Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to w takim wypadku już dłużej nie zwlekam tylko umawiam się na wycinanie ponowne. Miałam jeszcze cichą nadzieję że mają jakiś pomysł jak to poskromić. Strasznie się to rozrosło i zaczyna wystawać z pyska i podnosić górne wargi. Teraz to wygląda tak jak by Negra cały czas wystawiała koniuszek języka.To już będzie trzecia głęboka narkoza w ciągu roku. Boję się że wpłynie to niekorzystnie na jej zdrowie. Ale widzę że ten guz coraz bardziej jej doskwiera. Często się ślini i językiem tak go liże.

• Replies 946
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pamietacie Rubiego??

Oto wiesci:w miedzy czasie został wykastrowany i jest nadal ich zlotkiem. Byli z nim w polnocnym Tyrolu, wedrowali, dla niego góry
były nowoscia i interesujace.W szkole dla psów jest gwiazda! slucha kazdego slowa i zachowuje /uczy wzorowo.Kocha zakopywac kosci w ogródku a po tygodniach od nowa odkopywać. Nie mozemy oczywiscie zrozumiec co on widzi w tych smierdzacych, brudnych kosciach, ale Byronowi sie to podoba!pozdrowieniaSibylle
Brigel& Matthias Schweizer

Posted

Dziś Negrunia miała mieć zabieg ale niestety został przesunięty. Zostaliśmy skierowani na prześwietlenie do Stalowej Woli do Centrum Małych Zwierząt "ARGOS". Rozrost jest tak duży że objął wszystkie żeby do siekaczy i trzeba je usunąć. Guz nie tylko rośnie w dół szczęki ale i w górę. Czekam na telefon w sprawie zabiegu.

Posted

Ja też się martwię coraz bardziej. Zabieg ma zaplanowany na wtorek. Raczej trzeba powiedzieć operację. Nie wiem jak ona potem będzie funkcjonować bez przednich zębów z ogromnym ubytkiem w dziąśle. Boję się że coś pójdzie nie tak. To wszystko jest tak blisko nosa i tak głęboko.
Wydaje mi się że to ją nie boli ponieważ nie przeszkadza jej to w jedzeniu ani gryzieniu patyków. Zresztą już się przystosowała i wszystko gryzie tylnymi zębiskami.
Nie wiem jak ja usiedzę w domu we wtorek. Zawożę ją na 9 rano ale ile to wszystko potrwa to weterynarz nie jest w stanie mi powiedzieć.
Trzymajcie za moją psinkę kciuki.

Posted

Wiele zwierząt żyje bez zębów i sobie radzą. Tym się nie martw.

A operacja musi się udać, nie ma innej możliwości.
Trzymam mocno kciuki za powodzenie, żeby operacja odbyła się szybko i bez zakłóceń.

Posted

Justynko,
trzymamy kciuki za Negrunie cala rodzina. Musi byc dobrze :kciuki:
Nie moze byc inaczej :kciuki:
Bedziemy z Toba myslami od wtorkowego ranka.

PS. A Dzieci wiedza?

Posted

Dzieci wiedzą, u nas rozmawiamy na różne poważne tematy bez owijania w bawełnę. Oczywiście od razu było " Czy Negra umrze? Czy trzeba będzie ją uśpić? Ja nie chcę żeby Negra umarła!".

Posted

Wiesci z domu Orfeusza :lol:

Hier sind die ersten Fotos von Orpheus.

Orpheus ist ein lieber, neugieriger, zutraulicher Hund! Er ist TOTAL auf
meine Tochter fixiert er schmust sehr gerne würde am liebsten in sie rein
kriechen!

Nur Leider kennt Orpheus, keine Grund Komandos (Sitz, Platz, Fuß, Komm hier) er kennt weder seinen Namen!!! Also rufen ist zweck los! Orpheus kann auch Türen öffnen! =) Jedoch versucht er in der Wohnung zu markieren was wir zum Glück jedes mal verhindern konnten! Eigentlich müsste er dringend zur einer Hunde schule! =(

Posted

No i Negrunia na stole. Operacja raczej długa i pracochłonna. Siedzę w domu jak na szpilkach i czekam na telefon.
A od wczoraj jeszcze mamy haskiego którego przyprowadziły jakieś dzieciaki. Znalazły go w drodze do szkoły a wiedząc że ja mam psa ze schroniska stwierdziły że zajmę się psem. No i co miałam robić. Narazie śpi na kanapie a ja szukam właściciela bo widać że to uciekinier a nie szwędający się bezdomny.

Posted

Trzymamy kciuki z calych sil za Negrunie :kciuki: :kciuki: :kciuki:

A huszczaka moze trzeba wypuscic, zeby wrocil skad przyszedl? Moze to glupi pomysl....ale one niestety maja takie sklonnosci do ucieczek i szwedania sie?

Posted

[quote name='justynan2']No i Negrunia na stole. Operacja raczej długa i pracochłonna. Siedzę w domu jak na szpilkach i czekam na telefon.
A od wczoraj jeszcze mamy haskiego którego przyprowadziły jakieś dzieciaki. Znalazły go w drodze do szkoły a wiedząc że ja mam psa ze schroniska stwierdziły że zajmę się psem. No i co miałam robić. Narazie śpi na kanapie a ja szukam właściciela bo widać że to uciekinier a nie szwędający się bezdomny.

Oczywiście nie ma obrozy z adresówką, bo po co?
Ech, polski narodzie. Kiedy Ty w końcu staniesz sie odpowiedzialny????

Kciuki za zabieg Negry!!!

Posted

Znalazł się właściciel. Dobrze że pieska przetrzymałam. Oni mają go dopiero od 4 tygodni z jakiejś fundacji. Okazało się że przeskoczył im przez ogrodzenie. Podpowiem im o tej obróżce z adresówką.
Negrunia już po zabiegu ale odbieram ją dopiero po 15 gdy się wybudzi. Ma usunięte trzy zęby, siekacze udało się uratować. Więcej będę wiedziała jak ją przywiozę.
Matko jak się cieszę że już po wszystkim.

Posted

Dobry uczynek zrobilas Justynko. Koniecznie powiedz o obrozy z adresowka, na allegro mozna kupic piekne za 11 zl.

Ciesze sie bardzo, ze Negrunia juz po zabiegu. I ze siekacze udalo sie uratowac. Wyglaskaj, wyprzytulaj prosze Negrunie od nas wszystkich :glaszcze:

Posted

Ja tez się cieszę. Trzymam kciuki za Negrunie i jej samopoczucie po zabiegu.
Cieszę się też, że husky odnalazł opeikunów. Powiedz im o adresówce koniecznie. Niestety rasy pierwotne mają wiatr we krwi. Ucieczki to ich specjalnośc. Adresówka na pewno jest konieczna.

Posted

Bardzo sie martwimy o Negrunie, czy wszystko w porzadku...trzymamy caly czas kciuki za suczynie.

Na pocieszenie zmartwionym zdrowiem Negruni wkleje wiadomosc o Orfeuszu.

Hallo an alle zusammen,

Ich wollte noch mal von Orpheus berichten. Er hat sich sehr gut eingelebt!
=)

Er ist ein total liebes und schlaues Kerlchen. Er ist verschmust und total
LIEB. :-)

Montag war auch das erste mal mein 8 Jähriger Enkel da und er möchte ihn
sofort! (Seht Bild)

Markieren tut er auch nicht mehr das konnten wir schnellstens unterbinden.

Er ist echt ein klasse Hund er brauch nur halt etwas zeit für unsere sprache
und wenn er erst

Mal die Grund komandos kennt macht er es perfekt und ist ein Traum! =)

• 2 weeks later...