Ja tez cierpliwie czekałam na kasę za pierwszy transport, ale mając jechac dla nich drugi raz nie było przebacz. Nikt z nas nie ma tyle pieniędzy, aby czekac na zwrot miesiącami. Oni muszą się z tym liczyc.
Jesteśmy im wdzięczni za to, ze znajduja naszym bidom domy, za dary, które nam przesyłają, ale my wykładamy pieniądze jako osoby prywatne, z własnej kieszeni. A dziura w budżecie domowym czasami nie może byc za duża :shake:.

Posted

Nie chce nikogo tłumaczyć, ale wiem skąd te długie terminy w tym przelewie dla Kasi. Oczywiście to nie jest wytłumaczenie i nic nie tłumaczy, zwłaszcza, jak ktos poniósł koszty, ale może da się załagodzić. Mi jest bardzo przykro i musze coś wymyslić, aby bylo szybciej i solidniej, bo czuje się z tym bardzo źle.
Akurat Murka szła dla innej fundacji i dlatego te opóźnienia. :roll:
wybaczcie, nacisnęłam na fundacje, mam nadzieje, że zadziała...:(

Posted

Jesli pieniazki zostaly oddane wczesniej Murce za Rubiego i teraz Reno, to na pewno te zalegle tez splyna, moze z opoznieniem, ale splyna. Wierze w to.
Moze oni maja jakies przepisy, nakazy wg kodeksu handlowego, nie moga wczesniej zaplacic niz np. 45-60 dni. [SIZE="1"]Moja firma placi prawie wszystkim 'dostawcom' po 90 dniach, a wiadomo, ze to bardzo dlugi termin.

Wiem tez, ze Niemcy naprawde pomagaja schronisku, biora rozne psiaki, w tym starsze, a przeciez za tymczasy chyba musza placic rowniez w Niemczech, niektore psiaki dlugo czekaja na tymczasach :shake:
Na pewno trudno to ogarnac, zapamietac.

Posted

Nowe zdjecia Kiriosia i Dimitrisa zostaly wyslane do Fundacji DobermannNotHilfe. Mam nadzieje, ze domki sie znajda :kciuki:
Zdjecia drugiego dobcia wstawie jutro, bo po pracy mam zajecia az do pozna.

Posted

Wiadomosci o Rubim :multi::multi::multi: Wlasciwie Byronie :loveu:

besten Dank für die Fotos, wir haben uns sehr an unseren verstorbenen Hund Simson erinnert gefühlt, er sah genauso aus wir Rubi (wir haben ihn in Byron umgetauft) als er gefunden wurde.Nun aber zu Byron. Er ist ein Traumhund und wir sind sehr glücklich, dass er uns als Herrchen gefunden hat. Er liebt es zu schmusen und wenn Frauchen dann auf den Boden sitz, legt er sich auf den Rücken und schläft in dieser Stellung ein (Fotos!). Er kommt nachts nun auch immer öfters in Schlafzimmer und legt sich vor das Bett, geht aber nach einer Weile wieder raus und legt sich in sein Körbchen.Er ist einfach ein Schatz und wir haben das Gefühl, alsob er immer schon bei uns ist.Vielen herzliche Dank an Sie und Ihr Team!Sibylle Brigel & Matthias

cdn...

Posted

nieżle co?nie poznałabym tego psa a wiesci są wspaniałe_Byron to pies- cud wg nowych panstwa:loveu:pisza ze jest ich skarbem i och i ach

przychodzi co noc do sypialni...no comments

Posted

Witam. Nie wiem czy pamiętacie Negrunię którą wzięłam z Mielca w listopadzie. Zmagamy się teraz z bardzo przykrą przypadłością. W zeszłym tygodniu zauważyłam na jej górnym dziąśle zaraz za przednimi zębami dziwną wypukłość. Od razu wet i dostała antybiotyk. Niestety narośl się powiększyła i w środę mamy umówiony zabieg w głębokiej narkozię na cięcie tego "czegoś". Ja liczę na to że to tylko jakiś kawałek patyka się wbił. Ale już mnie ostrzeżono że jeżeli nie znajdą ciała obcego to wtedy muszą wysłać próbki do Lublina. Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją Negrunię.